Tvångsshopping…

 

… det är aldrig kul, men ibland kommer man till det läget.

Efter att vi packat upp resväskorna efter semestern och gått igenom garderoben så kom vi till den insikten att Anders hade fler kostymer än hela långbyxor. Och då har han bara två kostymer…

Visserligen brukar Ama lappa och laga, men till slut är kläderna helt körda. Det går liksom inte att sy ihop dom på ett snyggt vis. I nödfall har då Anders tagit till häftapparaten, som HÄR i San Diego när hans byxor sprack på ett ganska avslöjande vis och vårt bagage var på vift i London. Men såna nödlösningar håller såklart inte i längden.

Medvetna om att det var klädshopping på gång gav vi oss av hit:

1

Till Zenia Boulevard.

2

Där fanns det här fina lilla röda flygplanet som påminde om det biplane som vi flög med i Louisville 2016. Där stod vi och blev nostalgiska ett tag. Ingen direkt lust att gå till klädaffärerna.

3

Istället gick vi till MediaMarkt där Anders kollade på skrivare. (Inte Amas favoritställe, men hon tycker ändå att det är bättre än klädaffärerna).

4

Sen gick vi till Amas favorit – jultältet! Weehooo!!! (Inte Anders favoritställe, men han tycker ändå att det är bättre än klädaffärerna).

5

Vi såg Rulles kompisar…

6

… och tjusigt hysteriskt julblink.

Men till slut blev vi så illa tvungna.

Suck. Klädaffärerna var lika ”roliga” som vanligt. När det kom till byxor så fanns det inga ”normala” brallor i affärerna. Dom flesta var ”slim” eller ”skinny”. Dessutom var merparten trasiga redan från början och trasiga brallor, det hade Anders redan. Ama kan verkligen inte förstå sig på det modet.

7

Anders hittade ett par som han provade där inne i hytten (man kan se hans skor). Ama väntade tappert utanför och var inte särskilt road.

Nej. Trots att vi besökte flera klädaffärer så blev det inga brallor.

Anders kom hem med en skrivare och Ama med ett nytt hysteriskt julblink (som Anders lyckades pruta ned från 22 meter till 11 meter – Ama gav med sig till slut). Så turen till var trots allt inte helt bortkastad.

Dan efter promenerade vi hit:

8

Till Habaneras shoppingcenter.

Och se på tusan:

9

Anders hittade ett par hyfsat normala brallor på C&A och slog till på dom.

10

Det firade vi med att gå på 100 Montaditos – trots att det inte var en readag där. (Ooops! Verkar som Ama bröt mot den gyllene bloggregeln att inte börja äta förrän alla bilder är tagna).

Därefter hittade Anders ännu ett par normala brallor på Carrefour, så nu leder ”Hela långbyxor” över ”Kostymerna” med 3 – 2.

Nästa shoppingrunda efter byxor ligger nu förmodligen flera år framåt i tiden.

Hur är det med er? Gillar ni att shoppa kläder och köper ni trasiga byxor?

Gomorron!

Annons

60 Responses to Tvångsshopping…

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, nej kul är det inte men ibland måste man. Tröjor och T-shirts går ju an för dem behöver man inte prova utan kan bara hugga tag i och betala. Trasiga byxor skulle jag aldrig vare sig ta på mig eller köpa, helt galet! Vi körde en repa när vi kom och jag köpte på mig byxor, blusar och tröjor så jag klarar mig till våren 🙂 . När vi var där förra veckan tänkte jag köpa en omgång till och ta med mig hem, men tji fick jag, fanns inget kvar av sånt jag köpt tidigare, så jag kom hem med 0.0 i inköp.

  Ha en fin lördag, här fortsätter hostandet och nu börjar jag bli riktigt less på det

 2. farfar hebbe skriver:

  Oj det blev ju en del andra bra att ha prylar,men det löste sig ju med byxorna också..Även om jag köper hela byxor så måste jag ha sönder dom en stund,mitt längd och breddmått stämmer inte med modemåtten,mina blir alltid för långa i nederänden så jag måste klippa av dom lite..Haé Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi kom inte tomhänta hem från Zenia B, men det var egentligen inte det vi var ute efter. Fast dom grejerna behöver vi ju också – speciellt julblinket 😉
   Dom har alltid så konstiga längder på brallorna… 😉
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Jag gillar att shoppa kläder men just nu är jag inte i behov av någonting. Trasiga kläder köper jag i alla fall inte. Däremot kan det behövas någon ny ljusslinga…

  Ha en bra lördag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillar ju att shoppa andra grejer, som pryttlar och glas och så. Nu är jag inte heller i behov av såna (långt därifrån!) så jag får verkligen hejda mig när jag är ute.
   Fast hittar jag en fin lavalampa vete sjutton om jag kan hejda mig 😀

   Tack detsamma!

 4. jag kan titta i affärer…. inte så shoppingglad, med igår hittade jag otroligt fin sportjacka – när jag väntade på sonen som pratade med cykelreparatören 🙂

 5. Annica skriver:

  Vissa affärer är ju roligare än andra. Kläder tillhör väl inte den roligaste kategorin precis 😉
  Kram

 6. boihusbil skriver:

  Nej gillar inte att handla kläder, har aldrig gjort, särskilt inte trasiga 🙂 vi handlar ytterst lite öht av många anledningar.

 7. skåningen skriver:

  Tur att ni hittade byxor till Anders så att han slapp gå med ändan bar!
  Svar..
  Inte lätt att vara svartsjuk!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. Mamma c skriver:

  Är väl inte lika förtjust längre att shoppa som förr. Men kläder gillar jag. Men trasiga jeans köper jag inte.
  Ha en fin lördag.
  Kram Carin

 9. friochlycklig skriver:

  Det låter nästan som att du beskriver min käre make där. 😃 Det finns roligare saker att shoppa.

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja du Ama,jag lovar det såg inte bara smarrigt ut,,det var det också,blev lådor så jag får njuta ett par gånger till..Haé Kram.

 11. farfar hebbe skriver:

  Oki,det var som jag trodde,du håller fast solen,här har den lyst med sin frånvaro länge nu +4,9 grådisigt..Haé Kram.

 12. Ami skriver:

  Att shoppa kläder och skor är ju min passion! Jag älskar den sysslan 😀

 13. Geddfish skriver:

  Kloka beslut ni tog! 😀
  Jag har alltid gillat att shoppa kläder, men inte till varje pris. Numera blir det mer sällan, då passformen går först. Skor, där finns ett stort krav på bekvämlighet. Jag är inte tjugo längre, bara i huvvet 😀 haha.

 14. Ditte skriver:

  Zenia tycker jag är trevligt och med ett bra utbud av olika butiker. Ingen trängsel heller. Ja, det är det inte på Habaneras heller.
  Jultältet på Zenia undviker jag. Får rysningar.
  Nej, att köpa trasiga byxor och dessutom betala för dem förstår jag inte. Man borde få dem gratis. Men jag skulle ändå inte ta emot dem-
  Bra att Anders hittade det han skulle ha på Habaneras och ett besök på 100 Montaditos är ju heller inte fel. Överkomligt även utan readagar.
  Önskar er en fin lördag- Men solen verkar nu tagit långrast.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra på Zenia! Fast att shoppa kläder kommer aldrig att bli kul för det… Även Habaneras gillas. När vi kom ned hit så fanns inget av dom shoppingställena. Jag blev glad när Habaneras öppnade så det kom ”vanliga” klädbutiker hit.
   Jultältet är ju bara bäst!!! 😀
   Trasiga byxor kan jag fixa till alldeles själv. Fast du brukar jag sy ihop dom så länge tyget håller.
   Dom hade ju lovat sol idag – vad hände? Nåja, det regnar inte i alla fall 🙂
   Ha en fin lördag ni med!

 15. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Ja kläder är ett dilemma, har knappt några. Finns ingen tältaffär här 🙂 Trots att 60% av befolkningen har övervikt så finns ändå inga kläder att köpa för dom tar slut på en gång…konstigt va? C&A tex.
  Men inget att göra åt…jorå gå ner i vikt 😀
  Kram och grattis till inköpen. P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jag tycker att C&A har bra kläder och även Chinon på Valencianas. Men visst är det många av klädaffärerna som har väl smått i storlekarna. Eller så är dom större kläderna urplockade.
   Kram och tack!

 16. Anette skriver:

  Vad skönt att han inte är byxlös nu när det blir kallare.
  Trasiga kläder skulle jag aldrig köpa men minns hur det var ett tag på 80-talet. Levisjeans med hål och lappar var högsta mode. Köpte dock inte sådana men jag gjorde viss åverkan på dem jag redan hade. Det var då det, när jag var ung och dum.

  • Ama de casa skriver:

   Ja det var då för väl att han hittade brallor så han inte fryser häcken av sig 🙂
   Det där trasiga-brallor-modet har verkligen hållit i sig länge. Trodde det skulle gå över nån gång, men det blir bara värre och värre. Vissa affärer har BARA trasiga brallor.

 17. Micke skriver:

  Usch för klädaffärer…men som skrivet här…ibland måste man…Ullared brukar vi handla på ett par ggr om året men här i stan är det bara ”Nisses” som fungerar för mig…för oss med lite pundus i form av en ”rundör” runt naveln…alla andra affärer är ju för ”smalisar” 😉

  Tillönskar dig en fin eftermiddag.

  • Ama de casa skriver:

   Åh… Ullared… Mitt drömresmål! Fast jag kommer nog aldrig att komma dit. Även om jag inte gillar att köpa kläder/skor/handväskor så skulle jag gärna vilja se ”fenomenet Ullared” 🙂

   Tack! Och ni får ha en fin kväll 🙂

 18. "LillaSyster" skriver:

  Trasiga kläder skulle jag aldrig köpa. Jag har shoppat idag =) En blus med hör och häpna med blommor på. Små diskreta var de, tänkte att det blir snyggt till de nya svarta byxorna jag köpte för ett tag sedan. Sen följde det även med ett par nya löpartights hem, behövde ett par som är lite tjockare nu när det är vinter. Att shoppa när man måste brukar aldrig bli bra, bättre att bara springa på sakerna som jag gjorde! Ha en bra eftermiddag =)

  • Ama de casa skriver:

   Blommor lät fint! Du förbereder dig för våren 🙂 Jag kommer nog att behöva ta fram tjockare byxor jag med. Men inte tänker jag springa i dom 😉
   Håller med – det är bättre när man bara springer på grejerna. Men jag är sällan inne i en klädaffär om jag inte därtill är nödd och tvungen 😀 Grattis till fina fynd!
   Tack detsamma 🙂

 19. mycketyck skriver:

  Finns inget värre än att shoppa kläder i affärer.Jag höll på att få nervöst sammanbrott då mina bh:ar gick sönder och jag bara hade en hel kvar.Men vad jag älskar internet.Hittade en sida med underkläder och beställde tre st på raken. Jag har shoppat på internet de senaste tio-femton åren och det fortsätter jag med. Trasiga kläder köps inte här.:)

 20. bpz3 skriver:

  Hahaha! Det måste nog vara första gången att jag ser Anders med ett par jeans i handen. Snart ska jag nog få nöjet att se honom med jeansen på om man säger så.
  Tror det kan vara extra svårt för Anders att hitta byxor, då han ju är bra mycket längre än spanjorer.
  Det är samma sak med min man som har ett helvete att hitta chinos/jeans. Han har ju så långa ben… Byxbenen liksom slutar några centimeter ovanför ankeln – högvatten med andra ord. Så han vägrar shoppa. Men andra ord är det jag som köper kläderna. När jag väl hittar rätt storlek köper alltid minst två par samtidigt just ifall modellen tar slut till nästa gång.
  Jag tycker om att shoppa, det är roligt. Men som panschis shoppar man automatiskt mindre. Man behöver ju liksom inte lägre vara ”moderiktigt” klädd.

  PS. Det enda jag inte gillar att shoppa är bling-bling till jul;-) Men kul att ni inte kom tomhänt från La Zenia. Två lyckade trips med andra ord. DS

  • Ama de casa skriver:

   Det är inte lätt att hitta kläder när man inte följer ”standardmodellen”. Exempelvis är det svårt när man är ”för lång”. Långärmade skjortor/tröjor är nästan värre för Anders, men det finns ibland med extra lång ärm. Vanliga storlekar blir som regel på tok för stora och bylsiga ifall ärmarna ska bli tillräckligt långa.
   Jag är tvärt om – bling bling till jul är kul, kläder är trist. Mest beroende på att jag är så oerhört ointresserad av det senare 😀
   Men det blev faktiskt två lyckade shoppingtrippar trots allt 🙂

 21. Susjos skriver:

  Haha, vilket härligt inlägg, och sån tur att Anders till sist fick tag i hela brallor, två par till och med! Nä, trasiga byxor köper jag inte. Ska bli kul att se ditt blink- blink som du köpte!
  Hälsningar från balkongen på GranCan, bör gå in nu och byta om från min bikini!

  • Ama de casa skriver:

   Blinket ligger fortfarande i sin kartong. Får ju inte tjuvstarta julen! Fast å andra sidan, tänk om det inte funkar? Då hinner ju bytesrätten försvinna…
   Låter som du haft ännu en underbar dag – fortsätt så!

 22. Emma Engström skriver:

  Jultältet lät inte helt fel i mina öron! 😀

 23. åsa skriver:

  Erkänner med detsamma att jo yes trasiga kläder har jag köpt 😉 Elin är ju i den åldern då trasiga jeans är helt normalt och vi har köpt minst två par… ett par blåjeans å ett par svarta.
  Men egentligen är det helt galet mode.
  Men som sagt är man 13 år tänker man inte så.

  Så skönt Anders fick tag på hela brallor i rätt längd så han slipper vänta på högvatten 😉
  Själv är jag ju så kort att jag typ kan ha 3/4dels brallor å de blir full längd 😉 😀

  Hysteriskt blinkande fixar jag inte då skär min hjärna å jag blir totalt avslagen… det blev lite jobbigt igår på festen då de på scen körde med lite psykedeliskt ljus… jag känner hur hjärnan kokar och ögonen går i kors.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, jag kan mycket väl förstå att ungdomen vill ha såna när ”alla” har det. På min tid kände jag mig tvungen att köpa utsvängda V-jeans 😀

   Både att vara kort och att vara lång gör det knepigare att köpa kläder, kan tro.

   Ajdå. Hoppas att hjärnan svalnat och att ögonen har rätat till sig nu då.
   Kram

 24. surridurr skriver:

  Fniss……tycker det kan vara ganska snyggt med ”trasiga” brallor om man är tillräckligt ung. Men jag är inte tillräckligt ung för trasiga kläder. Avskyr att springa runt i alla slags affärer. Handlar därför gärna på postorder……

 25. När det där trasiga modet kom var jag faktiskt tonåring så ingen kan komma och säga att jag är för gammal för att tycka att det är helt och totalt idiotiskt! Har heller aldrig köpt trasigt/slitet till sonen för det har han ju efter ett tag fixat till själv.

  C&A, där hittar vi faktiskt det som vi gillar mest och dessutom till vettiga priser. Och vet du, håll koll på artikeln, kanske finns den på internet (de har online-butik) och då kan ni bara klicka hem ett par byxor till när det behövs.

  Fast då får du inga slingor förstås. Men å andra sidan så slipper du kanske fler naturliga slingor i håret …

  • Ama de casa skriver:

   Jag är också rätt duktig på att fixa till det där trasiga modet alldeles själv, men då lagar jag grejerna direkt.
   C&A har jag alltid gillat, ”normala” kläder till hyfsade priser. Att handla kläder på nätet… Där har jag en tröskel att komma över.

   Slingorna kanske också finns på nätet? Kanske borde jag börja jobba på att komma över den där tröskeln… 😉

 26. paulamerio skriver:

  Så bra att byxorna leder över kostymerna! Inte förstår jag mig på tras-modet jag heller…suck. Jag hatar att handla kläder, men det beror mer på min runda form och tunna plånbok än något annat…Skor gillar jag att shoppa, har fortfarande nätta små fötter, haha

  • Ama de casa skriver:

   Anders har helt klart större användning av byxor än av kostymer. Fast det ingår ju byxor i en kostym också såklart.
   Kläder är ett måste att ha och inhandla, men det senare är verkligen inget nöje. Gillar inte att köpa skor heller, med dom är ju något enklare att prova åtminstone 😀

 27. Anneli Häggkvist skriver:

  När det gäller ”tvångsshopping”… när jag verkligen behöver något…hittar jag aldrig det jag är ute efter 🙂 Men ”fönstershoppar” jag… så ser jag väldigt mycket som skulle falla i smaken 🙂 Jag kollar bort alla trasiga byxor…det vill jag inte betala för 🙂 på C&A har jag hittat fina plagg…ja, i de flesta spanska affärer skulle jag säga. Kan inte påminna mig om när jag var inne i en svensk klädbutik…om man inte räknar Ullared till det förstås 😀

  • Ama de casa skriver:

   Fönstershoppar gör jag mest i pryttelaffärer och det bygger ju inte upp garderoben direkt 😉
   C&A är ett av dom givna målen när jag blir så illa tvungen att köpa kläder. Men jag tror att den kedjan är från England? Blev tvungen att googla och se på tusan, den grundades i Sneek, Holland redan 1841! Det var som sjutton. Nu har jag lärt mig nåt nytt idag igen 🙂

   Ååhhh… Ullared… Kommer jag nånsin att komma till Ullared?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: