En inte helt lyckad dag igår…

 

… men inte alls dum ändå.

Först ska Ama berätta var vi bodde i förrgår natt. Det HÄR inlägget avslutades med en liten klipphängare: ”Sen åkte vi in i Nevada och efter det så checkade vi in på vårt hotell i…” och en bild med gränsövergången mellan Utah och Nevada. Tittar man noga på den bilden så ser man att vi faktiskt var på väg att lämna Nevada och åka in i Utah igen. Vi var bara en kort sväng in i Nevada på matjakt (och möjligen för att lura Hebbe lite grann).

1

Här checkade vi in. I ett riktigt sunkrum i Wendover, Utah. Det kanske ser ut som vilket annat motellrum som helst, men heltäckningsmattan var läbbig, det fanns inga papperskorgar och det fanns bara ett glas i ett rum som egentligen är avsett för upp till fyra personer. Ishinken hade ingen plastpåse… Ja det var många saker som fattades. Fast sängarna var renbäddade och sköna och det var ändå huvudsaken. Vi skulle bara sova där en natt.

(Så nu, skid- och båtgänget, nu vet även vi hur det är att bo i ett sunkrum… Fast vårt var nog en aning mer lyxigt än det som Carina och Christer brukar få).

2

Morgonen efter (igår alltså) så lämnade vi Utah igen och åkte in i Nevada. Kolla på markeringarna i gatan och fundera lite…

Anledningen var denna:

3

Vår favoritfrukost på McDonalds. Den första på den här resan – satt som en smäck!

4

Sen återvände vi till Utah och skulle gå på ett museum som Anders hade sett ut. En flygplats som hade stor betydelse under andra världskriget.

5

Men det var inte så lätt att komma in där. Den ena dörren hade en väldigt hög tröskel…

6

… och även huvudentrén var svårforcerad. Trots att vi var där en halvtimme efter att dom öppnat (enligt skyltarna på dörren) så var det låst. Det enda vi hörde var hur nån dammsög där inne, förmodligen var det därför dom inte hörde hur vi knackade på.

Vårt första misslyckande igår var ett faktum.

7

Så vi åkte österut igen, längre och längre från Nevada utefter den 7 mil långa raksträckan vi kommit ifrån.

8

Ama fick äntligen se en sån där lastbil som man kan spegla sig i.

9

Och se på tusan – en dubbelspegling! Man ser både vår bil i speglingen i lastbilen och Ama herself i speglingen i bilrutan. Bilden skulle ha passat förträffligt till morgonens Skyltsöndag hos BP i kombination med temat ”spegel”, men tyvärr finns det inte den minsta lilla skylt med på bilden.

10

Lastbilarna kan vara väldans långa här i USA…

11

… och ibland känner man sig rätt jagad av dom.

Vi närmade oss vårt mål lite tidigare än förväntat, så då kollade Ama i sin kartbok med fyrkantebluttarna och hittade genast nåt intressant:

12

I utkanten av stan vi var på väg till låg världens största öppna gruva! Klart den måste kollas in.

Eller?

13

Så här såg det ut när vi var nästan framme på den enda väg som ledde dit.

Vårt andra misslyckande igår var ett faktum.

Dom där fyrkantebluttarna är inte riktigt att lita på, speciellt inte när kartboken börjar vara lite till åren kommen. Men Ama är ju också det, så hon kommer nog att fortsätta att kolla in dom där grejerna när andan faller på.

Vi styrde kosan in mot den stad som var vårt mål för gårdagen…

14

… och kunde konstatera att våra misslyckanden inte var så allvarliga trots allt. Fast det där verkade ”bara” handla om materiella skador, men trist ändå såklart.

15

Vi kom till hotellet för tidigt ändå. Men vi kunde lämna bilen på hotellets parkering och promenera iväg för att käka ”lite”. Portionerna här i USA är verkligen gigantiska! Vi glömmer bort det med jämna mellanrum.

När vi käkat upp så mycket vi bara orkade så gick vi tillbaks och checkade in.

16

Här bodde vi inatt under överinsyn av Humphrey Bogart. Ett betydligt bättre och trevligare rum än dagen innan. Men det fanns allt ett par otrevligheter där ändå. Ama har pekat ut dom i bilden.

Ja, nu är vi i Salt Lake City. Klart vi skulle dit – precis som många gissade på – men vi ville gärna se bilarna i Bonneville också nu när vi hade chansen.

Ha en fortsatt fin söndag och en bra start på nästa vecka!

38 Responses to En inte helt lyckad dag igår…

 1. Det låter som att nästa gång ni planerar in en resa däröver så kanske ni skulle behöva en ny fyrkantebluttbok? (VA?! Blev det rödkrull under det?)

  Bilden innan spegeltankbilen, den var fin! Det måste väl vara vatten utmed väg och berg? För inte kan det väl speglas i salt …?

  Riktigt läskiga saker där i hörnet på hotellrummet, lite mardrömsvarning om det är det sista man ser innan man somnar på kvällen.

  • Ama de casa skriver:

   Faktum är att jag stod och höll i en ny upplaga av fyrkantebluttboken (rödkrull även här…) men snåltarmen slog till. Har ju oftast nya kartor över stater och städer som man får på visitors informations eller på motellen. Men dom har inte lika ”bra” fyrkantebluttar. Ser jag en till så ska jag offra 15 dollar på en uppgradering!

   Jo, det var vatten som det speglades i. Påminde om vårvintern i Norrland när vattnet hade smält ovanpå isen. Men det var salt här. Om det bara var i kanterna eller om det var salt under vattnet också, det vet jag inte.

   Visst är det otäckt! Jag sover med ryggen mot… 😉

 2. farfar hebbe skriver:

  Men du var det nödvändigt med denna utvikning till Nevade,du är en luring.Jag visste ju att ni skulle till Salta Laken.Ni kanske såg lite skrynkliga ut,eftersom ni fick Strykrummet..Haé Kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Det var absolut nödvändigt 😀
   Du visste att vi skulle åka till Salta Laken? Det sista jag hörde var att du gissade på Sacramento… Haha! Du gick på den där Nevadafinten med hull och hår – erkänn! 😉 😀
   Kram

 3. Åke skriver:

  Så spännande 🙂

 4. Geddfish skriver:

  Wow! Spännande! 😀

 5. bpz3 skriver:

  Kan bara konstatera att du faktiskt har lyckats med att lägga upp två Skyltsöndagar idag. Och nu när jag såg bakspegeln igen förstår jag till och med att texten är skriven på självaste spegeln. Det fattade jag inte i första inlägget. Ja, ja, är ju aningen trögfattad.
  Lite synd med två misslyckanden samma dag, men man kan ju inte få allt;-)
  Å precis om i England så verkar även hotell i USA vara barnsligt förtjusta i dessa äckliga heltäckningsmattor. Där har tiden liksom stått still och mattorna har säkert tre till fyra decennier på nacken – YUCK!
  Salt Lake City – det ska bli hur spännande som helst vad ni hittar på där. Ja, det är ju en storstad, så du hittar säkert en bokhandel som säljer en ny fyrkantebluttbok;-)

  • Ama de casa skriver:

   Är det söndag så är det 😉
   Dom där små bilarna på högerkanten av spegeln tror jag hela tiden att det är små flugor eller nåt…
   Nej, man kan inte lyckas jämt. Just dom där två misslyckandena spelade inte så stor roll, vi fick en jättebra dag ändå 🙂
   Visst är det läbbigt med heltäckningsmattor och det har dom på dom flesta motell här i staterna. Den i Wendower var dock synnerligen äcklig. Hur ofräsch som helst.
   Nån ny fyrkantebluttbok har jag inte hittat, men har å andra sidan inte hunnit leta heller. Ångrar att jag inte slog till på den som jag stod och höll i nån dag tidigare. Det där med att ”snålheten bedrar visheten” stämmer tyvärr alltför bra ibland.

 6. surridurr skriver:

  Helt ofattbart med raksträckor på 7 mil. Likaså med de enorma portionerna. Konstigt att de inte ens sätts upp informationsskyltar om att vägen fram till världens största gruva är avstängd. Skönt att ni fick ett bättre rum den här gången.

  • Ama de casa skriver:

   Det är nog lätt att somna när det inte ”händer nåt” med vägen. Det är därför som jag tjattrar på och absolut inte sover själv. Då blir det nog ännu svårare att hålla sig vaken.
   Nån liten förvarning kunde man faktiskt ha fått… Men den kanske har varit stängd i många år vid det här laget, så att ”alla” vet om det.
   Vi är mycket nöjda med både rummet och läget på hotellet 🙂

 7. Ditte skriver:

  Passade ju perfekt att ta en tur hit till Salt Lake City efetr det saltade inlägget härom dagen. Och här har jag faktiskt varit. Bara för ett par dagar.
  Ha det fortsatt bra.

  • Ama de casa skriver:

   Vi har varit här en gång tidigare också, fast det är 20 år sen. Minns inte så mycket av stan, eftersom huvudanledningen till att vi åkte hit då var skidåkning.
   Tack och ha det bra ni med!

 8. mamma C skriver:

  Två inlägg på samma dag. Ha det så bra i Salt Lake City.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det händer så mycket och jag vill gärna hålla nån sorts kronologi i bloggen. Men det kommer att bli många ”restinlägg” framöver. Jag bara varnar… 😉
   Kram

 9. Susjos skriver:

  Fyrkantebluttar…måste kolla om jag också fick rödkrull under, och det fick jag, haha!!! Underbart litet nytt ord!
  Trist att de inte stämmer i verkligheten, men som sagt, ny karta måste nog inhandlas!

  Vilken lycka med strykjärn på rummet, och strykbräda! Ni passade inte på att stryka??? ;-D

  Ha det kul i den ”salta byn”!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Fyrkantebluttar har väl alltid funnits? I alla fall så länge jag har haft den där typen av kartbok över USA, och det har jag haft länge. Undrar hur många upplagor jag har avverkat? Börjar nog bli en del… Dom var dock betydligt viktigare då innan GPS-ens tid 🙂

   Haha! Jag ska hänga ett par handdukar över strykattiraljerna tror jag, så jag slipper se dom… 😀

   Tack – det har varit fantastiska dagar!
   Kram

 10. ni kan väl beställa barnportioner… eller dela… Jag minns de amerikanska biffarna; en biff skulle räcka till en hel familj i Sverige!

  • Ama de casa skriver:

   Vi brukar dela eller ta doggybag (oftast finns det både kyl och mikro på motellen). Sen har dom ibland 55+ menyer där portionerna är något mindre och billigare. Dom tror väl att man inte orkar äta så mycket när man blivit så gammal. Haha! Dom har ju rätt! 😀

 11. Ruth i Virginia skriver:

  Synd att ni inte fick se Binghamsgruvan!

  (1952) Efter att ha levererat den begagnade bilen i SLC, stannade
  jag i stan nåra dagar och tog en sightseeing-buss till gruvan.
  Otroligt hål i jorden för att få koppar. Falu Gruva kan kanske
  räknas som en miniatyr-Bingham.

  SLC är en vacker stad, men tyvärr har den blivit ett tillhåll för
  en massa ”druggare”. Mormonerna tycks inte kunna göra
  nåt at det. – Få se, vad ni rapporterar.

  • Ama de casa skriver:

   Hade varit spännande att se, men dom har väl stängt den nu. Synd! Skulle ha varit kul att kunna visa nån bild så du kunde jämföra vad som hänt såhär ”några” år senare 🙂

   Visst är det en fin stad, men vi har sett en och annan som ligger ute på gräsmattorna under träd. Ser inte kul ut…

 12. Janne skriver:

  Jisses, vilka otrevligheter på sista bilden. Ungefär som kackerlackor. Men jag bara älskar er färd i övrigt. Har alltid gillat den amerikanska landsbygden. Är det en film som utspelar sig i den miljön, så fastnar jag alltid. Och nu får jag ju inlägg på inlägg! Tack 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Det har varit väldigt vackert såhär långt. Jag älskar också att bila runt på landsbygden här i USA. Allt är dessutom väldigt tillrättalagt för bilar inne i städerna också. På gott och ont. SLC är dock en väldigt gåvänlig stad också (tills jag kom till en hemskebacke – då tog jag tillbaks det där med ”gåvänlig” ett tag 😉 ).

 13. farfar hebbe skriver:

  Fäääärrdig,skrek hon Sigrid,det var väl i början på -70 talet,Beppes Godnattstund..Ja du,nu ska jag inte gissa vart ni ska,utan nu hänger jag med åt vilket håll som helst..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Du har ju helt rätt den här gången, Hebbe! Klart du måste gissa vidare – du tar dig! Visst var det Beppisen och gonattstunden jag syftade på 😀
   Kul att du hänger med!
   Kram

 14. farfar hebbe skriver:

  Bättre att gissa,tveksamt,jag ger sanna ledtrådar,jag gör ju inte som du,,,LURAS..Men grattis ändå till pallplatsen..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Hmm… Min ledtråd var inte alls lurig! Det syntes ju klart och tydligt på bilden åt vilket håll vi var på väg… 😉
   Tack! Jag var väldigt nöjd att hamna på pallen 😀
   Kram

 15. farfar hebbe skriver:

  Ja oki,du var tvärsnabb,Nattis Haé Kram.

 16. Åsa skriver:

  Tråkigt och trist med stängda sevärdheter… att dammsuga en halvtimme efter de skulle ha öppnat känns galet.
  Snyggt jobbat med två skyltsöndagar… jag förstår att storheten i USA inspirerar 🙂
  Ha en fin fortsättning på måndagen.
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Museet där dom dammsög var nog inte så välbesökt skulle jag tro, så dom roade sig väl så gott dom kunde där inne 😉
   Dom säger ju att storleken inte spelar nån roll, men ibland gör den faktiskt det 😉
   Tack så mycket – nu har måndagen just börjat för min del 🙂
   Kram

 17. Anki skriver:

  Fyrkanteblutt … en aspirant till ”Nyordslistan” som Språkrådet ger ut varje år!
  Tråkigt att museet var stängt … och gruvan – snacka om otur, men det värsta var nog prylarna på hotellrummet! Får rysningar!

  • Ama de casa skriver:

   Nyordlistan? Det ordet har ju funnits jättelänge! Jag tror jag köpte min första fyrkantebluttkartbok över USA redan 1988 när vi gjorde en tripp på fem veckor runt USA tillsammans med ett par kompisar 😀

   Håller med. Har placerat mig så att jag inte har dom otäcka grejerna i blickfånget 😉

 18. Sophie skriver:

  Vilken otur med Bingham! Det är rätt mäktigt. Minns jag rätt var även en väg avspärrad när jag skulle dit, kanske samma 😉 Istället fick jag köra en annan väg, över en enorm bro och följde strömmen efter de andra hundra bilar som skulle dit. Och vips var jag där.

  Men mycket kan ju hända under åren 😊

  Salt Lake City, missa inte att hälsa på Jesus i den stora katedralen (eller var det nu var) 😁

  • Ama de casa skriver:

   Oj! Det kanske inte var stängt nu heller då, fast det fanns inga hänvisningar och inte såg jag till nån bro heller. Synd ifall vi missade det i onödan…

   Jesus såg vi inte till den här gången 😀

 19. Små motgångar är väl ok när det stora hela är så bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: