Att uppnå sina mål…

 

… det har Ama lyckats med inte mindre än två gånger denna vecka. Nåja. Delvis i alla fall.

Det började egentligen redan förra veckan.

1

Tidigt förra torsdagen stod vi ännu en gång utanför Quirón.

2

Efter att dom knyckt blod av Ama så satt hon här och väntade på CT-röntgen. Eftersom hon är lite snarstucken så hade hon bandage och plåster på båda armarna. Okej, det heter visst svårstucken, och det större bandaget håller fast en sån där kanyl så dom kunde återanvända samma lyckade nålstick även till kontrastvätskan för röntgenundersökningen.

3

Ama fick också en rejäl sup (4 glas) med kontrastvätska innan det var dags att åka in i röntgenmanicken.

Sen var det bara att vänta på resultatet några dagar. För att vara säkra på att resultaten var klara så bokade vi in en tid en vecka senare hos doktorn.

Så igår var vi upp på sjukhuset igen.

4

Och se på tusan – Ama hade uppnått sitt mål! Röntgen visade inga konstigheter utan Ama var lika snygg på insidan som på utsidan. (Hmm… På utsidan är hon faktiskt inget vidare snygg, ärren går kors och tvärs över magen. Men som alla säger – det är insidan som räknas). 

Okej, det var kanske ett delmål som uppnåtts. Doktorn vill göra nya blodtester om ett par månader för att kolla upp att vissa värden inte drar iväg. Men just nu känns det huuur bra som helst att det inte såg konstigt ut där inuti i alla fall.

Det andra målet denna vecka uppnådde Ama dan innan besöket på Quirón, i onsdags alltså.

5

Det började som så många gånger förr nere på Playa del Cura. Inte så jättetrångt där såhär års, även fast vädret var helt underbart.

6

Några grabbar lirade fotboll och övade tydligen på långa höga bollar på Bengt.

7

Blåshålet vid paseon överraskade ett par tjejer så dom fick sig en ganska rejäl stänkare.

8

I parken vid Acequión blommade julblommorna fint.

9

Vattnet var klart och lugnt…

10

… men även på Acequión var det ganska glest med folk.

11

Playa de los Náufragos var inte direkt överbefolkad den heller.

12

Men se där! Där fanns det en person. Äsch! Det var ju bara Ama som gick ut för att ta den där förra bilden.

13

Här var vårt mål för att uppnå vårt mål.

Nåt mål med mat kunde vi inte på där på Cuenca, för den restaurangen är inte öppen på vintern. Nej det här var målet:

14

Amas stegmål är i och för sig 10.000 steg per dag så det kan ju verka vara ett delmål även detta. Men vi skulle ju gå hem också. Går vi utefter havet bort till Cuenca, petar på den blåa väggen och sen hem samma väg, då är stegmålet i hamn.

Taadaaa! Att uppnå två mål på två dagar, det är inte alls så illa! Okej. Ett och ett halvt mål kanske, men Ama är glad och nöjd ändå.

Idag lär dock Ama inte uppnå något stegmål. Grå himmel och hotande regn är illa nog, men det värsta är ändå att det blåser nåt helt infernaliskt! Vill inte gå ut och riskera att få nåt i huvudet, tur att man har ett inomhus att vistas i.

Gomorron! 

Annons

67 Responses to Att uppnå sina mål…

 1. farfar hebbe skriver:

  Oki,säger då,skönt att både in och utsidan mår bra,,om stegmålet,kommer att tänka på han Niel Armstark,han tog ju ett litet men berömt steg,du har ju tagit f-n så många fler,beröm..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag tänkte först att du hade fått namnet om bakfoten där, sen tänkte jag lite till och det hade du ju alls inte fått. Armstark… Har aldrig tänkt på det 😀
   Tack Hebbe!
   Kram

 2. Annica skriver:

  Snacka om att det har stormat i natt. Och eftersom vi sover med öppet fönster så har sömnen varit si-så-där i natt 😴
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja nog blåser det! Vårt julpynt (tre minigranar och en snögubbe) har fått komma in från terrassen… Det ser ut att kunna bli blåsigt ett par dagar nu, fast rätt varmt ändå. Men vad hjälper väl det när man ändå inte vill gå ut?
   Kram

  • Ruth i Virginia skriver:

   Varför stänger du inte fönstret om det hjälper er att sova?
   Bara undrar. Det är ju så enkelt.

 3. Yvonne skriver:

  God morgon och härligt med både OK-stämpel och steg för dagen. Så det är stormen Elsa som kom iaf, läste om den men trodde den inte skulle pricka just Torrevieja, men det gjorde den tydligen. Bra om ni gör klart med allt skitväder innan vi kommer ner till nyår, har gäster med oss och de vill ha SOL 🙂 .

  Ha en fin fredag, själv grubblar jag mest på vad vi ska äta till middag ikväll, imorgon kommer dottern med fam och sonen så då blir det lite storkök här. Tänkte passa på med något lämpligt för två, nå, får väl se vad jag hittar på ICA

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Okej, det är Elsa som härjar där ute, hade ingen koll på vad stormen hette. Jag hoppas att ovädret ger sig av lååångt innan nyår!

   Vi får se vad vi kan hitta i kyl/frys idag för att gå ut och handla eller äta på lokal har jag inga som helst planer på.
   Härligt med finbesök på gång!
   Ha en fin fredag ni med 🙂

 4. Skönt att du fick OK vid besiktningen !!

  Ganska lugnt på stranden ser jag

  • Ama de casa skriver:

   Det var onekligen en lättnad 🙂

   Jodå, stränderna är inte alls lika överbefolkade nu på vintern. Men en och annan tapper solbadare kan man ändå se 🙂

 5. Ruth i Virginia skriver:

  Havsstränder på vintern ser lika lessna ut
  som skidbackar på sommarn. Men DU, du är
  lika vacker året runt både inom och utom.

  (det lät väl bra?)

 6. Mariama skriver:

  Grattis till de målen , ja fy attan vad det blåser men varma vindar 🎅Feliz Navidad

  • Ama de casa skriver:

   Tack! 🙂
   Huruvida vindarna är varma vet jag inte – har inte stuckit näsan utanför lägenheten. Graderna vet jag inte heller – temperaturavkännaren ute på terrassen tog Anders in eftersom den blåste runt där ute. Men att det blåser rejält, det har jag märkt 😀
   God Jul!

 7. Sol-Britt Granlund skriver:

  Vilken fin julklapp du fick av doktorn, fast lite fusk var det ju att du fick den några dagar innan julafton😉, men det är nog för att du har varit så duktig med (stegmål)🏃
  Ha en fin dag☀️

 8. farfar hebbe skriver:

  Ja du,att det är jultröjans dag,det bryr jag mig inte om,inte idag och inte på julafton,då blir det tomtekläder på,,en stund på em..Haé Kram.

 9. Micke skriver:

  Grattis till bra värden…man känner sig som nyfödd,nästan, efter ett sådant besked.
  Fina bilder på stranden där…långt dit nu för undertecknad…men den som väntar på något gott 😉

  Ha det fint.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Micke! 🙂
   Visst är det så! Man kan till och med ta till ett litet hoppsa-steg. Eller kanske inte. Men man kan tänka i dom banorna i alla fall 🙂
   Bilderna är från tre olika stränder här i stan. Det finns flera stycken och alla har blivit klassade som ”rena, fina stränder”. Trevligt! Fast vi tittar mest på dom nuförtiden, vill helst inte få sand mellan tårna… 😉

   Tack detsamma!

 10. Janne skriver:

  Skönt att allt är bra med dig! Och med Anders. 🙂

 11. åsa skriver:

  Inomhus är bästa platsen modet blåser jag ogillar blåsigt väder det och regn gör ingen människa glad.
  Glad blir jag av att höra att Du är okey och att Du nu är återställd 👍😁
  Dåligt väder har vi sällan 😜 men ibland blir promenaderna korta 😊
  Kram 🤗

  • Ama de casa skriver:

   Det är skönt när man inte måste gå ut när det är sån här otrolig blåst.
   Jäpp! Jag är också glad att det såg bra ut där inuti 😀
   Här är vi bortskämda med finväder, men denna december har inte levt upp till förväntningarna. Hoppas mycket på att upploppet av månaden blir betydligt mer stabil.
   Kram

 12. Så himla bra att höra! Att nu är det bara att proppa sig full med julmat! (Haha, jag slant med fingret och skrev kulmat först. Ja, det blir det ju, en kula på magen och dessutom är det ju lite kul med jul och all maten. Slant igen, skrev makten. Tror det är dags att lägga in en pinne i brasan, lite kal om fingrarna.)

  Ni är duktiga på att trava runt! Själv ska jag släpa mig ut i köket och göra ett försök med julens kola, den jag gjorde i gr misslyckades, blev bara sås. Vilket är nog så gott att hälla på glassen men jag är inte sugen på glass i det har rugget. Det har regnat sedan i går vid lunch, tror jag. Fast det är i alla fall 16 grader så är inte total pina.

  • Ama de casa skriver:

   Tack Emma! Det känns jättebra. Julmat lär det bli en hel del av, men vi får väl promenera bort den. Fast inte idag (och troligen inte imorgon heller), fy fasen vad det blåser här!
   Om du fryser och är ”kal” om fingrarna så kan jag varmt rekommendera vantar på dom kala fingrarna 😉 😀

   Här regnar det inte (än) men som sagt var – den hemska blåsten gör att man inte har nån större lust att lämna lägenheten överhuvudtaget. Gradantalet ute har jag nollkoll på eftersom Anders plockade in temperaturgivaren då den löpte amok ute på terrassen.

 13. Hehe, det bidde två. Det var värst så jag slinter med fingrarna i dag. Du får gärna röja den ena.

  • Ama de casa skriver:

   Dom kala fingrarna är visst lite ostyriga idag 😉 Jag har röjt. Men jag är ändå lite imponerad av dig som lyckades få in två likadana kommentarer. Min blogg brukar säga ”Det verkar som du redan sagt det här?” och vägra ta emot en dubblett. VILL man verkligen säga nåt flera gånger får man ändra lite i texten innan man trycker iväg kommentar nummer två 😀

   • Vet du, jag var lite impad själv! Jag slant med mitt kala finger och fick på något sätt upp min kommentar igen så jag kunde göra en rättning så då kände den väl av att de inte var samma.

    Mysko. Har igen aning om hur jag gjorde det …

   • Ama de casa skriver:

    Jag misstänkte att du hade ändrat nåt, fast jag lusläste inte. Förmodligen backade du med tillbaka-pilen som tar en till föregående sida. Då brukar man på WP och vissa andra bloggar komma tillbaks till den sida där man skrivit kommentaren och texten ligger kvar. Superbra när något går fel när man ska skicka iväg kommentaren!

 14. härligt att allt ok, så många steg blev det inte igår…

 15. Geddfish skriver:

  Ja, man får vara glad åt inombords och inomhus! 😀 Önskar en fin och oblåsig fredag! Kram!

 16. Ditte skriver:

  Stort grattis till dubbla måluppfyllelser. Och extra roligt att du passerade nålsögat på Quiron. Härligt!
  Önskar er nu en fin fredag.

  • Ama de casa skriver:

   Jag är alltid lika orolig att dom ska sy in mig på Quirón, det är inte helt ovanligt att dom gör det när jag visar mig där 😉
   Tack och detsamma till er!

 17. Veiken skriver:

  Grattis grattis till din vackra insida! Du har dessutom bevis på det! Det gäller att hålla dig lika snygg framöver om jag förstår det rätt! Håller tummarna! ❤

 18. friochlycklig skriver:

  Det är härligt med ett inomhus ibland. Trevlig helg! Kram

 19. Biggeros skriver:

  Ja, det var många mål att avverka. Så skönt att allt är OK med Ama och jag tycker att både utsidan som insidan är finemang. När jag såg dina bilder från Playan undrade jag så om stormen hade redan kommit på besök eller var på väg. Här i Madrid stormade det för Kung (Philippe) och fosterland. Idag är det lugna gatan=)
  Ta hand om dig
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Tack så jättemycket! 🙂
   Nej, det var ingen storm då när vi tog vår långpromenad, men nu är den här. Hårda vindar och regn emellanåt…
   Tack för omtanken!
   Kram

 20. yfronten skriver:

  Du får snart räkna ihop decenniemål! Det kommer en väldig massa listor nu på bästa böcker, filmer, låtar och så nu. Jag minns väl inte vad jag läste för tio år sedan! Jo, jag har en läsdagbok från -98 och framåt, men att sammanställa de bästa går inte! Grattis till godkännandet av doktorn!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det en massa listor nu, kul att läsa, men jag har inte hakat på nån. Kanske av samma anledning som du – minns inte… 😉
   Tack så mycket Ylva! 😀

 21. Znogge skriver:

  Så skönt att du var lika vacker på insidan som på utsidan. Det är alltså det som menas med den inre skönheten 😉 Bra att de har koll på dig och dina värden!

  God fredag!

 22. Agneta K skriver:

  Härligt att allt var bra med dig och att du kan fortsätta uppfylla dina mål 🙂

 23. mycketyck skriver:

  Skönt att allt är bra med dig. Den blåsten hade vi också känning av häruppe. Men idag var det något helt annat. Snart blir det väl även ljusare ute också 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Ja det är verkligen skönt. Blåsten verkar ha mojnat något i alla fall. Men det har blivit såpass mörkt nu så jag ser inte riktigt hur det ser ut där ute. Så visst är det härligt att dom ljusare tiderna snart är här 😀

 24. "LillaSyster" skriver:

  Bra jobbat, då har du steg att ta igen imorgon då eller? Kanske har du julstökat som en tok inne idag så att du nästan nådde målet? Skönt att insidan mår bra!

  • Ama de casa skriver:

   Nej, jag kommer nog inte att ta igen stegen. Men idag ska jag åtminstone ta mig utanför dörren i alla fall 🙂
   Igår blev det inte mycket gjort…
   Tack! Det känns bra att åtminstone insidan ser bra ut 😀

 25. bpz3 skriver:

  Stort, stort GRATTIS till OK-stämpeln. Så himla skönt att läsa att allt är som det ska inuti och utanpå. Du vet när jag var liten var jag alltid stolt när jag lyckades ”åstadkomma” ett ärr. Då var man ju en i gänget av tuffingar. Har nog ändrat inställning under åren;-)

  Å nu förstår jag vad andemeningen är att inte få sand mellan tårna. Man går ner till vattnet och lämnar skorna på. Så brukar vi också göra:-)

  PS. Pratade med våra spanska grannar som kom hem efter 6 veckor i Benidorm. Där hade det varken blåst eller regnat. Det är nog bergskedjan som ser till att blåsten och regnet stannar på andra sidan. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Stort TACK Bp! 🙂
   Jag var rätt ärrad både här och där redan innan dom började karva i min mage, men har nog aldrig varit särskilt stolt över det. Men jag minns att jag exempelvis drog nytta av min brutna arm i första klass och ojade mig så att fröken sa att jag kunde vila istället för att utföra vissa grejer. Gillade att bli ”tyckt synd om” 😀

   Den där typen av skor funkar bra som hjälpmedel mot sand mellan tårna. Sandaler funkar sämre… Men jag tycker inte riktigt att det är sandaltider nu 🙂

   Här har vädret varit lite upp och ned. Men visst har det både regnat och blåst under dom gångna veckorna. Fast mest har det nog varit sol Vi är lite bortskämda här.

 26. Susjos skriver:

  Verkligen stort Grattis till ok-stämpeln! Å fina bilder på era tjusiga stränder och blå himmel! Men stormbyar, eller mycket vind i seglen vill man inte ha, då stannar man helst inne!
  HA en skön helg inomhus!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Tack Susjos! Den blåa himlen blir man glad av, men regn och blåst undanbes. Kom inte utanför dörren igår…
   Fast idag ser det betydligt bättre ut, så det blir nog inte att tillbringa hela helgen inomhus i alla fall 🙂
   Ha en skön helg ni med!
   Kram

 27. Mamma C skriver:

  Så skönt att allt var okej med dig.
  Hörde och läste att det skulle blåsa som bara den.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det kändes väldigt bra med det beskedet 🙂
   Ja, nog blåste det rejält! Fast nu har det mojnat och ser betydligt lugnare ut där ute. Bra så!
   Kram

 28. Anette skriver:

  Vad skönt att insidan är fin. Utsidan är säkert inte illa heller, möjligen unik.
  Hoppas vädret blir fint igen så ni kan nå stegmålen även idag.
  Trevlig helg.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror faktiskt att det inte finns en enda annan person som har precis mitt mönster på magen. Så nog är utsidan unik! 😀
   Vädret ser betydligt bättre ut idag, så det finns hopp om att nå målet.
   Tack detsamma!

 29. Anki skriver:

  Härligt med uppnådda mål! Verkligen bra att du gick igenom besiktningen utan anmärkning!
  Ha en bra lördag!

 30. Fast du är fin från insidan ut, att ha ärr är bevis på ett liv. Vi föds blanka och dör med ärr, bristningar, rynkor och grått hår. Det är beviset på ett l

 31. Anneli Häggkvist skriver:

  Så härligt att höra! 😀 Sigamos avazando 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: