En svampig dag

 

Igår checkade vi ut från motellet i Melbourne.

1

Det var ett trevligt ställe med både kök, vardagsrum, sovrum och två badrum. Det senare var ju bra ifall vi skulle ha blivit nödiga båda två på samma gång.

2

Vi checkade ut och den här gången bestod bilgodiset bara av det gamla vanliga. Is. Tejpen till GPS-en hade inte behövts bytas ut. Det är viktigt att köpa en bra tejp!

3

Vi började med att åka till Grassy Water Preserve. Ett riktigt svampigt ställe.

4

Florida är rikt på ”swamps”.

Vi var redo för en riktigt tuff vandring i träskområdet.

5

Jodå. En riktigt tuff vandring blev det.

Jaha? Ni kanske inte tror att det var särskilt tufft alls?

Men kolla bara:

6

Skulle vi gå åt höger eller vänster där? Tough decision! (Jodå, Ama börjar redan få svårt med svenska språket).

7

Vi gick åt… ena hållet och såhär såg det ut där.

8

Ibland var det svårt att se vad som var upp och vad som var ner. Men solen brukar väl vara uppe på himlen, va?

9

Många fina vyer var det. Och det måste erkännas att vandringsvägen var tämligen bra tillrättalagd.

10

Sen fanns det sköna viloställen både här och där. Men man kan ju undra? Ifall man inte fick mingla med alligatorerna (skylten till höger), varför hade dom så gjort en trapp ned till dom?

11

Och om man inte fick bada med alligatorerna, varför hade dom då satt ut badbryggor där?

12

Vi såg lite djurliv också, som den där hägern. Först visade den oss baksidan, därefter framsidan och sen flög den iväg. Ser ni den på dom två sista bilderna? Konstigt att den kunde flyga iväg så elegant i det där trasslet med grenar.

13

Ett tips från Ama är dock att ni inte åker till såna här ställen samtidigt som skolklasser är på utflykt. Deras vildliv skrämmer bort naturens vildliv en aning.

Så vi åkte vidare till nästa ställe.

14

Där var det istället det naturliga vildlivet som ställde till det.

15

Översvämningar gjorde att vår tänkta promenad blev inställd.

Man kan inte lyckas jämt. Men det blev ändå en härligt svampig dag i Floridas swamps.

16

Vi shoppade lite mat och åkte hem till motellet i West Palm Beach. Där kunde vi med hjälp av tavlan låtsas att vi var ute på en kryssning. Fast buffén på sådana brukar vara något mer väl tilltagna.

Det blev ännu en fin dag här i Florida.

Nu ska Ama avslöja en hemlighet: Hon älskar att vara ute och resa!

Så nu vet ni det.

Gomorron!

54 Responses to En svampig dag

 1. åsa skriver:

  Att Du älskar att vara ute å resa var en nyhet 😜😁 det hade jag aldrig kunnat lista ut, tvärtom trodde jag Du var en som ville vara hemma å mysa ☺️
  Svampigt och alligator 🐊 hur är det med spindlar 🕷 🤔❓
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, jag tänkte att jag skulle avslöja sanningen nu. Det var dags… 😀
   Det fanns nog en hel drös med spindlar där också. Såg i alla fall nät. Spindelnät, alltså 🙂
   Kram

 2. klart man ska ha två toa, fin häger

 3. Anette skriver:

  Det är bra att du älskar att resa, då får vi se så mycket mer.
  För egen del hinns det inte med så mycket resande nu, jag har alldeles för få semesterdagar, 32 st är ju ingenting när det finns så mycket att se.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, 32 semesterdagar är inte så jättemycket med tanke på allt man vill se. Fast å andra sidan är det bra mycket mer än vad många andra länder har.
   Det gäller att planera semestern bra så semesterdagarna blir utnyttjade till max. Runt helger och röda dagar och så. Fast då är det som regel som dyrast att åka bort också…

 4. farfar hebbe skriver:

  Jo men tack,jag tycker också om att ni reser,kul att hänga med.Mycket som man kan undra över,inte bara trappor och badbryggor,ta ortnamn tex,West Palm Beach,hur kan man döpa en ort på östkusten till West Palm Beach,undrar om du har en vettig förklaring..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Det är kul att du hänger med, Hebbe – även om dina gissningar kanske inte alltid är dom bästa… 😉
   Min gissning är att West Palm Beach ligger väster om Palm Beach även om båda ligger på östkusten. Hmm… Undrar hur bra min gissning är? 😀
   Kram

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja vore väl konstigt om inte Nalle Puh skulle få en egen temadag,det finns ju ett gäng,,Antal temadagar 2020: 718..Haé Kram.

 6. mycketyck skriver:

  En häger blev det i alla fall. Nej, ingen hit att åka för att se djurlivet när skolklasser är i närheten.
  Men det har man väl aldrig trott att du tycker om att resa 🙂

 7. farfar hebbe skriver:

  Min favo var Jamesons till jag smakade Tullamore i början av -90 talet.Sonen brukar köpa med en flaska Whiskey till mig,han är ofta ute och reser i jobbet ”Trend Micro” med Europakontor på Irland,han har kommit med ”Paddys” ”Powers” ”Tyrconnell” 3 goda irländare.den senaste jag fick kom från Japan.Haé Kram.

 8. Såg härligt ut där med gungstolen, ser nästan ut som att han sitter där och fiskar. Och skönt att ni tog med er en bra tejp!

  • Ama de casa skriver:

   Det var härligt där ute på spångarna och gungstolsviloplatser (rödkrull) fanns lite här och där.
   Man kan inte resa bort utan att ha en bra tejp med! Så är det bara.

 9. Augusta skriver:

  Att Ama och Anders älskar att resa har vi nog alla förstått 😀 Inget fel i det. Vi från norr och Västerbotten brukar vara äventyrliga av oss. I alla fall vi som lämnar och flyttar vidare. Många guider på olika ställen i världen kommer just från våra områden.
  Jag blev lite förvånad då jag ser var ni är, det var ju bara några månader sedan ni var i USA 😀 Men härligt att ni båda har er upptäckfärdslust.
  En fråga om Alicante? Ni tog in på ett vandrarhem för några månader sedan som drevs av svenskar. Vad heter det ställe?
  Kram till er båda och ha det trevligt!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är vi från Västerbotten ena riktiga tuffingar 😀
   Vi gillar att resa runt i USA. Finns sååå mycket att se, människorna är trevliga (dom flesta i alla fall) och språket är hyfsat enkelt att ta sig fram på.

   Jag antar att du menar detta:

   https://amacasa.wordpress.com/2019/11/28/hostal-smile-co-alicante/

   Smile & Co. Det är ett litet hostal (ett ”enklare” hotell) med jättetrevliga ägare som dock inte är svenskar utan han är spanjor och hon är från Frankrike. Båda pratar dock engelska.
   Kram tillbaks och tack detsamma!

 10. bpz3 skriver:

  Så ni åkte inåt landet, vi tog kustvägen ner till Palm Beach. Tycker att vandringsleden var suveränt anlagd, nästan som i Sverige. Sedan skrattade jag gott åt din ”passande” t-shirt. Vill minnas att ni köpte några t-shirtar i Key West senast ni var där, men varför inte visa upp California när man är i Florida.

  Sedan tyckte jag om fåglarna. Har då aldrig sett en häger med limegröna ben – läckert!

  Å till sist undrade jag vad det var på sista bilden. Alltså innehållet i kartongen som Anders håller på att äta upp. Hamburgaren kan jag däremot ”identifiera” som mat. Åsså saknar jag ett eller två vinglas;-)

  Undrar vad ni tycker om West Palm Beach.

  • Ama de casa skriver:

   Vandringsleden var jättefin!
   Haha! Min t-shirt var kanske fel… Och du är helt suverän med ditt minne! Visst köpte vi t-shirtar från Key West 🙂 Jag tror att Anders kanske har med sig sin? Senast vi åkte runt i USA och jag hade min San Diego-tröja på mig kom det fram ett par till oss och sa ”Åh! Vi är också från San Diego!” 😀

   Det är en och samma fågel. Det var en cool häger som poserade snällt ett ganska långt tag innan den pep iväg.

   Anders hade en bakad potatis som var jättegod (hur nu jag kan veta det? 😉 ). Det där du saknar finns i pappmuggarna på bordet. Vitt vin i kaffemuggar – man tager vad man haver 😀

   West Palm Beach har vi egentligen inte tittat så mycket på – vi åkte på en rundtur i dom omgivande ställena idag.

 11. Ditte skriver:

  Låter som en riktigt bra dag även idag. IOch det blev ju både vandring, djur och natur. Kanske hittade ni även npgra krokodiler ute i sumpmarkerna.
  Kul att via er återkomma till Florida. Var nu länge sedan vi var där men då var det å andra sidan ett par gånger per år. Orlando med Disney var ju viktigt för döttrarna en bra bit upp i åldrarna. Men sedan gillade vi trakten bort mot Clearwater Beach också. Ja förutom Florida Keys. Just i West Palm Beach fick vi ”fly”. Cu Klux klan skulle ha årsmöte. Ingen bra kombo med döttrarna.
  Ha det fortsatt bra. Och vi hänger förstås med.

  • Ama de casa skriver:

   Jodå. Vi kan inte klaga på den dagen heller. Finns mycket att göra och se här. Några krokodiler såg vi dock inte till – annat än på skyltar.
   Oj… Jag förstår fullständigt att ni flydde från West Palm Beach. Det hade även jag gjort även om jag inte hade samma anledning så är det ena riktiga odjur dom där…
   Tack så mycket Ditte och ha det så skönt i Torrevieja!

 12. mamma C skriver:

  Det blev en blandad kompott på er dag.
  Så mysigt 😉😄 att kunna leka att man är på kryssning också.
  Det blir ju två resor på samma gång.
  Kram Carin

 13. FREEDOMtravel skriver:

  Oj det ser svamåigt ut! Nu kom jag förresten på en sån där grej som jag INTE vill göra på semestern: simma med alligatorer!!!

 14. yfronten skriver:

  Jag hörde nyligen en komiker (minns inte vem) som hånade folk som inte kan skillnad på höger och vänster; det är ungefär som upp och ned, det är väl inte så svårt att veta vilket som är vilket? Visst är det härligt att resa och jag förstår absolut att ni återvänder till USA, men tänkte att det är långt bort och dyrt att resa men att ni kanske känner någon där. Man kan också göra som mamma och pappa som lägger pengarna på resor.

  • Ama de casa skriver:

   Höger och vänster är ju skitsvårt! Så fort man har vänt sig om så har dom bytt plats… 😉
   Det handlar (till viss del) om att prioritera. Vi prioriterar resor medan exempelvis klädkontot är ganska begränsat 🙂

 15. paulamerio skriver:

  Jag kunde aaaaldrig gissa att Ama gillar att resa, jag är helt förbluffad! Och så ser jag en massa lämpliga skyltar till söndagen, men ingen levande krokodil?? Var höll de hus? Lockades dom inte ens av Anders i gungstolen, nä han är nog på tok för benig för att falla dem i smaken…
  I den miljön i träsken hade jag trott att det skulle finnas miljoner insekter, ser inte en enda. Är det den dieten krokodilerna går på tro?

  • Ama de casa skriver:

   Dom levande krokodilerna blev nog rädda för oss… Eller så hade dom siesta? Dom på skyltarna vågade jag till och med klappa, tufft va? 😉
   Vi pratade faktiskt om det när vi gick på spångarna – väldigt lite insekter! Inte för att vi saknade dom eller så, men jag tycker också att det var en miljö där dom borde toktrivas. Kanske var det så att krokodilerna hade ätit upp dom… Tänkte aldrig i dom banorna 😀

 16. Susan skriver:

  Hola! Tejp i allmänhet och silvertejp i synnerhet är en av världens bästa uppfinningar. Har lagat en dockskåpsdocka med det idag och lärt 2-åriga barnbarnet Isabella både ordet och att det är en basutrustning i varje hem: S: ”Vad är det här?” I: Silvertejp”. S: ”Vad har man den till?” I: ”Man lagar benen på dockan och andra saker” S: ”Vad måste man ha hemma?” I: ”Man måste ha silvertejp!” 😉
  Kram och en fortsatt trevlig resa! ❤️

  • Ama de casa skriver:

   Hej Susan! 🙂
   WOW!!! Du är verkligen en förebild för Isabella och kommer med såna klokskaper som hon verkligen kommer att ha nytta av i framtiden.
   Kram och tack!

 17. Ruth i Virginia skriver:

  Hoppas att ni tar en guidad tur av de riktiga EVERGLADES. Dotter Eva och make gjorde just det för några dagar sen och tyckte det var väldigt bra. Det är hennes första besök i Florida. Fick foton idag från en cykeltur i Miami. Såg fint ut – nåt för er?

  Don ooch jag hade en veckas studietur i Everglades; mycket
  givande. Om man går själv, observerar man inte allt intressant.
  Hade en kvällstur, då man kan se alla röda ögon lysa i
  mörkret och bara tänka på, hur det skulle vara att trampa fel. 😦

  • Ama de casa skriver:

   Vi har varit och tittat på Everglades några gånger tidigare, kanske blir det igen, vi får se. Ett fantastiskt område! Cykling är däremot inte min grej… 🙂

   Det är alltid bra att ha en guide med sig som kan visa på ”det man inte ser”. En sån där ”röda ögon tur” tog vi på Amazonasfloden för många år sen. Spännande och lite läskigt med 🙂

 18. Allt hänger på tejpen.
  Kul att vara ute på resa igen. Det förstår jag!

 19. friochlycklig skriver:

  Fick man inte kela och bada med alligatorerna? What? Taskigt! 😉

 20. Anneli Häggkvist skriver:

  Din hemlighet gillar jag 😀 och att du är så generös ! Här får jag lära mig så mycket på ett roligt sätt 😀 och se bilder som jag bara kan drömma om 😀 Du klarar dig nog bra med Schwengelskan
  Ha det fortsatt underbart härligt! 😍

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anneli! 🙂 Hankar mig fram med svengelskan och det blir en del roliga minnen av det med. När vi var ute med Larry och LeOra såg plötsligt LeOra ut som ett frågetecken. Anders sa till mig:
   – Nu pratar du svenska…
   Haha!
   Ha det härligt ni med!

 21. Znogge skriver:

  Visst är det härligt att vara ute att resa så njut! Ni får verkligen se och uppleva mycket.

  Ha en härlig söndag!

 22. skåningen skriver:

  Det är ingen hemlighet att ni tycker om att resa!
  Ha en riktigt bra dag!
  Kram!

 23. mittlillautrymme skriver:

  Tro’t eller ej, men jag hade faktiskt klurat ut det där med att Ama gillar att resa. 😀

 24. ogamotoga skriver:

  Va, va, va?! Resa? ;-D

 25. Anki skriver:

  Haha … va? Gillar du att resa? Det skulle jag aldrig kunnat gissa! 😁
  Swamp … ja det finns lite olika ! 😁🍄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: