Ett dramatiskt inlägg!

 

Det här är Anders:

1

Känner ni igen Centerpartiets valkampanj för ”några” år sen? Valaffischer med en bild på nån politiker med den informerande texten ”Det här är +namnet”. Fast nu handlar det inte om Lennart och nåt centerparti, utan om Anders och armar. Hans muskulösa arm till vänster i bild är den skadade. Den muskellösa armen till höger är den oskadade. Haha! (Förlåt, Anders. Kunde inte låta bli… Ama vet att du är jättejättestark i vanliga fall!)

Okej. Ama kom av sig lite. Det här inlägget skulle ju bli dramatiskt.

2

Det började i lördags när vi efter att stannat hemma i ett par dar först gick förbi vår favvohund. Vi kallar henne ”Santas little helper” efter hunden i Simpsons. Hon påminner mycket om den, det har vi alltid tyckt.

3

Sen gick vi vidare till Chinon på Valencianas.

Därifrån kom vi ut med…

… *trumvirvlar* …

4

en dramaten!  

Ja. Vad säger ni? Kan det bli mer dramat-iskt än så här?

Förstår också att ni är överraskade över den färgen som ”vi” valt.

Anders har alltid vägrat såna där kärror. Trots den första bildens avslöjande så har han alltid sagt ”Jag bär!”. Just nu är det inte så lätt för honom med ena armen i mitella. Ama har dessutom strikta order från doktorn att inte bära tungt.

5

Efter inköpet sprang vi på Ami och Patrik. Patriks första ord var nåt i stil med ”Jaha. Det var ett armbrott som skulle få dig att ta ditt förnuft till fånga”. Dom älskar sin ”dramaten” och vi har pratat om detta många gånger förr.

6

Sen stannade vi till på Aldi och fyllde vårt nyinköpta fynd. Men OJ! Ama matchade väldigt dåligt, va?

9

Igår tog hon på sig en bättre kofta. En skidvariant som hon hade glömt att packa i ”dammsugarpåsen”. Vilket bra misstag! Att hon såg ut som ”Träna med TV” eller ”Det ska va’ husvagn” (om den bara hade varit blå) spelar ingen roll. Det är viktigt att matcha!

10

Stannade till en stund och kollade in den skämmande bautastora gropen där det har stått still i flera år. Nu har den äntligen blivit uppköpt av ett seriöst ställe – Mercadona. Arbetet verkar redan vara på gång och det ska verkligen bli intressant att se vad det blir av det hela. Det kommer säkerligen att ta sin tid, men superbra att det börjar hända nåt i alla fall.

11

Inne på Mercadona är det lite stökigt vid dramaten-parkeringen. Finns olika tillvägagångssätt när man har en sån där tingest med sig. Själv valde Ama att parkera väskan, ta en kundvagn så Anders kom åt lätt att lassa/lossa inköpen och därefter packade Ama den fina röda väskan direkt vid kassan vartefter varorna blev betalda. Andra tar med dramaten in för att packa i och ur utan att använda kundvagn, medan somliga packar i och ur kundvagnen och sen fyller i sin dramat en bra bit utanför kassorna. Ja, ni ser (om ni nu kunde hänga med) det finns många sätt att lösa det hela och mycket att lära. Vi hade tur som stötte ihop med Ami och Patrik direkt efter inköpet på Chinon och fick en snabbkurs i ämnet dramatenmetodik.

Men en sak är helt säker. Trots att Ama älskar sin nya dramat-väska:

12

Så ser hon hellre en annan röd väska stå vid ytterdörren än den här.

Gomorron!

72 Responses to Ett dramatiskt inlägg!

 1. mittlillautrymme skriver:

  Näedu, det är inge fel på mina ögon! Syns tydligt att det är en hamburgare! 😀

 2. Yvonne skriver:

  God morgon, så ni har också köpt er en sån fiffig hjälpreda. Jag hade köpt en för många år sedan och Per höll på att ramla av stolen och sa att han aldrig skulle använda den, men vem tror du först packar ner den när vi ska på marknad 🙂 . Jag har en sån här hemma också för vi har garagen på en egen plats, ej nära husen, så när jag kommer och har handlat lagom mycket så kör jag med den vagnen och slipper köra in bilen i området och tillbaka. Fått mycket beröm för det då det vimlar av småbarn på våra ”gator” som bara är tänkta för gående och cyklande.

  Ha en fin tisdag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ännu så länge har Anders sluppit dra den, men den dagen kommer nog säkert den också 😀
   Smart där med vagnen i Sverige också.
   Tack detsamma!

 3. farfar hebbe skriver:

  Dra maten,tror att det bara finns en här på byn som brukar dra en sådan,har inte sett någon annan..Ja kan nog tro att du hellre ser en annan röd tingest vid dörren..
  Semlor är inte min favo heller,,tar hellre lite wingum eller en fransk nougat..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Här i Spanien är det väldigt vanligt med dramaten. Man ser dom överallt! Jag gillar den, funkar alldeles utmärkt 🙂
   Nån semla blir det inte här heller. Troligen inget smågodis heller.
   Kram

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja skitkul att sätta färg på gamla bilder,den blir lite mer levande..Klart man måste vara koncentrerad när det gäller spel..Haé Kram.

 5. Det var alltså dramat i backen som var anledningen till att ni fick en dramat – inget ont som inte har något gott med sig 🙂

  Mamma hade en sådan ett par år, det var ju jättebra att slippa bära tungt.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Så var det ju – dramat gav upphov till en dramat 😀
   Jag gillar den jättemycket allaredan, det är Anders som har vägrat tidigare, men nu blev det ju liksom ett annat läge.

 6. Mamma C skriver:

  Det är aldrig försent att ändra sig.
  Vi älskar vår dramaten eller våra, för vi har en stor och en liten.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det är aldrig försent – Anders är rätt positiv nu också 🙂
   Vi får väl se, kanske köper vi nån fler? Fast ännu så länge räcker denna gott och väl 🙂
   Kram

 7. Annica skriver:

  Dramaten brukar vi ta när vi ska handla frukt och grönt på marknaden. Varför bära tungt om man inte måste 😉
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det har jag alltid tyckt jag med, men Anders har envisats med att bära. I och för sig har vi använt bilen förut när det ska storhandlas men det är ju inte riktigt aktuellt nu…
   🙂
   Kram

 8. skåningen skriver:

  Ha ha Det var ett dramatiskt inlägg!
  Svar;Oh Vad avundsjuk jag blev Här hänger regnet i luften!
  Du kan använda paraplyet till solen också!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 9. åsa skriver:

  Igår var det två månader till Anders födelsedag och redan då fick han tydligen en fin dramaten i present 🙂
  Så nu har Anders födelsedagsmånad redan börjat… Elin får nog allt vackert vänta till 24/4 innan hon får några presenter 😉
  kram

 10. friochlycklig skriver:

  Ja vi har också en dylik tingest. Den har burit mycket och gått många mil och vi gillar den skarpt. Visst är det skönt att man får lov att ändra åsikt. 😊👍

 11. Ditte skriver:

  ”Dramaten” tycker vi är perfekt. Var bära? Vi har en med fyra lättsnurrande hjul. Ja, man behöver bara använda två, men fyra är än smidigare när man handlat. (Vi har också cykelkorgar på cyklarna och så vi ha tyngre saker är de också ett bra komplement. )
  Du får nog snart in den rätta tekniken på att framföra den. Lycka till! Och en snygg färg var det ju.

 12. var på bokrea på morgonen, men lämnade dramaten hemma…

 13. jag scannar själv och betalar själv mina matvaror, lägger direkt i dramaten 🙂 och promenerar hem!

 14. Anneli Häggkvist skriver:

  Alla hjälpmedel är ju bra! Den var ju t.o.m röd och fin 🙂 Inhandlade en sådan på Ullared i höstas och det är så smidigt när man har en scanner och bara kan lägga ner allt och plocka upp när man kommer hem. Man ska ju inte behöva anstränga sig mer än behövligt 🙂
  Ha en fortsatt härlig kväll 😀

 15. Alla i Spanien verkar ha en sådan vagn, både män och kvinnor drar på dem! Eller puttar. Vi köpte en till svärmor för massor med år sedan. Tror det var en ”riktig” Dramaten som vi köpte på Åhléns. Hon hade den med sig till Serbien när hon flyttade och vi hittade den i somras. Till min glädje har den använts mycket, lite trasig men inte så farligt. Jag gjorde den ren och nu har moster den. Hon hade en tidigare men det är verkligen skillnad på dem. Den vi köpte är så mycket smidigare och stadigare.

  Jag har också varit inne på att köpa en så jag kan knata till Lidl, i dag använder jag ryggsäcken. Men jag vet ju att det är också attans tungt att dra vagnen också, lättare att fylla upp.

  När jag senast var på Correos var det en äldre kvinna som hade en supersmart en, vagn och stol i ett! Jag har sett de där man fäller ut som en campingstol på baksidan men så var inte den här. Den här såg ut som en stol med hjul, med lastställe under sitsen.

  Försökte googla men vad jag hittade var detta:

  HUR KUL SOM HELST!

 16. mycketyck skriver:

  Er dramaten är ju riktigt fin. Skonar ryggar och armar också. Vi funderar på någon slags släpkärra till svarta faran. JR får inte med sig så mycket i ryggan. Snart dags för återbesök på sjukhuset för Anders? Även om han inte har stora muskler så är han kanske segstark i armarna 🙂

 17. ogamotoga skriver:

  Gaahhhhh! Grön av avund!!! Jag vill också ha en dramaten, men som många män säger: Aldrig i vårt hus!!! Så säger The Bodyguard också.
  Tror jag minsann ska köpa en i smyg … ändå oftast jag som handlar mat, och min lilla klena kropp orkar inte bära hur mycket som helst ;-D

  Men jag förstår att du hellre vill ha en annan röd väska vid ytterdörren 🙂 ❤

  • Ama de casa skriver:

   Strunt i vad The Bodyguard säger när det är du som oftast måste bära. Vi handlar nästan alltid tillsammans och då är det Anders som har fått stå sitt kast med det där vägrandet. 🙂

   Jo, men den där är inte så dum den heller, faktiskt 😀

 18. boihusbil skriver:

  Varit på väg flera ggr oxå att köpa en. Men det blev istället cykelväskor. Väldigt användbart!

 19. bpz3 skriver:

  Anders är mycket väl konserverad, med lagom muskelmassa på överkroppen;-) Men det syns faktiskt att axeln aningen svullen och missfärgad. Antar att ni var på återbesök på Qirón idag, och hoppas att fina Anders slipper plattor.

  Sedan skrattade jag gott åt dramaten. Efter en operation för fem år sedan fick min man inte bära nåt på tre månader. Jag med mitt ryggelände bär bara min handväska. Alltså bestämde vi oss att köpa en dramaten, här hemma alltså. Den har använts en enda gång;-) Vi kom på efter köpet att det ju faktiskt finns kundvagnar som man kan köra varorna med till bilen i parkeringsgaraget i Täby centrum – hahaha!

  Bra att ni köpte en (röd) Rolser, bästa märket som är även på G här. Visas på olika mässor. Ja, även dramaten blir det fler och fler av här. Det är uppenbarligen inte alla som har bil;-)

  • Ama de casa skriver:

   Jo, axeln och armen är svullna och lite missfärgade. Men han har inte ont, vilket är skönt. Återbesöket är först imorgon, det fanns inga tider före det. Tack för hållna tummar – vi fortsätter hoppas på att det ska självläka.

   Vi har alltid använt bilen vid storhandlingar tidigare och småhandlat under veckorna efter vi varit ute och promenerat, varor som vi burit hem. Då har inte behovet av nån dramat varit så stort. Men nu när Anders har armen i mitella och jag fortfarande inte kör så blev det ett annat läge.

   Hade nollkoll på märket. Kollade mest in hur smidiga och praktiska dom verkade. Åsså färgen, såklart 😉

 20. "LillaSyster" skriver:

  Dramaten ett snyggare ord för senilkärra=) Ja, ja jag säger inget jag har en blommig variant som jag blev med en på en trädgårdsmässa när armarna inte räckte till. Men jag har den bara på trädgårdsmässor. Stackars Anders, det ser svullet ut.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Det ante mig – du gör dina största inköp på trädgårsmässor, kan tro 😀
   Jo, det är svullet, men gör inte ont. Anders tackar för omtanken!

 21. yfronten skriver:

  Haha! Jag har aldrig sett en dramatparkering förut! Jag sa till maken att han hade en hasselmushandled när den var bruten. Som om hasselmöss har handleder…

 22. Anette skriver:

  Grattis till nya väskan. Den passar dig som handsken. Anders kan ju börja träna sin muskellösa arm genom att försiktigt dra maten.
  Tack för lektionen i dramatenkunskap, den kan kanske komma till nytta. Just nu är jag i störst behov av en sån med kombinerad stol, som Emma visar.

 23. Har varit skeptisk till Dramaten innan, men nu när priset på platspåsar ska öka så är det kanske dags att införskaffa en?
  Vad kelig Santas Little Helper verkar vara. Kanske ni hittar en lika kelig katt som påminner om den i Simpsons, var det Snowbell den hette tro?

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker det verkar superbra såhär långt i alla fall 🙂

   Santas Little Helper är jättekelig! Vi har redan hittat en väldigt kelig Snowball som Anders tog en selfie med:

   Fast hon finns på Hawaii, så det är lite långt att hälsa på henne…
   😀

 24. Anki skriver:

  Himla bra köp – Grattis! Jag har ingen sån … blir så långt att dra den en mil och det mesta på lerig grusväg, men OM vi bott i stan skulle jag absolut ha en! Jag såg en snygg för många år sen – en röd med vita prickar – som en flugsvamp! En sån skulle jag vilja ha 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Haha! För din del känns en dramat inte som den bästa lösningen just nu 😀
   Jag såg en röd med vita prickar igår – habegäret slog till direkt! Fast killen som drog runt på den såg både stor och stark ut… 😉

 25. Ja du ibland krävs det något dramatiskt för att förenkla vardagen. Lilla Dramaten verkar trivas i erat sällskap, skulle man kunna tänka sig att den kommer gå under benämningen ”husdjuret” i framtiden när armen inte längre är skadad? 😅

 26. (i Sverige använder vi tydligen inte mitella så mycket vid axelskador; handen ska armen fritt och dingla när man går… på natten ska armen ligga så rakt som möjligt)

  • Ama de casa skriver:

   Vi har hört det. Läkarna i Spanien är tydligen inte av samma åsikt. Men det kanske beror på skadans art? Vi väljer att lita på dom doktorer vi har här – dom har varit till belåtenhet vid tidigare tillfällen av annan art.

  • (ni ska självklart lita på era doktorer – jag hade stor axelskada, skulle ändå låta axeln dingla ner helt fritt när jag gick på stan, sonen är fysioterapeut och han gav mig helt rätt råd innan jag äntligen kom till doktorn)

  • Ama de casa skriver:

   Vi får se vad doktorn säger imorgon.

 27. Ann-Kristin skriver:

  God eftermiddag !
  Jag önskar Anders lycka till med återbesöket och hoppas det läker som det ska utan op. En god hjälp är ju en ” dra maten”, tror jag är inne på nr 3 nu och den blev med fyra hjul och lila. Jättebra för mig att dra vagnen uppför mina trappor med tung mat och lite mer😊.
  Ser att ni hälsade på den snällaste hunden på min gata. Gosar/hälsar på den också när jag går förbi.
  Kram/A-K

  • Ama de casa skriver:

   Gokväll A-K! 🙂
   Tack för lyckönskningen!
   Den hunden är sååå himla fin! Vi tar ofta en liten omväg för att hälsa på den. Idag hälsade vi för första gången på hennes matte också som verkade vara en trevlig kvinna som haft hand om den hunden i 6 år. Jag tror vi hittade hunden ungefär direkt som hon flyttat dit 🙂
   Kram

   • Ann-Kristin skriver:

    Ja, det är hundens matte och hon är dotter till mina grannar rakt från min balkong. Tyvärr har jag sett många hundar hos henne som sedan fått flytta till föräldrarnas tak. Men den hund som finns idag är jättefin och go. Tyvärr får den inga promenader liksom många andra hundar i Torrevieja.

   • Ama de casa skriver:

    Ja, vi har tänkt på det – hunden är alltid där ute på framsidan när vi går förbi, den får sannolikt aldrig gå ut 😦 Men jättefin är hon!

 28. paulamerio skriver:

  Underbart, välkomna i klubben! Jag med artros här och där, hund i koppel osv. skulle aldrig greja det utan dra-maten…Guld värd, och er fina röda är såå snygg, o plötsligt blommade ju hela världen upp när Ama gjorde entré i sin matchande tröja!. Ni kommer att bli berömda i shoppingkvarteren det kan jag ju se. Och *Anders ena armmuskel må förtvina, men det får han ju ta igen och lyfta liten Ama några gånger per dag när axeln läkt!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag lovar att vi ska visa ”dödslyftet” när den tiden är kommen 😀
   Du kanske inte tittar på Let’s Dance? Annars kan jag kalla lyftet ”no one put’s Ama in the corner. Den filmen har du väl inte missat? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: