Förflyttningen igår…

 

… och ett par grejer att kolla in utefter vägen. Det kommer det här inlägget att handla om.

En av grejerna valde Anders ut, och Ama hittade ännu en intressant fyrkanteblutt i kartboken.

Men vi inleder med kvällen i Saint George.

Det här var utsikten från vår vårt rum:

1

Härligt med en pool utanför, men vad hade vi för nytta av den egentligen? Vi badar ju aldrig.

Men… Plötsligt händer det!

2

Visst badade vi. Fast vi värmde upp oss i bubbelpoolen innan vi vågade oss ned i den stora (uppvärmda) poolen. Två saker kan man lägga märke till där. Den gula trappen på dom två första bilderna ledde upp till vårt rum, inget dumt läge alls. Sen kan man även observera att Ama tycks ha tappat ett ben där på sista bilden.

Dagen efter (igår, alltså) så var det dags att lämna Saint George och då kommer vi till Anders val av stopp på vägen till nästa ställe:

3

En park just utanför stan. Ama gillade den redan när vi närmade oss. Kände sig mycket välkomnad kan man säga.

4

Det var en väldigt fin liten park som var oerhört välordnad.

5

Många skojiga ökenväxter fanns det…

6

… och dom var pedagogiskt uppmärkta också. Fast den där blev väl lite felklassad? Ama tror att det var en lavend… Eller nej. Det kanske det inte var.

7

Det fanns dinosauriespår även här. Det där avtrycket ovanför Anders hand visar att dom inte var fullt utvecklade. Tre fingrar? Till och med seriefigurer har fyra.

8

Det fanns även pedagogiska skyltar när det kom till dinosauriespår. Här jämförde Anders sina 44-or mot ett annan variant. Man kan säga att där hade det inte räckt till med den skostorleken.

9

Sen fanns det ickellipickelli-små spår också. Men här fattar till och med Ama att det var fusk. Tror inte att den gångvägen är sådär jättemånga miljoner gammal.

10

Anders satte sig ned och gungade i en hammock, gungeligung, gungeligung.

Men han sitter sällan stilla så länge…

Han spratt upp och…

11

… petade på växterna…

12

… klättrade där man inte fick klättra (kolla den inringade skylten)

13

… och sprang upp och balanserade på en kant.

14

När sedan barnen blev inspirerade av hans beteende såg Ama det som bäst att vi åkte vidare.

Det var Anders val av stopp igår på väg mot vårt mål.

Ama hade hittat ännu en fyrkanteblutt, så vi gjorde en liten omväg för att kolla in detta:

15

Joshua Tree Forest. I bakgrunden ser man Beaver Dam Wash lägsta punkten i Utah, 664 meter! Jomen var väl det det mest spännande på hela dan? Jodå… Man kan ju bara jämföra antalet bilder i det här inlägget… Men Ama minns ändå den otroligt fina tur vi fick genom Joshua Tree National park 2014. Den kan ni se HÄR ifall ni missat.

16

Strax efter åkte vi in i Arizona och knappt en halvtimme senare åkte vi in i Nevada.

Okej. Anders mål var väl bäst. Men det mest spännande på hela dan hände just innan vi skulle lämna Utah. Såpass spännande att Ama inte ens vågade fotografera även om det verkligen kliade i fingrarna (om ni vill slippa en lång text, så hoppa till sista bilden).

Vi åkte in mot en liten by. Nedförsbacke och en hastighetsbegränsning inträffade. Vi sänkte såklart farten. Den sjönk ytterligare och vi sänkte igen. Sen kom det några konstiga skyltar… Man skulle minska ytterligare ”if school session is in progress”.

Hur ska man veta när det är? Så resonerade vi. Anders bromsade in ytterligare, trots att det inte fanns en enda människa (stor eller liten) i sikte.

Vi kom ut ur området och fick se nåt som vi bara har sett i TV-program av typen ”Cops” tidigare. Vi såg en blinkande polisbil i backspegeln som stoppade oss.

Vi hade kört 11 km/h för fort. Vi pratade med den mycket trevlige poliskonstapeln och förklarade att vi inte hade förstått skyltningen. Hade dom inte haft den där texten med ”school session in progress” hade vi självklar minskat hastigheten.

Såna där ”slow down when lights are flashing” fattar vi och lyder självklart.

Vi förklarade för den trevlige (men ändå lite skrämmande) polisen att vi var från Sverige och var vi hade varit och vart vi var på väg.

Han tittade på våra pass och hyrpapper på bilen och lät oss (efter att ha kollat våra papper i sin egen bil) komma undan med en muntlig varning. Sen sa han att vår överträdelse egentligen skulle ha kostat i storleksordningen 250 dollar.

Vi var väldigt nöjda med att ha pratat oss ur den situationen så vi kom undan med blotta förskräckelsen och tjänade dessutom en himla massa pengar!

Vad ska vi göra med alla dessa då?

Tja…

Vi kan ju alltid sätta alla dom slantarna på rött – vi är ju ändå i:

17

Las Vegas.

Gomorron!

46 Responses to Förflyttningen igår…

 1. Anki skriver:

  Oj … ni hade alltså badkläderna med er!?
  Oooops! Spännande färd alltså! Gör inte av med alla pengar på spel och dobbel nu!
  Trevliga ställen att stanna på – gillar Anders val bäst 🙂
  Ha det fortsatt gott!

  • Ama de casa skriver:

   Jäpp. Badkläderna fanns i packningen och hela packningen hade vi med oss 🙂
   Vi spelar inte alls. Förr om åren brukade jag växla EN dollar till 5-centare och spela upp alltihop på enarmade banditer. Nuförtiden kan man knappt hitta såna här. Jo, banditer finns det määängder av, men deras armar har amputerats och ersatts med knappar, det är inte alls samma sak. Sen kan man inte stoppa in mynt heller, utan man ska ladda ett kort…. Många saker VAR faktiskt bättre förr 😀

   Jag kan hålla med om att Anders val vann över fyrkanteblutten, men utan den lilla omvägen hade vi inte fått uppleva den spännande polisjakten ( 😉 ) och tjänat 250 bucks 😀

   Tack så mycket!

 2. TravelAnna skriver:

  Åååh, så snart jag läste Nevada så tänkte jag på Las Vegas. Och så skrollade jag ner. Eller rättare sagt: Jag läste faktiskt allt! Som alltid är det lika underhållande att ta del av dina reseberättelser i text och bild. Bra jobbat där med den snälle men skrämmande polismannen! 😉

  Jag var i Las Vegas 2008 och blev helt förälskad i staden. Måste absolut återvända! Njut på. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Nevada är väl nästan synonymt med Las Vegas (och Reno), spelstaten… Dom flesta glömmer bort att det faktiskt är Carson City som är huvudstad i Nevada 🙂
   Vi kände oss nöjda att ha lyckats övertyga polismannen om att vi var ”oskyldiga” 🙂

   Visst är det en häftig stad! Helt overklig men otroligt kul att gå runt och titta. Det här är mitt 5:e besök i stan och det blir nog inte det sista heller. Fösta gången kom vi hit 1988.
   Tack och ha det gott du med! 🙂

 3. farfar hebbe skriver:

  Las Vegas.Äntligen har jag fått rätt,jag har ju sagt Las Vegas hur länge som helst,snacka om att ha känsla förresrutter..Haé Kram.

 4. Det var en riktigt fin trädgård med måmnga lavendlar där! Vi har en lavendelavdelning med taggar i Palomaparken och där är det jättefint, väldigt intressant att se hur många tagglavendlar det faktiskt finns.

  Jag gillar de yttepyttiga små avtrycken! Även om de inte var riktiga. Ett så enkelt sätt att göra en trist betongplatta lite intressantare..

  Ojojoj, inte kul att bli stoppad av polisen! Tur ni kunde prata er ur situationen och använda era SPARADE pengar till annat. (Språkpolisen harklar lite här, serru. För det var väl inte så att den riktiga polisen gav er några pengar?)

  • Just ja, glömde ju!

   Tycker det ser ut som att du tränade cancan där i poolen. Brukar de inte göra det på Las Vegas scener?

  • Ama de casa skriver:

   Visst är dom där taggiga lavendlarna vackra! Kommer i hur många utföranden som helst också 🙂

   Det fanns ett helt gäng med spår i olika storlekar kors och tvärs över gångvägarna. Dom piggade upp!

   Jag tycker det är mycket trevligare att ha tjänat pengar så jag fortsätter att se det så – ett tillskott i resekassan istället för ett uteblivet avbräck i densamma 🙂
   (Jag vet egentligen att det är sparade pengar, så språkpolisen kan andas ut 😉 )

 5. mamma C skriver:

  Sätt inte sprätt på hela resekassan nu.
  Kram Carin

 6. surridurr skriver:

  hahaha…..ni kom undan med blotta förskräckelsen där………och sparade mycket pengar…..eller förlorade ni dom vid nästa mål? Kram

 7. Yvonne skriver:

  Las Vegas låter inte helt fel det heller. Håll hårt i plånboken bara, har hört att det är lätt att bli ruinerad där – eller stormrik 🙂

  Vilken snäll polisman ni träffade på, men ni såg säkert helt oskyldiga ut så han släppte iväg er utan böter.

  Väntar med spänning på bilder och inlägg från Vegas

  • Ama de casa skriver:

   Dom som blir stormrika är till största delen casinoägarna… Så vi avstår att ens testa 🙂

   Han var verkligen jättetrevlig. Vi behövde inte ens gå ur bilen och sätta händerna på motorhuven som man ser i såna där polisserier 😉

   Det kommer nog nåt inlägg även från denna stad 🙂

 8. friochlycklig skriver:

  Åh nej. Fall inte i spelträsket. Livsfarligt! En härlig resa med spännande sevärdheter. 😎👍🎲

  • Ama de casa skriver:

   Speldjävulen är en lömsk figur som jag drabbats av vid vissa tillfällen. Fast aldrig när det är pengar inblandat, bara ”oskyldiga” dataspel som tetris och wordfeud Men det var många år sen nu 🙂
   Vi trivs jättebra på vår resa 🙂

 9. Geddfish skriver:

  Nu börjar det bli farligt. Spelandets fasor. Men ni hade ju redan tjänat en hacka av polisen 😀 ojoj, vicken resa ni är ute på! Kram

 10. Ami skriver:

  Oj, vilken tur att ni slapp betala böterna…och ännu värre kanske hamnat i finkan 😮
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja tänk om vi hamnat i fängelse… Det var nog tur att jag höll fingrarna i styr och inte fotade polisen, då vet man aldrig vad som kunde ha hänt… 😉
   Kram

 11. Ditte skriver:

  Vilken tur i oturen. Bra att ha talets gåva när det blir skarpt läge. Och en del spänningsförhöjande saker han ni ju uppleva på vägen till Vegas. Minns att både jag och döttrarna tyckte att klippöknen här var tämligen långsträckt innan vi kom fram till Vegas. Inte direkt så omväxlande. Men ni tog en annan väg och med något mer varierade omgivningar. Vi kom från L-A och det var mest en transportsträcka.
  Önskar en en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Vi sa just det när vi (mycket lättade) åkte vidare att det där hade vi nog aldrig lyckats med i Spanien. Så mycket enklare att förklara på engelska.

   Många av dom långa motorvägarna genom öknen är supertrista transportsträckor. Då brukar vi lyssna på sommarpratare eller dokumentärer, det gör att resan går snabbare. Eller ja, det känns som det går snabbare i alla fall 🙂

   Tack och ni får ha en fin dag!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Man brukar se honom både nu och då här i stan. Inte ännu denna gång dock. Fast förra gången såg vi honom köra runt på en permobil, och kan var klapp kanon… 😀

 12. Ruth i Virginia skriver:

  Som du har läst, levererade jag en begagnad bil till en bilhandlare i Salt Lake City. När jag fått nog av SLC, gick jag tillbaka dit, och frågade, om han hade nån bil som skulle längre västerut som, t.ex. LA eller San Francisco. Tyvärr, det hade han inte , men han hade en Cadillac, som skulle till Las Vegas. OK!

  Detta var 1952. Las Vegas var bara ett stopp på vägen till LA.
  Det fans ETT hotell i stan. Annars fanns det bara Vilda Västern
  typ barer, med såna där svängdörrar, som man sett på cowboy-
  filmer. Jag tittade in i ett par, för jag var hungrig. Kände mej skraj – en lantlolla från Dalarna med en gammal resväska. Gick direkt
  till Grayhound busstation och tog bussen till LA, dit jag kom
  vid 2-3 tiden på morron. Men det är en annan historia.

  Moderna Las Vegas är för mycket BLING för mej, och det gör ont, när jag tänker på hur mycket vatten det går åt i ett ökenområde som södra Nevada (antagligen geolog-makens inflytande) 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Du var verkligen äventyrlig av dig som vågade dig på dom där tripperna, Ruth! Men resultatet blev ju hur bra som helst ändå nu när man vet facit av det hela 🙂

   Ja, nog är det mycket bling och en hel del slöseri med det mesta. Men jag är fortfarande väldigt fascinerad av den här stan 🙂

 13. BP skriver:

  Hotellet med pool var nog det bästa hittills, eller!? Å ni hade badkläder med er, inte illa. Årets dopp avklarat alltså. Växterna med sina konstiga ”frisyrer” var riktigt häftiga, och stenbumlorna med.
  Så bra att ni nu kan spendera 250 dollar på ett casino i Las Vegas.
  Minns att vi råkade ut för en liknande incident i Daytona Beach, Florida. Vi klarade oss också utan böter. Dumma svenskar du vet… Den äldre konstapeln undrade till slut om vill ville göra honom sällskap på en bit (skräp-)mat. Vi tackade faktiskt ja, för vi insåg ju snabbt att han ville bli bjuden. Det blev i alla fall betydligt billigare än 250 dollar.

  • Ama de casa skriver:

   Det var inte dumt alls det motellet, men det vi bor på nu har jag faktiskt längtat efter att få återvända till 🙂
   Badkläderna har varit med på resan men varit tämligen oanvända fram tills nu. På Grönlandsturen hade vi pool på båten, men det var inte direkt badvänliga temperaturer (utom i bubbelpoolerna), men många badade ändå.
   Haha! Kul att ni ”mutade” polisen med skräpmat. Såna där händelser blir roliga minnen när man väl kommit undan med blotta förskräckelsen 🙂

 14. Znogge skriver:

  Grattis till badet! Tur att ni kom till skott men det var väl svårt att smita undan med det läget.
  Snyggt jobbat att ni snackade er undan böterna. Det hade varit sura pengar minst sagt. Nu har ni i stället chansen att mångdubbla dem 😀

  Ha det gott!

  • Ama de casa skriver:

   Tack! Plötsligt händer det – vi badade! Men det var ju inte direkt kallt, varken i vattnet eller på land.
   Ja, det var faktiskt väldigt konstigt skyltat. Och jag är ändå något av en skyltspecialist 😀
   Haha! Vi avstår från spel och dobbel. Tror det är säkrast så 😉

   Tack detsamma!

 15. Freja skriver:

  Då är ni miljonärer nu då. Grattis!

 16. yfronten skriver:

  Ser agave ut så där? Jag har mest hört det i form av sirap. Och Joshua tree är en skiva med U2.

 17. Susjos skriver:

  Men jösses, är i chock att ni blev stoppade av polisen!!! Fy så läskigt, tur de är trevliga de där konstaplarna, och att man kan kalla sig lite ”förvirrad svensk turist”, grattis till de sparade pengarna! Å lycka till i Las Vegas, nu blev jag avis…den där stan alltså!
  Kul att få se bevis på att ni badade, det ser så varmt och skönt ut!
  Kram och ha det gott !!!

  • Ama de casa skriver:

   Det var allt lite läskigt att se dom där blinkande ljusen i backspegeln. Anders konstaterade att han visserligen blivit stoppad av poliser förr, men då i ”vanliga” kontroller. Att bli ”jagad” på det där viset har vi aldrig varit med om. Men det gick ju bra ändå 🙂
   Vegas är verkligen en häftig stad! Konstgjord där på stripen, javisst! Men häftig ändå.
   Det var väldans skönt att ta sig ett dopp 🙂
   Kram och tack detsamma!

 18. MariArne skriver:

  Där hade ni tur må jag säga! Vi är nu på plats i Torre. Gudskelov inga skador på huset. Kram

  • Ama de casa skriver:

   Tror aldrig att jag hade lyckats övertyga en spansk polis om att vi var ”oskyldiga”. Engelskan är såå mycket enklare, även om det går rätt knaggligt med den emellanåt också 🙂
   Skönt att allt så bra ut hemma hos er!
   Kram

 19. farfar hebbe skriver:

  Morsning,Ja Orvar Bergmark var en av våra stora i fler sporter både på gräs och is,men han var väl född i Bureå.En fråga nu,har du sett några banditer än?? enarmade..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Orvar bodde i alla fall i Byske när jag var liten, men han rörde väl sig över stora områden kan tro 😉
   Om enarmade banditerna är rätt sällsynta nu, men banditer, det finns det mängder av.
   Kram

 20. paulamerio skriver:

  Av alla poliser är nog de amerikanska de mest skrämmande, med pistolhylsor vid midjan och vana att skjuta…
  Vi har ju inte känt varandra här i bloggosfären så många år, jag har inte fattat att ni åker till USA titt som tätt! Är det ett favoritmål och har ni kuskat runt hela landet?

  • Ama de casa skriver:

   Vi gillar verkligen att åka runt i USA och har varit här minst 25 gånger (troligen fler?). Har besökt alla stater utom två. I Las Vegas har vi varit 5 gånger tillsammans, Anders har varit här 6. Så det är ett av favoritmålen. Overkligt, men attans så kul att titta runt här 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: