Skyltsöndag – båge

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Båge.

Det första Ama kom att tänka på var en strof ur en dikt av Verner von Heidenstam:

”Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge”.

Visst är det sant! Våga och vinn.

Okej, det ovanstående hade ni nog inte väntat er i den här tramsbloggen, men nu är det kulturella över och Ama tramsar vidare.

Alla bilder kommer även denna vecka från vår pågående resa, utom den allra sista som Ama inte kunde låta bli att reprisera denna vecka.

Då kör vi!

1

Det var precis det ”vi” gjorde när Ama upptäckte den här skylten på solskyddet i bilen, vi körde. Skyltens budskap var: ”Inte sätta en bakåtvänd barnbilstol på passagerarsidan i bilen för då kan barnet flyga iväg i en båge ur den bågformade stolen”. Det fanns ingen motsvarande skylt på förarsidan, men låter man ett sånt litet barn köra sittandes i en bakåtvänd barnstol, ja då är man illa ute ändå.

2

I Kiama såg vi en vacker triumfbåge som var ingång till ett fint krigsmonument.

3

På samma ställe fanns den här skylt-pålen. Den översta tyckte Ama påminde om såna där ”wiffi-bågar” som man kan se där det finns wiffi tillgängligt. Sen står det ju walk-IT också, och IT är ju klart relaterat till internet.

4

Dom hade även bågformade reklamskyltar som fladdrade käckt i vinden och som gjorde oss påminda om var vi befann oss nånstans.

5

Om man ville köra den snabbaste vägen skulle man ligga kvar på A1-an som gick rätt fram. Ännu vackrare vyer fick man fall man tog den bågformade vägen bredvid. Och visst har dom fräna namn i Australien! Det bara måste ni hålla med om.

6

Ibland kunde man köra i dubbelbågar. Det vågade vi oss inte på. Eller så skulle vi helt enkelt inte till Cambewarra Mountain?

7

Den här bilföraren hade fått till en ”vacker” båge på bakrutan. I ärlighetens namn hade Ama tvättat rutan, även fast den platsar bra in till veckans ord.

8

Det här var en läcker båge som vi hittade i Batmans Cave Batemans Bay. Till ingen nytta kanske, men man kunde i alla fall spegla sig i den. Längre fram på en lyktstolpe satt dom där pelikanerna redo och bara inväntade vår ankomst…

9

Här kunde man köpa nya glasögon och bågar. Det gjorde vi inte.

10

Dom där klassiska gula bågarna som bildar det där M-et dom känner väl alla igen. Den där Donken var dessutom bågformad i sig. Perfekt!

11

Här på K-Mart fanns det mängder med underkläder. Just på den här avdelningen fanns det säkerligen mängder med BH-bågar. Jodå. K-Mart fick duga i avsaknad av Walmart.

13

En banan är bågformad den med. Vi köpte frukt, men vi stal inte från barnen. Himla bra idé att ha gratisfrukt till barnen! Ama gissar det det ger dom tillräcklig med energi för att tjata som tusan om att få godis.

Nu på upploppet kommer Amas eminenta språkkunskaper in:

14

Strongbow. Det måste väl betyda Starkbåge?

Johodå!

15

Jämför bara med rainbow – regnbåge. Häpp!

Sen till den där sista bilden som Ama inte kan låta bli att reprisera till just denna Skyltsöndag med temat båge.

Den är från herrarnas toalett i Murcia:

Det kan inte vara lätt för grabbarna att slå en båge när dom blir utstirrade över glasögonbågarna på det där viset.

That’s all, folks!

Gomorron! Lyllo er alla som har fått sovmorgon idag…

68 Responses to Skyltsöndag – båge

 1. "LillaSyster" skriver:

  Så många härliga bilder på bågar du hittat och mycket kreativt tänkt, vindrutetorkarbågen och bh- bågar, ingen annan har kommit på denna briljanta tolkning. Men bäst är sista bilden =) Tack för alla leenden du gav idag denna superduper regniga söndag.

 2. Znogge skriver:

  Så många bågar du lyckades få till i kombination med skyltarna. Bra jobbat! Själv vaknade jag ovanligt tidigt vilket var lite snopet med tanke på att jag hade en timme tillgodo men men…

  Ha en bra söndag!

 3. farfar hebbe skriver:

  Oj och jag som trodde att hela inlägget bara var BÅG e..Fyndig var du.Haé Kram.

 4. skåningen skriver:

  Det var en massa bågar du hittade Tänk !! att du vågade dig in på herrarnas!
  Svar…Jag gör fortfarande en massa dumheter.
  Ingen bra ide att bråka med mig 🙂
  Ha en bra söndag!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Det var inte jag som vågade mig in där. Tvingade Anders när han hade berättat. Han kände sig inte helt bekväm med att gå in och fota på herrarnas… 😉
   Tack detsamma!
   Kram

 5. Mamma c skriver:

  Hur mycket bågar som helst som du sprungit på under resans gång.
  Ha en fin söndag ni med.
  Kram Carin

 6. Annica skriver:

  Bra många bågar ni fått ihop under veckan 🙂
  Kram

 7. Ami skriver:

  Massor av bågar…men inga ostBÅGAR 😀
  Kram

 8. Karin Eklund skriver:

  Vilken fin kombo du har här Ama de casa! Jag har haft pinroligt åt dina kommentarer till bilderna och söndagen, låt så vara den första vintertidsdagen också, känns räddad.

 9. Det var ju nästan så man bågnade … jisses så mycket bågar du (ni) har hittat! Vi är omgivna av båg(ar) här i livet verkar det som!

  Frukten där är bra, vet att ibland hade de så på ICA Maxi också just vad gäller ensamma bananer. Om det så såg jag i någon butik att de hade slagit band kring klasarna med bananer så de inte gick att separera. Enkel lösning på ett butiksproblem.

  • Ama de casa skriver:

   Många bågar finns det, jag blev tvungen att behärska mig lite men lyckades inte så bra med det i vanlig ordning 😉

   Smart lösning där med banden om bananerna! Fast taskigt mot barnen då det väl inte blir restbananer över till dom.

 10. Biggeros skriver:

  Ja, visst har vi fått en timme extra idag=))
  Ja, du har tolkat båge på ett suveränt vis. All eloge till frukthandlaren att dela ut gratis frukt till barnen. Om jag inte minns fel kallar norrmännen banan gulböj eller är det bara en skröna….
  Otroligt lustiga namn på väg skyltarna. Kunde ni hålla er på rätt väggren eller fel för oss som tycker att höger väggren är mest korrekt=)) Ha en fortsatt trevlig resa!!!

  • Ama de casa skriver:

   Tack så mycket! 🙂
   Jag tror att det där med guleböj bara är ett svenskt hittepå, men ett roligt sådant 😀
   Jodå, vi har klarat av vänstertrafiken såhär långt i alla fall. En ledtråd är att ratten sitter på fel sida när man ska kliva in i bilen 🙂
   Tack och ha det gott du med!

 11. Micke skriver:

  Fina bågar där…en fantastisk samling….bra jobbat. 🙂
  Fast själv föredrar jag nog ostbågar när det nu ändå är söndag och vilodag för mig.

  Australien är ju ett fint land…har nån bekant eller två som bor där och de tycks ju trivas…fast det enda jag har att jämföra med är ju ”Flying doctors” som gick på tv för många herrans år sedan…bästa tvserien för en tid där.

  På svenska hette den ”Doktorn kan komma”…jaja…svenskar och översättningar 😉

  Ha det bäst nu.

  • Ama de casa skriver:

   Det heter tyvärr ostKROKAR, så dom fick inte vara med i inlägget 😉

   Åk och hälsa på dina vänner vettja! 🙂

   Ja svenska översättningar av filmer och serier är inte så bra alla gånger. Minns att varenda film med Goldie Hawn ett tag hette ”Tjejen som…” och Mel Brooks-filmer fick titeln ”Det våras för…”. Fast det har nog blivit något bättre nuförtiden.

   Jag gillade också ”Doktorn kan komma” 🙂

   Tack detsamma!

 12. Stina skriver:

  Hi, hi, jag har gjort som du! Tvingat tillbaks min sambo för att fota på toan i Murcia😂

  • Ama de casa skriver:

   Dom får ju faktiskt skylla sig själva, dom borde kunna räkna ut vad som händer när dom berättar… Anders kände sig rätt obekväm med kameran inne på toa, men han inväntade i alla fall tills det var tomt där 🙂

 13. åsa skriver:

  Toabilden var ju en 10 tiopoängare 😀
  Tur Anders är så väldresserad att han både berättar å fotar då han upptäcker bra skyltar 🙂
  I år har jag inte sett en enda regnbåge… tro om klimatförändringarna liksom har suddat ut regnbågen?

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Anders är himla bra bloggdresserad helt enkelt 😉 Nejdå, jag är så tacksam för hans hjälp. Ibland stannar han helt plötsligt och när jag undrar varför så blir svaret ofta ”Jag trodde du skulle fota det där?” 😀

   Jag har sett flera stycken, men på södra halvklotet… Det KAN ha med klimatet att göra, dom har dragit söderöver, regnbågarna 😉
   Kram

 14. surridurr skriver:

  Bågprovet klarade galant.
  Snyggt jobbat!
  Nu då du hittat bågen igen kanske ni ska ta er tillbaka och söka efter skatten där där bågen slutar?
  Ja det var skönt att klockan faktiskt var en timme mindre. Men man borde också få låneränta för den timmen vi blev bestulna på i våras kan jag tycka!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag börjar tro att den enda skatt jag kommer att få är nån ny variant som skatteverket har hittat på. Nu funderade jag till på nånting som jag inte tänkt på förut. Varför heter det ”skatt” det man betalar till staten? Jag ser det inte som nån skatt direkt… Fast för staten är det ju det, såklart 🙂

   Jag tycker också att man kunde få ränta. Sniket!
   Kram

   • surridurr skriver:

    Men jag fick i fredags en luten skatt!!!! Utan regnbåge. 1465kr. Jag har visst betalat in något två gånger. Typiskt mig, eller? Men eftersom jag inte har autogiro så fick jag på på utbetalningsavi. Så bökigt! Då man till den banken utställaren av avin har. Gillar inte……Har två st utbetalningsavier där datumet gått ut. Blir kanske detsamma med den här utbetalningen?????
    Troligen är jag inte din konkurrent om Nobelpriset i ekonomi!!??
    Kram

   • Ama de casa skriver:

    Grattis till skatten! Se nu till att ta det som en start på veckan att gå och hämta ut pengarna och ta en härligt god lunch för dom och shoppa upp resten.
    Bra tips från ekonomen va? Tycker det är bättre att använda pengarna än att låta dom frysa inne 😀

 15. kajsalisasblogg skriver:

  Det är tydligen inte bara här hemma i Sverige som vi haft snygga regnbågar sista tiden. Gillar det speglelblanka bågformade konstverket. Strongbow var fyndigt.

 16. Anneli Häggkvist skriver:

  Det är så man bågnar 🙂 fattar inte hur du kan hitta allt 😀 Fyndigt som vanligt ! Vaknade supertidigt i morse…🙃

  • Ama de casa skriver:

   Dom finns lite överallt, bågarna. Har bara inte riktigt tänkt på det förut 🙂
   Morgonstund har guld i mund 😀 (Så sägs det i alla fall, har aldrig riktigt fattat… 😉 ).

 17. Beppan skriver:

  Häftig kavalkad av bågbilder. Och vilken resa ni gör!
  Sista bilden tog hem extrapoäng – vem vill ställa sig där och uträtta ngt…..

  • Ama de casa skriver:

   Tack Beppan! 🙂
   Kunde liksom inte låta bli att ta med sista bilden i repris… Jag tror det fanns toabås där dom kunde gömma sig grabbarna, men jag var inte in och kollade 😀

 18. bpz3 skriver:

  Vilken avslutning av ett suveränt kombobidrag:-) Du har verkligen täckt alla bågar om man säger så;-) Å några goda skratt fick jag som vanligt på köpet:-)
  Bland annat skyltstolpen där sista skylten handlade om alkoholförbud mellan klockan 8 på kvällen och 8 på morgonen. Bra, resten av tiden är det fritt fram att förtära alkohol alltså. Bra att veta.
  Frukt till barnen läggs ut här också, fast här ser bananerna inte hälften så fräscha ut som på din bild.
  Alla dina bågar förutom regnbågen är du ensam om! Suveränt jobbat! Är som vanligt mäkta stolt över dig.
  Tusen tack för ett enastående inlägg och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Tack BP! 🙂
   Vi tänkte också på det där ”tidsinställda alkoholförbudet”. Ganska bra kom vi fram till. På lunchen och tidig kväll kan man ta sig ett glas vin eller två. Men sena kvällen och på natten då får man inte ta nåt. Det är väl som regel då dom värsta partajarna är i farten och då är det lätt att dratta utför nån klippa eller så.
   Både bananerna och mandarinerna såg hur fräscha ut som helst! Vi kom från affären med några mandariner, men dom hade vi betalt för och inte snott dom av barnen 😉
   Tack igen, BP! 🙂

 19. Anemonen skriver:

  wow säger jag så fyndigt av dig. Så många bågar trodde jag knappt det fanns. Härligt att läsa din blogg.

 20. Susjos skriver:

  Snyggt skyltat och bågar fick du med i massor! Sista fotot från herrtoan är ju bara bäst, haha!!!
  Å jodå, här i Sverige får barnen också gratis banan i livsmedelsbutikerna, inte dumt tänkt alls!
  Kör försiktigt vidare!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det en roligt ”dekorerad” toa där i Murcia 😀
   Eller så ger man barnen för mycket energi? 😉 Haha! Nejdå, visst är det en bra idé 🙂
   Vi kör väldigt försiktigt och som tur är så är det inte så väldans mycket trafik i dom här delarna nu heller 🙂
   Kram

 21. Emma Engström skriver:

  Regnbågen är verkligen en av de finaste bågarna ändå 😀

 22. På ett sätt ganska skönt att det inte finns en sån skylt på förarsidan. Visst finns det dummies, men så knäppa kan ingen vara… Och skönt att ingen annan verkar tro det heller 😉

 23. Geddfish skriver:

  Massvis med bågiga skyltbilder, där har du verkligen bågat in två flugor på smällen! Nyss såg jag sköldpaddor på TV förresten, som gjorde varandra på smällen. Och det blev bågiga små¨sköldpaddsägg 😀
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Gjorde varandra på smällen? Det lät avancerat 😉 Dom sköldpaddsägg jag har sett har sett ut som pingpongbollar:

   Men det är ju en variant av båge det med 😀
   Kram

 24. paulamerio skriver:

  Av alla jättefina bågar så är ju det sista fotot bara för härligt! Det slår alla andra med hästlängder! Superduper-bågar har du fått till från andra sidan jorden

  • Ama de casa skriver:

   Tack så mycket Paula! Den sista bilden kunde jag inte låta bli att ta med, trots att den är från ”fel” sida av jorden och dessutom en gammal repris. Tyckte att den passade så bra in på temat 😀

 25. yfronten skriver:

  Det var många bågar, men jag är lite besviken att du missade motorcyklar. 😉

 26. Ditte skriver:

  Roliga skyltar i kombination med bågar. Många, varierade varianter. Kul med resande i ”bågar”. Tack för denna tur!
  Ha det fortsatt fint på resan.

 27. tjusig regnbåge! många annorlunda bågar! Jag har varit med och gjort en undersökning (?) hur man kan spara tyg på airbag-fabriken… i Vårgårda, och skrivit manualer för verkstäder på VolvoLastvagnar hur man installerar airbag….

 28. Helen skriver:

  Underbart att börja dagen med att läsa och beskåda dina bilder till temat båge! Man bara måste dra på smilbanden när man läser dina roliga, tramsiga texter och ser bilderna till. Kan inte få en bättre början på veckan! Tack för det!

 29. farfar hebbe skriver:

  Ja fy för det som är på G vädermässigt,skulle räcka om det var vinter mellan Luzia och 13:ondagen..Haé skönt i värmen.Kram.

 30. Anki skriver:

  Som alltid en perfekt kombo! Många olika bågar och skyltar … snyggt jobbat igen!

 31. Åke skriver:

  Så fina skyltar vi får se, det sista tar ju priset 👍

 32. ibland när jag handlar jag med min mor, har vi stått vid gratis-frukten och fnittrat… jag är ju hennes barn 🙂

 33. Klara Ovidia skriver:

  Ama de Casa; Du har inte svårt för vare sig bågar eller skyltar,humor och en liten fena på knorren blir det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: