En morgonpromenad

 

En sån tog vi igår. Ni hänger väl med ut på en tur?

Jamen då går vi då.

1

När vi närmade oss Mercadona såg vi att dom hade täppt till titthålet vid gropen så att vi inte såg nåt.

2

Nu hade vägarbetet som hindrade bärgningsbilen häromdan flyttat en bit längre bort.

3

Här grävde grävskopan så vilt att den kom i lutning och den där gröna burken ramlade av. En hjälpsam medarbetare lyfte upp den igen. Kan det bli mer spännande än såhär på en morgonpromenad? Tror inte det va?

4

Undrar vad dom pysslar med? Ett långt och smalt hål har dom fått till i alla fall. Ama gissar på nån sorts rörarbeten (av nån konstig anledning…).

5

Kanske avlopp till den där diskret placerade toaletten? Undrar om den kan passa in under benämningen ”hemlighuset” när den står där den gör?

Många frågor blir det…

6

… fast inga svar. Nåja. En väldigt lång och fin ränna har dom fått till i alla fall.

Vi fortsatte vår promenad.

7

Lite senare tog det stopp för trafiken igen. Renovering av fasaden på musikpalatset var en effektiv block. Vi kunde dock komma förbi till fots.

I dom här kvarteren är vi inte så ofta och går och vi fick även se lite annat än vägarbeten som vi inte lagt märke till förut.

8

Alice i underlandet, till exempel.

9

Kan detta möjligen vara Alice lite senare i livet?

Fick även se otäckheter…

10

Den här barens namn gav Ama rysningar och det var verkligen inte av välbehag.

11

Till slut nådde vi vårt mål för promenaden – vårt soliga sjukförsäkringsbolags kontor i stan. Borden hörde till baren bredvid. Lite synd, faktiskt. Dom kunde väl ha bjussat på frukost på försäkringsbolaget…

Anledningen till morgonpromenaden hade med Anders fysioterapi att göra. Vårt försäkringsbolag – Sanitas – har inget avtal med Quirón när det kommer till den biten, istället hade vi fyra olika kliniker i centrala Torrevieja att välja på fick vi veta när vi kom dit.

Läkaren hade skickat med två lappar som byttes ut av Sanitas mot två ”presentkort” med 10 behandlingar på vardera (20 totalt alltså ifall ni inte orkar räkna) som vi tog med hit:

12

Till den av dom fyra klinikerna som låg närmast hemma.

Där hade han fått den första behandlingen direkt ifall vi bara hade haft med oss alla papper (journaler) från sjukhuset. Så långt tänkte inte vi när vi gick iväg hemifrån på morgonen. Förmodligen för tidigt för att ha en aktiv hjärna i kombination med att vi inte trodde att det skulle gå så fort.

13

Det stora papperet underst är ett av ”presentkorten” som vi fick hos Sanitas. Det byttes ut mot ett ”klippkort” för 10 behandlingar hos fysioterapeuten. Presentkort nummer två har vi kvar här hemma och kan bytas ut mot ytterligare ett klippkort – om det nu behövs.

Att klippkortet ser lite kluddigt ut beror på att tjejen redan hade skrivit in tiden för igår klockan 10:00 när vi kom dit, innan hon kom på att vi inte hade alla papper med oss. Hon raderade lite snyggt med tippex. En fråga till er – när såg ni tippex användas senast? Ama har själv använt det många gånger men det var länge sen. Slutade upp med det när det blev så himla kladdigt på skärmen…

Om ni tittar på den nya tiden Anders fick så kan ni kanske ana att det blir en morgonpromenad idag igen.

Snart dags att ge sig ut – morgonstund har guld i mund. Eller hur det nu var…

Gomorron!

54 Responses to En morgonpromenad

 1. mittlillautrymme skriver:

  OK, nu förstår jag varför du steg upp mitt i natten! Det verkar vara nyttigt för dej med Anders behandlingar. Jag hoppas att han bara bokar tidiga morgontider! 😀

 2. mamma C skriver:

  Man kan inte tänka på allt man ska ha med sig jämt. Man kanske skulle behöva en särskild pärm som man jämt och ständigt bar på för att vara på den säkra sidan.
  Hoppas rehabgympan är bra nu och tippex finns det fortfarande 🤔😮.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Vi har en särskild pärm med ”alla papper som tänkas kan” som vi alltid tar med när vi ska till myndigheter, dock har vi ingen liknande pärm när det kommer till sjukvård. Borde kanske ha en sån också 🙂
   Kram

 3. Ja, det var väldigt vad tidigt! Om några minuter börjar det och om några minuter är det dags för mig att se till att få ungen till skolan. Hej och hå, så det kan gå i en ama de casas liv.

  Sonen har ju också gått på fysioterapi, Där fick han gå tills han kunde rörelserna ordentligt. Undrar om de hade satt stopp någon gång? 😀

  Förresten tycker jag du ska gå in på baren och klaga över den anställde eller att det är någon som har tagit barens namn! Då kanske ni får bort honom?

  • Ama de casa skriver:

   Det är verkligen slitigt! 😉
   Vi får se hur länge/mycket Anders kommer att gå, men det är ju himla bra att få hjälp på traven med övningarna.

   Haha! Det kan vara värt ett försök 😀

 4. Anki skriver:

  Inte läge att ta bilen till centrum i alla fall … hur kommer de därifrån, de stackarna som hamnat där?
  Så bra att det går så snabbt med tider hos er – jag fick vänta i tre veckor på en tid hos min fysioterapeut, senast …
  Ha en fin dag!

  • Ama de casa skriver:

   Det är skönt att vi har gångavstånd till allt här inne i stan. Det finns markerade ”omvägar” för bilarna, men större bilar/bussar har det inte lätt.
   Oj! Det var en lång väntan det…
   Tack detsamma!

 5. fina väggaffischer, här byggs det också… överallt.

 6. Annica skriver:

  När tippex kom i form av en ”rulle” med vitt band kändes det riktigt lyxigt. Inget mer kladd med penseln 🙂
  Kram

 7. Tack för promendvyerna, mycket spännande på gång 🙂

  Jag använder tippex ganska ofta, dock inte i flytande och med pensel.

  Men ”rulltippex” är ovärderligt när man skall fixa och trixa med dokument här på jobbet (OBS – endast på lagligt vis) 🙂

 8. Ami skriver:

  Ja det var en tidig tid han fick! Men hoppas det hjälper så han känner sig bättre!
  Pompombaren är en svensk som äger….ock glada blev vi när vi hörde det, fasan hade ju varit om gitarrmannen ägde den och stod där och spelade varje kväll 😀

  • Ama de casa skriver:

   Han är i alla fall mycket nöjd med morgonens besök 🙂

   Jag tycker tvärtom egentligen. Hade varit perfekt om han bara stod där inne i baren och gapade, då kunde man helt enkelt låta bli att gå dit. Som det är nu så vet man aldrig riktigt var han kan tänkas dyka upp… 😀

 9. friochlycklig skriver:

  Det är underbart i Spanien. Antingen tar saker mycket lång tid med diverse bokningar, nummerlappar mm, eller så sker det omedelbums. Härligt! 😂🤣😁😀

 10. Yvonne skriver:

  God förmiddag, det är ju min dröm att komma upp på morgonen och gå på promenad, mest för att ha det bortgjort och kunna slöa resten av dagen utan dåligt samvete 🙂 . Tyvärr har det stannat vid en dröm då jag även gillar att sova och då framför allt på morgonen och då går det inte ihop sig riktigt.

  Skönt att Anders får sjukgymnastik för armen så att det blir rätt slags motion av den. Måste sysselsätta många personer för lite stämplar och klippkort. Så lätt att glömma alla papper de vill ha för allt.

  Ha en fin torsdag, nu dags för att åka och handla lite till kylskåpet som ekar tomt

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Jag har aldrig drömt om morgonpromenader, jag drömmer snarare om att få drömma vidare 😀

   Mycket administration blir det av all pappershantering. Det papperslösa samhället är en bra bit bort…

   Tack detsamma och lycka till med att fylla kylen 🙂

 11. Janne skriver:

  God morgon! Tippex, någon gång på 80-talet. Härligt när Ama fotar maskiner. Saxliften var imponerande. 🙂

 12. farfar hebbe skriver:

  Hur tydligt som helst,den gamla devisen besannades,,”Det man inte har i huvudet,det får man ha i fötterna”..Men morgonstund har ju något i mun..Lycka till i morgon bitti.Haé Kram.

 13. Znogge skriver:

  Tippex klarade man sig verkligen inte utan förr i tiden men numera är det sällan man set det. Dagens metod verkar gå ut på att bara stryka över… Hoppas behandlingarna får god effekt!

  Ha en bra torsdag!

  • Ama de casa skriver:

   Tippex var verkligen en nödvändighet förr.
   Anders tycker att han blir bättre och bättre. I armen, alltså 🙂

   Tack detsamma! (Fast nu är det visst fredag? 🙂 )

 14. åsa skriver:

  Sjukvården här på Sjukstugan borde lära sig av den spanska sjukvården… här är väntetiden hos sjukgymnasten minst fyra veckor – obligatoriskt – oavsett åkomma 😉

  Tippex var typ lika vanligt som sudd en gång i tiden 😀
  Jag undrar plötsligt om Elin ens vet vad tippex är 😉

  Jag kan ju tycka att det räcker om Elin bryter vänsterarm en gång, att göra det två gånger känns överdrivet 😉 men i nuläget verkar det vara okey… de åkte snöskoter i natt och nu när jag hörde av henne var de i Örnsköldsvik på badet… ja förhoppningsvis drunknar hon inte. Men jo hon har roligt å det är ju huvudsaken.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Det gick verkligen fort att få tid, snabbare än vad vi hade trott.

   Suddgummi… Ja, när använde man ett sånt senast? Frågade Anders och vi har i alla fall ett suddgummi här hemma. Han använder det ibland.

   Det ska va måtta med allt som Anders farfar alltid sa. En gång räcker mer än väl. Kul att dom har det skoj och att armen är okej 🙂

 15. Ditte skriver:

  Då var ni ju redan på gång med träningen genom morgonpromenaden. Kanske inte just ärmen tränades men både blick och ben. God början.
  Och nu är det ju dags även för armen att börja sin rehabilitering.
  Vad gäller tippex så har jag ett par flaskor här hemma. För säkerthets skull. Och de fungerar. Men länge sedan de var i bruk. (Man kan späda med lite aceton om vätskan har tjocknat).
  Önskar er en fin torsdag.

  • Ama de casa skriver:

   Alltid nyttigt att röra på sig (så länge man inte ramlar…). Bra att benen får sitt också 🙂
   Jag tror det fanns en special-spädvätska på den tiden det begav sig? En produkt från tippex, alltså. Men det kanske ”bara” var aceton det med.
   Tack och ha en fin fredag!

 16. mycketyck skriver:

  Kom ihåg en gång när jag använde tippex och man skulle ju skaka flaskan när det var lite i den för att det skulle bli flytande. Förstörde en jättefin tröja för det var lögn i he-vete att få bort det.
  Vad bra att Anders får komma igång med träningen så snabbt. Hade det varit i Sverige så hade han nog fått vänta minst en månad.
  Ni får ta en lur i eftermiddag.
  Ha det så gott 🙂

 17. LillaSyster skriver:

  Det ser ut som traktorgrävaren använt kabelskopan! Men nu när ni ska vandra där minst tio gånger kommer du ju att få se vad de lägger ner =) Ha en bra kväll!

  • Ama de casa skriver:

   Kabelskopa? Okej, googlade. En kan absolut ha använts 🙂
   Fast det där var vägen till försäkringsbolaget, till sjukgymnasten går vi åt ett annat håll… Får väl gå en omväg ifall jag blir alltför nyfiken 🙂
   Tack, och ni får ha en solig och varm fredag!

 18. Susjos skriver:

  Hua för morgonstund säger nattarbetaren,men måste man så måste man!
  Snyggt att få presentkort till sjukgymnasten, här i Sverige får man det definitivt inte, är jag rätt säker på!
  Kämpa på !
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag är inte så förtjust i mornar, fast bara jag har kommit upp så är dom ganska ok ändå. Problemet är att sängen är som allra skönast på mornarna 🙂
   Anders kämpar på, jag dokumenterar 😉
   Kram

 19. bpz3 skriver:

  Den där fina långa ”rännan” är helt otippad, för att vara i Spanien alltså. Snyggt jobbat där och inga asfalt-/jordhögar vid sidan om heller.Imponerande. Ser ut som vattenrör eller så är det fiber.
  Graffitin var läcker. Kul med att besöka stadsdelar som man vanligtvis inte befinner sig i.
  Å stort GRATTIS till en så snabb tid hos sjukgymnasten, f’låt fysioterapeuten. 2-3 veckors väntetid här – om man har tur. Nu gör dom egentligen inte så mycket, men Anders får ju behandlingen gratis så. Här kostar de 200-250 kronor per gång.
  Mitt i natten var ju mindre roligt, men ni har ju kanske er kryssning fortfarande på näthinnan. Då hann du med många soluppgångar, så…
  TippEx säljs ju fortfarande hos den lokala ICA, men jag har inte sett någon använda det på minst 15 år.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tyckte den var väldigt snyggt gjord, rännan. Raka fina kanter, det såg prydligt ut 🙂 Får se hur det blir när dom ska lappa ihop gatan igen…
   I dom kvarteren går vi inte så ofta, så då ser man ”nya” saker när man har irrat sig iväg dit och det är ju alltid trevligt 🙂
   Det står på rutan att behandlingarna kostar från 20 euro, så det är nog likartade priser här som i Sverige. Vi får se det som att vi får utdelning på vår försäkring.
   Jo, men då på kryssningarna behövde jag ju bara gå ut på balkongen, fota solen och sen ramla tillbaks i sängen igen 😀

   Jag hade nästan glömt att det fanns tippex innan jag såg henne använda det… Det blir rödkrull under ordet också, så egentligen finns det nog inte längre nån tippex 😉

 20. yfronten skriver:

  Hellre fisterapi än porompompom! Ett tag hade vi på bibblan typ tippex på remsa, men det kladdade också ihop…

 21. Haha restaurangens namn 🤣, påminner om när jag gick doulautbildningen på Söder i Stockholm och såg ett fik på andra sidan gatan med namnet ”Muggen” 😅🤣. Beroende på hur man ser på det namnet kan det både vara inbjudande och ja mindre inbjudande.

  Gällande röret så perfekt att ha ett sånt under bajamajan! 🤣🤣🤣

 22. Jodå, tipex existerar i skolans värld. Fast mer i form av kladdfri tipex-tejp. Dock använder jag det i princip aldrig. Är ju mer eller mindre felfri 😉 Kram

 23. skåningen skriver:

  Bra att Anders får börja träna armen!
  Svar…Viktigt att ha bra träningskompis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: