Fysioterapi

 

Första besöket var klockan 08:00 igår.

1

Anders hälsade på fysioterapeuten. Han såg lite mager ut.

2

Däääär var brottet som nu har börjat självläka. Från början var det fyra frakturer, nu är det ”bara” två semifrakturer kvar.

Först läste terapeuten journalerna vi hade med och ställde frågor, sen inleddes behandlingen med att han böjde och sträckte på Anders arm och frågade när och om det gjorde ont. Hela tiden tittade han uppmärksamt på Anders för att se om han reagerade vid rörelserna. Efter en liten kurs i ”hemmaövningar” (som Ama inte får hjälpa till med) så masserade han armen länge.

3

Sen blev det 20 minuter i det där röret med nån sorts magnetisk behandling.

4

Den här manicken var den som ordnade till det hela och höll reda på tiden.

5

Slutligen kopplades ett par plattor med vibrerande elektroder fast på armen. Där fick Anders sitta ytterligare 15 minuter.

Hela behandlingen tog cirka en timme och det kändes både bra och seriöst. Vi fick båda stort förtroende för den unge sjukgymnasten. Som bonus ingår även en gratis spansk konversationskurs.

6

Vi firade det hela med en frukost på 100 Montaditos…

7

… och instämde med sockerpaketen om läget.

Idag är det dags igen.

8

Och Ama lyckades med hjälp av hårda förhandlingar och ännu en omgång med tippex se till att hon fick lite sovmorgon idag.

Har dock en känsla av att dom där förhandlingarna inte är riktigt slut. Anders gillade tiden igår och det faktum att det var väldigt lugnt där på morgonen. Dan innan när vi var där klockan 10:00 var det mer folk på plats.

Så håll nu tummarna hårt för Ama att det är lugnt idag så hon får fortsatt sovmorgon.

Gomor… Hursa? Ja, okej. Ni kan ju hålla en tumme för Anders också, att behandlingen hjälper.

Gomorron!

48 Responses to Fysioterapi

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, vilken avancerad sjukgymnastik, borde ju bli jättebra efter alla behandlingarna han får. Men kl 08 låter ju liiiiite tidigt, då måste man ju ha väckning på mobilen och det är ju inte så kul. Men håller tummarna att Anders arm blir som förr eller ännu bättre än förr.

  Ha en fin fredag, solen lyser och himlen är blå ser jag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jag vet inte hur avancerat det är, har liksom inte nån större erfarenhet av sjukgymnastik (som tur är). Den enda tidigare var i slutet av 80-talet då jag hade problem med ischias.
   Tack för hållna tummar!

   Jo, det verkar bli en fin dag idag – igen 🙂 Ha det gott i solen!

 2. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag håller på Anders! Det är ju faktiskt han som behöver vård och då är en del i rehabiliteringen att han får bestämma tiden! 😀

 3. Puh, ja tur du fick förhandla till er lite sovmorgon iaf, en ama de casa ska väl inte behöva ställa väckarklockan tycker jag !! 🙂

  Trevlig helg !

 4. farfar hebbe skriver:

  Jag satsar 100% på Anders,det är ju hans arm som ska vårdas,då tycker jag att det är fjuttigt att yrka på sovmorgon..Haé Kram.

 5. mamma C skriver:

  Då får vi hoppas att ni inte behöver trängs där idag.
  Ha en fin och bra fredag.

 6. friochlycklig skriver:

  Vi håller båda tummarna för er båda. Trevlig helg! 🇪🇸🌴☀️👍

 7. LillaSyster skriver:

  Kanske Anders klarar att gå själv medans du tar din skönhetssömn?
  Jag håller tummarna! Det är mycket tummar att hålla nu….. Ha en bra fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag vill ju ogärna missa gratiskursen i spanska 😉 Nejdå. Men det är alltid bättre med fyra öron istället för två för att uppfatta vad dom säger. Dessutom är det nog payback-time för min del 😀
   Tack för hållna tummar och tack detsamma!

 8. Annica skriver:

  Känns alltid bra när man får ett seriöst intryck av den som ska hjälpa en 🙂
  Kram och trevlig fredag

 9. Ja jisses vilka spanskaövningar det är med fysioterapeuter! Sonens terapeut kunde också bara spanska och något stödord på engelska. Men det gick det med.

  Jag håller med om att klockan åtta är väldigt tidigt men i dagsläget så är det nog bra om det inte är för mycket folk och rörelse omkring en.

  Härligt att det har börjat läka som det ska. Nu gäller det att vara duktig med övningarna!

  Tipp-Ex, det används fortfarande eftersom spanjorerna älskar att använda bläckpennor. Fast nu är det nog sällan med pensel, nu (det vill säga sedan minst 20 är tillbaka i tiden) är det som ett band man drar över.

  • Ama de casa skriver:

   Även Anders terapeut kan lite engelska, men den tar han bara till när vi sitter som två fågelholkar. Då försöker vi tillsammans komma på vad det är han vill säga med stapplande spanska och engelska. Nyttigt!

   Det var lite mer folk idag, men dom grejade logistiken väldigt bra så det blev ingen längre väntetid mellan dom olika behandlingarna.

   Anders är jätteduktig och följer både doktorns och terapeutens råd och anvisningar. När jag gick hos en sjukgymnast på 80-talet för mina ischiasbesvär var det inte många övningar jag gjorde hemma. Lathet… Till och med när jag var på plats så sa han åt mig att nu måste du för tusan ta I lite… 🙂

   Såg såna där band på en Chino idag. Fast jag slog inte till, kände inget direkt behov.

 10. Znogge skriver:

  Det lät verkligen som en mycket seriös behandling vilket bådar gott tycker jag.

  Trevlig fredag!

 11. skåningen skriver:

  Ser att Anders har träffat sin kompis”BENjamin.
  Vi berättar på olika sätt .
  Ha en bra dag!
  Kram!

 12. Ditte skriver:

  Fint att Anders är i gång med sin sjukgymnastik. Och det ser ju lovande ut. Visade bilderna för dottern som är en erfaren ”fysioterapeut” och det är ungefär den behandling man ger här i Sverige också. Säkert internationell. Perfekt med spansk konversationskurs inkluderad i det hela.
  Vadgäller tiden så hinner ni ju med en massa dessa dagar då uppstigning sker tidigt. Eller? Men du kan ju ta sovmorgon och ha frukosten klar när Anders kommer hem. (Så gör Bosse nu när jag går iväg tidigt till min sjukgymnast. Dock bara två gånger i veckan,)
  Önskar er en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Vad skönt att det verkar vara på samma sätt som i Sverige! Snällt av dig att kolla med dottern 🙂
   Ja, det är verkligen ett ”bra” läge att försöka traggla sig fram på spanska. Är man tvungen så är man och dom är väldigt snälla och tillmötesgående på kliniken.
   Jag skulle ju kunna stanna hemma och sova, men att gå miste om en gratiskurs på spanska känns onödigt 😉
   Tack detsamma!

 13. åsa skriver:

  Så bra Ni båda är nöjda och känner förtroende för fysioterapeuten/sjukgymnasten… nu håller jag tummarna å hoppas på bra resultat, åtta gånger kvar eller?
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Det känns verkligen toppenbra! Har även träffat en vän vars dotter gått på samma klinik och var himla nöjd. Det hade vi ingen aning om innan vi valde ställe, men det känns ändå bra att det finns goda referenser 🙂
   12 gånger är kvar om det behövs. 2*10 var det vi fick. Sen är det dags att träffa läkaren igen och om det behövs fler (vilket vi verkligen inte hoppas!) så får vi säkert det också.
   Tack för hållna tummar!
   Kram
   Uppdatering: Anders läste kommentaren nu och konstaterade att jag har räknat tokfel. 18 gånger är det kvar om det behövs.

 14. Susjos skriver:

  Så avancerat det såg ut hos sjukgymnasten, ja förutom sjukgymnasten själv….haha, han liknande verkligen ett skelett!!!
  Hoppas all avancerad sjukgymnastik gör nytta, håller tummar och tår!
  Själv ska jag beblanda mej med folk på Friends arena ikväll och se genrepet inför morgondagens Mellofinal! ( Anders slipper väl städa i morgon va?)
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Han var verkligen som ett riktigt benrangel, sjukgymnasten… 😉

   WOW!!! Häftigt med genrepet! Hoppas det blir lika bra mellanakt som förra veckan, men jag tvivlar på att det går göra det bättre 🙂
   Anders har mycket att ta igen på städfronten nu, så varför inte börja imorgon? 😀
   Tack för hållna tummar och tår!
   Kram

 15. mycketyck skriver:

  Den sjukgymnasten behöver få lite skinn på benen, men hans arbete såg väldigt seriöst ut. Tänkte att Anders kan ju göra sina övningar i kväll när Finalen går i mello.
  Vilken låt håller du på?

  • Ama de casa skriver:

   Oj! Nu blev jag lite nervös… Var tvungen att kolla, och jo – finalen är imorgon. Du får inte skrämmas sådär! 😉

   Jag håller nog inte på nån, har hängt med dåligt i år. Det jag hoppas på är en lika bra mellanakt som i lördags, men det tror jag å andra sidan inte är möjligt 😀

   • mycketyck skriver:

    Fel av mig där. Blir lite dagvill ibland. Flåt en gammal tant 🙂 Håller på Hanna Ferm. Sedan en bra mellanakt och kvällen är räddad.

   • Ama de casa skriver:

    Haha! Känner igen det där med dagvillheten 😀 Men jag vill ändå inte missa Schlagerfinalen så jag blev lite orolig där 😉
    Har ingen jag direkt håller på ändå…

 16. farfar hebbe skriver:

  Kunde ha varit kanske,men nej inget doslock,allt du ser på bilden ska vara med som en enhet..Haé Kram.

 17. farfar hebbe skriver:

  Länge sedan som jag såg en snögubbe.Ha´e Kram.

 18. jestas, har ni tagit livet av fysioterapeuten…!?

 19. FREEDOMtravel skriver:

  Så skönt att ni fick bra besked och bra hjälp! Jag har besökt några fysioterapeuter på senaste tiden (i jobbet, jag intervjuar dem) och de har också såna där magra vänner på rummet 😉

 20. bpz3 skriver:

  Alltså Dittes dotter måste vara ett extremt sällsynt exemplar av fysioterapeut här i Sverige. Den jag gick till x antal gånger för mitt ryggelände hade då absolut inte sådana sofistikerade magnetmanicker och vibrerande plattor. Dessutom är det max 30 minuter som gäller, om man inte vill/får träna själv, vilket man kan göra hur länge man vill. Är återigen otroligt impad över den spanska sjukvården, som verkar vara betydligt mera effektiv än byråkratin i landet.
  Håller tummarna att Anders arm kommer att vara fullt bruklig igen för alla sysslor som nu troligen ingen annan gör;-)

  • Ama de casa skriver:

   Det skiljer nog från ställe till ställe kan jag tro. Har ingen aning om vad för grejer som finns på andra kliniker, vi valde helt sonika den som låg närmast hemma bland dom fyra vi hade att välja på. Nöjda är vi i alla fall såhär långt 🙂
   Dammråttorna börjar bli lite väl storvuxna här hemma nu. Tur att Rulle inte är inne i en period när han fäller, börjar han göra det så åker han ned i garaget 😉
   Funderar allvarligt på att dra dammsugaren idag, men det har jag gjort i flera dagar vid det här laget 😀

 21. Emma Engström skriver:

  Vad skönt att det gick så bra, och att få bra bemötande och upplevelse är så viktigt när det gäller såna besök! ❤

 22. yfronten skriver:

  Klockan åtta är en ful tid! Om ni har en tid bokad spelar det väl ingen roll att det är en massa andra människor där?

  • Ama de casa skriver:

   Om det är mer folk så kan det bli väntetid mellan dom olika aktiviteterna. Bland annat så har dom (så vitt jag har sett) ”bara” ett sånt där magnetrör. Men hittills har dom klarat logistiken bra.

 23. paulamerio skriver:

  Men, så bra, Anders ser nästan lyrisk ut! Tror han gillar sin nya morgongympa jättemycket, haka på vettja!

  • Ama de casa skriver:

   Ja det gör han. Men bäst gillar han nog sin nya lilla boll 😀

   Jag skulle kunna haka på, det finns en massa manicker som jag har sett på bilder från gym. Fast jag har ju inget presentkort som jag kan byta ut mot ett klippkort 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: