Ännu en dag…

 

… förflöt igår, och då var det dags för vård.

1

Först bilvård. Vår trotjänare har stått i garaget i tre månader och under tiden har den blivit belagd med körförbud eftersom den skulle ha besiktigats nån gång då när vi var ute på resande fot.

2

Den startade snällt och vi körde och lämnade in den på service på Toyota. Överlämnade också till dom att köra och besiktiga bilen. Skönt att slippa köa där och dessutom är det böter om man kör bilen när den inte har ett giltigt besiktningsmärke, även om man kan visa att man har en tid på besiktningen och alltså är på väg dit. Är det körförbud, då ska man anlita bärgare. Punkt. Inte för att det är nån större risk att bli stoppad på den lilla biten som det är dit, men Ama blir nervös för mindre.

3

När vi promenerade iväg efter att ha klappat om vår bil och önskat den lycka till, så såg vi att Bécares har öppnat igen fast på ett annat ställe. Den baren besökte vi ofta förut när den låg väldigt fint i solen nära hemmavid. I och för sig har det ”alltid” legat en bar i den där ”nya” hörnan, men då hette den nåt annat. Ett tag trodde Ama att vår bil hade smitit från servicen och parkerat sig sådär snyggt mitt framför ingången, men det visade sig vara en annan bil. Himla tur det!

4

Det var en aning kylslaget på morgonen, så fleecen fick komma på. Efter att ha handlat lite förnödenheter så lämnade Anders Ama i den där hörnan. Ni ser där på andra sidan av vägen va?

Det var dags för en annan sorts vård.

5

Tandvård. Fy bubblan…

Efter att både Alla och Ama överlevt ännu en tandhygienistsejour (inga hål – weehooo!!!) så skuttade (nåja) Ama glatt hemåt.

När hon nästan var hemma fick hon höra ett fasligt kackel utanför en port.

6

Det var Ami, Derick, Patrik, Nikki, Tobbe och Anita. Ama stämde in i kacklet ett tag och fortsatte sen hem.

7

Vi gick ut på en promenad lite senare och då var det varmare så fleecen fick stanna hemma. Vi lämnade bland annat en påse med kläder. När vi packade upp efter resan kom det med några nya t-shirts och det blev helt klart läge för att rensa ut gammalt. Så nu är det i alla fall några trasor som ni slipper se mer här i bloggen.

8

En sån där bautamojäng skulle Ama verkligen inte vilja köra här inne i stan. Inte nån annanstans heller för den delen.

9

Sen tjorvade det till sig rejält!

10

Den lilla tillplattarmanicken smet före den stora mackapären upp på bautamojängen. Hoppas färden gick bra.

11

När dom ringde och sa att vår bil var klar så gick vi iväg för att hämta den. Typiskt att det kom en regnskur just då.

12

Fast när vi kom fram till Toyota så sken solen igen. Det regnar sällan särskilt länge här i Torrevieja.

13

Där satt det, det giltiga besiktningsmärket. Mercedes som hade kört vår Toyota till besiktningen berättade att gasen hade knasat sig lite preciiis under besiktningen och besiktningsmannen hade rynkat på pannan och sagt njaaa… Mercedes lovade dyrt och heligt att dom skulle fixa det ögonaböj på Toyota, och bilen gick igenom. Hade vi besiktigat själva (som vi alltid gjort tidigare) så hade vi förmodligen åkt på en ombesiktning. Klart värt dom 60 eurosarna som det kostade att köpa sig fri.

14

Vi åkte genast och bunkrade mer vatten när vi väl hade en godkänd bil. Se bara vilken tur att vi väntade tills den var körklar med tanke på bilen som hade parkerat bredvid oss… När vi skulle lassa i bakluckan så hittade vi dessutom en fin röd förstahjälpen-väska som vi fått i present. I och för sig hade vi en sån i bilen sen innan, men den var grön.

Jodå. Igår var det en dag i vårdens tecken. Idag tänkte vi vara lite mer sportiga av oss.

Vad hittar ni på idag?

Gomorron!

PS: Tandhygienisten heter Alla och den trevliga tjejen som jobbar på Toyota heter Mercedes. Ifall ni blev lite konfunderade.

44 Responses to Ännu en dag…

 1. Biggeros skriver:

  Ja, liksom VI ska även bilarna på besiktning och få omvård=) Jag tycker även att det är värt pengarna att låta servicekillarna ta bilen för besiktning=)
  Så nu är det bara att tuta, tugga och köra för samtliga Ama och bil =)

  • Ama de casa skriver:

   Det var klart värt pengarna. Premiär för får del att överlämna det till andra, men troligtvis inte den sista 🙂
   Jodå, nu kan vi tuta och köra allihopa 😀

 2. friochlycklig skriver:

  Hoppas ni snart har kommit ikapp med allt som behövdes göras efter långsemestern. Trevlig helg!

 3. service lämnar vi till EFTER besiktningen, då får man reda på vad som behövs 🙂

 4. Då har ni vårdat klart för ett tag, och kan ta er för med nya roliga fredagsaktiviteter ! Trevlig helg sen då !

 5. "LillaSyster" skriver:

  Vi är väl inte tröga heller! Idag blir fortsatt en dag i huvudstaden =)
  Sporta på ni!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Det trodde jag inte heller, men jag har en förmåga att vara övertydlig ibland. Som när jag sa till Anders att hämta en galge åt mig men förtydligade att han inte skulle ta en som det redan hängde nånting på 😀
   Ha det så skoj i huvudstaden!

 6. farfar hebbe skriver:

  Oki,då kan man säga att Alla Mercedes är prima tjejer..Skönt att bilen är friskförklarad av myndigheten..Även du Ama fick ju godkänt av Alla..Haé Kram.

 7. Mamma c skriver:

  Här ska bilen besiktigas snart också, så tack för inlägget så det inte glöms bort.
  Ha en skön fredag och hoppas ni snart är ifatt med allt som behöver göras när man kommer hem igen.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Vår blev ju försenad på grund av resan. Kändes dumt att göra det innan, nu har vi ju förskjutit vår besiktningsmånad framåt också som en liten bonus 🙂
   Vi börjar vara bra i fas nu.
   Tack och ha en finfin fredag ni med!
   Kram

 8. Yvonne skriver:

  God morgon, bilbesiktningen är jag glad Per sköter om, vilket han gjorde i september när vi var nere och det gick bra.Med OK-stämpel på motorhuven, eller ja, iaf en lapp på rutan så får man köra ett år till.

  Nu ska jag ringa till Mediamarkt och fråga om de har en laddare till min fitbitklocka, åker inte dit om de inte har. Har varit på 2 affärer i Habaneras utan lycka. Har troligtvis glömt min laddare hemma eller så har den gömt sig här någonstans. har bara 20% kvar så det brådskar att hitta en

  Ha en fin fredag

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron! 🙂
   Alla tidigare gånger har vi åkt båda två till besiktningen, men det är väl ett sådär lagom roligt ”nöje”. Det var perfekt att köpa sig fri 🙂 Grattis till att ni också fick den där OK-lappen!

   Lycka till med letandet! Hoppas du får napp på Mediamarkt.

   Tack detsamma!

 9. farfar hebbe skriver:

  Samma här jag har aldrig råkat någon Vendela,inte ens som björn..Däremot fanns det en Vendla i mitt släktträd,närmare än så kommer jag inte..Haé Kram.

 10. Ami skriver:

  Haha, ja det var ett fasligt kacklande där på oss utanför porten 😀
  Härligt att både du och bilen gick igenom besiktningen 😀
  Ses lite senare!

 11. Annica skriver:

  Grattis till både dig och bilen 🙂
  Kram

 12. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Alla tiders! Själv går jag inte till torterare 🙂 I Spanien är det gratis att dra ut. För residenta. Finns ju bara privat tandvård annars men kirurgingrepp gör dom på sjukhus 😀
  Btw, på den baren satt jag och någon…Elena tror jag en dag när det inte fanns skylt.
  Då kom dottern ut…ja kommer du i håg när vi fick ”vitt” kaffe på Din och Min. Och tostada glömdes… Hon blev överraskad. Och jag.
  Då har dom flyttat dit då.
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jag fortsätter nog att betala hos dom snälla, trevliga och duktiga på tandläkeriet, även om jag kan fixa till det snabbt och gratis med att dra ut alla på en gång hos en spanjor 😀
   Dottern har jobbat där i hörnan innan det blev Bécares också, men nu verkar dom ha tagit över baren?
   Kram

 13. skåningen skriver:

  Så bra att både ni och bilen är fixade!
  Du har tre skåningar längst upp i min blogg!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 14. Ditte skriver:

  Dessa vårdande dagar kan bli riktigt bra. Och så blev det ju. Perfekt att köpa sig fri. Skulle också, helt klart, ha gjort det. Bekvämare dessutom. VI har varit på marknad med ”fredagsgänget” och med trevlig eftersittning. Men inte direkt så sportigt annat än att vinden tog tag i oss då och då.
  Önskar er en fin fredag.

  • Ama de casa skriver:

   Mycket bekvämt att bara lämna in bilen på Toyota och sen hämta den på samma ställe när dom ringer och säger att den är servad, besiktigad och klar.
   Vinden mojnade senare på eftermiddagen och det blev riktigt, riktigt skönt 🙂
   Tack och ha en härlig lördag!

 15. surridurr skriver:

  Härligt, två i familjen godkända! Fick Ama också en lapp fastklistrad om att besiktningen var godkänd? Eller kanske ett litet bokmärke?
  Kram

 16. BP skriver:

  Då var vi nästan synkade:-) Ja inte med tandhyggan utan med bilprovningen. Omvård och förbesiktning hos verkstan idag, bilprovning på måndag. Hoppet att Tintin ska klara sig ett år till ökade när killen på verkstan sa att ”den borde gå igenom”. Är inte så säker själv… Håll tummarna!
  Så skönt att låta någon annan ta hela rubbet till en så billig peng. Snygga tjejer står dessutom högt i kurs hos bilprovningen;-)
  Skrattade gott åt er återvinning av kläder. Paketet var ju litet om man säger så. Å era plagg är ju verkligen välanvända (helt rätt!!!), så jag undrar vem som är sugen på era plagg;-)

  Stort GRATTIS att både bilen och du gick genom besiktningen:-)

  • Ama de casa skriver:

   Då håller jag tummarna stenhårt för att Tintin grejer det på måndag!
   Dom allra flesta gångerna vi har besiktigat bilen här i Torrevieja så har det varit kvinnliga besiktningsmän (besiktningskvinnor?). Så då hade det kanske varit bättre att skicka Mercedes snygge manliga kollega att besiktiga? Men det gick ju bra ändå 😉
   Vi hade alternativet att ge kläderna till en välgörenhetsförening som säljer kläder och annat vidare och använder pengarna till välgörande ändamål. Men vi resonerade som så att dom kläderna var nog inte säljbara, men dom var ju inte oanvändbara. Hela och rena. Typ 🙂

   Stort TACK! 🙂

 17. Susjos skriver:

  Tack för förklaringarna angående Alla och Mercedes!
  Men tillplattarmanicken, mackapär och bautamojäng…fick jag läsa om ett par gånger innan jag hajade, kan bero på att jag bara sovit 3 timmar idag, vi skyller på det!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Jag vet inte vad dom där fordonen kallas på riktigt, så då blir det som det blir med namngivningen 😀
   Oj! Tre timmar… du måste vara rädd om dig!
   Kram

 18. yfronten skriver:

  En tillplattarmojäng kan heta vibrator eller padda, båda kan associeras konstigt… Maken har varit med när en liten padda demonstrerades uppe på ett bord men råkade hoppa ned och krascha chefens glasögon. Som tur var så var det inte maken som satt igång paddan. Hehe…

 19. åsa skriver:

  Grattis och hipp hipp hurra till både Dig som klarade av besöket hos tandhygienisten och överlevde 😉 och bilen som nu är körduglig.
  Skönt när bilen fått en okey stämpel.
  kram

 20. Sarah skriver:

  Det är alltid lika skönt när man är klar hos tandläkaren och får reda på att man inte har några hål 🙂

 21. Anki skriver:

  Bra när vårdandet och besiktningen är fixad – gäller både folk och fä … hm, bil menar jag 🙂
  Ha en fin lördag!

 22. Jag måste boka besiktingstid åt bilen. Måste också få sonens pappa att fixa det sista med handbromsen innan. Får tjata på min mekaniker som fick den titeln när jag med tummen mitt i handen skaffade bil 😉

  • Ama de casa skriver:

   Anders har också den titeln (bland många andra). Fast nuförtiden är det tydligen inte så lätt att meka med bilar eftersom så mycket är elektroniskt (eller nåt 😉 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: