Oskuret är bäst!

 

1

Igår eftermiddag gav vi oss ut med bilen igen.

Målet var detta:

2

Sjukhuset Quirón. Amas skoväska var också med, det ser man i speglingen.

3

Dags för återbesök och röntgen av Anders överarm igen. (Bilen till vänster hade kört in mot enkelriktat och parkerat där det var parkeringsförbud utom för ambulanser. Oj vilka små ambulanser det finns nuförtiden).

4

Redan några minuter efter den inledande röntgen hade Anders dom nya bilderna i sin telefon.

Sen tog det ett tag innan vi fick träffa läkaren, men vi var på plats långt innan vår bokade tid och innan doktorn ens hade inlett sitt pass, så ingen skugga må falla på sjukhuset den här gången heller.

Endast en 5 – 10 minuter efter vår bokade tid så fick vi träffa den mycket trevlige och sympatiske läkaren.

5

Hmm… Undrar om han möjligen är släkt med Ama på nåt vis?

Det blev bara goda besked och precis som vi hade önskat. Doktorn sa att det såg mycket bra ut och att nu ska Anders använda mitellan i två veckor till, men inte alls hela tiden. Han ska röra armen mer och nu är det fysioterapi som gäller (låter lite finare än ”sjukgymnastik” om ni frågar Ama). Han har fått tid för en ny kontroll om en månad, fast självklart ska han åka in tidigare ifall han känner sig sämre eller får ont.

Doktorn tyckte att det var lite ”roligt” att Anders var en svensk som hade brutit armen i en skidolycka i Spanien. Eller att det åtminstone var en anings annorlunda.

6

Anders fick en kräm utskriven för den svullna armen och direkt vi kom hem gick vi till ”Anders tjejer” på apoteket nedanför oss. Dom blev glada att se honom igen, vi har sponsrat det där apoteket en hel del. Mest för Amas skull, det ska väl erkännas.

7

Här demar Anders en av dom övningar han ska göra enligt läkaren tills dess att sjukgymnastiken fysioterapin tar vid. Anders ”muskler” påminner just nu mycket om Karl-Alfreds. Större underarm än överarm.

Summan av kardemumman: Vi är sååå glada över läkarens besked och visst är det så att oskuret är bäst!

Gomorron!

PS: Det var smått pinsamt att vi kände igen och morsade på typ halva personalen, allt från städerskor och vaktpersonal till sköterskor och läkare. Vi försökte gömma oss för Amas kirurg som har sin mottagning nära doktor De Casas. Ama har liksom smitit lite från honom. Men till slut hamnade vi vid samma disk när Anders skulle få en ny tid och då log han rart och vinkade. Det är väldigt trevlig personal på Quirón!

56 Responses to Oskuret är bäst!

 1. Janne skriver:

  God morgon! Fina besked! Han repar sig. Det där med Anders tjejer har jag tydligen missat. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Janne! 🙂
   Ja, det var ganska väntat utefter hur Anders har känt sig, men väldigt skönt att få det svart på vitt (och lite grått där i röntgenbilderna också 😉 ).
   Tjejerna har jag nog aldrig nämnt i bloggen förut 🙂

 2. Biggeros skriver:

  Det var ju attans vad jag har missat mycket av dina inlögg. Det är dax att ta igen mycket ❤
  Så tråkigt att Anders har brutit armen men lyckligtvis har han hela personalen på Quiron och apoteket på sin sida. Krya på honom och fortsätt med rehabiliteringen ❤
  Min man bröt foten vid denna tid förra året så jag vet vad det vill säga att vara en hjälpande samarit =D

  • Ama de casa skriver:

   Javisst är det tråkigt att olyckan var framme, men skönt att det inte blev värre och att han nu är på god väg åt rätt håll 🙂

   En bruten fot är ju värre, så du hade det nog tuffare ifjol skulle jag tro. Men även om oskuret är bäst så är ju obrutet det allra bästa 😀

 3. Annica skriver:

  Roligt med sådana besked 🙂
  Kram

 4. Mariama skriver:

  Skönt att det går åt rätt håll och att ni snart kan packa resväskan för nya uppdrag😉🌞

 5. Härliga besked !! Då går allt åt rätt håll, skynda långsamt 🙂

 6. friochlycklig skriver:

  Det är inte dåligt att vara kändis, kanske, fast det är nog inte bästa platsen att vara kändis på. Ett sjukhus! Nåja, roligt att det är på bättringsvägen. Kram

 7. skönt, för axeln är ju så viktig… tänk så skönt för dig om Anders kan klä på sig själv… och sånt (svårast för min make var att fläta mitt hår 🙂 )

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det är verkligen skönt. 🙂
   Anders har klarat påklädningen alldeles själv. Har bara behövt hjälpa lite med t-shirten och det av ”säkerhetsskäl”. Han skulle nog greja den också, men det har känts lite riskabelt.
   Att fläta håret med en hand… Det kan ju inte funka alls.

 8. Så himla bra! Så för att träna upp överarmen så ska ni undvika spenat ett tag framöver då?

  Tycker det är suveränt att personalen vinkar glatt till er! Grundorsaken är ju inte bra men vilket suveränt bemötande, ta det som komplimang!

  Bild nummer två, vad litet sjukhuset är!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja, spenaten är bannlyst här nu.

   Visst är det trevligt med ett glatt bemötande! Ett leende och en vinkning är inte dumt alls.

   Visst är sjukhuset litet! Lite märkligt att dom klarar av alla grejer i det där lilla fyrkantehuset. Sverige har mycket att lära här 😉

 9. Ditte skriver:

  Så bra med dessa goda besked! Bara att gratulera. Och sjukgymnastiken med en bra fysioterapeut kan nog göra mycket för rehabiliteringen. (Har erfarenhet av just det när jag bröt båtbenet. hade då hela armen i gips i sex veckor och sedan halva i två veckor)
  Är också supernöjd med Quiron. Har ju bara liten erfarenhet. Men god är den)
  Trevlig onsdag

  • Ama de casa skriver:

   Goda besked är alltid välkomna! 🙂
   Fysioterapin kan ge väldigt bra ledtrådar till vilka övningar man ska göra för att komma tillbaks till full rörlighet. Jag har också erfarenhet av det när jag hade mina ischiasproblem i 27-årsåldern. Fast min sjukgymnast (som det hette då) tyckte ofta att jag fuskade 😉
   Gillar verkligen den vård jag mött här i Spanien. Både på Quirón och på det allmänna sjukhuset.
   Tack detsamma!

 10. Anneli Häggkvist skriver:

  Härligt med sådana besked 😀 Snabba bud på det stället…det är ju bra! Nu kan det ju bara bli bättre.

  • Ama de casa skriver:

   Skönt när det går snabbt! Ja, i alla fall i somliga fall 🙂
   Nu är det bara att försöka få armen att bli som vanligt och sen undvika fall 😀

 11. Carina J skriver:

  Så skönt!! Fortsätt krya på dig Anders!!!
  Ja, man kan ju vara trogna kunder på roligare ställen än apotek och sjukhus 😉

 12. Anki skriver:

  Verkligen bra besked … och visst är oskuret bäst! Tänk att ni är så kända att alla hälsar på er … det tycker jag enbart är positivt! I fysioterapin kanske enklare hushållsgöromål kan förekomma? Eller vad tror du Ama?

  • Ama de casa skriver:

   Oskuret är bra, men obrutet är nog ännu bättre 😉
   ”Alla” är väl att ta i, men många. Det är trevligt, men det visar å andra sidan att vi – tyvärr – har varit på sjukan en hel del.
   Jag är övertygad om att dammsugning måste ingå i fysioterapin! Åtminstone hoppas jag det, dammråttorna är bra stora nu… 🙂

 13. Znogge skriver:

  Så skönt med ett positivt besked för Anders och att han slipper operation. Så såg husses arm ut när muskelfästet lossnat men jag förmodar att Anders inte gjorde det också.

  Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Det var precis det besked vi ville ha! Musklerna sitter nog som dom ska, men underarmen har svullnat upp på grund av mitellan och orörligheten tror jag. Det blir i alla fall bättre och bättre och det är huvudsaken 🙂
   Tack och ha en fin kväll!

 14. farfar hebbe skriver:

  Härligt besked förAnders,att det går åt rätt håll..Men inte ska du väl gömma dig,du är ju stamkund där..Haé Kram.

 15. farfar hebbe skriver:

  Men det var väl synd att du inte köpte några bananer,,hade ju blivit en 100% fullträff till denna dag..Haé Kram.

 16. farfar hebbe skriver:

  Denna Googlefiness kan man tycka kanske är onödigt vetande,,men som du säger Kul att kolla på..Haé Kram.

 17. mamma C skriver:

  Alltid kul att få positiva besked.
  Måste väl vara kul att nästan hela sjukhuset känner er med 😉😄 eller dig.
  Kram Carin

 18. Susjos skriver:

  Det där sjukhuset verkar vara ett superbra sjukhus! Skönt med bra hjälp, och att det går åt rätt håll vad gäller Anders axel!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har alltid fått bra och snabb behandling, dessutom ett väldigt bra bemötande. Skönt att dom finns, även om jag inte skulle vilja vara fullt så ”känd” där 😉
   Kram

 19. bpz3 skriver:

  Underbara nyheter! Å på bilden syns ju inte ens frakturen längre. Anders verkar ha utomordentligt läkkött eller läkben kanske man kan säga.
  Å är man stammis så är man oavsett om det handlar om en pub/restaurang eller ett sjukhus;-)
  Här har man också döpt om sjukgymnaster till fysioterapeuter, ungefär samma som att det minsann är förskolelärare istället för dagisfröken på dagis/förskolan nuförtiden. Same difference som min man brukar säga.
  Då är det bara göra övningarna enligt anvisningar. Å vissa övningar går säkert lika bra med ett glas eller kanske en mopp i handen;-)

  PS. Den spanska sjukvården är så långt ifrån den svenska man kan komma. Ni ska få väldigt glada att ni hamnat just i Torrevieja. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Det har läkt riktigt bra. Doktorn var mycket nöjd och satt och fotade med sin egen mobiltelefon hela tiden. Även dom bilder vi hade med oss från Granada. Röntgenbilderna alltså, inte semesterbilderna 😉
   Jag föredrar att bara stamgäst och igenkänd på en pub/restaurang, men det är alltid trevligt att bli väl bemött 🙂
   Städerskor blev lokalvårdare, trädgårdsmästare blev trädgårdsarkitekter… Jag instämmer med mannen din.
   Anders är nog mest ute efter att få hjälp med att veta vilka övningar som är bra. Jag tänker gå med för att se hur dom kan användas till ”hushållsnära tjänster” 😉

   Idag… Ja, det gick snabbt igen. Mer om det imorgon 😀

 20. mycketyck skriver:

  Härligt att det blev en obruten axel. Den armen behöver träna så musklerna får lite fason. Snart kan du kanske få lite kompledigt efter allt jobb du haft. Dr de Casas måste vara en väldigt duktig läkare. Jag menar med det namnet så. Kändisar på ett sjukhus ja det kan ni stoltsera med i alla fall.
  Ha det så gott 🙂

 21. Ami skriver:

  Så skönt att armen läker bra och att han verkar slippa operation!
  Kram och tack för idag!

 22. LillaSyster skriver:

  Oskuret är bäst! Var noga med gymnastiken =) det är till att vara kändisar…..

  • Ama de casa skriver:

   Anders är duktig på det där med att vara noga med träningen. Jag är betydligt latare… 🙂
   Känd från TV har jag hört. Känd från sjukhuset… Inte lika flashigt 😉

 23. Emma Engström skriver:

  Häftigt att kunna få det i telefonen, och skönt att det inte var så läng väntetid heller! 😀

 24. yfronten skriver:

  Det är bra att ni är tjenis med både de på sjukhuset och på apoteket, ni kanske kan få rabatt på mediciner? Bra att det går framåt för Anders.

  • Ama de casa skriver:

   Faktum är att om man är berättigad till gratis sjukvård här i Spanien så får man rabatt på läkemedel med, Nu har vi tappat vårt berättigande vilket vi tycker är orättvist. Men visst är det bra att det går framåt för Anders!

 25. åsa skriver:

  Att vara som hemma när man är på sjukhus/vårdinrättning är både positivt och lite konstigt 😉 har ju samma lika här då jag är välkänd och återkommande besökare å känner de flesta mer eller mindre å på apoteket jobbar en kompis.
  Nu hoppas jag på god bättring snabbt och smidigt och sedan ett långt uppehåll för Er på sjukhuset, den röda väskan kan behöva komma ut och lufta sig 😀
  kram

 26. paulamerio skriver:

  Härligt att höra att läkningen går undan! Men en salva, mot svullnad? Det var något nytt. Hoppas den hjälper, bättre än Voltaren-salvan mot smärta, helt värdelös om du frågar mig.
  Dubbla känslor där med personalen på sjukhuset, ytterst trevliga men helst vill man ändå inte träffa dem alls! Haha

  • Ama de casa skriver:

   Anders tycker att svullnaden har gått ned, men det kanske den hade gjort utan salvan också? Svårt att veta… Huvudsaken är ju ändå att det fortsätter åt rätt håll.
   Visst är det så! Helst skulle man inte alls ha velat träffa dom (inte i deras yrke i alla fall), men det är oerhört bra att dom finns och att dom är trevliga är ett stort plus i kanten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: