Skyltsöndag – ???

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är ???… !!! Inget tema alls såhär den sista söndagen på året? Ama blev helt förvirrad.

Anders erbjöd sig att komma med ett ord och Ama sa helt enkelt ”Kör!”. Anders spontana val av ord blev ”Tändstift”. När Ama hade skrattat klart och sen bett om ett annat ord så blev det ”Överliggande kamaxlar”… I och för sig resulterade det i en ”intressant” diskussion om huruvida det fanns underliggande kamaxlar och inte bara överliggande sådana. Men Ama kände sig inte direkt hjälpt på vägen och kände ett starkt behov av Sannas ord för att få hjälp på traven.

Och där kom det. Temat som Ama valde den här allra sista Skyltsöndagen på året.

Behov. Det blev temat.

1

Såna här skyltar kan man se lite varstans i Spanien. Det är rastplatser, men visst ser det väl ut som om gubben sitter och uträttar sina behov?

2

Här syns det klart och tydligt att man kan:

 1. Uträtta sina behov.
 2. Sjunga karaoke i duschen.

Kanske kan man till och med göra både och? Typ både ettan och tvåan. På ettan kan man faktiskt göra både ettan och tvåan, fast den varianten av ”tvåan” syns inte i bild. Likaså bra det.

3

Poolreglerna uppmanar en till att använda toaletterna istället för att pinka i poolen. Sen får man inte slåss heller. En del regler är riktigt bra, faktiskt.

4

Om man nu känner ett trängande behov så är det ju trevligt när man hittar en toa med roliga dörrar.

5

Såna där toaletter undviker Ama. Videoövervakning i all ära, men helst inte när behovet är som störst. Behovet av en toa, alltså. Annars är videoövervakning inte något som stör Ama – tvärtom.

6

På flygplatsen i Denver var damtoan kombinerad med ett skyddsrum för tornados. Undrar om det kanske var så att damerna i Denver hade extra svårt att hålla sitt väder?

7

Sen kommer vi till djuren. Här fick hundarna varken kissa eller bajsa. Kan dom verkligen förstå skyltar?

8

Här var det lite mer tydliggjort. Man fick inte gå på torget med hundar och låta dom uträtta sina behov. Ja. Vad ska man säga? Säkerligen förstås den skylten lika ”bra” som den ovanför som säger att det är parkeringsförbud på hela torget. Och då menar inte Ama att det är hundarna som är korkade. (Tillägget nedanför – ”Bajo multa”  – kan se ut att betyda ”Bajsa mycket”, men det står ”Låga böter”. Konstigt, nån sorts rabatt eller vad?)

9

Fritt översatt: ”Om min hund inte pissar på din dörr, varför gör din det på min?”. Befogad fråga här i Spanien där hundar tillåts pinka överallt när dom är ute och går med sina ägare. Självklart gäller det inte alla, men på tok för många.

11

Där fick man inte gå till fots. Men att sitta och skita på skylten? Jo, det verkar man få göra. Fåglar är svåra att stoppa när det kommer till att uträtta sina behov.

12

Fåglarna har ju oftast inga ägare som kan städa upp efter dom…

13

… och sen verkar dom vara för lata för att uppsöka toaletten själva.

Ja, ni ser ju. Ama hoppas verkligen på att Sanna tar upp temat nästa år igen, för det här blev ju ett riktigt skitinlägg. Eller ett pissigt inlägg om ni hellre vill klassa det som ett sådant.

Fast att fortsätta att skylta med BP det kommer Ama självklart att göra ändå.

Gomorron!

52 Responses to Skyltsöndag – ???

 1. men på rastplatser kan man ju ofta uträtta sina behov 🙂

 2. Men så nödiga människorna ser ut på skylten. Akut!

 3. friochlycklig skriver:

  Där vi bor har de flesta hundarnas ägare också svårt att plocka upp 💩 efter vovsingarna. Tyvärr! 😑

 4. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Det där med förbudsskyltar i Spanien är ganska onödigt. Sätt en varningsblinker på hunden så får den skita var som helst. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Jag tycker det är den hundägare som inte plockar upp som ska ha den där varningsblinkersen. Gärna med en siren och en blinkande skylt som säger ”Plockade inte upp!”. Det är dom slarviga hundägarna som ska hängas ut.

 5. Mamma C skriver:

  Håller med mittlillauterum precis .
  Kram Carin

 6. Annica skriver:

  Att plocka upp efter sin hund (och efter sig själv oxå) är något många ”missar” 🙃
  Kram

 7. Anki skriver:

  En intressant kombo … ja, behov har vi ju alla förstås, även djuren. Men en del hundägare är nog analfabeter … eller bara obstinata … som en treåring ungefär 🙂

 8. Ami skriver:

  Att hundarna inte kan läsa har jag full förståelse för, men inte för hundägarna. Trist när man hela tiden måst ropa ”bajs” när man är ute och går här!
  Kram

 9. Znogge skriver:

  Även här finns det många hundar som inte kan läsa fast i ärlighetens namn är det nog hundägarna som brister. Skitdåligt tycker jag som alltid plockar upp.

  Kram och ha en fin söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det skitdåligt att inte plocka upp efter jyckarna! Men visst finns det såna som gör rätt också. Sen tror jag att en hel del av dom som gör rätt fuskar när ingen ser. Ögontjänare… Fast jag menar såklart inte dig 🙂

   Kram och tack detsamma!

 10. åsa skriver:

  Jättebra behovsskyltar 👍😊 gillar skylten Om Din hund inte pissar på Din dörr… blir galen på de som låter sina hanhundar pissa på vår postlåda eller rättare sagt runtomkring 👎🐕
  Här har polisen gått ut med en varning att det är vansinnigt halt och ingen bör ut å köra i onödan 🚗 👮‍♀️
  Kram 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker också att hussar/mattar låter sina hundar pinka hejvilt och överallt. Inte alls trevligt…
   Jag såg att det tydligen var snorhalt på vägarna i Norrland – ta det försiktigt!
   Kram

 11. Det här inlägget hade vi verkligen behov av! Det är jättekul att på offentliga ställen se hur de informerar om behovsinrättningar, de kan vara hur fantasifulla, roliga eller vackra som helst.

  Den där första om hundarna, den såg nästan ut att sitta i höjd med hundarna. Som sagt, antagligen så skiter de i och pinkar på den skylten.

  Bajo är även en preposition (som är så attans svåra att hålla koll på!) och då betyder det under, så det är under böter, bötesbelagt.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns verkligen fina behovsinrättningar, men det finns många som är precis tvärt om också…

   Kanske hade den som placerat ut den första av hundskyltarna en förhoppning att hundar var lydigare än människor?

   Där kom dom igen. Prepositionerna. Antog att det var nåt sånt som avsågs, men det var roligare ifall det var extra låga böter där 😀 Tack för förklaringen ännu en gång!

 12. Geddfish skriver:

  Man borde inte få ha hund om man inte kan hålla rent efter den! Det är avskyvärt att trampa i bajsar. Här på min gård får man inte rasta hund alls, men det skiter många i, fast de tar upp efter sig.
  När vi varit på Kanarieöarna hittade vi alltid en gata som var mer skitaktig än de andra. Den blev då nämnd ”Bajsgatan” av oss 😀

  Trevlig skyltsöndag! ❤

 13. Lena i Wales skriver:

  Ha, ha. Kul med dessa spanska skyltar. Känner igen många.
  Gott nytt år!

 14. Micke skriver:

  Såklart man borde kunna kräva lite av hundägare även i Spanien…här i sverige finns ju regler som de flesta följer…antar jag som inte vet någonting egentligen 😉
  ”Behov” uppstår ju ibland och då gäller det ju att hitta nåt bra ställe som inte är alltför jävligt…helst.

  Ha det underbart nu då.

  • Ama de casa skriver:

   Det är ganska dryga böter här ifall man inte plockar upp efter sin hund. Det blev något bättre då precis efter att böterna infördes, men eftersom det aldrig var nån som faktiskt bötfälldes så förföll det till bajstrottoarer igen rätt snabbt.
   Faktiskt är både dom offentliga toaletterna och dom på barer/restauranger väldigt bra och väl renhållna här i Spanien. Fast det finns såklart undantag…

   Tack detsamma!

 15. Ditte skriver:

  Bra skyltat! Och trots avsaknad av temaord. Det fungerade ju väldigt bra att kombinera behov och/med skyltar. Och tänk så många behovsinriktade skyltar det finns. Men ibland är det oklart för vem behovsskyltarna riktar sig till. Kanske kunde man komma till rätta med hundägarnas slöhet genom att bötfälla dem rejält. För just vad gäller dem så verkar inte skyltarna ha effekt, (Kanske kunde man från spansk sida se hur det hela lösts t. ex. i Singapore )
  Önskar er en fin fortsatt söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Ditte! 🙂
   Böterna finns ju redan och dom är tämligen höga såvitt jag har förstått. Men problemet är att det aldrig är nån som blir bötfälld…
   I Singapore är dom ju stenhårda när det kommer till nedskräpning av allehanda slag. Sen är gatorna väldigt rena där också. Synd att det ska vara så. Ja, att folk inte själva inser att det blir mycket trevligare om man inte skräpar ned eller låter sina hundar bajsa utan att ta upp skiten.
   Tack detsamma!

 16. BP skriver:

  Hahaha! Det hade ju inte varit nån sport att bara skylta, jag förstår dig:-) Men jag läste precis att du blev bönhörd, för Sanna fortsätter med veckoutmaningen även 2020. Vilken tur för dig:-)

  Nästan så att du kunnat hjälpa henne med att hitta homonymer, för det verkar finnas ett behov där också;-)

  Skrattade gott åt dina behovssyltar. Du har verkligen blick för det ”stora” extra. Dessutom fick jag ju en språklektion på köpet, men blev aningen förvirrad över Emmas ”rättelse”. Hahaha:-) Klart ett behov för ett förtydligande på den skylten – eller fri tolkning;-)

  Mina favon är den bajsande gubben vid parkeringsplatsen (vilken designer kom upp med den tvetydiga skylten…) och den uppklistrade lappen om hunden och dörren – klockrent!

  Vilken Skyltsöndagskombo:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag har så många skyltar i förrådet så jag behöver nåt som styr upp mig! Såg också att hon kör vidare nästa år – jippiiie!!!

   Nästan alla ord kan ju tolkas på olika sätt. Det har vi ju sett med alla härliga bidrag på 2019 års temaord. Ett undantag kanske skulle vara ”tändstift” då. När Anders kom med det förslaget så gapskrattade jag rakt ut och sa att han åtminstone kunde ha sagt ”stift”. Det kan ju vara ett tänstift, häftstift, kyrkligt stift och en hel del andra saker. Något lättare då 😀
   Emmas förklaring – det är bara att tacka och ta emot 🙂

   Tusen tack att du för Skyltsöndagen vidare – och nu kommer jag ha riktlinjer för mitt skyltande nästa år också 🙂

 17. "LillaSyster" skriver:

  Mmm det är nog bra om Sanna styr upp det hela lite…..
  Du ha nu ett bra slut på 2019 och så önskar jag dig /er ett riktigt bra 2020 =)

 18. mycketyck skriver:

  Skyltar kan vara underhållande och ibland undrar man varför de överhuvudtaget finns. 🙂

 19. Karin Eklund skriver:

  Ett av de roligaste skyltsöndagsinläggen man kan tänka sig. Här sitter jag och skrattar högt. Ett skitbra inlägg.
  Gott nytt år Ama!

 20. yfronten skriver:

  Bra att du valde piss- och skitbehov i stället för tändstift, tycker jag. Det får Anders leta skyltar om själv!

 21. paulamerio skriver:

  Haha, älskar den första toaskylten, den säger allt där dom står med benen i kors, kan inte misstolkas! Däremot ställer jag mig ytterst tvivlande till hundskyltarna. Du undrar om hundarna fattar, jag undrar hur man hindrar en jycke från att kissa på en gräsmatta? Enda sättet är ju att förbjuda hundar att vistas där, eller? Lika trist var den sista skylten, den var faktiskt rent förolämpande, all waste, dra på trissor…hahahaha Du har hittat ett utomordentligt samband mellan ditt eget temaord och skyltar, grattis, jag hade jätteskoj

  • Ama de casa skriver:

   Visst syns det att dom är nödiga där, och ibland kan det verkligen vara på det viset också 🙂
   Problemet är inte gräsmattorna, det är när hundarna tillåts pinka på alla ”saker”. Allt från statyer till portar. Det kan hundägarna hindra dom att göra om du frågar mig.
   Tack Paula! 🙂

 22. Åh! Vilket underbart roligt inlägg. 😀 Det var ett tacksamt och bra ord som du valt. Haha, ja, om katter och hundar ändå kunde läsa … Men tydligen verkar inte hussar och mattar heller kunna det i vissa fall.

  Skönt att få dra på smilbanden efter en hemsk dag (varit och fått fingret sytt efter att ha klippt mig själv där, inte så lyckat).

  De där ibland övertydliga skyltarna får mig att tänka på skyltarna om vett och etikett i New Yorks tunnelbana. Vet inte om du sett dem? De visar att man inte får dansa (!) i tunnelbanan (illustrerat av en som yvigt slänger kring en stolpe), inte får äta, breda ut sig för mycket eller luta sig mot dörren osv. Kan aldrig låta bli att le åt dessa skyltar, särskilt inte när vagnen invaderas av ett gäng med bergsprängare som ropar ”It’s showtime” och sen svingar sig ovanför resenärernas huvuden … 😉

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anna! 😀
   Jag var tvungen att välja ett ord – som tur är så har Sanna kommit med nya nu så det kanske blir lite mer ordning 🙂
   Ajdå… Det lät inte alls kul, hoppas du inte har alltför ont i fingret nu.
   Dom skyltarna måste jag ha missat, annars skulle dom definitivt finnas i arkivet. Konstigt, jag brukar ha ögonen öppna för såna, måste hålla bättre koll nästa gång vi kommer dit 🙂 Showtimegängen har jag också missat, men sen har du ju varit i NY sååå mycket mer än jag 😀

 23. Susjos skriver:

  HAHA! Jag döör av skratt, vilket härligt kiss och bajs släppa väder inlägg!!!!
  Kram och ha en bra kväll såhär dan före sista dan!

 24. Anneli Häggkvist skriver:

  Ha..ha..! Ja nu fick jag mitt behov …skrattar nästan av stolen!
  LoveU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: