Återvinning när den är som bäst

 

När vi flyttade till Spanien 2006 så tyckte Ama att den största delen av packningen bestod av ett helt gäng med datorer. Anders vägrar erkänna, men kolla bara:

Okej. Den här bilden är från 2010, men nåt liknande såg det ut.

Sen dess har Ama råkat ta sönder några datorer. Som exempelvis Efraim:

Här försökte Anders laga Efraim, E-tangenten hade slutat fungera (och några till, men Ama saknade E-et mest).

Under tiden som reparationsförsöket pågick fick Ama en lånedator:

Ooops! Skärmen råkade visst lossna…

Efraim gick inte att rädda så han åkte ned i garaget och Ama fick en ny laptop utan löstagbar skärm.

Sen började den där TV-datorn nere i högra hörnet krångla.

5

Och den inne på kontoret ville inte starta när man stängt av den.

Anders hade kollat allt som bara gick att kolla i båda datorerna och i deras omgivningar.

Sen – till sist! – kom han på lösningen.

8

Efraim fick komma upp ur garaget och bli den nya TV-datorn. Det lilla inringade wiffi-tangentbordet får uppväga Efraims oförmåga att få fram bokstaven ”E”  med hjälp av det inbyggda tangentbordet.

9

Den gamla TV-datorn gick att skruva ihop med delar av Anders gamla ”stordator” så den funkar precis som önskat. Två blev en, kan man säga och Anders ser nöjd ut med sin nygamla dator där på kontoret. Visst finns det nya datorer att köpa, men gamla program som vi gillar och som fanns i dom gamla datorerna hade gått ur tiden. Nu har vi dom programmen kvar.

10

Och Ama kan kolla in gamla favoriter både på laptopen och på TV-n. Det senare med hjälp av Efraim.

Den laptop som Ama har i knäet är visserligen en (hyfsat) ny som hon säkert är på god väg att döda allaredan, men visst är det väl bra med återvinning?

Gomorron!

Annons

48 Responses to Återvinning när den är som bäst

 1. Preciosa skriver:

  Gomorron!
  Ja va bra att ha teknisk support! Jag har några gamla datorer där det ena funkar och på den andra funkar något inte och på 3:e inte bokstaven M. Fy f-n vad M man använder alltså! Köpte ett extra tangentbord som tar upp halva bordet…varför inte ett mindre?
  Jaja får ihop en blogg då och då 🙂 Fotoprogrammet har gått ut men är kvar utan support men vem behöver det…support alltså 😀
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron P! 🙂
   Javisst är det hemskt när en bokstav slutar fungera. Eller nåt annan användbar tangent. När jag jobbade råkade jag en gång hälla ut lite vatten över mitt tangentbord. Efter det funkade allt utom mellanslagstangenten. Du anar inte hur mycket man behöver mellanslag för att kunna programmera… 😉
   Våra gamla program som vi har kvar har heller ingen support, men det problemet får min dataavdelning ta hand om. Till dom gamla programmen behöver man just ingen support, problemen brukar uppstå när dom gör nya uppdateringar. Många gånger blir jag sur – varför ändra nåt som fungerar så bra? Bakåtsträvare?? Jag??? 😀
   Kram

 2. Annica skriver:

  Helt suveränt med en datamekaniker i hushållet 🙂
  Kram

 3. Anki skriver:

  Härligt med en datorfixare i familjen! Här är det sonen som fixar och trixar, men ibland finns inget att göra – men kasta en dator eller laptop skulle han aldrig göra – för det är ju ett bra reservdelslager … och grejerna kan ju komma till användning! 🙂
  Ha en fin tisdag!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Sonen är precis som Anders, vi har ett stort reservdelslager i garaget 😀 Tur är ju det, för det löste problemen utan att nåt nytt behövde införskaffas 🙂
   Tack detsamma!

 4. farfar hebbe skriver:

  Oki,jag firar väl Safer internet day jag å då..Säger som de andra tur att ha supporten i familjen,,vet inte hur många gånger sonen räddat mig ur datastrulet,både små och större jävelskap i burkarna..Haé Kram.

 5. friochlycklig skriver:

  Det bara ska fungera sådant där. Usch så jobbigt när det strular.

 6. så blir det, utnötta tangenter, beror på vilket språk man skriver på…. sonen målade alla tangenter svarta, han kunde skriva ändå… han hade ett tangentbord till, där han skrev på engelska, men annan ordning på bokstäverna!

  • Ama de casa skriver:

   Även om man inte behöver se tangenterna så hjälper det ju inte ifall det inte händer nåt när man trycker på dom… 😉
   Ifall dom flyttar på bokstäverna på tangentbordet skulle jag ha stora problem att skriva…

 7. skåningen skriver:

  Tur att du har Anders som kan fixa ihop alla söndriga saker.
  svar…Försök att bara andas varannant andetag 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. wiper skriver:

  Det ser nästan ut som på min mans lilla kontor för han är lite av samlare. Din man är som min dom lagar saker och går in i datorer 😉 . Härligt det ser ut där du sitter på bilden. Ja du det är toppen med återvinning. Min man ärvde sin brors dator när han dog och nu har han fixat till den så han kan använda sig av den.

  Ha en härlig tisdag i ert Spanska paradis

  kram från Malin

 9. Znogge skriver:

  Om inte annat så är det väl god ekonomi i det i alla fall 😉 Men jag kan sakna snabbheten som gamla trotjänare saknar…

  God tisdag!

 10. Mamma C skriver:

  Återvinning är hur bra som helst.
  Just nu håller gubben på med sin dator som krånglar. Den har börjat leva sitt egna lilla liv. Slår på och av när den vill, helt enkelt.
  Kram Carin

 11. åsa skriver:

  Jag skulle behöva få låna Anders… jag har ett par datorer av äldre modell som inte är riktigt kuranta men som innehåller så där en miljon bilder så de går ju inte att ”skrota”.
  J är händig men inte när det gäller datorer.
  kram

 12. mycketyck skriver:

  Vi är absolut för återvinning, men när det gäller datorer inte några snillen någon av oss. Därför har vi verkligen puchat H att bli tillsammans med lilla E som är datatekniker. Hon har redan ordnat H:s dator och nu väntar vi på ett besök här i Frankrike 🙂 Bra med duktiga svärdöttrar.

 13. Återvinning är bra! Och jag misstänker att Anders är vääääldigt nöjd med lösningarna.Herrejisses så mycket datorer vi har samlat på oss! Jag är inne på min tredje sedan flytten, faktiskt.

 14. Biggeros skriver:

  Visst har vi röjt undan bland datorer och håtfiskar efter sista flyttningen. Man har ju även bilder som man vill spara så vi har tagit vara på hårdvarorna. Såklart ska man återvinna till viss mån om det går. Bra jobbat!!

 15. BP skriver:

  Perfekt med en egen datatekniker i hushållet. Och den där DELL måste ju ha minst 10 år på nacken om inte mer. Stationära datorer håller/höll betydligt längre än laptops. Dessutom är dom så mycket enklare att ta isär eller byta grejer i. Ja, jag borde ju veta, eftersom jag gjorde datorkonst av gamla datorer;-) Återvinning när den är som bäst både hos dig och hos mig;-)

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Som vanligt har du full koll. Båda ”stordatorerna” (dom stationära alltså) har båda drygt 10 år på nacken 😀 Du har verkligen koll, BP 😀

 16. LillaSyster skriver:

  Aldrig slänga något, rätt som det är så går det att modifiera om och användas igen =) OM man har en egen tekniker!

  • Ama de casa skriver:

   Vi är inga hamstrar, men jag håller ändå med. I garaget finns sladdar och reservdelar som verkligen kan hjälpa 🙂 (Fast inte tack vare mig… 😉 )

 17. paulamerio skriver:

  Jag hade en datatekniker inom familjen en gång, min svärson, numera fd. som alla andra i denna familj blir förr eller senare. Nu har dottern gått i date-strejk då hon påstår att hon inte har tid. Hon är själv enormt duktig på programsidan men inte med hårdvaran. Så nu är jag helt i händerna på distans-support! Har funkat hittills o är inte jättedyrt men ändå,,,det kunde ju vara ännu bättre! Du har det allt bra förspänt, ta hand om honom, guld värd!

 18. Ditte skriver:

  Perfekt med återvinning! Och Anders fick ju ihop det jättebra. Men datorer är ju lite som en del annat och kan ha ett bäst- före-datum. Kanske tar de ny sats efter att få ha vilat ett tag.
  Och fler datorer kan ju gå åt eller vara i användning. Känner igen det.
  Makens son är en fena på att skapa ”nya datorer” av gamla. Och de fungerar jättebra. Men jag är trogen min Mac.
  Trevlig kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har en känsla av att datorernas bäst-före-datum blir kortare och kortare… Men med lite list och transplantationer mellan grejerna kan man få dom att leva lite längre i alla fall.
   Jag har också jobbat med Mac-datorer och har ingenting alls emot dom, men hemma har jag ingen sån.
   Tack och ha en fin dag!

 19. yfronten skriver:

  Jättebra att ni kan använda åtminstone en del av grejorna! Det är alldeles för kort livstid på teknikprylar! När vår ganska nya dator kraschade och ville uppdatera sig hela tiden valde jag att låna en dator från skolan, så nu har jag IT-support där. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra att Anders fick ihop en ”ny” fräsch av två krånglande.
   Smart av dig där – en lånedator är ju en superbra lösning om man har möjlighet till det 🙂

 20. Susjos skriver:

  Anders är verkligen en hejare på det tekniska, blir imponerad! Å visst är det bra att återvinna 😉
  Kram!

 21. Augusta skriver:

  Om det blev lite krångligt för hjärnan vart alla datordelarna tog vägen 😀 Men allt blev bra till slut tack vare Anders tekniska förmåga. Jag ser också mest tvprogram på datorn, min bärbara. Cmore ser jag på. Det räcker. Ha en bra dag i morgon!

 22. Ullie skriver:

  ja mn nu är man så van vi ator att här i familjen har ju alla var sin o så va det inte innan . nu har de tom skol ator o platta i skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: