Lite från veckan som gått

 

1

I måndags var vi ut till Zenia Boulevard. Utanför Primark ser det ofta ut som på den där bänken. Undrar om det är kvinnor som mest vill vara inne i själva affären? Skulle tro det.

2

I tisdags höll Ama på att få en ny ”lavalampa” med fiskar i istället för ”lavaklumpar”. När hon berättade för Anders om den tänkta placeringen av denna så blev det ingen affär. Han var på tok för orolig över sina datapryttlar i hörnan vid TV:n. Ett läckage skulle kunna ställa till det en hel del.

3

I onsdags träffades vi hemma hos oss. Nikki, Patrik, Ami, Gihan, Derick och den alltid närvarande Stalkern.

4

Killarna satt ute och testade hur en av Calle och Lottas citroner passade till GT-n. Den passade alldeles utmärkt.

Tjejerna hade som vanligt kökstjänstgöring. Officiellt, alltså.

5

Egentligen stod dom där i köket och hade provsmakning av en synnerligen god chokladlikör.

6

Sen drog vi ut på stan.

7

Först landade vi på 100 Montaditos – det var ju onsdag och readag…

8

… sen drog vi vidare till El Faro vid vita kyrkan. Då valde vi att sitta inomhus, när det börjar bli kväll så blir det ganska kyligt ute fortfarande.

9

I torsdags (igår alltså) så gav vi oss ut på shopping igen. Anders hittade bra vapen att använda mot duvor och sparvar som använder vår terrass som toalett. Men att skjuta mot dom med pilbåge eller pistol känns inte riktigt rätt, även fast det var gummipluttar på ammunitionen. Så nej. Det blev inga vapen inhandlade.

10

Bara några (förhoppningsvis) hållbara blommor av den tjockbladade modellen.

11

Och några ”fågelskrämmor”. Efter ett tips från Mamma C så köpte vi snurror som i alla fall skrämmer bort fåglarna i deras buskar och träd. Nu återstår det bara att se hur rädda stadsfåglarna blir för snurrorna.

12

Den största och mest glittrande snurran var lite ”för mycket” tyckte vi och tog bort solrosen.

13

Den snodde Rulle genast åt sig och hävdade att han var en midsommarälg också, utöver julälg och vaktälg. Han vill inte ned i garaget han inte. Inte ens trots det faktum att han har ett fint och ombonat stall i gasvärmemanicken.

14

En bonus med den blänkande snurran är att den även ger en läcker reflektion på muren som påminner lite om ett hysteriskt julblink. Bra så.

Och apropå julen och helger:

15

Nu är det inte Christmas time, det är Kissmas time. (Kiss-mas på spengelska blir Pussas-mer).

Så pussas lite extra idag:

16

För ingen har väl missat att det är Alla Hjärtans Dag idag? Ha en fin och hjärtlig dag!

Gomorron och Puss på er alla!

Annons

42 Responses to Lite från veckan som gått

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, så har snart en vecka till gått, ibland hinner man inte riktigt med känns det som. För mig blev det lite tokigt då vi kom från Skåne på tis em, då fick jag för mig det var söndag så alla dagarna ligger lite efter 🙂 .

  Här hotas med storm och regn på söndag, så typiskt då jag bokat Brunch på Sundsta Säteri i Norrtäljetrakten. Nå, vi får hoppas det skjuts upp till måndag eller drar förbi oss.

  Ha en trevlig Alla Hjärtans Dag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! ;.)
   Haha! Visst är det lätt att bli dagvill! Förr om åren var jag i alla fall ganska säker på när det blev fredag (om jag var hemma), sen flyttade marknaden och nu är hela veckan föremål för hopblandning 😀

   Håller tummarna att vädergubbarna har fel! Det har ju hänt förr om man säger så 😉

   Tack och ha en finfin och hjärtlig dag ni med!

 2. Znogge skriver:

  Vilken härlig vecka som har gått! Nu hoppas jag att ni får en lika fin alla hjärtans dag!

 3. Annica skriver:

  Vilken färgglad snurra ni hittade. Jättefin 🙂
  Ha en finfin fredag
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Den verkar funka också! Har inte sett till en enda duva nu på morgonen. Jag brukar få springa upp och schasa på morgonen när jag sitter här vid datorn. Hmm… Min motion kommer helt klart att minska… 😉
   Kram

 4. Ami skriver:

  Man hinner med mycket på en vecka, trots att vi lever ett stressigt liv här i Spanien 😉

 5. Sol-Britt Granlund skriver:

  Jag håller med Rulle, tänk det är inte många som har en sån fin midsommarälg 😄.
  Önskar er och Rulle en fin Midsommar …hmmm… menar Alla Hjärtans Dag!

  • Ama de casa skriver:

   Ännu så länge klarar han sig Rulle, gasvärmemanicken är kvar här uppe (fast vi har inte använt den på länge). Men snart så åker han ned trots att han har kamouflerat sig rätt bra 😀

   Tack och tack detsamma!

 6. farfar hebbe skriver:

  Det var en vecka med olika kuliga aktiviteter för hela gänget..Jag har alltid en kamera på armlängds avstånd,utöver mobilen,har en liten digitalare liggande i bilen..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har också alltid min kompaktkamera med, fast det har hänt att minneskortet suttit kvar i datorn 😉 Mobilerna är ju också med, Anders fotar mycket med sin medan jag föredrar den ”riktiga” kameran. På mobilen kommer jag åt alla knappar och appar hela tiden 😀
   Kram

 7. farfar hebbe skriver:

  Oki,vi önskar dig en fin Alla Hjärtans Dag,både jag och kopiorna..Ha´e Kram.

 8. LillaSyster skriver:

  Nä det har vi inte missat, är det inte vänliga veckan också. Har precis för mig att det är samma vecka som alla hjärtans dag. Jag försöker köra vänliga veckan varje vecka. Cool reflektion på muren. Blomkrukorna är ju urläckra! Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Vänliga veckan? Det är väl att ta i… Vara vänlig en hel vecka? Jobbigt… 😉

   Jag gillar perrosarna (hundarna) och dom gör sig betydligt bättre med blommor i krukorna. Dom har stått tomma länge nu. Av nån anledning hade blommorna dött? Eller så var det nån som beskar dom för hårt 😉
   Tack detsamma!

 9. kaffeläckage kraschade svärsonens dator – och massa barnfoton, men som tur så är hans svärmor smygfotande paparazzi 🙂

 10. åsa skriver:

  En sån fin snurra ska jag införskaffa till min blomsterrabatt 🙂 då gör det ju inget om blommorna sviker… jag kan nöja mig med snurran 😀

  Att skjuta duvor med gummikulor ger ingen effekt, minst en luftgevär behövs 😉

  kram

 11. Anneli Häggkvist skriver:

  ❤ Chokladlikör passar ju utmärkt dagen till ära ❤ Kram

 12. Biggeros skriver:

  Nej, inte har vi hlömt att det är
  Alla Hjärtans dag och ❤ Mysigt gäng som träffas lite då och då. Tur att det finns en Primarkbänk utanför för bara männen. Kul syn!! Jag tror att din HelgeElgh är nöjd att vara framme hela året om =)
  Nu får ni ha en riktigt mysig kväll och mycket kärlek ❤❤❤

  • Ama de casa skriver:

   Vi har det jättemysigt här i Torrrevieja! Sen att gubbarna sitter där ute på bänken… Det gör jag med. Gillar inte klädshopping. Men gubbarna är trevliga 😀

   Tack detsamma!

 13. mycketyck skriver:

  Klart Hälge ska vara framme hela året han är ju så fin. Inte så roligt med fågelbajs på terassen så jag hoppas de fina snurrorna ska göra susen.
  Ha en fin Alla hjärtans dag 🙂

 14. Emma Engström skriver:

  Åh lavalampor är verkligen nostalgi i mina ögon, så roliga de är! 😀

 15. Ditte skriver:

  En trevlig vecka med andra ord. Och omväxlande.
  Ett tips till terrassen och blommorna där är att köpa en stor plastfågel och sätta upp. Vi har en stor plastuggla på balkongen hemma på kajen i Stockholm och den har hitintills, i stort hindrat både måsar och andra fåglar , från att att besöka den. Ett annat tips är att om fåglar kommer ändå ha en vattenspruta och spruta med vatten på besökarna. Fick det tipset på Marstrand och Bergs konditori som inte vill ha sjöfåglar på besök.
  Önskar er en fin Alla Hjärtans kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Absolut! Precis som alltid här nere 🙂
   Tack för tipset! Ska kolla runt efter nån stor fågel. Ännu så länge har snurrorna hjälpt. Att spruta vatten låter också bra – jag vill ju inte göra dom illa, vill bara att dom inte bajsar just hos oss…:-)
   Tack detsamma!

 16. bpz3 skriver:

  Älskar de påfyllda perros och cykeln, men mest perrosarna:-) Den stora blomman är hur cool som helst. Snurrar den också? Den lilla snurrar clashar färgmässigt;-)
  Ja åsså en sak till – sätt ut Rulle på terrassen med solrosen på skallen. Då blir han kanske skräckinjagande nog för fåglarna som använder er balkong som toalett.

  PS. Vi har samma problem med måsar som skiter ned vårt fina och vita balkongräckte. Ska införskaffa en plastuggla eller en av dessa flygande fåglar som restaurangerna vid sjön har satt upp. Men för dom behövs ju att det blåser, och det gör det sällan på vår balkong…

  • Ama de casa skriver:

   Blåser det så snurrar alla. Idag blåste det knappt alls, jag blev jättebesviken!
   Rulle kanske skulle kunna skrämmas, men jag vill inte få honom nedbajsad,
   Vi har också funderat på en sån där stor skrämselfågel, men dom verkar inte funka…

 17. yfronten skriver:

  Rulle kanske firar sportlov som vi har här nu. Eller alla hjärtans dag kan väl firas med solros. 🙂 Jag mår lite dåligt av att du sa att du kan använda röda och gula nypor; rött och gult är en av mina hatkombos!

 18. Susjos skriver:

  Detsamma till dig! Fast nu är vi vi visst inne i den 15:e februari, dagarna rusar fram!
  Fina blommor du köpt, och ”fågelskrämman” var inte dum den heller!
  HA en bra helg! kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst rusar dagarna iväg! Har du förresten tänkt på vilken tur vi har att det är skottår i år när vi har vårt fyllårsår? 😀
   Fågelskrämman tycks hjälpa också – har bara sett någon enstaka tuffing som vågat landa på terrassen och dom har inte blivit långvariga. Jag tror jag nu fattar varifrån yttrycket ”Vilka mesar!” kommer 😉
   Tack detsamma!
   Kram

 19. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Min statistik över vem som besöker Primark och vem som sitter på bänken visar att ditt antagande är helt rätt.
  Jag brukar sitta på bänken medan Karlsson går in. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Ja, jag tror att jag har rätt i den frågan. Jag brukar ganska ofta sitta där själv och vänta på Anders. Men då har jag varit inne i affären en snabb sväng och sitter sen och väntar på Anders som varit på MediaMarkt 😀

 20. Anette skriver:

  Alltså, veckorna flyger fram. Du hinner med en massa men jag, en stackars yrkesarbetande kvinna hinner knappt blinka så har veckan gått 😉
  Dina hundkrukor gillas 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Du, även för mig flyger veckorna förbi utan att jag hinner blinka… Tiden accelererar! Jösses vad snabbt veckorna går…
   Dom krukorna gillar jag också. Ja, konstigt vore det väl annars! 🙂

 21. Anki skriver:

  Full fart hela veckan … och jag känner mig akterseglad!
  14 februari försvann i ett nafs! Ha en fin 15:e nu istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: