Första dan i karantän

 

Egentligen var det ju andra karantänsdagen igår, men på grund av felaktig information råkade det bli en tjuvprommis för vår del i söndags. Igår visste vi bättre vad det var som gällde.

Anders promenerade iväg till kliniken där han har sin sjukgympa. På sitt klippkort hade han en tid hos fysioterapeuten och då ansåg vi att han hade en giltig anledning att vara ute.

1

Men kliniken var – inte helt oväntat – stängd. Det kommer den att vara åtminstone hela den här veckan fick han veta.

Nu blev inte Anders så ledsen för det, hans arm känns mycket bättre och han har googlat sig fram till fortsatta övningar för armen och axeln. ”Kan själv” är det som gäller nu.

10

Ni kanske minns dom här nya ”kö-linjerna” från gårdagens inlägg?

3

När Anders var ute igår morse för att kolla statusen på sjukgympan såg han att linjerna redan var i bruk. Kön ringlade sig runt Mercadona redan innan klockan 10 på morgonen.

4

Folk såg ut att respektera dom nyinförda reglerna och linjerna på ett utmärkt vis.

Ama då. Vad gjorde hon den första dagen i karantän?

Gissar att ni tror att hon satt och gassade i solen på terrassen hela dan? Men i såna fall tror ni fel.

5

Det var inte riktigt väder för det. Men det var ändå väldigt spännande:

 1. Skulle regnet komma?
 2. Ifall regnet nu kom, skulle tvätten hinna bärgas innan dess?

6

Svaret på dom båda frågorna blev både ja och nej. Ja, regnet kom och nej, farbrorn kom för sent för att hinna bärga tvätten, den hade hunnit bli blöt igen.

7

Bara en liten stund senare sken solen.

Jomen det måste ni medge – Ama hade en väldigt spännande dag!

9

Sen att det dagliga målet på stegräknaren inte riktigt uppfylldes, det är en helt annan sak.

Men om Ama lyckades bränna 897 kilokalorier på att sitta hyfsat stilla hela gårdagen, ja, då tänker hon sitta ännu mer still idag.

HA! Kan vara en ny bantningsmetod på spåren! Stillasittande karantänsbantning. Glöm inte var ni läste det först.

Gomorron!

64 Responses to Första dan i karantän

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, ja det blir inga stordåd uträttade dessa dagar, tvätta väntar jag nog med tills imorgon då vädret ska bli bättre. Per gick ut på trottoaren precis utanför vår grind för att röka och en civil bil med militärer pekade/vinkade in honom att gå innanför grinden, en kille i backen som joggade blev stoppad, men om han fick böter eller bara tillsägelse vet vi inte. Ingen lek här inte.

  Tänkte nog försöka baka semlor idag, har iofs inte plats i frysen för några mängder semlebullar, men måste ju få tiden att gå 🙂 . Har läst många böcker de här dagarna och tänkte variera mig lite.

  Ha en fin tisdag och roa er så gott det går

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jag tvättade i helgen eftersom logistiken med tvätt och sjukgympa klockan 10 inte går så bra ihop. Nu blev det ju ingen sjukgympa, men vädret är inte tvättvänligt många dagar den här veckan i alla fall…
   Oj! Det var hårda bud. Nej, det är verkligen ingen lek…

   Lycka till med bakningen. Själv låter jag bli att baka även idag. Tror inte mitt humör skulle bli bättre av att kombinera bakning (som jag alltid misslyckas med) och karantän 😀

   Tack och detsamma till er!

 2. friochlycklig skriver:

  God morgon! Det finns ett projekt som behöver tas tag i (vår garderob behöver städas och rensas) men det hinner vi nog en annan dag. 😊

 3. men han har väl fått lite övningar han kan fortsätta med hemma…?

 4. Mamma c skriver:

  Tvätta hade jag tänkt att göra idag, men det får jag skjuta upp nu. Idag regnar det visst konstant här.
  Ha en bra dag i karantän.
  Kram Carin

 5. farfar hebbe skriver:

  Jo men visst kan det bli jobbigt att bara vara inne.Hör att man säger att alla över 70 år ska stanna inne,lite taskigt att man föddes lite för tidigt.Blir inte många knop här idag..Haé Kram.

 6. Annica skriver:

  En som gillar att vi är i karantän är kissen 🙂
  Även fast hon sover mest så är det alltid nån av oss som är redo att klia henne när hon ber om det
  Kram

 7. Ami skriver:

  Förstår att det blir lite långtråkigt att sitta i karantän. Men vad ska man göra!
  Kram

 8. Janne skriver:

  Bra tips, sitta stilla eller kanske ligga i soffan? God morgon! 🙂

 9. Geddfish skriver:

  Mycket konstig situation. Tror det känns speciellt tråkigt i ett semesterland beroende av sol.
  Här häckar jag som vanligt bland mina grejer och tar mig kanske en kylig promenad frampå.

  • Ama de casa skriver:

   Väldigt märkligt är det… Och trist. Även om vädret just idag inte inbjuder till någon längre promenad så känns det inte kul att man inte får gå ut. Sånt vill jag ju helst bestämma själv.
   Ha en fin dag och hoppas att din promenad blir skön trots kylan 🙂

 10. Här sken solen i går, i natt har det regnat och nu är det lite kamp där uppe. Jag hoppas solen vinner, det är skönare att sitta där ute i fåtöljen och läsa.

  Det är lite mysko det där med att man inte får gå två, för många är det ju en säkerhet att ha den andre vid sin sida. Framför allt fattar jag inte vad det spelar för roll om mannen min sitter bredvid mig i bilen, han ligger ju bredvid mig i sängen. Måste gå upp med soporna och hade tänkt ta med en extra säck med trädgårdsavfall och då vill jag ha hjälp. Men det är antagligen inte tillåtet.

  Lite ologiskt är det men det är säkert jättesvårt att veta var man ska dra gränserna för myndigheterna, folk puttar på ju dem i alla fall.

  Skönt att han känner sig så mycket bättre i armen nu!

  • Ama de casa skriver:

   Vädret är himla tråkigt här och ser ut att fortsätta vara det hela veckan med undantag för imorgon. Jag sitter också hellre ute på terrassen och lyssnar på nån intressant dokumentär.

   Visst är det märkligt det där med att man inte får gå två och två. Men det är väl för att undvika att det blir trängsel i affärerna. Fast å andra sidan har dom kölinjer utanför nu och släpper inte in så många i taget.

   Sen att man inte får vara ute och ”nöjespromenera” är ju inte bra för folkhälsan heller. Att röra på sig är bra, att bli stillasittande så mycket är ju inte något som rekommenderas alls.

   Men dom regler som satts upp gör det säkert lättare för mydigheterna att se till att dom efterlevs också.

   Ja, det är väldigt bra att armen går åt rätt håll medan vi sitter här och inte går nånstans alls 😉

 11. MariArne skriver:

  Jaha så får det bli. Lugnt och tråkigt! Vi la upp en hundrametersslinga på tomten igår. Igår gick vi den många gånger. Idag bara två. Nu regn! Ser du att en gubbe är felparkerad vid sina linjer? Upprörande! Kram från Rosaleda

  • Ama de casa skriver:

   Smart att lägga upp en sån slinga! Fast jag förstår att den ”promenaden” blir lite enahanda i längden. Här går vi som vanligt mellan köket och vardagsrummet… 😉
   Den felparkerade blev nog bötfälld 😀
   Kram

 12. mittlillautrymme skriver:

  Gomidda’ Ama!
  Det låter som om du haft en riktigt spännande dag trots allt. Du ser ……… det är ju heeelt onödigt att slänga bort pengar på dyra kryssningar! Ta ut en pall på terrassen, så kan du göra step ups och öka kaloriförbrukningen till hiskeliga värden! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomiddag Leffe! 🙂
   Jodå, gårdagen var mer spännande än nån av dom kryssningsdagar vi upplevt 😀
   Jag tänker nog fortsätta att jobba på min nya karantänsbantningsmetod…

 13. ogamotoga skriver:

  Borde gå ner till SuperCor men fasar för om jag får stå i kö i evigheter.
  Grrr… kanske det blir ”sluta-röka-veckor”? Få se hur det går.

 14. åsa skriver:

  Tur i oturen att Anders KAN SJÄLV nu då sjukgymnastiken stänger igen å har coronaledigt 😜 vore värre om han varit beroende av en hjälp för övningarna 💪
  Kram

 15. Ditte skriver:

  Bra att det som gäller verkar följas hos er. Så var det ju inte direkt i Frankrike så där är det nu hårdare tag som gäller. Inte heller i Italien har folk följt bestämmelserna och då blir det ju knepigt. Här har en del gymnasie och högstadieelever i privata skolor slagit runt och festat tillsammans. på stan och i hemmen och det var ju inte direkt syftet.
  Här är det ingen karantän som är påbjuden som gäller men vi är båda riskgrupper och rättar oss efter det som gäller. Men att promenera är helt ok. Så ska ge mig ut nu på en rejäl runda. Bra att fylla på krafter och kondis.
  Skönt att Andes arm är bättre och mycket av träningen kan han ju göra hemma.
  Ha det så bra ni kan.

  • Ama de casa skriver:

   Såvitt jag har sett så har folk betett sig respektfullt inför dom givna reglerna. Men ju har jag ju inte sett så mycket eftersom jag också respekterar reglerna.
   Nej, det var verkligen inte det som var meningen, men i ungdomligt oförstånd passar dom väl på…
   Att promenaderna är förbjudna har jag svårt att förstå. Men det är kanske lättare att kontrollera på det viset.
   Det är bra att han hann med några pass hos sjukgymnasten i alla fall, men han är duktig på att utföra dom övningar som han ska här på hemmaplan.
   Tack så mycket och hoppas du fick en skön prommis!

 16. bmlarsreseblogg skriver:

  Vi tyckte vi kände oss riktigt ”i form” efter att ha travat ca 1 mil på den kuperade golfbanan 7dagar av 11. Nu finns det väl något som heter vila sig i form. Tyvärr är det så att har vi inget annat att göra så kan man ju alltid tugga på något.
  Hur ska detta sluta??

  • Ama de casa skriver:

   Väldigt tråkigt att man inte får röra på sig utomhus nu. Precis som det med att förbjuda ”nöjespromenader” så tycker jag att golfstoppet är onödigt. Man går ju inte direkt ”på” varandra där heller…
   Vågen kommer nog inte att vara nådig framöver…
   Ja. Hur ska det sluta…

 17. LillaSyster skriver:

  Inte lika hårda regler här hemma. Jag var och handlade i morse och pensionärerna som skulle hålla sig hemma enl. rekommendationerna – ja inte hindrade det dem från att åka och shoppa. Tydligen är 5% i rabatt värt mer än själva livet….. (inte för jag tror att så många kommer att dö i influensan av dem – men om ingen lyder reglerna blir de ju helt meningslösa)

  • Ama de casa skriver:

   Håller med dig. Reglerna måste respekteras ifall det ska göra nån verkan. Fast vissa regler tycker jag är överdrivna, som det att man inte får gå ut på en ”vanlig” promenad. Det är ju inte helt nyttigt att vara stillasittande heller…

 18. Anki skriver:

  Nästan som lite semester … inget spring i onödan – eller inget annat spring heller!
  Ha det fortsatt bra – bara att hoppas att detta inte blir alltför långvarigt!

  • Ama de casa skriver:

   Nu brukar jag inte springa annars heller, men promenera. Jag saknar att promenera! Nästan lite bra att vädret är taskigt just nu, suget att gå ut blir inte lika stort då. Men bara det faktum att man inte får gör att promenadsuget blir ännu större.
   Tack detsamma och min förhoppning är densamma som din 🙂

 19. Znogge skriver:

  Ha, den bantningsmetoden tror jag att du skulle kunna tjäna multum i dagar sim dessa 😀 Det var väl väntat att sjukgymnasten skulle ha stängt i dag.

  Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Vad är väl LCHF och andra metoder mot denna? 😉
   I början hade vi en viss förhoppning att det skulle vara öppet eftersom det var sagt att frisörer skulle få hålla öppet. Sen drog dom tillbaks det där med frisörerna och då blev det rätt väntat att det var stängt.
   Men det är tillåtet att uppsöka vården, och då tänkte jag att sjukgymnastik kanske gilldes som vård? Tydligen inte.

   Tack detsamma!

 20. Skogsälvan skriver:

  Och här är din raka motsats idag. Har varit i Ängelholm och uträttat ärenden samt ett läkarbesök. Allting avlöpte fint och sen avslutade vi med miljöträning utomhus utanför köpcentrum där valparna fick hälsa på människor och följa med in på arken Zoo.
  En dag med full fart sedan tio då vi åkte, har ju fem mil dit. Nu väntar promenader i skogen och kycklingarna som ska få städat och så förberedelse inför morgondagen då katterna kommer 🙂
  Hoppas inte tiden går alltför långsamt där i karantänen och att tvätten torkar.

  • Ama de casa skriver:

   Oj, det var en himla massa aktiviteter det, verkligen tvärt om mot här 🙂
   Hoppas läkarbesöket avlöpte väl och att resten av degen också går bra 🙂
   Här har jag klagat på att tiden går så himla snabbt. En karantänsituation kan verkligen bromsa det fenomenet… 😉

 21. mycketyck skriver:

  Karantänsbantning verkar vara modellen för mig också. Stegmätaren har jag avaktiverat då den var så stressande. Just nu kör jag coronabantning då febern är rätt hög.
  Ha en bra tisdag 🙂

 22. I Finland är snart allt stängt. Gränserna från och med torsdag 19.3 tror jag. Inresor godkänns för finländare som kommer hem från utlandsvistelse.
  Skolor stängda, bibban, museet likaså. Gudstjänster streamas, fler än tio personer får inte träffas på en gång.
  Jag är van vid distansjobb och att vara ensam rätt mycket – men… märkligt läge ändå.

  • Ama de casa skriver:

   Så snaran dras åt även hos dig… Tycker det kommer nya påbud dagligen, hoppas åtgärderna hjälper.
   Visst är det ett märkligt läge!

 23. Emma Engström skriver:

  Skönt att det är bättre med Anders, men klart man blir lite orolig om det är stängt och det finns andra som behöver hjälp?! ❤

 24. Micke skriver:

  Skönt att armen där blivit bättre….underbart. 🙂
  Här stängs gymnasier och högskolor i morgon för undervisning digitalt.
  En del gym är väl stängda också mm.
  Förväntar mig nästan att läkaren på vårdcentralen ställer in min tid på fredag…..vi får se.

  Sträck på trottoaren där…undrar om man inför sådant här…bra ide kan jag tycka.

  Ha det bäst nu.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det går åt rätt håll sakta men säkert.
   Det blir mer och mer restriktioner runt om överallt. Hoppas ändå att du kommer iväg till doktorn på fredag.
   Visst var det en bra grej med strecken, man får ju liksom hjälp att hålla avståndet på det viset.

   Tack och ha det gott du med!

 25. bpz3 skriver:

  Måste faktiskt ge medborgarna i Italien och Spanien en eloge för att de följer reglerna till punkt och pricka. Bara en sådan sak att rita sträck på trottoarerna för köerna är ju super. Å folk lyder.
  Annars var det ju med fransmännen, inte helt otippat.
  Hur kontrolleras utegångsförbudet hos er? Polis? Militär i varje gatuhörn eller?
  Ja, för oss ”gamlingar” gäller ju också hemkarantän här fr o m idag. Kollade på innergården där alltid flera panschisar med hundar möts och pratar en stund. Där var totalt tomt. Här är det ju inga förbud än, bara rekommendationer, men de flesta gamla lyder nog.
  Jättekul att Anders kan själv. Övningarna han gjorde med fysioterapeuten kan han troligen göra hemma, eller?

  PS. Att baka är jag lika ”oduktig” på som du. Vi har inte ens mjöl hemma. Ingen idé att börja baka nu;-) DS.

  • Ama de casa skriver:

   Strecken är ett bra hjälpmedel, men oj vad förvånad jag blev när jag först såg dom i söndags. Undrade så varför dom var där helt plötsligt och var dessutom impad över hur snyggt dom var målade, inget spanskt kludd om man så säger 😉

   Polis och militär åker runt och ropar ut (bandinspelat) info vad som gäller (att hålla dig hemma, typ). Sen säger dom till folk som befinner sig fel. Har inte sett det senare själv, har knappt varit ute, men se Yvonnes kommentar högst upp.
   Här kan man få böter ifall man är ute utan giltig anledning…
   Jodå. Anders gör övningarna han fått av sjukgymnasten och har kompletterat med andra från nätet. Han har helt klart bättre karaktär än jag när det kommer till sånt där. När jag hade mina ischiasproblem fick jag ett gäng hemövningar. Dom gjorde jag kanske två gånger. Max 😀

 26. yfronten skriver:

  När vi bodde i lägenhet hängde jag ut tvätten utanför huset (innan jag fick veta att jag skulle låta bli eftersom jag är pollenallergisk) och nästan varje gång kom det ut en liten tant på sin balkong och sa att jag hade bra torkväder. Även fast det var svarta moln och en halvtimme före regn… 🙂

 27. Susjos skriver:

  Va smart med streck på trottoarerna! Men usch så trist med karantän, men ett måste så klart!
  Tror nog du fuskmotionerar på en träningscykel där hemma? Eller dansar till mellomusik?
  Kämpa på!
  Jag vill inte gå till jobbet, men måste ju!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Himla fiffigt med strecken! Karantänen är verkligen urtråkig, tur att det finns internet och filmer att tillgå…
   Haha! Självklart skulle jag ha fuskmotionerat med träningscykel ifall jag hade haft nån, och nu är alla affärer som säljer såna stängda. Attans otur! 😀
   Ja, du har nog liiite svårt att jobba hemifrån… Så kämpa på du med!
   Kram

 28. FREEDOMtravel skriver:

  Ojoj. Jag höll på gå i taket bara av att jobba hemifrån idag. Men promenera gjorde vi i alla fall, för det får man ju här. Får se hur länge detta varar …?

  • Ama de casa skriver:

   Hmm… Är du säker på att du höll på att gå i ”taket”? Båtar brukar ha konstiga benämningar på det mesta så du kanske inte har ett ”tak” när du jobbar hemifrån 😉
   Skönt att ni får promenera i alla fall.

 29. paulamerio skriver:

  Flåt bästa Ama, jag tror inte ett skvatt på din stillasittande karantänbantning. Förutom om du slutar äta, o det hoppas jag verkligen att du inte gör! Hur ser det ut i affärerna? Såg en kul video från Italien, tror det var Rom, där en man ställde sig på innergården till en massa höghus och började sjunga. alla karantänisar på balkongerna runt om i höghusen stämde in. Det blev en jäkla härlig sångstund kan jag säga. Sånt behövs! Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag sluta äta? Finns inte på kartan 😀
   Vet inte riktigt hur det ser ut i affärerna nu, men jag tror inte att det är tomma hyllor. Det var nog för att folk akut började tokhamstra som affärerna inte hann med att fylla på i hyllorna. Nu har nog hamstrandet lugnat sig då folk har fyllt sina förråd till bristningsgränsen… Ska gå och kolla läget idag, behöver fylla på med lite mat.
   Såg också den där videon – härligt!
   Tack och ha det gott du med!

 30. Augusta skriver:

  Ja du, verkligen konstiga tider. Man sitter inne 2 dagar, nej tänker man nu är det nog över. Tyvärr, nágra mánader till hör man dá experter säga. Kommer att bli en annorlunda vár. Det ság gulligt ut dá myndigheterna ritat ut vilket omráde man fár stá pá för att inte bli smittad. Känns som dom bryr sig om er.
  Háll borta Corona frán er!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, hur lång tid kommer detta att ta… Det är ”bara” att vänta och se.
   Dom hade målat dit riktigt fina streck 🙂
   Vi ska göra vårt bästa – detsamma till dig!

 31. Just ja ni är satta i karantän. Det kommer mer och mer hit med. Får se hur det blir jag gissar på att grund och förskolor stänger denna vecka. Märkligt på något sätt, vad gör man i karantän tänkte jag men fick här svaret. Jag ska också kolla på grannarna, vi börjar ändå få vårväder 😅.

  • Ama de casa skriver:

   När man ledsnat på att titta på grannarna så har man ju alltid internet och TV att tillgå. Men OJ vad jag längtar efter att få gå ut som jag vill när jag vill utan att behöva ha nån särskild och godkänd anledning!
   Härligt att våren är på g hos er 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: