Rena rama Hitchcock

 

Vad kan man göra i Benidorm?

Tja…

1

Man kan ju alltid promenera utefter stranden.

Fast här – direkt efter lunch och med överblivet bröd – kom Ama på en mycket bättre idé:

2

– Komsi, komsi måsarna!

3

Och dom kom. Ni ser väl Amas matarhand där nere i högra bildhörnet?

4

Fast trots att dom var måsar var dom ena riktiga mesar och vågade inte ta ur handen.

5

Ojsan! Det ser ut som om Ama fått en brygga i munnen? Turligt nog var det inte hos tandläkaren den hade placerats där, det var bara kameravinkeln som var orsaken. Tack och lov!

6

Jodå. Måsarna var mesar. Men det är faktiskt väldigt vackra fåglar trots allt.

Ama slutade mata fegisarna och gav sig iväg mot ett betydligt säkrare kort.

7

– Komsi, komsi duvorna!

8

Och dom var inte nödbedda.

9

Dom är så fina dom vita duvorna i Benidorm. Ama matar dom självklart inte vid restaurangerna, men i den där parken (där det nog är förbjudet, men dom säljer duvgodis på plats) där tycker Ama att det är helt OK.

10

Puss på dig! (Fast egentligen slogs dom om en brödbit).

11

Alla ville ha!

12

Och det är huuur kul som helst!

13

Fast nu börjar det bli lite väl mycket…

14

… och leendet ser kanske nååågot ansträngt ut.

15

– Så om ni alla nu kunde ge er av åt det hållet…

Det blev rena rama Hitchcock där på slutet, men Ama klarade sig ifrån upplevelsen utan att vare sig bli hackad på eller nedbajsad. Hon har så här långt inte heller uppvisat några symptom av psittacos (papegojsjuka) även om Anders påstår att hon har pratat ovanligt mycket efter hemkomsten.

Ama kommer alldeles säkert att klara av att bli pensionär i framtiden. Tanken på att sitta i stadsparken och mata duvorna tilltalar henne.

Gillar ni att mata fåglar?

Gomorron!

60 Responses to Rena rama Hitchcock

 1. Anki skriver:

  Gomorron själv Ama! Härligt tidsfördriv både för pensionärer och icke pensionärer! Fantastiska bilder … en eloge till Anders som lyckats fånga både dig och fåglarna så snyggt!
  Ha en bra måndag!

 2. Yvonne skriver:

  Godmorgon, jisus så modig du är, skulle aldrig i livet vilja/våga ha en fågel i handen. Tycker deras fötter/klor är sååå läskiga.

  Nu väntar en stor kopp te, börjar känna att en förkylning är i antågande, känns som en liten bomb har fastnat i skallen, nyser och hostar och snörvlar gör jag också

  Ha en fin måndag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Du vet väl hur man säger? Bättre en fågel i handen än tio skogen. (Varför man säger så har jag dock aldrig begripit 😉 ).

   Jag fick just en kopp te serverad här jag med. Hoppas du klarar dig från förkylningen!

   Tack detsammma!

 3. mamma C skriver:

  Var ofta i Tropicariumet på Kolmården och matade alla aror och amazoner när barnen var små. Vi hade ju själva 7 papegojor totalt hemma i huset. Så jag gillar att mata fåglar
  Kram/Carin

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja lite Hitchcock känsla kan man ana,,men det är en ganska vesäntlig skillnad ändå,,där i Hitchcock´s Fåglarna var dom flesta svarta,lite mer skräckkänsla där..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Dom vita duvorna är mycket finare än dom vanliga grå kan jag tycka. Fast jag kan mata dom grå också om dom är i en park, dock INTE vid restauranger 🙂
   Kram

 5. Jag gillar att mata fåglarna om jag kan få lägga det på fågelbordet och jag sedan kan få sitta inne och titta på fåglarna vid bordet. Vill INTE ha dem nära mig. Alltså det är ju inte att jag skriker men då får gärna hålla sig borta. Jag är som vår vildkatt Tramse: titta men inte röra.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Du och Tramse är lika tramsiga båda två 😉 😀 Jag tittar i och för sig gärna på fåglar i ett fågelbord, men har absolut inget emot närkontakt. Förutom med rovfåglar och deras kraftiga, vassa klor. Dom har jag stor respekt för när det kommer till hantering.

 6. vår strand har mer klippor….

 7. Znogge skriver:

  Där var du verkligen modig. Själv tycker jag om fåglar men beundrar dem helst på avstånd så någon matning hade det inte blivit för min del.

  Ha en bra måndag!

 8. friochlycklig skriver:

  Det var modigt av dig men du är väl van vid alla möjliga typer av djur från tidigare liv. Fina vita duvor där. 🕊

 9. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama!
  Oj, det var lite onödigt många fjäderfän på en gång, men det är väl vårt öde framöver att sitta i parken och mata duvorna. 🙂
  Just nu blev det lugna gatan hos oss när grannen tvärs över gatan åkte, men efter jul blir det livat när de återkommer samtidigt som grannhuset har blivit uthyrt hela våren.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Jo, det är väl det vi har att se fram emot, så det är ju lika bra att träna på det.
   Ni får vila er i form tills anstormningen kommer! 🙂

 10. Sol-Britt Granlund skriver:

  Vilka härliga bilder och visst jag älskar att mata fåglar och nu är det dax att börja mata alla små som stora fåglar här hemma i Sverige för snön har lagt sig så vit och fin över vårt vackra landskap.
  Önskar er en fin dag ☀️

  • Ama de casa skriver:

   Det är kul att sitta och titta på fågelborden när pippisarna förser sig. Snällt att mata dom nu när det blev vinter och kärvare för dom att hitta mat 🙂
   Tack detsamma!

 11. Annica skriver:

  Inte så ofta (vilda) fåglar äter ur handen. När det väl händer är det ganska trevligt 🙂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker det är väldans trevligt när dom tar ur händerna. Dock inte ifall man råkar sitta på en restaurang, då är det högst irriterande när dom gör på det viset 😉
   Kram

 12. farfar hebbe skriver:

  Oki,Så då känner du som Moa från Skelefteå,eftersom ni kommer från Skelefteå så vet ni ingenting,,tänk att jag tror det är ljug..Haé Kram.

 13. Ni är ute på en liite kortare tripp denna gången alltså, eller, ja än vet jag ju inte om ni är på väg längre bort 🙂

  Mata fåglar, ja det kan jag göra, men jag skulle nog inte våga som du, låta dom sitta på armarna. Men, då jag ser ut som en fågelskrämma så är det nog ingen risk att dom kommer fram 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Vi är hemma igen. Det blev bara en natt, en något kortare resa än den förra 🙂

   Haha! Det där sista du skrev fick mig att känna mig bra till mods, med tanke att dom satt på mig ser jag inte ut som en fågelskrämma alltså 😀 Fast måsarna var nog av en annan åsikt än duvorna…

 14. surridurr skriver:

  Absolut……men vill inte ha riktigt den där närkontakten

 15. åsa skriver:

  När Elin var så där ett, till omkring sex år brukade vi mata och jaga duvor då vi om sommaren besökte Sollefteå 🙂
  Vi brukade även kolla in fiskmåsungar… det var tider det 😀
  Numera är hon för stor för sånna lekar 😉
  kram

 16. BP skriver:

  Alltid kul att se att du är lika duktig på att trotsa fotoförbud som ”duvmatningsförbud”. Upptäckte förresten en enda grå duva som inte fick i sig någonting…
  Nä, fjäderfä speciellt på kroppen klarar jag inte av. Tycker de är äckliga helt enkelt. Men jag har faktiskt kastat brödrester till gäss/ankor som hött sig på behörigt avstånd, eller till små sparvar som är alltför ettriga för att göra ett försök att ”attackera” mig;PS.-)

  PS. Har du köpt nya dojor? DS.

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror faktiskt att dom hade tagit bort dom där duvmatningsförbudsskyltarna (vilket långt ord!). Men jag tittade inte så noga 😉
   Jag var nog taskig mot den gråa duvan…

   Jag älskar att mata fåglar! Även om dom har både loppor och annat på sig. Vet inte varför, men jag kan inte låta bli – tycker att dom är fina!

   En gång matade jag ett barn med bröd vid Hagaparken. Pappan blev förskräckt, men jag sa att det var ett helt färskt bröd som vi skulle ha på en picknick. Jag hade bara frågat barnet ifall han också ville mata ankorna 😀

   HAHA! BP… Du är helt fenomenal i din iakttagelseförmåga! Skorna är i och för sig mer än fem år gamla eftersom dom är inköpta av mig personligen i Sverige, men jag har inte använt dom. Nu håller mina röda på att säga upp sig totalt, och jag tänkte att jag skulle gå in dom där ”nya” Ecco-skorna en aning innan det är för sent 😀

 17. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Usch och usch, fåglar gillas inte 😦 Äckligt med deras bajs och naturligtvis fick jag det i håret på Skansen när Ignacio var med.
  Visste inte hur fort jag skulle komma hem och tvätta ur skiten 😦
  Nån skrattade åt mig också…
  När jag var ca 4 år så blev en vän till vår familia jättesjuk och höll på att dö av pappegojsjuka…glömmer det aldrig!
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jag vet din inställning till fåglar, men min är annorlunda. Ännu så länge har jag i alla fall inte drabbats av papegojsjukan. Fågelbajs är inte kul heller, men jag klarade mig även denna gång.
   Jag gillar att få närkontakt med fåglar – fast inte när jag äter… 🙂
   Kram

 18. mycketyck skriver:

  Jag gillar att mata fåglarna och allrahelst småfåglar. Har alltid haft en fågelmatare i ett träd. Har nog aldrig kört din variant med så närgångna fåglar. Här nere avstår jag från matandet då det kan locka möss och råttor.

 19. yfronten skriver:

  Njä, varken måsar eller duvor vill jag ha så där nära, möjligen änder. Och höns såklart! Man kan få dem att hoppa och snappa bröd ur handen. 🙂

 20. Ami skriver:

  Duvorna är fina att titta på om de inte blir för närgångna. Men de sprider en och annan sjukdom 😦
  Minns en som bajsade rakt i våra nötter på Luna en gång…

  • Ama de casa skriver:

   Visst gör dom det, och det är inte kul…
   Dom på Luna… Fasen vad närgångna! Men om man får mata dom på sina egna villkor så är det rätt kul 😀

 21. Ditte skriver:

  Jag matar egentligen aldrig fåglar men kan vintertid hänga ut mat i träden till småfåglarna. I Stockholm när man matar duvor och måsar så hamnar mycket ”mat” på marken och följden har blivit att stora mängder råttor dras dit. Så händer det även i lekparkerna och dessa har då blivit sanitära olägenheter för barn som inte kan leka där eftersom råttorna jagar dem och bosatt sig i dem.
  Numer kan man sommartid nästan inte slå sig ner på Skansen på ett café för att måsarna slår sig ner eller anfaller och tar våfflor och annat.
  I övrigt är jag fascinerad av fåglar och särskilt örnar och pingviner.
  Men om man gillar fåglar så förstår jag att det kan vara fint att ha dem nära.

  • Ama de casa skriver:

   Javisst kan matandet dra med sig mycket, men när jag matar duvorna där i parken i Benidorm blir det inget över. En eller ett par brödbitar från lunchen går åt utan att det blir en endaste smula kvar.
   Måsarna som tjuvar korv och annat har ”alltid” varit ett problem på Bollnästorget på Skansen. När jag jobbade där blev jag bestulen på en strömming av en fräck mås när jag skulle stödmata en sälunge. Det var lite skämmigt, för jag såg den inte komma… 🙂
   Visst är fåglar fascinerande!

 22. Anette skriver:

  Så modig du är. Själv lider jag av en aning fågelskräck som mycket väl kan bero på Hitchcock.
  Duvorna är väl fina och lite oförargliga men måsar!!! De är sällan mesar.

 23. Biggeros skriver:

  Jag vet att endel lider av fågelskräck men du verkar inte alls vara berörd=)
  Jag gillar att mata fåglar om de inte skiter på mitt hår och kläder.
  Du såg lite irriterad ut i slutet med så många fåglar på armarna. Du borde dock söka dig till Hitchcocks nästa fåglarna=)
  Trevlig kväll!

  • Ama de casa skriver:

   Nej, nån fågelskräck lider jag inte av fast jag vill ju inte heller bli nedbajsad….
   Fåglarna del 2 kanske jag kan få en roll i? 😀
   Tack och ha en fin dag!

 24. skåningen skriver:

  Du kommer att bli en omtyckt pensionär 🙂
  Kram!

 25. Malin skriver:

  Så mysigt! 😀

 26. Ullie skriver:

  fåglarna filmen den e rolig ha ha
  ja men duvorna brukar va mindre räddare . i italien står flera där ger man ur händerna o sen ville de vi skulle testa så ja gjorde ja

 27. Susjos skriver:

  Jösses, du är inte rädd för fåglar ialla fall! Trots att du tänkte på filmen ”Fåglarna”!
  Nu blir jag nyfiken på duvorna här nere på Gran Canaria, du kallar dem turkduvor, va e det?
  Kram!

 28. Sophie skriver:

  Hahaha fy för den lede, HU! :-O 😀
  Nä, jag matar aldrig fåglar men funderar ändå på att köpa någon liten fågelholk/skål och ha lite frön i här utanför på gräsplätten … för syns skull, det är snart dock vinter. Fast om det uppskattas av grannar vet jag inte. I och för sig har jag ju två katter smygande utanför mig som jag matar. Hmmm … :-/

  • Ama de casa skriver:

   Jag kommer att bli den perfekta pensionären som sitter på parkbänken och matar duvor! 😀
   Att mata tycker jag är helt ok. Att lägga ut mängder av mat kan bli alltför lockande för djur som man inte vill ha där…
   Men det är svårt att låta bli, när dom är så söta 🙂

 29. paulamerio skriver:

  Hej! Vilka underbara bilder, jag skulle aldrig ställa upp som fågelmatande modell! Jag har ju liiite fågelfobi, men framför allt gillar jag varken måsar eller duvor! Dom bajsar på mitt huvud och dom anfaller i grupp! Men vackra? Ja på lagom avstånd…

  • Ama de casa skriver:

   Jag ska erkänna att jag tycker att dom där kakaduorna som tiggde mat i Australien var coolare, men måsar och duvor är också fina. Sen är det kul att mata fåglar också för en som inte har fågelfobi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: