Hemfärden och beskedet

 

Tidigt igår morse – redan medan det var ljust – gav vi oss av från Granada…

1

… och körde in mot gryningen.

Nå-å? Hur blev det nu då, det som dom flesta undrade över – körde Ama?

2

Svar: Nej. Bilden är rätt avslöjande, men man behöver faktiskt två friska armar för att ta såna där fantastiska bilder.

Det var en väldigt vacker soluppgång och Ama fångade den helt perfekt!

3

Där är den! Bakom kullen… Var kom den där dumma kullen ifrån?

4

Se där! Visst var den fin, soluppgången? Den skulle Anders aldrig klarat av att fota med bara en hand.

5

Ama fick också en riktigt vacker bild på biltaket, framrutan, sidorutan och himlen ovanför oss, National Geographic kommer säkerligen att höra av sig inom en snar framtid.

6

Sen körde vi in i dimman och fulväder.

Hur gick det för Anders och körningen då?

Jodå, inte illa alls!

7

Bilens armstöd i kombination med hans eget benstöd fungerade lika bra som den mitellan han fått på sjukhuset i Granada. Bara armen var stilla gjorde det inte ett dugg ont och den var dessutom beredd ifall det skulle behövas. Nu behövdes det inte, så den fick ligga stilla och inte göra ont.

Ja. Ama vet! Borde börja köra igen, men det känns läskigt när man inte har kört på sååå många år.

Fast den här gången var hon liiite på gång i alla fall.

Jajjemensan!

8

Hon körde vindrutetorkarna hela vägen! Den spaken satt på Anders sämresida, så hon var till stor hjälp. Hon kanske är på gång nu? Med babysteps. Att köra torkarna är väl bättre än att inte köra alls?

Vi var båda så fascinerade över det framsteget så vi missade sista avfarten innan betalvägen började just innan vi var framme i Torrevieja.

9

Visserligen fick vi punga ut med 2,25 i vägavgifter, men se bara hur fint vindrutetorkaren (Ama alltså) hade skött sig. Ja, ja. Ama känner på sig att det kliar i kommenterarfingrarna angående detta, men ni vet väl att torkarna inte täcker upp hela rutan va?

10

Kvart över tolv var vi framme vid sjukhuset Quirón här i Torrevieja.

11

Vi fick vänta lite även här, men Anders kom snart in på akuten och blev sen skickad på skiktröntgen.

12

Bara en stund senare kunde vi se resultatet av den i mobilen, visst är det en bra service! Fattade nada, men man kunde snurra runt och se från olika håll. I just den här vinkeln tyckte Ama inte ens att det såg ut som en axel, det såg mer ut som en spermie som hade kört med full fart in i ett hårdkokt ägg.

Ett tag senare fick Anders (och en tolk) prata med läkaren som kunde tyda bilderna bättre.

Resultatet då? Jo:

Överarmen just uppe vid axeln är av men sitter rätt, så förhoppningsvis ska den klara sig utan åtgärd utöver stor försiktighet och vila. Anders ska tillbaks på ny röntgen om en vecka och sen om ytterligare en vecka efter det. Om allt ser bra ut blir det ingen åtgärd, annars blir det operation med nån platta av nåt slag. Det första beskedet (ingen åtgärd) var precis det som vi båda ville ha. Anders är dock oroad över att doktorn såg så bekymrad ut. Bra att Anders är det tycker Ama, då kanske han tar doktorns order om försiktighet och vila på allvar. Jodå, hon tycker det även om det blir lite jobbigt för Syster Ama.

Han fick dessutom en bättre mitella (enligt doktorn) som ska sitta på dygnet runt. Fast han får ta av sig den när han ska duscha…

Så nu är vi hemma igen:

13

Vi har fått möblera om en aning för Anders bekvämlighets skull och Ama får springa och serva när det gäller det mesta. Att inte ha högerarmen användbar alls är inte det lättaste – speciellt när man är högerhänt.

Men. Ama är fortfarande väldigt glad att det inte gick värre än det ändå gjorde nu när olyckan och oturen var framme.

Anders hälsar att han mår bra och tackar för alla fina hälsningar och kommentarer!

Gomorron!

Annons

73 Responses to Hemfärden och beskedet

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, tur ni har automatväxlad bil och du var så duktig som skötte vindrutetorkarna så bra. En guldstjärna till dig för det och tänk om National Geographic får se dina bilder, då är den medaljen bärgad, bara att vänta på Ekonomipriset sen.

  Skönt att det inte gick värre med armen, nu gäller det bara att lyda doktorns order och vila sig i form. Men med en sådan sjuksyrra så ska det nog gå bra tror jag.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ja, med en manuell låda hade inte det där funkat alls. Fast å andra sidan åkte vi med en taxichaufför vars bil var manuellt växlad. Han hade högerarmen i gips och dessutom stank han sprit – hans egenpåfunna bedövning, kanske? Inte en av mina bästa taxiresor, kan man säga…
   Tack för guldstjärnan! Väntar nu bara på dom där andra två grejerna 😀

   Syster Ama får nu känna på hur Syster Anders har haft det. Tur att vi åtminstone inte har behövt vara Systrar samtidigt. Hemska tanke och peppar peppar!
   Jodå, vi får verkligen hoppas att det räcker med han vilar sig i form.

 2. Preciosa skriver:

  Gomorron!
  Ja tur att man inte vet vad som väntar, allt kan hända. nu blir det vila och orörlig arm om det ska läka. Krya på dig Anders och se till att Ama nu får lite annat att pyssla med 🙂 Passa upp och så …
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron P! 🙂
   Nej man vet egentligen ingenting om vad som kan hända… Men nu kunde det ju ha slutat ännu värre, det här ska nog bli bra.
   Jag har redan fått en hiskelig massa ”nya” grejer i min befattningsbeskrivning, men jag klarar det galant (så här långt i alla fall). Har till och med varit behjälplig med ett datorproblem! Det bestod i och för sig i att byta en sladd till en annan med hjälp av tydliga instruktioner, men ändå! 😀
   Anders tackar för omtanken och lovar att fortsätta hålla mig sysselsatt 😉
   Kram

 3. Anki skriver:

  God förmiddag! Trösterikt att läsa att både Anders och du verkar ta det hela med fattning! Tur ändå att du var med och skötte spaken till vindrutetorkaren och förevigade soluppgången!
  Skönt att det inte verkar vara någon stor skada och förhoppningsvis slipper det bli operation 🙂
  Ha det nu så bra och hälsa Anders!

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Anki! 🙂
   Det enda man kan göra är ju egentligen att ”gilla” läget (fast vi gillar det inte i ordets rätta bemärkelse såklart) och vara glada över att det inte gick värre än det gjorde. Finns ju goda chanser att det i princip självläker. Hoppas det!
   Ja, det var allt en himla tur att jag var med, annars vete tusan hur den där hemresan hade gått 😉
   Tack detsamma – Anders hälsar tillbaks!

 4. Znogge skriver:

  Om du inte har kört bil på många år så är det inte så lätt att börja så där hux flux och med en längre sträcka utan då är det bättre med små korta turer.

  Så skönt om Anders slipper operationen. Min mamma fick en liknande skada men där låg det helt fel så det fanns inget alternativ. Nu får Anders vila och du får göra skäl för ditt namn 😉

  Kram och ha det gott i sjukstugan!

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det känns väldigt osäkert med mig som chaufför, även fast jag verkligen älskade att köra bil förr om åren. Får nog börja övningsköra på en stor, tom parkering nån gång…

   Vi hoppas att läget inte förändras, han får vara väldigt försiktig. Och visst börjar det vara dags för mig nu – upp till bevis, liksom 😀

   Kram och ha det bra ni med!

 5. Ann-Kristin skriver:

  God morgon syster Ama!
  Men vilken otur för Anders, men tur i oturen att han ev inte behöver opereras. Nu blir det ombytta roller för er del. Lycka till och var rädda om varandra 🥰
  Kram/A-K

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag A-K! 🙂
   Visst var det otur! Nu håller vi tummarna för självläkning!
   Jäpp. Nu är det min tur att agerar Syster. Tack så mycket för omtanken och kram tillbaks!

 6. Annica skriver:

  Skönt att resan gick smidigt 🙂
  Ta nu hand om sjuklingen och hälsa så mycket
  Kram

 7. friochlycklig skriver:

  Bra att resan gick bra med assistans. Det blir lite stressigt för syster framöver då. 😲 Håller tummarna för att han slipper åtgärd. Kram

 8. Ditte skriver:

  Så skönt att höra! Välkomna hem! Och perfekt att hemresan gick så bra. Minns bara med förskräckelse mitt brutna båtben i höger hand och all smärta och gips. Så för egen del kunde jag inte köra från Sälen den gången. Morfinet var heller ingen bra kombo med bilkörning.
  Men kanske kunde det vara bra så småningom med några körlektioner för framförande av bil.För det tekniska i övrigt gick ju galant.
  Hoppas nu att inga operationer behövs och att Anders vilar sig i form.
  Önskar er en fin onsdag.

  • Ama de casa skriver:

   Anders har som tur är inte ont. Han tog ett par panodil just när det hänt och sen en när han skulle sova. I förebyggande syfte. Sen dess har han inte behövt ta nåt, och inte hämtat ut dom tokstarka han fick utskrivna av läkaren ifall han nu skulle få värk.
   Det måste ha varit betydligt mer smärtsamt att bryta båtben…
   Ja, lite övningskörning skulle inte vara dumt, men det har jag ju konstaterat förr utan att det blivit av.
   Tack för omtanken och tack detsamma!

 9. Anneli Häggkvist skriver:

  Så skönt att höra att allt gick bra hem. Vilken service ni har i sjukvården 👌 Hoppas allt löser sig till det bästa och att dina nya ”arbetsuppgifter” inte blir så långvariga 😀 men det är ju alltid roligt att lära sig nytt 😀 😀 Skickar tålamodshälsningar till Er båda och hoppas ni får en fin ”lill-lördag” 😍

  • Ama de casa skriver:

   Sjukvården kan vi inte klaga på alls. Att småklaga på att dom inte pratar engelska på sjukhuset i Granada är ju dumt egentligen. Vi är ju i Spanien och vi borde vara betydligt bättre på deras språk vid det här laget.
   Haha! Tålamodshälsningar är nog på sin plats – tack för dom! 😀
   Ha en riktigt fin lill-lördag ni med!

 10. skåningen skriver:

  Skönt att Anders fick bra /snabb hjälp på sjukhuset.
  Nu hoppas jag att Ama passar upp och sköter om honom .
  Nu får Ama köra bilen ett tag!
  Svar…Man ärver ju både det som är bar och dåligt från sina föräldrar
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Sjukvården är väldigt bra här i Spanien, har (tyvärr) kollat in den väldigt noga under dom senaste åren.
   Jag passar upp som bara den, men bilen lär inte komma ut ur garaget… 🙂
   Kram

 11. farfar hebbe skriver:

  Aj som f-n,inte kul när backen attackerar,men skönt att det såg bra ut ändå på röntgenbilden,hoppas du pysslar om Anders på alla sätt o vis nu..Vi tackar för grattiset både Ella o Jag..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Nej det var en synnerligen dum backe! Vi hoppas på en snabb och bra självläkning, under tiden passar jag upp på Anders så mycket jag bara kan 🙂
   Kram

 12. farfar hebbe skriver:

  Ja Ella har dubbelgrattis idag,någott blir det nog på tallriken i kväll,har inte bestämt än vad..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Kul för Ella 🙂 Det ser alltid gott ut på dina tallrikar (minus isterband och morötter) så jag är säker på att du hittar på nåt extra fint ikväll 🙂
   Kram

 13. farfar hebbe skriver:

  Jag tror inte att backen(rna) i Kungsberget har hoppat på någon i familjen till nu i alla fall.Haé Kram.

 14. åsa skriver:

  Glad att allt avlöpte väl å att Ni nu är hemma, ska man tvunget ha otur är det bra om det ändå är med så liten skada som möjligt.
  Sån mitella hade Elin oxå då hon bröt armen när hon gick i 3an tydligen bättre än de av äldre modell.
  Förstod att Du aldrig skulle köra,
  kommer ihåg då Anders fick näthinneavlossning då Anders ändå körde hem… kanske ändå bäst få Du inte kört bil på länge.
  Krya på kramar
  Kram 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Tack Åsa! Det var verkligen skönt att komma hem då det blev som det blev…
   När jag var sju år och bröt armen (ramlade ned ur ett träd) så blev jag gipsad. Minns inte att jag hade nån mitella alls?
   Ja, det var nog inte svårgissat vem som skulle köra. Krävs tydligen nåt värre än en näthinneavlossning eller en bruten arm för att få mig bakom ratten igen…
   Tack och kramar tillbaks!

 15. Nämen, ajaj, vilken himla otur han hade. Men, vi hoppas på tur i oturen och att det fortfarande ligger rätt och läker ihop.

  Vilket snöpligt avslut, men, huvudsaken allt blir bra i slutänden !

 16. ogamotoga skriver:

  Tycker Ama var modig som hjälpte till med vindrutetorkaren, själv har jag inte rört en pryl i en bil på ca tre år!!! My God, vågar jag ens köra bil igen?!

  Ser att jag missat något angående Anders …. måste läsa vidare … :-O

 17. Har du inte kört på 25 år? Körde du inte i Sverige heller?

  Himla kul att ni kan få se på mobilen, fast vad som är vad är verkligen inte lätt. Men din liknelse var som alltid klockren! HAHA! Den där spermien skulle behöva en hjälm med spets på om det ska bli något.
  Som den här:
  https://dms-cf-06.dimu.org/image/032ykV2JdcGG?dimension=1200×1200

  Fast det är klart, jobbigt med en graviditet i axeln.

  Kan man så gör man det, spårar ur alltså. 😀

  Skönt att hemresan gick bra med excellent assistans. Och så håller vi tummarna för att det läker som det ska, inga plattor tack. Tänk så det ska pipa varje gång ni går genom en säkerhetskontroll då!

  • Ama de casa skriver:

   Det började med att Anders köpte en väldigt stor och dyr bil. Jag tyckte att jag inte riktigt rymdes på vägen när jag körde, så mina körningar minskade mer och mer för att till slut upphöra helt och detta trots att Anders lovade att jag skulle få en puss för varje buckla jag gjorde 😉 När vi flyttade till Spanien 2006 var det dags att byta. Trots att bilen var stor så hade den inte så bra lastutrymme. Anders ville helst ha en större modell (en Toyota Verso istället för en Corolla), men valde den mindre Corollan eftersom jag sa att jag nog skulle kunna börja köra i Spanien. Nu gjorde jag ju inte det, men jag trivs jättebra med att passagerarsides-köra i vår fina, lilla Toyota 🙂

   Vi hade ju nåt att roa oss med där på sjukhuset. Anders vred runt sin egen axel fast han satt stilla 🙂
   Haha! En sån hjälm skulle nog spermien ha behövt! (Ja, jag vet att det är lätt att spåra ur. Utom den guldklocka jag tappade bort i 9-årsåldern. Det uret lyckades jag aldrig spåra 😉 ).

   Ja, nu håller vi tummarna! Det är jobbigt nog i säkerhetskontrollern för Anders med tanke på alla sladdar och grunkor som han alltid har i ryggsäcken 🙂

 18. Lena i Wales skriver:

  Stackars Anders! Men nu blir han säkert väldigt uppassad nu.
  Skönt att vara hemma i alla fall.

 19. mamma C skriver:

  Nu får vi hålla tummarna att allt blir bra så det inte blir någon operation.
  Kram Carin

 20. mycketyck skriver:

  Tycker du skötte torkarna väldigt bra. Du kan ju anta titeln som förste torkarskötare. Aj, det måste ha gjort sketaont i armen och axeln. Hoppas det inte behövs någon operation. Tror syster Ama snart kan ta ut sköterskeleg.
  Men restaurangerna är nog väldigt glada i Torremolinos när de blir så välbesökta 🙂

 21. LillaSyster skriver:

  Skönt att höra att han under omständigheterna mår bra. Vi håller tummarna för att det självläker. Se till att få träffa en fysioterapeut för få bra övningar att stärka upp musklerna runt axeln sedan då vilan är över.

 22. BP skriver:

  Det var faktiskt en riktigt trevlig läsning! Å Anders ser inte det minsta plågad ut – sååååå skönt att läsa:-)
  Det var då en himla tur att bilen har automatväxel, annars ad du nog fått krypa till kors och fått köra, men då hade ni nog inte varit på Quirón förrän på kvällen – tidigast;-)
  Vilken helt fantastisk sjukvård i Spanien! Snabba behandlingstider, inte åtta till 12 timmars väntan på Akuten som här, och dessutom en icke befruktad axel direkt i mobilen. Det har jag heller aldrig sett här. Imponerande faktiskt!
  Nu vet du ju av alltför mycket egen erfarenhet vilka uppgifter en sjuksyster har. Bara gå i Anders fotspår… typ till Montatidos till exempel. Det är ju onsdag. Å gå kan han ju din Anders;-)

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det som kanske stör honom mest nu är träningsvärken efter skidåkningen som gör att han inte kan ställa sig upp sådär lätt och enkelt som man gör med ”friska” ben 😉
   Utan automatlåda hade jag absolut fått träda in som chaufför. Nu slapp jag det. Anders hade definitivt kommit väldigt sent till akuten oavsett vilken typ av bil jag hade kört 😀
   Jag har hyllat spanska sjukvården förr och har bara lovord att komma med även denna gång. Minus den att dom inte hade nån som pratade engelska där i en storstad som Granada. Det är faktiskt väldigt många turister där som inte alls bor i landet.
   Haha! Du är helt fantastisk med ditt minne! Att det är readag på onsdagar på Montaditos… Applåder!
   Fast idag (och igår) var det faktiskt jag som var kock här hemma. Anders har inte riktigt velat gå ut ännu. Det är lätt att få ofrivilliga krockar med folk som inte ser vad dom går. Onödigt att riskera nåt… Jag är oerhört glad att den där läkaren såg så bekymrad ut så han tog det på allvar.

 23. Micke skriver:

  Härligt med vård när man behöver det utan väntetid…underbart.
  Hoppas det läker snabbt och att gubben din kan ha tålamod med tiden det ev kan ta.
  Vi män kan ibland vara otåliga, men säg inte att jag sagt det;)

  Ha det bäst nu.

 24. yfronten skriver:

  Då får du återgälda lite av sjuksystrandet som ju varit Anders syssla. Du kan till exempel göra honom sällskap när han ska se mello på lördag. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nu är det min (o)tur 😉
   Jag har en liten fundering på att han som plåster på såren ska få slippa Schlagern på lördag. Han är ju ändå rätt kass på att städa just nu 😉

 25. Ajaj, KRYA!! Tur i oturen att det bara var en arm som läker.
  Tack för en härlig blogg och kul läsning, vi slukar allt från Torrevieja nu när vi äntligen har vårt boende här!

  Ha en fin kväll!
  /Victoria

  • Ama de casa skriver:

   Ja det var verkligen tur att det inte gick värre.
   Vad skoj att ni har ert boende här nu – varmt välkomna till härliga Torrevieja!

   Tack för dina snälla ord och ha en härlig dag – finns goda möjligheter för det, himlen ser alldeles jätteblå ut 🙂

 26. Susjos skriver:

  Tur ni har automatlåda, och du hjälpte ju till lite i alla fall! Men Anders är nog hjälten där i alla fall! Så coolt att få se röntgenbilderna i mobilen, och nog var det likt en spermie allt, haha!!!
  Skönt att Anders skada kanske inte behöver opereras, se till att han vilar ordentligt nu syster Ama!
  Kram till er båda!

  • Ama de casa skriver:

   Utan automatlåda hade inte inte funkat och visst är Anders hjälten, men man kan ju inte förringa min insats heller… 😉
   Att få fram bilderna från CT-scanningen i mobilen var fräckt, dom fanns på nätet på Anders ”konto” på sjukhuset. Inte för att vi fattade så mycket, men det var skoj att gissa vad det kunde vara 😉 En större nytta av det är väl att man skulle kunna visa bilderna för nån annan kunnig person på ett annat sjukhus. Men vi har inga planer på att åka nån annanstans nu.
   Anders vilar väldigt duktigt, jag är en bestämd övervakare! 😀
   Kramar tillbaks från oss!

 27. Maria Eriksson skriver:

  Ajaj, precis det som hände Anders, hände mig när jag ramlade i november. Har fortfarande ont.Ska på ultralud för axeln om någon vecka. Jag smet från magnetröntgen vägrade åka in i den trånga tunneln 🙂 Hoppas det ordnar sig för Anders.

  • Ama de casa skriver:

   Aj då. Hoppas att ditt onda går över snart! Sånt där kan ta tid såklart. Sen nu till att inte smita från ultraljudet!
   Anders åkte inte i den trånga tunneln utan en smal variant av kamera. Den trånga tunneln som finns i källaren på sjukhuset har jag åkt och det var inte otäckt alls. Men då lider inte jag av nån klaustrofobi, gillar man inte trånga utrymmen så är den nog inte alls så kul…
   Tack för omtanken!

 28. Fantastisk service! Bra att det praktiska funkar, bilkörning och annat, ”stor försiktighet och vila” var inte helt aktuellt för min del, fick träffa sjukgymnast och träna varje dag… nu är jag helt rörlig 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Dom där övningarna kommer nog senare, tycker det verkar vettigt att vänta tills det läkt ihop om det nu ligger rätt.
   Skönt att det gick bra för din del!

 29. mittlillautrymme skriver:

  OJ, det var värst! Typiskt också att Anders ska gå och dratta omkull, nu när jag för en gångs skull missat några av dina inlägg! 🙂
  Nu har jag i all fall läst ifatt och önskar Anders all bättring. Hoppas du ser du till att pyssla om honom riktigt ordentligt, det där är ju mycket värre än en vanlig mansförkylning! 😀

 30. Janne skriver:

  Hälsa till Anders! Han kan snart dricka öl igen. 🙂

 31. Åh, strongt gjort att köra bil med skadad arm! Skönt att det inte krävdes ”åtgärd” angående armen. Men tufft ändå så klart. Håller tummarna för god och snabb läkning! Tur att han har en ama de casa på plats! ❤

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det var starkt gjort av Anders. Han blir bättre och bättre dag för dag, som den gamla slagdängan sa 🙂
   Jag har fått mer och mer att göra… Men tar det med fattning 😉

 32. paulamerio skriver:

  Ja vad säger man när doktorn sagt sitt och fakta är fakta! Nu är det ju två väldigt skilda kroppsdelar, axel och armbåge, men det finns vissa likheter när man råkar bryta dem….de går ju inte så bra att gipsa! När jag både bröt och hade armbågen ur led fick jag gå med mitella och jag tyckte det var läskigt, det kändes skyddslöst på något vis, som att man när som helst kunde få en smäll av en dörr, en arg person eller man kunde ramla o ta emot sig med den sjuka armen…ja vad som helst kunde ju hända! Hoppas Anders inte upplever tillvaron lika begränsande! Tur i oturen är ju också att Anders har en egen sjuksyster som månar om honom på bästa vis! Att bädda sängen känns fullkomligt onödigt i sammanhanget…
  Hälsa nu god bättring till den långe mannen, han får inte under några omständigheter gå o snubbla på något de närmaste veckorna, så håll golvytorna fria! Och trevlig helg!

  • Ama de casa skriver:

   Anders är väl inte jätteorolig, men han är väldigt försiktig vilket jag (som nog är mer orolig) tycker är bra.
   Jag bröt underarmen som liten när jag ramlade ned från ett träd och då blev det gips. Så försiktig var jag nog inte, för gipset fick bytas för att det sprack.
   Att bädda sängen ligger inte så högt i prioordningen just nu 😉
   Jag ska se till att golvet är rent från större grejer. När dammråttorna blir alltför stora får jag väl ta fram dammsugaren 😉
   Anders tackar för omtanken och vi både önskar även dig en god helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: