Skyltsöndag – pris

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Pris.

Den här gånger kommer dom flesta bilder från veckan som gått, men Ama gör även ett par djupdykningar i arkivet och hon inleder med att dyka:

1

Man kan ta sig en pris snus.

Bilden är tagen 1980 i Anders rum hemma hos föräldrarna i Skellefteå. Det är en del av en gigantisk pyramid som han hade byggt upp med ettans snusdosor på väggen. Han låg sen på sängen och studerade den noga och kom på en formel som löd: A = (s² + s)/2 (A=antalet snusdosor totalt och s=antalet snusdosor längs med en sida). Ja, det var på den tiden då det varken fanns internet eller värst många kanaler på TV, då fick man roa sig så gott det gick. Han visade formeln för sin mattelärare som tyvärr meddelade att nån redan kommit på den. Det gjorde inte så mycket – det finns ändå inget Nobelpris i matematik.

När vi flyttade ihop i lägenheten i Sollentuna så slutade Anders att snusa och Ama att röka, för dom pengar vi sparade på det köpte vi genast en diskmaskin. Anders slutade tvärt på en gång, Ama för några år sen och hon puffar fortfarande på en e-cigg. Så egentligen är det rätt åt henne att hon inte har nån diskmaskin nu och att det är hon som (oftast) diskar.

Då går vi över till den här veckan ett tag.

2

Innan vi åkte iväg till Benidorm förberedde vi oss genom att tanka bilen. Bensinpriset syns där på väggen till höger. Vi brukar välja Carrefour eftersom dom ger oss 8% av beloppet vi tankat för in på en rabattkupong som ramlar ut lite nu och då när man handlar.

Det rasade ut en kupong precis där vid tankningen som var nära utgångsdatum. Perfekt! Vi behövde ändå handla en del.

3

Ama blev sugen på en sån där nyckelpigedräkt. Priset var det inget större fel på, men storleken… Varför säljs alla roliga kläder bara i barnstorlekar?

4

Superpris på sprit? Ja, det passar väl bra. Fast egentligen kanske ett måttligare pris hade varit bättre…

5

Priset på en burk Cuca som innehöll Bonito del Norte (långfenad tonfisk enligt Google) var 3:05. Fast egentligen fotade Ama skylten med övervakningskameran. Man får inte fota i affärerna här så Ama kände sig lite wild and crazy. Troligtvis är dom mer ute efter snattare än tjuvfotografer, men ändå.

6

Framgår inte priset på hyllkanten eller andra skyltar så kan man alltid gå till en sån där priskollarmojäng. Ama kan förstå att dom inte hade satt ut priset, för tvålen var svindyr. 3:99 kostade den mot en dryg euro för den som vanligtvis får följa med hem. Eftersom den vanliga var slut i hyllorna så fick lyxtvålen åka ned i korgen. Utöver att vi hade ”gratispengar” (kupongen) att handla för så luktade tvålen lavendel och hade en fin etikett.

Efter tankningen och handlingen så åkte vi iväg mot Benidorm.

7

Vill man inte betala det pris som det kostar att åka betalvägen så smiter man av motorvägen mot Vila Joiosa, vilket vi gjorde. Att komma till Benidorm på gratisvägen tog bara 7 minuter längre tid och Ama strävar fortfarande efter ekonomipriset (ni kan väl bortse från lyxtvålen?).

8

I Benidorm såg vi att priserna på alkoholhaltiga drycker på barerna var klart överkomliga.

9

Eller vad sägs om 3,50 euro för 1,5 liter sangría? Fast bara på fredagar. Det var i och för sig fredag, men vi tog ändå ingen sangría.

10

Igår förmiddag när vi skulle gå till bilen för att åka hem så såg vi den här lustiga tilläggsskylten till parkeringsförbudet. Reserverat för religiösa handlingar? Räcker det kanske med att prisa gud för att få stå där?

11

Vi stannade till i Villajoyosa (det stället kan stavas lite hur som helst) på vägen hem, stan med dom vackra och färgglada husen. Priset för en menú del día på restaurangen där var 12 euro. Men vi hade precis ätit frukost så det fick vara.

12

Även på den här restaurangen med den fräna cykeln (som var av samma märke som stället) fanns det skyltar med priser.

Slutligen backar vi lite till innan vi åkte till Benidorm:

13

Här tog Ama priset! (Som hon sen genast gav tillbaks eftersom det inte var hennes).

Vi backar ”lite” till:

Här gav Ama priset. Det var på Teneriffa 1980. Killen hade vunnit ”vackraste ben”-tävlingen och han hade faktisk en skylt med en nummerlapp runt halsen, fast det syns inte så bra på bilden. Inte alls, faktiskt.

Ama må se väldigt glad ut där på bilden, men i ärlighetens namn…

15

… så gillar Ama mer att priset än att ge det. Som här på födelsedagen förra månaden då hon vann ett pris och fick det utdelat av självaste kaptenen.

Har ni vunnit nåt pris nyligen?

Gomorron!

68 Responses to Skyltsöndag – pris

 1. surridurr skriver:

  Med tanke på nobelpriset så struntar vi i lavendeltvålen. Den tvålen var det Anders som köpte, eller hur?
  Jag har vunnit en del priser inom hunddressyr. Höll på att påstå att jag även vunnit i hundutställningar……men där är det ju hundarna som vunnit – inte jag. Då jag var 5 år vann jag ett kg kaffe! Då jag var 7 år vann jag en skiva av Tore Skogman, som han själv sträckte fram till mig. -Nejtack, jag vill inte ha den, sa jag och gav till Tore S. Mamma och pappa skämdes. Har jag aldrig förstått. Vaddå…….jag ville ju inte ha skivan. Varför skulle jag i så fall ha tagit emot den? Vuxna kan vara väldigt underliga. Kaffevinsten tod jag emot utan att gilla kaffe, för jag tyckte det var roligt att ge 1 kg kaffe till föräldrarna. Men en Tore Skogman-LP skulle inte mamma/pappa heller velat ha!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det var faktiskt jag som slog till på lavendeltvålen efter att ha konsulterat Anders ett tag 😉

   Haha! Vi har rätt lika vinstbakgrunder! Det enda jag vunnit på bingo var 6 kg kaffe när jag var 7-8 år. Fast jag sålde det till mina föräldrar till överpris. Haha! Tänkte väl på ekonomipriset redan då. Sen vann jag en skiva med Gunnar Wiklund i en sångtävling när jag var 10 och kom trea i en sångtävling (med två deltagare!). Den tog jag emot, dock inte av Gunnar för han var inte där 😀

   Duktigt att dressera hundar så bra så du vunnit priser. Själv sysselsätter jag mig mestadels med bloggdressyr 😉
   Kram

 2. friochlycklig skriver:

  I mina egna ögon vinner jag lite olika priser, ibland för rolighet, ibland för bästa mamman, ibland sämsta mamman, ibland för knäppast….osv. Det varierar lite. Ha en fin söndag! 🏆🏅🥇🥈🥉😉

 3. Geddfish skriver:

  Japp, din söndagsskyltning/skyltsöndag tog priset 😀
  Jag kammar sällan hem några priser men är lika glad för det 😀 Jag har mina barn och barnbarn och de är vinster i sig.
  Ha en riktigt braig söndag, kram!

 4. Sol-Britt Granlund skriver:

  Så mysigt det såg ut i Villajoyosa, härligt med sådana små ställen som man hittar när man svänger av betalvägen.
  Jag vann ett pris på Kanarieöarna på – 70 talet där jag var på Grisfest, oj oj så jag dansade och det resulterade i ett andra pris 💃

  • Ama de casa skriver:

   Det är ett jättefint ställe! Utefter betalvägarna är det oftast tämligen tråkigt, men ibland när man har mer bråttom så är det ju bra att dom finns.
   Grattis till danspriset! Kanske dags för Let’s dance? 😀

 5. Annica skriver:

  Vi har en fin pokal här hemma som ”nån” i vår familj vann i våras.
  Kan tala om att det inte var jag 😂
  Kram

 6. Ami skriver:

  Jag gick hem med en ros förra veckan för en bra dans, haha 😀
  Och igår fick jag ett armband av Julia för att hon tycker om sin farmor 💕

 7. Znogge skriver:

  Vilken härlig tolkning av ordet pris och vilka fina bilder! Prisbilden här hemma är allt annat än tilltalande och något annat pris har tyvärr inte dykt upp heller. Inte än i alla fall…

  Ha en härlig söndag!

 8. mamma C skriver:

  Nej det var länge sedan jag vann ett pris faktiskt.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

 9. skåningen skriver:

  Ha ha Jag kan se dig i nyckelpigdräkt!
  Nix jag brukar inte vinna något!
  Ja det var tider det när man kunde hoppa dubbelrep!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 10. "LillaSyster" skriver:

  Men du som är händig, om du köper två nyckelpigsdräkter kan du skarva ihop så att ben och armar blir lagom långa =) Du skulle ju passa hur bra som helst i en sådan.
  Nä inget pris vunnit i den bemärkelsen den senaste tiden, men jag var på massage i veckan och blev av med huvudvärk – det var verkligen värt priset jag betalade för behandlingen=) ‘Jo jag dricker kaffe direkt ur kannan …..eller inte, loppiskannan står bara där till lyst det är Nespresso som gäller! Snyggt jobbat med pris och skyltning. Ha en bra söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag skulle säkert sätta fast ärmarna på benen och tvärtom… Men det kunde ju bli fint det med! 😀
   Det att bli av med huvudvärken var ju ett av dom bästa prisen man kan få! (Efter ekonomipriset då 😉 ).
   Visst är nespresso bäst! Enkelt och kladdfritt och väldans gott 🙂
   Tack detsamma!

 11. farfar hebbe skriver:

  Oki,du kanske har ökat dina chanser till ekonomipriset,men bara marginellt..Så att Anders varit en snusmumrik,var en nyhet..Jag har varit storrökare,men jag lade av den 20/8 1998 kl 15:30,då drog jag mitt sista bloss på pipan..Mitt bästa beslut i mitt liv..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Han slutade när han var 23, och med tanke på åren som gått sen dess så är det där snusandet nog preskriberat vid det här laget. Samma sak med ditt rökande – snyggt jobbat!
   Kram

 12. åsa skriver:

  Bra skyltat och genomtänkt på alla vis.
  Sist jag vann något var ju den där Apotekslådan jag vann på Instagram 🙂 Yes ibland händer det.
  kram

 13. byblixtra skriver:

  Hm…min kommentar försvann. Provar igen:

  Härlig rundtur och dessutom få veta att det finns en gratisväg in till Benidorm. 🙂

  Visst är det så att det finns roliga kläder för barn men inte till vuxna.Det är t ex lättare att köpa arbetskläder och trädgårdskläder till barn än till kvinnor. Men det har blivit en aning bättre med åren, fast då gör man ofta trädgårdskläderna blommiga så man ser ut som en blomrabatt. Vad är det för fel med enfärgade kläder i trädgården?
  Å, sen alla dessa blommiga trädgårdsredskap!

  • byblixtra skriver:

   Min kommentar kom visst med…du får ta bort en av dem. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Gratisvägen in till Benidorm tar dom flesta härifrån. Om man däremot ska åka mellan Valencia och Barcelona, då är det bäst att betala för sig. Tid är också pengar sägs det. Från oss till Valencia är det bäst att ta inlands-motorvägen, ungefär lika snabb. Men om man ska till Dénia som ligger mitt emellan, ja då är det bäst att betala för motorvägen utmed kusten. Det varierar beroende på vart man ska 🙂
   När jag jobbade som djurvårdare så var graningekängor ett ”måste”. Dom i roliga färger fanns bara i barnstorlekar. Trist! Fast jag hittade ett par hudfärgade på extrapris. Blev utskrattad… 😉

 14. Anneli Häggkvist skriver:

  🙌 Prisa gudarna 🙂 här kommer Ama 🙂 Du tar priset …varje söndag!

 15. Freja skriver:

  Jag vinner inte så många priser, men får ofta höra att jag tar priset…

 16. testade snus i min ungdom, blev snurrig…

 17. Jisses, det var ett bra pris på Sangria, det! Trodde först att det var per glas …

  Håller med om det där med kläderna, har sett så många fina klänningar (framför allt) som jag så gärna skulle vilja ha men jag tror det skulle vara rätt obekvämt med storlek 120 cm för mig.

  • Ama de casa skriver:

   Inte alls ett dumt pris sådär ute på lokal… 🙂

   Jag skulle inte klara av den där nyckelpigegrejen. Tror jag? Kanske borde jag prova och ta en selfie i provrummet? 😉

 18. Lena i Wales skriver:

  Tycker jag känner igen namnet Villajoyosa eller hur det nu stavas och känner vagt igen husen. Tror att jag stannat till där någon gång i antikens tid eller så har du skrivit om det och jag förväxlar det. Minnet är bra, men aningen kort.
  Ha det bra!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har skrivit om Villajoyosa här i bloggen förut, vi har bott där en natt också. Men du kan ju också mycket väl ha besökt stället. Ligger bara 20 minuter med bil från Benidorm, och man kan även ta lokaltåget dit. Ett väldigt fint ställe är det i alla fall 🙂
   Kram

 19. Anki skriver:

  Snygg tolkning som alltid – du är himla bra på detta att kombinera! Priser … hm Jag har faktiskt vunnit ett par hopptävlingar på klubbnivå … men det är nästan preskriberat – snart 50 år sen! Jisses! En gång vann jag en nalle på Barnens dag … men det är ju något annars förstås …
  Ha en fin fortsättning på söndagen!

  • Ama de casa skriver:

   Jag har faktiskt vunnit en höjdhoppstävling en gång! Men då var det hästen som hoppade och jag fick hjälp av några som typ puttade på 😀 Ett ridläger i England då jag var 12 år sommaren 1973. Men sånt man vinner – det preskriberas aldrig 😉
   På Barnens dag gick jag och letade slängda lotter på ”udda vinner jämt”. Då var det folk som inte fattade att om lotten slutade på en udda siffra så vann man. Eller så tyckte dom inte att dom plastmuggar man vann med dom lotterna inte var så fina… 😉
   Tack och tack detsamma!

 20. mycketyck skriver:

  Jag vinner aldrig vare sig pris eller pengar.

 21. bpz3 skriver:

  Passar väl på direkt med att prisa dig för ytterligare ett suveränt inlägg. Förstår inte hur du/ni kan minnas passande bidrag till teman som ligger 40 år bakåt i tiden – bidrag alltså, inte teman.

  Matteexemplet förstår jag inte, men det är en himla fin pyramid:-)
  Den där nyckelpigedräkten ser rätt så stor ut. Den kanske hade passat och då hade hu haft en ny pyjamas nu till vintern;-)
  Sedan var det ju himla kul att återse Benidorm och inte minst fina Villajoyosa. Älskar den lilla byn!

  Åsså hade jag gärna velat se killens ben, alltså han som vann priset;-)

  Förutom fotbollspriser brukar jag sällan vinna nåt. Men jag minns att jag vann ett keramikfat i konstlotteriet. Tyckte det var gräsligt, så jag gav det direkt till Yvonne som bara suktade efter det.

  Ett toppen inlägg som vanligt! Tusen tack för det och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Alltså. Missade att fota vår advokats snusdosa när vi var där i veckan och grämde mig så jag blev ”tvungen” ut och leta i arkivet efter Anders snusdosor. Sen när jag tog priset (med hjälp av hela halva personalen) på Más Amigos så kom jag att tänka på när jag gav priset 1980. Jag gillar verkligen att kombinera Skyltsöndagen med ett ord från Sanna. Det får mig ibland att bli hur nostalgisk som helst 😀

   Jag fattar inte heller matten där, men den stämmer. Hur man kan komma på det hela, det förvånar mig synnerligen.
   Jag tror att jag skulle kunna klämma in mig i nyckelpigedräkten. Får testa nästa gång jag kommer till Carrefour 😀
   Både B och Villajoyosa gillar jag skarpt! Inte sista gången vi åker dit.

   Kollade, men tyvärr hade jag inget foto på benen. Man fotade inte riktigt lika mycket på den tiden. Du kan få en bild till på mig (vare sig du vill eller inte):

   😀

   Smart av dig att ge fatet till Yvonne – hon har ju gett dig sååå himla mycket i gengäld sen dess 🙂

 22. Ditte skriver:

  Ett härligt inlägg! Och många olika pris var det. Vad gäller nyckelpigsdräkten såg den faktiskt töjbar ut så jag tycker du kunde testat den. Sedan är det förstås frågan om när det ska användas.
  Överlag är ju priserna här hälften mot i Sverige. Ja, inte bensinen då. Men å andra sidan kan det ju kompenseras av annat som är än billigare-
  Gillar precis som du att få pris. Nu var det ett litet tag sedan jag fick pris. Två stycken. Ett av barnbarnen som gav mig priset som bästa mormor. Ett annat pris är en resa som jag nyligen vann.
  Önskar en en prisad kväll-

  • Ama de casa skriver:

   Jag tror faktiskt att jag skulle kunna pressa in mig i den där nyckelpigedräkten och jag bara kämpar lite. Ska kolla nästa gång jag är på Carrefour 😉
   Vilka braiga priser du har fått! Och så välförtjänt också 🙂
   Tack detsamma!

 23. Klara Ovidia skriver:

  Här ramlar priser på skyltar ner hela vägen, pris till exempel av pris. Nu fastnade jag lite i historien om diskmaskinen, vad kostade en diskmaskin på den tiden 🙂 och vilken tid var det? Bra jobbat fota med övervakningskamera, det ska nog en Ama till för det:-)

 24. kajsalisasblogg skriver:

  Första bilden var originell och tänk så gammal, cykeln var häftig och då och nubilderna på slutet gillas.
  Sju minuter förresten är det någon som åker motorvägen, för att spara in det?

  • Ama de casa skriver:

   Den första bilden var ett experiment (av många) med kameran, svartvit film och egen framkallning. Kul på sin tid 🙂
   Jag tror att dom flesta svänger av betalvägen, ifall dom inte ska längre norrut. Då kan det vara värt priset. Eller på sommaren då när det är mycket mer trafik.

 25. Emma Engström skriver:

  Cigg är något jag försöker hålla mig ifrån, haha! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Jag har klarat mig ifrån dom ”riktiga” ciggen i flera år nu. Kan rekommendera en ordentlig lunginflammation för att greja det. Haha! Undrar vad som krävs för att bli av med e-ciggen?

 26. Så häftigt där med snusen 🙂 . Smart deal där med diskmaskinen även om det låter som du numera är familjens diskmaskin 😉

 27. yfronten skriver:

  Om de klagar på att du fotar fast det är fotoförbud får du skylla på att du kukat ur. (Knäppt namn på tonfisk, förresten.)

 28. paulamerio skriver:

  Jag vann ett pris idag! Som månadens värsta sjusovare! Sov till klockan tio i tio! Och rodnade nästan när jag kikade på klockan. Men, inte kan jag mäta mig mot den pokalen eller din krullfrisyr men hade faktiskt en mycket liknande frilla i min ungdom. Krävde genomspolning varje morgon och sedan lufttorkning,. Jag tyckte kaptenen var stilig, men vad var det för tävling du vann???
  Toppen-bidrag förstås, vad annat att vänta, men jag är mest impad av din bloggtakt. Jag var ju här alldeles nyss o ändå fanns inte mindre än tre nya inlägg att läsa! Otroliga människa!

  • Ama de casa skriver:

   Snyggt pris! Vet inte själv när jag sov så länge 🙂
   Den där krullfrisyren var inte att leka med! Krävde en hel del jobb och en specialkam 😉
   Tävlingen jag vann var på hyttnumret. Fast just innan så ropade jag ut över hela baren: ”Jag fyller år idag!!!”. Haha! Det var nog därför jag vann 😀
   Min bloggtakt har stagnerat. Förut hade jag mer än ett inlägg om dagen…

 29. Ullie skriver:

  ja å va ni samma men här hemma va gubben min diskmaskin detmesta och nu äntligen diskmaskin
  fina bilder o cool cykel

 30. Susjos skriver:

  Snyggt skyltat Ama, du fick med en hel massa priser och skyltar! Men nog är jag förvånad att den dyra lavendeltvålen fick följa med hem, haha!
  Snyggt foto från det glada 80-talet, och jösses vilken buckla du fick tag på, fast du sen lämnade tillbaka den, bra gjort!
  Priser är jag inte så bra på att vinna, senast var nog 20 kr på Lotto!
  Ha det fortsatt bra, det har jag!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Susjos! 🙂
   Lavendeltvålen luktar inte lika gott som ekonomitvålen… Så kommer jag över en sån igen så får lyxtvålen finna sig i att bli reservtvål 🙂
   Den fina bucklan hade jag sett inne på ett av rummen och bad snällt att få fota den men att jag var tvungen att ha med en skylt också. Personalen såg något konfunderad ut och förklaringen jag gav gjorde dom kanske inte mycket klokare 😀
   Åhå! Grattis till storvinsten!!!
   Tack så mycket och hoppas solen skiner fint på dig även idag!

 31. Helen skriver:

  Härligt inlägg som gott borde få något trevligt pris, typ i underhållskategorin eller något fint bloggpris. Hade vi fått se dig i nyckelpigedräkten då hade det verkligen tagit hem första pris. Själv vinner jag ibland priser med vovven vilket är underbart trots att det mest är hon som jobbar och jag är med och styr upp det hela.

  • Ama de casa skriver:

   Fasen också! Jag borde försöka kränga på mig den där dräkten! Kanske kan jag ta en selfie i provhytten? Eller nej… Jag vill inte skrämma bort mina läsare… 😉
   Grattis till vovve-priserna! Duktigt av er båda 🙂

   Tack för dina snälla ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: