Ibland får saker och ting sin förklaring

 

För nån vecka sen gick ett tapasrejs av stapeln här i Torrevieja. Förutom att man kan äta och dricka gott vid dom evenemangen så kan man även vinna priser genom att rösta på sin favorit.

Det här kunde man vinna i år:

1

Inte så tokiga grejer, men Ama har markerat det pris som hon fann ganska märkligt. ”Ett sent söndagsmål för två personer på parkeringen”? Vilken parkering då, och är det verkligen så mysigt att äta på en parkering?

Fast ibland får saker och ting sin förklaring.

2

Aha!

3

”El Parking” är inte bara en parkering, det är en zon med pubar också som ligger precis i anslutning till ”nya” fredagsmarknadsområdet. That makes more sense (om man nu ska svänga sig med utrikiska).

Ibland får som sagt var saker och ting sin förklaring, men långt ifrån alltid.

Ama fick för sig att hon skulle göra en rödbetssallad och letade upp en ritning.

4

Dom här grejerna behövdes. Ama var glad att det just var röda äpplen som låg i kylen.

Sen kom tillvägagångssättet:

5

Inte sådär jätteavancerat, till och med hackerskan Ama skulle nog greja det. Men vad i… Varför i allsin dar skulle det vara röda äpplen ifall man nu skulle skala dom?

Nej, det har Ama ännu ingen förklaring till – har ni?

Nåja.

6

Huvudsaken att det blev gott. Snyggt hackat blev det också om Ama får säga det själv.

Gomorron!

54 Responses to Ibland får saker och ting sin förklaring

  1. farfar hebbe skriver:

    Röda äpplen,klart det ska vara sådana,hade det varit Påsk,då hade det nog stått ”Gula” i receptet,svårare än så behöver det inte vara..Haé Kram.

  2. "LillaSyster" skriver:

    Troligen för att de illgröna Grany Smith äpplena hade gett förmycket syra åt salladen. Det är min gissning. Salladen ser fantastiskt god ut. Ha en bra dag, nu ska jag börja jobba.

  3. Jag har fått en liten lista på vad vi skall ta med till julbordet, och det var bla rödbetssallad, så jag får väl också ta mig i kragen och fixa en sådan, men jag väntar nog en vecka eller så innan jag tar mig för det så jag inte äter upp den själv innan 🙂

    Kan man inte ta banan istället ?

  4. farfar hebbe skriver:

    Ja du,hur firar man Julstjärnans dag,kanske genom att se till så den inte blir våt och kall om rötterna..Haé Kram.

  5. Znogge skriver:

    Ja, det har jag. Röda äpplen är mjukare i konsistensen och smakar mer än gröna så därför är det bra att ta rätt sort.

    Trevlig torsdag!

    • Ama de casa skriver:

      Nja… Jag tycker att både röda och gröna äpplen kan vara både syrliga och/eller mjuka. Tycker kanske att man skulle ha skrivit vilken typ av äpple man var ute efter i receptet och struntat i ”hudfärgen”.

      Tack detsamma!

  6. Rödbetssallad ska jag göra på släktknytis, vi får se om jag köper färdigt… hat blivit lat 🙂 köttbullar ska jag göra själv.

  7. friochlycklig skriver:

    Stiligt blev det. Det handlar väl om smak men vad vet jag? (Angående färgen alltså). 👍

  8. Snyyyyggt skuret och hackat! Du kan ju använda de röda skalen som garnering, snurra ihop till en ros. Fast då behöver du nog doppa dem i citron först annars ser det ut som en rutten ros. Ja, om det inte är det man eftersträvar. förstås.

    • Ama de casa skriver:

      Tack Emma! Jag var rätt stolt över resultatet (ja, hur snyggt dom var skurna, alltså 😉 ).
      Rottneros lär ju vara ett fint ställe, men jag vet inte ifall Ruttneros är lika vackert… 😉

  9. Ditte skriver:

    Bra jobbat! Kanske de tyckte att konsumtionen av röda äpplen skulle öka. Men jag vet att smaken på den kan variera och även ”saftigheten”. Såg att Znogge också var inne på detta.
    Rödbetssalladen smakade säkert jättebra. Och nu är du väl förberedd inför julen.
    Trevlig torsdag.

    • Ama de casa skriver:

      Tack Ditte! 🙂 Fast jag tycker att saftighet och syrlighet kan vara ungefär densamma oavsett vilken färg äpplen har. Tycker att man kanske skulle säga vad man var ute efter för egenskap i äpplet där i receptet.
      Rödbetssalladen blev helt suverän! Precis på det viset som man tycker när man har knåpat ihop nåt själv 😉
      Tack och ha en fin kväll!

  10. Yvonne skriver:

    God förmiddag så här efter kl 10. Ska också göra en själv i år och ditt recept lät ganska enkelt så den testar jag nog. Röda äppel frågan är ju redan utredd så jag bara håller med om syra/sötma som anledning.

    P.S Väldigt fint hackat måste jag säga.

    Ha en trevlig torsdag hälsar jag från Åkersberga där de hotat med regn och blåst ända fram till söndagkväll – inte kul alls då jag har 2 julmarknader jag tänkte gå på i helgen

    • Ama de casa skriver:

      Gokväll Yvonne! 🙂
      Ritningen var ju inte sådär superkomplicerad… Men det är bra att få tips om vad som ingår. Jag hade ett rött syrligt äpple som det nog fanns en grön – mindre syrlig – variant av. Huvudsaken var ändå att det blev gott (och snyggt hackat) 🙂

      Hoppas du slapp regnet på julmarknaderna!

  11. Annica skriver:

    Såg smarrigt ut 🙂
    Kram

  12. Geddfish skriver:

    Jag gillar inte gröna äpplen. Det ska vara svenska Ingrid Marie eller Cox Orange! Det är smak, det!
    Det blev säkert gott med din sallad 😀
    Kram

  13. åsa skriver:

    Rödbetssallad tillhör inget jag väljer frivilligt 😜 ogillar rödbetan 😔 men det ser ju inte alltför otäckt ut så kanske skulle jag kunna smaka lite ifall Du bjöd mig på en matbit 😊
    Pub på parkeringsplatsen 👍 toppen då är det inte så långt till bilen då man ska köra hem 😜
    Kram 🤗

    • Ama de casa skriver:

      Både rödbetor och sallad av rödbetorna är jättegott! Men farligt… Jösses vilka fläckar det kan bli av såna 😉
      Haha! Ja Pubar och bilkörning hör ju verkligen samman 😉 Fast det bästa är faktiskt att vi har gångavstånd till den där parkeringen. (Har dock aldrig testat deras utbud…) 😀
      Kram

  14. Ja det lät inte som ett vidare pris att sitta och äta bland bilar och avgaser. Tur det inte var så dom menade.

  15. Anki skriver:

    Det gjorde du väldigt bra! Ser både gott och snyggt ut! Och tack för påminnelsen om att jag måste köpa rödbetor! Jag gör också egen rödbetssallad – blir mycket godare än den färdigköpta som är full med konstiga E- nummer …

  16. Anneli Häggkvist skriver:

    Mums vad gott det ser ut! 😀

  17. mycketyck skriver:

    Förstår inte heller varför det måste vara röda äpplen. Känner på mig att jag skulle revolterat och tagit gröna bara för att….:)

  18. Ami skriver:

    Hur som helst såg den ut att vara väldigt bra hackad ☺️

  19. BP skriver:

    Himla kul att den nya marknaden har fått en pub zone med ett riktigt fyndigt namn. Minns att det var många som klagade att det inte fanns tillräckligt med pitstops vid den nya marknaden.

    Åsså fick jag mig ett gott skratt:-) Så vi har båda blivit en matblogg. Jag låter nog bli i framtiden. Alltså jag lägger nog bara upp ”utemat” framöver, mina ramen-ägg gick verkligen inte hem hos läsarna – hahaha!

    Rödbetor är som morötter för min del – a big NO NO, men jag kan ändå beundra ”hackhandverket”, vilket jag härmed gör;-)

    • Ama de casa skriver:

      Det låg ett annat ställe där förut, men jag minns inte vad det var. Har inte varit på marknaden på länge, kanske ett par gånger sen den flyttade… Fast det där stället kan nog inte bli så poppis, ligger inomhus, utom för bilarna då. Dom flesta som besöker marknaden vill sitta ute i solen och ta en vätskepaus.

      Ja, vi lyckades matblogga samtidigt. Haha! Jag tror inte att min matbloggning ”a la casa” går hem så bra heller 😀

      Rödbetor är jättegott! Morötter däremot, dom går bort. (Nästan lite poetiskt där 😉 ). Men tack för att du inte hackade på mitt hackande 😉 😀

  20. yfronten skriver:

    Röda äpplen för smakens skull, men då kan man ju säga fasta eller syrliga eller vad man nu vill åt. Jag brukar rebella och fuska i äppelpaj och ta de äpplen vi har, som brukar vara gulröda och det går bra. 🙂

    • Ama de casa skriver:

      Precis min åsikt också – det är inte själva färgen som har nån betydelse. Äppelpaj kan man väl göra av alla äpplen? Fast inte alla samtidigt kanske, då blir den nog för stor för att rymmas i ugnen 😀

  21. Susjos skriver:

    Röda äpplen är nog för smakens skull, gröna äpplen och andra typer av äpplen har ju en annan smak. ( fast jag är ingen matexpert!)
    Snyggt hackat, helt klart!
    Kram

    • Ama de casa skriver:

      Både röda och gröna äpplen har olika smak beroende på sort. Jag tycker dom kunde säga om dom skulle vara syrliga eller söta eller nåt där i ritningen 🙂
      Tack Susjos! Jag var rätt nöjd själv över hackningen 🙂
      Kram

  22. lite olika smak på äpplena och annan sötma kan det va . men oj så fint skuret =)

  23. Anette skriver:

    Det såg ju inte direkt mysigt ut, där på parkeringen, som stora containrar, men det kanske är bättre på insidan.
    Rödbetssallad, det är mums det.

  24. paulamerio skriver:

    Utan att läsa andras kommentarer så vill jag påstå att röda äpplen är sötare än de syrliga gröna! Kan vara avgörande i en sallad, inte sant? Själv inhandlade jag på väninnans inrådan rödbetssallad a la Lidl, hon tyckte den var godare än Icas eller Coops, o jag håller faktiskt med. Så någon egen röra gör jag nog inte till mina inkokta grisfötter…

    • Ama de casa skriver:

      Jo, visst är äpplenas smak avgörande men det finns ju syrliga eller söta i både gröna och röda varianter.
      Jag brukar handla rödbetssalladen på den skandinaviska affären tvärs över gatan, men jag fick tydligen nåt sorts husmoderligt ryck…

  25. paulamerio skriver:

    Asch glömde ju, om du inte äter grisfötter, vad äter du då till din sallad?

    • Ama de casa skriver:

      Grisfötter älskade jag när jag var liten och dom fanns alltid på julbordet. Nu har jag inte ätit såna på år och dar. Eller jo, jag testade på ett tapasrejs, men dom var inte goda alls. Tillagade på nåt helt annat vis.
      Till min sallad äter jag gärna köttbullar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: