Hostal Smile & Co, Alicante

 

1

Här bodde vi i går natt, på vårt favoritställe i Alicante – Hostal Smile & Co.

2

Stället drivs av det otroligt trevliga och hjälpsamma paret Cristian och Audrey. Här tar Cristian emot oss vid ankomsten.

3

Eftersom han – konstigt nog! – kände igen oss, trots att det var två år sen vi var där senast så uppgraderade han vårt boende. Ni ser dom andra två rummen på våningsplanet? Vi fick den där våningen som är inringad till höger, och som var oinredd på utrymningsplanen.

Vi kan ju kolla hur den såg ut nu:

4

Ett vardagsrum med öppet kök och ett sovrum innanför.

5

Från andra hållet såg det ut såhär. Superfräscht och det fanns till och med en diskmaskin! Ama var lycklig.

Den del av golvet som var stenlagd (köket och badrummet) var lite… Vad ska man säga?

6

Grylligt kanske är rätt ord (även om rödkrullet påstår att ordet inte finns)? Men fint ändå och det passade bra in där det låg. När Ama satt och …pudrade näsan försökte hon hitta nåt mönster i själva plattläggningen. Nåt sånt fanns inte, inte som Ama kunde hitta i alla fall. ”Mycket mönster huller om buller” var nog idén.

7

Det fanns ännu ett sovrum…

8

… och uppmuntrande, glada visdomsord lite här och där.

9

Köksingången var en anings liten.

10

Som tur var fanns det en annan dörr vi kunde använda när vi skulle ut. Kul grej att dom hade döpt ”gatan” i hallen också. Ama funderar på att härmas, ska bara hitta ett bra namn först. Avenida Ama kanske skulle passa?

Så där bodde vi en natt i Alicante till det facila priset av 40 euro…

11

… och då ingick även frukost som Cristian fixade i ordning åt oss. Fanns mycket att välja på och han blev nästan förskräckt när vi inte ville ha en croissant också.

Ett väldigt trevlig och centralt ställe att bo på alltså.

Men en sak var lite märklig:

12

Hissen. För det första så började den en våning upp, så i dagsläget är inte hotellet att rekommendera för funktionshindrade. Sen var inte hissen riktigt överens med sig själv. På bilden befann vi oss enligt den inringade knappen nertill på våning 1. Displayen högst upp sa att vi var på våning 0 och den pratande tanten i hissen instämde med displayen. Vi bodde på tredje våningen i rum 33. Tryckte på knappen märkt 3 och när vi var framme hävdade displayen att vi var på våningsplan 2 och tanten instämde.

Nåja. Såna grejer är ju petitesser och när den första förvirringen lagt sig så roar dom mer än dom förargar. Dessutom blir det material till blogginlägg också och det är ju inte alls så dumt.

Gomorron!

PS: Dom andra rummen vi bott i är betydligt mindre (typ vanliga hotellrum), men rena och fräscha. Och nej. Ama är inte sponsrad.

68 Responses to Hostal Smile & Co, Alicante

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors.Ja på detta boende finns väl inget att klaga på.Att du inte hittade något mönster i plattläggningen är ju lite besynnerligt,i mitt öga så var det bara mönster,rakt av..Att hissen betedde sig så var väl för att ni skulle vara på alerten..Haé Kram.

 2. Annica skriver:

  Mysigt ställe 🙂
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Det ser mycket trevligt ut det där stället. 😊👍

 4. Znogge skriver:

  Så härligt att ni fick det stora rummet med diskmaskin. Hoppas att du han använda den 😉 Prisvärt hotell minst sagt!

  Ha en bra dag 😀

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja den svartvita epoken var kul,jag hade ett mörkrum i föräldranemmet,sen startade vi en fotoklubb på Gevalia,jag var mörkrumsansvarig,vet inte hur många kamrater jag lärde om framkallning och framtagning av bilder,många blev det,det var en rolig tid..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Visst var det kul att framkalla svartvita bilder! Vi tog med utrustningen när vi flyttade till Sollentuna, men efter ett tag rann det ut i sanden. Skulle tro att det berodde på att vi då inte hade en fast plats att hålla till på utan var tvungna att dra fram alla grejer när det var dags. Bökigt!
   Kram

  • (har framkallat även i färg, såg till att bostadsföreningen köpte lite finare maskin 🙂 jag lärde männen i föreningen att framkalla, vi höll på flera terminer, sju om jag minns rätt. Hade utrustning hemma i tvättstugan, sonen framkallade mest)

 6. farfar hebbe skriver:

  Hör på radion att det snöar från Gävle och norrut,här regnar det just nu,var lite snöblandat i morse när jag åkte till fikat med brodrarna..Haé Kram.

 7. Janne skriver:

  God morgon!

  Häftigt med kattlucka till köket. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Janne! 🙂
   Jag var mest förvånad och lite undrande över den där kattluckan. Det som inte framgår av bilden är att den gick ut till en liten balkong på tredje våningen (eller andra, om man frågade hissen). Sen fanns det bara en innergård att ramla ned på… Annars var det ju en kul idé 😀

 8. Jag tycker du ska skicka en länk och bli sponsrad! Fast det är klart, ni blev uppgraderade. Ser jättefint ut!

  Jag gillade hullerombullerklinkerläggningen. Jag jobbade på ett golvföretag åren innan flytt och få fick jag ta en massa slattar. Jag tog mängder med olika vitt kakel och tanken var att sätta upp det i köket. Tror det hade blivit helläckert med alla möjliga storlekar och sorters kakel men då endast vitt. Nu blev det ju aldrig av – som så många av mina tankar och idéer – men det hade varit kul.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var himla snällt av honom att uppgradera oss. Blev oerhört förvånad att han kände igen oss efter så lång tid – det passerar ju några människor per år om man så säger…

   Kul med ett kakelpussel! Det är väl inte för sent än – dom där plattorna finns väl magasinerade nånstans skulle jag tro…
   Jag tycker du förverkligar en himla massa tankar och idéer, men du kanske har nån sorts överskottskreativitet som gör att inte ALLT blir av 😀

 9. Lena i Wales skriver:

  Vilket trevlig ställe!
  Och att ni blev uppgraderade, inte dåligt att få bli VIP! Det är ni värda.
  Ha det bra!

 10. Ser trevligt ut, och Avenida Ama låter ju som den lyxigaste gatan i stan.

 11. Augusta skriver:

  Tack för tipset! Med dom fina orden av hostal Smile & Co borde ni få en gratis övernattning 😀 Något att tänka på om man åker till Alicante.
  Ha en bra dag!

 12. Vilket mysigt hotell, och storsviten fick ni också !

 13. Anki skriver:

  Ser verkligen trevligt och prisvärt ut! Såna där petitesser, som med hissen gör det bara extra charmigt 🙂

 14. bpz3 skriver:

  Vilket läckert hotell! Love it! Ett riktigt roligt stuk och jag bara älskar kakelplattorna. Riktigt underhållande att pudra näsan och kolla varje platta;-)
  40 Euro är ju ingenting för denna fina suite. Antar att ni var de enda gästerna, så det var väldigt smart av Cristian att uppgradera er. Han fick ju ett reklaminlägg av dig på köpet.
  Å hissen hade ju onekligen ”karaktär”;-)

  • Ama de casa skriver:

   Jag försökte verkligen hitta ett mönster i själva plattläggningen men det gick inte alls det. Skoj sysselsättning på toa istället för mobilen som många verkar ta med sig dit 😉
   Nu hade vi ju bokat ett standardrum, antar att lägenheten skulle ha kostat mer. Såg när vi checkade ut att det faktiskt var fullbelagt på hotellet. Reklaminlägget är dom sååå värda 🙂 Vi har varit nöjda där även i ”vanliga” rum.
   Hissen var lite… speciell 😀

 15. Susjos skriver:

  Vilket hotell, wow! Billigt också.
  Kul mönster på kakelplattorna, påminner mycket om portugisiskt kakel..om jag minns rätt från Lissabon?!

  Hej från ett mycket mörkt och regnigt Sverige….

  • Ama de casa skriver:

   När det är lågsäsong kan man verkligen hitta prisvärda boenden här på Costa Blanca.
   Kakelplattorna var läckra och passade bra där dom låg. Osäker om jag skulle vilja ha såna hemma dock…
   Usch då vilket väder som mötte er. Här har vi haft en skön dag idag igen. Solen skiner och det är fortfarande 20 grader i skuggan just nu. Men det ville du kanske inte veta? 😉

 16. Mamma c skriver:

  Vilket mysigt och fint litet hotell.
  Kram Carin

 17. ogamotoga skriver:

  Vilket gulligt hotell. Kakelplattorna är så fina!!! 🙂

 18. Ditte skriver:

  Vilket trevligt boende! Många gånger är ju dessa mindre varianter både trevliga och personliga. Dessutom ingår ofta ett bra läge.
  Ska helt klart ha boendet i åtanke nästa gång dte blir övernattning i Alicante. Var ju ett tag sedan del blev det.
  Trevlig onsdag och tack för titten

  • Ama de casa skriver:

   Väldigt trevligt! Visst är ofta mindre ställen betydligt mer mysiga och personliga. Läget kan man inte heller klaga på där.
   Tack och ha en fin ons… Hmm… Ursäkta mig, men är det inte torsdag idag? 😉 Ha en fin kväll!

 19. mycketyck skriver:

  Så fint ni fick bo. Sen är ju en diskmaskin ett måste Ama! Någonstans måste ni kunna sätta in den hemma hos er. Eftersom det är jag som diskar hos oss vet jag värdet av en diskmaskin.Älskar vår.

 20. Emma Engström skriver:

  Alicante har jag varit till! 😀 Så mysigt!

 21. Yvonne skriver:

  God kväll, ser ju jättemysigt ut, ska lägga det på minnet. Vi har faktiskt snackat om att åka dit ett gäng och bo över en natt och se vad Alicante har att bjuda på.

  Nu är huset städat, väskorna packade och vi är färdiga för avfärd imorgon bitti. Ja, en liten middag på Robbans Kök & Bar här i krokarna ska vi hinna med ikväll.

  Ha en fortsatt fin kväll

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Att stanna över natten i Alicante är ingen dum idé även om det funkar utmärkt med en dagstur också.
   Hoppas middagen bar till belåtenhet och att ni får en fin hemresa idag!

 22. skåningen skriver:

  Ser trevligt ut!Kakelmönstret var besynnerligt”
  Jag hade ett sånt pennskrin som jag tyvärr kastade bort!
  Kram!

 23. Ami skriver:

  Vilket fint rum ni fick! Synd bara att du inte använde diskmaskinen!

  • Ama de casa skriver:

   Det var verkligen fint där! Fast dom andra, vanliga hotellrummen är också bra. Dom saknar dock diskmaskin… Men den hann jag ändå inte använda 🙂

 24. Anette skriver:

  Det är kul när man hittar ett boende som är värt att återvända till. Att personalen känner igen en är ett stort plus.
  Jag gillar kaklet, de är duktiga på kakel i era trakter.

 25. surridurr skriver:

  Den där köksingången är såklart gjord för Rulle, om ni nu skulle ha haft honom med er!
  Kram

 26. yfronten skriver:

  Vilket underbart golv! Grylligt var ett roligt ord! Plottrigt skulle jag kanske säga, men det är ju inte positivt.

 27. paulamerio skriver:

  Men så konstigt ställe du parkerat cykeln på? Den kunde du väl klämt in köksvägen???
  Det såg supermysigt ut, angående golvplattorna kanske dom fick köpa ett restparti billigt, med lite varierande mönster? Inte störde de mitt konstnärliga öga särskilt mycket, jag är ju ingen pedant så att säga. Nu har jag ännu inte riktigt sett mer av denna resa än hotellet men jag antar att ni ska ut och lufta på er också. Behöver kanske scrolla till ett tidigare inlägg också,. Ja, vilken bra idé!

  • Ama de casa skriver:

   Cykeln var parkerad på ett sånt sätt att den inte skulle vara så lätt att stjäla 😉
   Golvet störde inte mig heller, det var mer fascinerande. Och ett bra substitut till toalettlektyr 😀
   Nu finns bevis uppe på bloggen att vi faktiskt lämnade lägenheten och såg oss omkring också – fast det inlägget är framåt och inte bakåt 😉

 28. åsa skriver:

  Go morgon 🙂
  Jag gillar det där mosaikaktiga grylliga 🙂
  Hissen kanske inte var riktigt uppdaterad… hade inte Anders nån manick med sig som kunde återställa den felaktiga koden 😉 😀
  I Spanien är kanske inte det lika vanligt att anpassa hotell och offentlighet så funktionshindrade kan ta sig dit?
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Åsa! 🙂
   Det var rätt fränt det där golvet 🙂
   Nej, Anders var inte beredd på den där hissens nycker så han hade ingen manick med sig för att åtgärda det hela 😀
   I offentligheten är det nog helt anpassat tror jag, men en del hotell ligger i äldre byggnader där det saknas hiss överhuvudtaget. Här hade dom en, men den började en våning upp. Många gånger har jag sett ”trapphissar” där hiss saknas, men här är en del av den första trappen så smal så det inte skulle gå att installera en sån.
   Kram

 29. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Jag tror du är sponsrad, men det gör inget, ett jättebra tips på boende är vad det är! 🙂
  Angående att döpa gatan i hallen, tycker jag att Avenida Anders smäller mycket högre! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Jag försöker kanske bli sponsrad, men ännu har jag inte lyckats med en enda sponsorpeng… 🙂
   Anvenida Anders läggs i förslagslådan, men jag tror att det namnet kommer att bli nedröstat 😀

 30. Men du så fantastiskt att ni fick ett uppgraderat rum. Det fick jag i våras för jag hänger på Scandic och skrev fina recensioner om deras hotell i Västerås. Nog känner man sig aningen lycklig av sådant 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: