Skyltsöndag – rån

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Rån.

Även denna söndag blir det en blandning av en titt i skyltarkivet och veckans skyltskörd. Ett par bilder är till och med rykandes färska och är tagna precis nu. Eller nyss i alla fall.

Vi börjar med såna rån som går att äta:

1

KitKat…

2

… rånbaserade chokladkex…

3

… och – gissningsvis – tre överraskningar i ett rån.

Oj. Nu blev Ama väldigt sugen på nåt sött, så vi byter ämne men stannar ändå kvar vid temat rån.

4

Det här är inte rena rama rånet. 16 bilar för totalt 2 euro. Det får väl anses vara ett bra pris.

5

Det här däremot, det tyckte Ama var rena rama rånet. 6 euro för ett bingospel eller ett Jenga kanske inte är så dyrt egentligen, fast där på Domti ska allt kosta max 2 euro. När Ama sen skulle fota beviset för maxpriset så var den infon borttagen från skyltfönstret. Förmodligen har dom tagit bort gränsen för att satsa på lite mer kvalitet istället. Så det där var nog inte heller rena rama rånet.

6

Men det här! Bara för att det var Alla Hjärtans Dag så hade dom höjt priset på menyn från 10-15 euro till 35 euro utan att den är sådär jättespeciell. Det är rena rama rånet. Många restauranger gör så vid speciella dagar, särskilt på nyårsafton, då tar dom verkligen i från tårna.

Sen kommer vi till rån av det ännu mer otrevliga slaget. Folk som inte kan hålla fingrarna i styr.

7

Här hade nån till exempel snott hela skylten.

Lömska och luriga är dom också för att finta polisen.

Specialskor för att låtsas att man är en ko. En kosko?

Hur kan man då skydda sig mot dessa lymlar?

9

Tja… Man kan ju alltid vara mer försiktig med sina värdesaker än så där.

10

Alternativt hänga upp skyltar och hoppas att dom hjälper.

9b

Ja, det kanske funkar?

Fast om man ser att nåt skumt är på gång, då tycker Ama verkligen att man ska…

11

… tipsa …

… polisen.

Vi har – som dom flesta andra – också blivit utsatta för skurkar. Exempelvis blev Ama bestulen på grejer i en ryggsäck när hon hoppade på kryckor i Paris och Anders blev pickpockad på tunnelbanan i Madrid. Men det var många år sen nu och förhoppningsvis verkar vi ha lärt oss vår läxa att vara försiktiga.

Det enda vi råkat ut för här i Torrevieja är detta:

13

Någon snodde antennen på bilen när vi stod parkerade ute på gatan. Det satt förut ett spröt där uppe på buppen på taket. Även om det självklart stör och är irriterande att en del inte vet skillnaden mellan ditt och mitt så var det betydligt värre när det var nån som snodde alla fyra däcken på bilen när den var parkerad precis utanför huset i Sollentuna. Ännu värre var det nog när nån tog hela bilen när vi hade en hyrparkering i ett låst flerbilsgarage. (Den gången undrade Anders var Ama hade glömt bilen, det undrade hon själv också ett tag – kanske på taket på Stens ICA? Men den var faktiskt stulen).

Den senaste bilden är faktiskt alldeles purfärsk.

14

För nu är vi på väg och är allaredan en bra bit hemifRÅN.

Gomorron!

58 Responses to Skyltsöndag – rån

 1. Znogge skriver:

  Är det inte värre än en antenn får man väl stå ut men visst är det irriterande att folk inte vet skillnaden på mitt och ditt.
  Hoppas ni får än härlig tur vart det nu bär av.

  God söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Väldigt irriterande även om det inte var nån större förlust. Vi använder inte radion i bilen utan kör med ”den fräna” (en liten blåtandhögtalare) och grejer som vi laddat ned i telefonerna.

   Hittills har vi haft det toppen!

   Tack detsamma – även om söndagen börjar lida mot sitt slut 🙂

 2. byblixtra skriver:

  Gillar installationen i parkeringsgaraget!
  Det var mycket ni hade råkat ut för när det gäller fordon.

 3. friochlycklig skriver:

  Ni har nog haft tur som drabbats så pass lite trots allt. Att leta efter bilen i ett garage och tro att man glömt var man parkerade, för att konstatera att den blivit stulen. Det är ingen hit!

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, ni har klarat er bra genom åren måste man säga vad gäller rån. Tur ni kom på att bilen var stulen och inte bara glömt var man parkerade den 🙂 .

  Så nu är tvätten klar från förra resan och det är dags att åka på nya äventyr, spännande att se vart ni hamnar denna gång.

  Ha en fin söndag och fin resa

  • Ama de casa skriver:

   Gokväll Yvonne! (Det har varit en hektisk dag så jag är lite sen 😉 ).
   Jag var på väg till en mattelektion (tror jag att det var, kan ha varit en fysik- eller en kemilektion också) så jag fick pipa iväg därifrån. Anders gick runt och letade lite och hittade faktiskt en annan, snarlik bil i samma garage och tyckte en stund att jag varit klantig som parkerat på fel plats 😉

   Jäpp. Med nytvättade kläder gav vi oss iväg 😀

   Tack och ha en fin söndagskväll!

 5. Annica skriver:

  Ha en trevlig resa 🙂
  Kram

 6. LillaSyster skriver:

  Ny tripp! Härligt, jag väntar med spänning på att se vart det bär av. Fy för att bli rånad på saker, jag vet hur det känns då någon gett sig på en parkerad bil – helt onödigt att förstöra för andra människor. Ha en bra resa!

  • Ama de casa skriver:

   Vi gillar att resa runt även här i Spanien, så det blir nog bra det här 🙂
   Visst är det onödigt! Det finns många illbattingar där ute…
   Tack så mycket!

 7. Ditte skriver:

  Ja, rån finns av många slag och jag föredrar nog de ätbara . I alla fall inom de mer rimliga gränserna. Detta att man höjer priserna i samband med speciella dagar går jag inte på. Ja, det ska vara här till nyår och på Fu då. (Var ju där nyårsafton 2018/2019)
  Och att bli rånad är ju väldigt otrevligt och man kan bli rejält överraskad i sammanhanget.
  Önskar er en fin tur.
  Och att ni slipper de mer otrevliga rånen.
  Trevlig söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Dom ätbara är helt klart bäst 🙂
   Vi går inte heller på det där särskilt ofta. Vi var ju på Fu detta nyår och det var ändå billigare än många andra, men annars har vi alltid ätit hemma eller valt nåt ställe där dom serverar enligt vanliga menyer. Just på nyår är det himla svårt att hitta såna…
   Ja, du råkade ju ut alldeles nyligen för ett sånt där otrevligt rån…
   Tack Ditte och ha en fin söndagskväll!

 8. åsa skriver:

  Att stjäla alla fyra däcken och att sno en bil i ett låst garage där går smärtgränsen 😉
  Vi har faktiskt klarat oss fruktansvärt bra… kommer inte ihåg att nått direkt värdefullt blivit stulet, däremot försvann kläder på dagis när Elin var liten… svårt att förstå att nån ids sno andra barns kläder.

  Så nu var det dax igen 😀 ja ska Du hinna med sextio olika utflykter under detta år är det bara att ligga i eller rättare sagt stå på 😉 😀

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var inte trevligt på en fläck nån av dom grejerna.
   Att sno barnens kläder på dagis var inte heller särskilt trevligt. Men det kanske kan ha varit av misstag?

   Det gäller att ligga i när man har fyllårsår för att man ska hinna med så mycket som möjligt! 😉 😀
   Kram

 9. Anneli Häggkvist skriver:

  Ja, det där med ditt&mitt det är lite klurigt för en del, men det godaste rånet måsten ändå vara nygräddade våffelrån…den där ”polisen” verkar vara bekant 🙂 Trevlig resa! 😀

 10. BP skriver:

  Tycker det är riktigt roligt att du tar upp det där med rånarpriser. har nämligen förstått att det kan betyda både billigt och svindyrt. För mig har ett rånarpris alltid varit lika med ett överpris.

  Sedan kunde jag ju inte låta bli att förstora koskorna (rödkrull) och kolla ”inskriptionerna”. Dom blev jag inte ett dugg klok på. Men idén var ju faktiskt fyndig.

  Den orange väskan i parkeringsgaraget med det limegröna pelarna är ju så himla läcker. Det kallar jag en fantasifull utsmyckning där man minst förväntar sig den.

  Kan även konstatera att ni har varit med om massvis med stölder. Trist! Det ”rekordet” kan jag inte matcha. Förutom rånet i Benidorm har vi ”bara” blivit av med fyra sprillans nya vinterdäck som var inlåsta i källarförrådet. Det var 1982. Sedan dess fick två grannar dela på förrådet, för vi har då ingenting kvar i det.

  Det blev en lång kommentar:-) Som alltid – tusen tack för ett toppen bidrag och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag håller med dig. Rånarpriser upplever även jag som rena rama rånet, och det blir ju överpriser det.

   Koskorna var väldigt fyndiga. Fast egentligen användes dom inte av rymmande rånare, utan av människor som smet in över gränsen från Mexiko till USA. Men tolkningarna i båda era utmaningar är ju väldigt fria 😉

   Dom har fler roliga grejer där i garaget på Zenia B. Visade en sko lite högre upp bland kommentarerna och här är en annan:

   Kul tycker jag!

   Förstår att ni övergav det förrådet. Kom på att nån även bröt upp dörren på min Golf jag hade när vi precis hade flyttat till Stockholm. Dom trodde väl att den superbilliga radion vi hade i den var nåt att ha. Den ratade dom, men dom hittade lite parkeringspengar i handskfacket som dom la beslag på. Inte mycket, men det kostade en hel del att reparera dörren…

   Jag gillar långa kommentarer så tusen tack själv 😀

 11. mycketyck skriver:

  En morgon när jag kom ut och skulle åka till jobbet, blev jag stående och bara glodde. Jag fattade inte vad som var fel först men sedan gick det upp för mig att någon brutit sig in i bilen och snott ratten. Så urbota idiotiskt.
  Nej, bättre att ge sig ut på resa då eller hur ?

 12. mamma C skriver:

  Verkligen irriterande när man inte kan skilja på ditt eller mitt.
  Kram Carin

 13. Men fy sjutton att folk snodde er bil och däcken! Fult gjort även med antennen, men blir helt mållös över människor! Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt 😡

 14. kajsalisasblogg skriver:

  Ha ha, du lyckades ju klämma in skyltsöndag och rån med en skylt om inte fanns, klurigt och annorlunda.

 15. en handväska man kan bo i! 😳

 16. paulamerio skriver:

  Jamen självklart, hemif-rån, passar det eller passar det inte er!!!
  Haha, så ni är ute på en ny skyltresa? Eller nåt! Jag tycker allting var svindyrt på Alla hjärtans Dag, speciellt rosor, djeeeez

  • Ama de casa skriver:

   Man måste ge sig ut och fylla på skyltförrådet emellanåt. Man kan ju inte bara rota i arkivet hela tiden 😉
   Affärerna blomstrar på många vis på Alla Hjärtans Dag…

 17. yfronten skriver:

  För länge sedan hade vi en affär här som hette Göfab-tian där allt kostade 10 kr. Sedan kursade de i hela landet och vi fick i stället en X-price med ungefär samma saker men lite dyrare. Då blir ju jag snål och vill att allt fortfarande ska kosta 10 kr. I England är mina favoritaffärer (förutom Primark) 99 p store och Poundland. 99 p, wow, 10 pence billigare än Poundland! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Minns på 70-talet när det fanns ”Femman och tian” i Stockholm. Då kostade alla grejer 5 eller 10 kronor. Sen fanns det ”100 pesetas” i Spanien, och dom ser man spår av på vissa skyltar fortfarande även fast det inte finns såna pengar kvar längre 🙂

   Finns det inga Primark i Sverige? Dom har ju hittat hit till Spanien. Haha! Jag skulle absolut välja den där affären där det var 10 p billigare 😀

 18. paulamerio skriver:

  Trevlig resa skulle jag förstås önska er!

 19. Susjos skriver:

  Stal någon er bil när ni stod i garaget i Sollentuna centrum?
  Suck, ja man kan aldrig gå säker!
  Men jösses så många snygga skyltar och rån du har hittat!
  Gillade S:t Petersburgs-polisen! ;-D
  …och nu är ni på väg igen, spännande!!!

  • Ama de casa skriver:

   Nej, vi hyrde en garageplats i ett trevåningshus på Malmvägen (så vad hade vi egentligen förväntat oss? 😉 ). På vår tid fanns inget garage i Sollentuna C, det var parkering uppe på taket.

   Den polisen tyckte jag såg mycket kompetent ut 😀

   Vi hade varit hemma rätt länge, så vi tyckte det var dags för en tur igen 🙂

 20. Sophie skriver:

  Kinder egg glass?! Mums!

 21. Haha, vilka roliga saker i parkeringshuset!

  Men hu att folk ska sno saker så där från bilarna, va! Vi var själva med om det som ganska nyanlända till Spanien:
  https://solsomsol.blogspot.com/2014/09/spanjorer-och-gummi.html

  Det var annars en fin dikt där från den pensionerade serganten i St Pete.

  • Ama de casa skriver:

   Dom har en massa skojiga grejer där 🙂 Fast vi parkerar oftast vid borrmaskinen av nån anledning:

   Då vet vi alltid var vi kan hitta bilen igen – garaget är bautastort!

   En gång parkerade vi bredvid den här kassen:

   Och då höll vi inte på att hitta tillbaks till bilen 😉

   Snopet att bli av med vindrutetorkarna, men nu vet jag hur jag kan hitta nya när dom gamla har tatt slut – bara att hitta en likadan bil som vår ju 😉

   Han var nog en duktig polis på många sätt han Florida-polisen.

 22. Janne skriver:

  Här i Sverige det tyvärr aktuellt med rån. Men det har ni väl läst om. 😦

 23. farfar hebbe skriver:

  Mors.Jag har klarat mig ganska bra,blev på 70 talet rånad på bilradion på Gevalias parkering..Men man läser om rån nästan varenda dag,för jävligt att inte dom kan hålla isär ditt o mitt..Oj bär det iväg igen,jag hänger på..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag blev nästan bestulen på en bilradio, men när dom hade brutit upp dörren och sett vilket skräp jag hade så tog dom den inte.
   Kul att du hakar på igen!

 24. mittlillautrymme skriver:

  Men OJ, det var värst,! Jaja, har man myror i kroppen så blir det väl så! 😀
  Trevlig resa!

 25. Haha, underbar skylt. Kanske kan sätta upp en där det står Inbrott förbjudet också.

 26. Anki skriver:

  Härlig kombo som alltid … jag föredrar ätliga rån framför de andra rånen!
  Önskar er en ny trevlig tripp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: