Mot nya mål

 

1

Direkt efter frukost igår så checkade vi ut från vårt motell i Denver. Se bara hur fint Ama hade bäddat sängen! Okej. Riktigt sådär fint bäddad var den inte, bilden kan tänkas vara från då när vi checkade in. Men vi är duktiga på att hålla rummet fint och städat så att städpersonalen ska få det så lätt som möjligt, och det är inte bara när vi ska checka ut, utan så fort vi lämnar rummet om det inte har blivit städat för dagen. Hur gör ni? Stökar ni runt eller försöker ni plocka undan medan ni bor på hotell? (Anders tycks ha fått en snygg hatt där? Han saknar nog Schlagerhatten…)

Sen åkte vi iväg mot nya mål.

2

Vem har sagt att motorvägar nödvändigtvis måste vara fula och trista? Klippiga bergen gör verkligen skäl för sitt namn.

3

Fast självklart lyckades vi hamna i en ”trafficstocking”. Det är ändå lite typiskt motorvägar va? (Tänk ”Essingeleden”, Leffe).

4

Vi kom fram till en lång tunnel. Den kände Anders igen från nyheterna dagen innan. Ett fordon hade börjat brinna där inne och det blev kaotiskt. Tydligen klarade sig alla undan med blotta förskräckelsen som tur var, men fy vilken hemsk situation! Av detta märktes ingenting när vi åkte igenom den, tack och lov!

5

Här var Anders i uppfinnartagen. Den ”resehållare” som vi har (hade…) till GPS-en hade sagt upp sig. Det är (var…) en portabel variant som medelst en kraftig sugpropp håller (höll…) Tomtomen fast vid vindrutan. Gummit till sugproppen hade torkat ihop och gått sönder under dom två år som den hade haft semester. Här försöker Anders återuppliva sina ingenjörskunskaper från gymnasiet. Tur att vi hade en stark tejp med oss i bagaget. Lösningen funkade alldeles utmärkt!

6

Vårt första stopp blev i Glennwood Springs. Där skulle Doc Holliday ligga begravd (en gammal revolverman från vilda västerns tid). Ama tyckte det lät bra att stanna och ta en promenad på vår väg, men Anders hade (som vanligt) underlåtit sig att berätta att begravningsplatsen låg uppe på ett stooort berg. Nåja, uppe en kulle i alla fall. Det är inte bara borgar man måste passa sig för! Ama trampade på, det var faktiskt väldigt brant även om det kanske inte syns på den där bilden.

7

Vi hittade ett intressant dekorerat träd på vägen. Varför hade dom hängt en massa band där? Ama har ingen aning, men hon passade på att fota det från många vinklar – gör man det, då får man vila sig lite.

Till slut kom vi upp och fick se detta:

8

 1. Det var inte bara Doc Holliday som var begravd där. Även förebilden till en av gestalterna i en TV-serie hade sin sista vila i området. Ni minns väl ”Alias Smith and Jones”? Kid Curry och Hanibal Hayes. Serien gick på TV i början på 70-talet.
 2. Det fanns såklart en himla massa andra gravar där uppe också, men när Ama såg flaggstången kände hon att hon var på rätt spår.
 3. Mycket riktigt. Där fanns en gravsten över Doc Holliday. Det var dock osäkert om han verkligen var begravd där.
 4. Högre upp hittade vi Kid Currys grav. Eller vi och vi… Ama gick kanske inte med dit upp. Men hon kan – precis som ni andra – titta på bilden i alla fall.

Efter att ha kasat ned från berget kullen på rullgrus så åkte vi vidare.

9

Det där var verkligen en riktig Runaway truck ramp. Det går verkligen mycket upp och ned i bergen och när det går nedför så är det inte så kul om bromsarna slutar fungera. Då kan man sikta på en sån där ”bromssträcka” – en grusväg rätt uppför berget.

Vi fick bekräftelse på att i USA är det mesta väl tilltaget:

10

Tågen är till exempel superduperlånga! Det var mååånga vagnar kvar där i slutet av tåget, bakom träden.

11

Husbilarna är inte så små dom heller. Att ha en sån där bil på släp gynnar troligen inte bensinkonsumtionen.

Ni kanske minns Anders ingenjörstalanger lite högre upp i inlägget? Hans lösning fungerade utmärkt, men bara ett tag. För tungt i kombination med en för varm framruta (37 grader ute…) gjorde att den nyuppfunna GPS-hållaren lossnade.

Men skam den som ger sig!

12

Här var nästa variant. Fortfarande tejp, men den fästes över radion (som ändå knappt funkade bland dom höga bergen). Den knöggliga pappersservetten fungerade som en distans så att inte minsta lilla gupp skulle stänga av GPS-en. Avstängningsknappen sitter till vänster om pappersdistansen. Funkade väldigt bra! Problemet är bara att sätta upp och ta ned GPS-en på ett enkelt sätt. Vill inte lämna den synligt i bilen.

Just nu går Professor Balthazar Anders kors och tvärs i rummet och funderar på en bättre lösning. (Ni minns väl proffesorn? Bland det enda tecknade man fick se på den tiden då det begav sig, även det på 70-talet).

Sen kom vi fram till slutmålet, Colorado National Monument.

13

Helt otroliga vyer!

14

En del av dom påminde om… Nja. Ama har faktiskt en barntillåten blogg, så hon säger inget mer om den där bilden.

15

Efter turen i den fantastiska nationalparken checkade vi in på vårt hotell här i Grand Junction. Anders hittade genast kylskåpet.

Det finns miljarders bilder (nåja, väldigt många i alla fall) från Colorado National Monument, men dom får vänta. Idag drar vi vidare igen.

Gomorron!

73 Responses to Mot nya mål

 1. veiken skriver:

  Vilket härligt varmt inlägg. Vi har den allra största respekten för städerskorna och för söker ge dom så lite jobb som möjligt.
  Tur att du har en barntillåten blogg så man slipper rodna!

 2. Veiken skriver:

  Sorry för särskrivningen i förra kommentaren. 😉

 3. Mamma c skriver:

  Visst håller man sitt rum ordentligt när man bor på hotell. Men bäddar gör jag inte då.
  Härlig landresa ni är på nu.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Vi slätar ut sängkläderna. Är nog en vana sen Anders en gång i tiden glömde en ”extramobil” bland sängkläderna. Vi vill se att vi inte har glömt nån av dom grejer som vi inte har med på ”checklistan” när vi checkar ut (inte en fysisk lista, utan en som finns i huvudet) 🙂
   Vi har det toppenbra! Hoppas detsamma gäller för er 🙂
   Kram

 4. Anki skriver:

  Så klart försöker man väl plocka undan efter sig på hotellet … vanlig ”folkhyfs” skulle jag nog påstå. 🙂
  Så resan fortsätter till lands nu – spännande! Som alltid en massa intressanta resmål på vägen, vart än ni nu är på väg 🙂
  Ha en fortsatt trevlig road trip! (hm … hur man nu skriver det?)

  • Ama de casa skriver:

   Javisst är det vanligt folkhyfs. Men alla har inte det, det ser man när man passerar vissa rum medan städning pågår (ja, jag är nyfiken – undrar om dom andra har finare rum än vi? 😉 )
   Det finns sååå mycket att kolla in här i världen och jag älskar’t! 😀

   Jag skulle skriva roadtrip, men det blev det rödkrull under… 😉
   Tack så mycket!

 5. surridurr skriver:

  Wow vilken miljö. Förstår du har massor av foton. Anders var ju väldigt snygg och fiffig. Jag menar i hatten, samt i sin problemlösning.
  Tyvärr stökar jag lätt till i hotellrum, men innan städningen kommer plockar jag undan igen så städningen ska gå lättare. Dvs inga täcken, kläder kvar på golvet osv. Men bäddar – det gör jag inte.
  Nu är jag nyfiken på var ni befinner er!
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jo, det blev verkligen många bilder, fotade med tre kameror… Endast undervattenskameran och min mobil fick vila 😉
   Det kan vara stökigt i vårt rum också, men precis som du snyggar vi upp innan städningen är på g.

   Vi är fortfarande kvar i Grand Junction, Colorado. Men snart bär det av igen 🙂
   Kram

   • surridurr skriver:

    Har ni också en sån där väldigt hemlig gäst som besöker er och stökar omkring överallt? Det gör min hemliga gäst också. Bär omkring mina kläder och lägger dom på någon stol, fåtölj, soffa eller på någon säng. Tar fram saker hela tiden utan att ställa tillbaka dem.
    Kram

   • Ama de casa skriver:

    Haha! Ja, ibland har vi en sån också på besök. Det gäller att kolla överallt så man får med alla grejer 😉

 6. Yvonne skriver:

  Wow, så häftigt ställe, bra att du fotat mycket så vi kan få se så mycket av platser som många av oss aldrig kommer komma till, så tack för det !

  Du är nominerad till ekonomipriset och Anders borde ju vara nominerad till något fint pris, teknikpris eller nåt. Finns det inget sånt får de väl uppfinna ett kan man tycka.

  Vi brukar också hålla hotellrum i fint skick, dock inte bädda sängen, men plockar undan så det är lättstädat. i NY plockar vi ju inte upp ngt ur resväskan då riks för vägglöss finns på de flesta hotell där, billiga såväl som dyra.

  Ha en trevlig fredag

  • Ama de casa skriver:

   Det är inte bara jag som fotar. När vi är ute så här så fotar även Anders, både med mobilen och sin ”storkamera”. Han lär få ”en del” rensning att göra när han ska organisera fotoarkiven när vi kommer hem…

   Vi plockar så gott som aldrig upp ur resväskan på hotellen. Oftast stannar vi inte särskilt länge på samma ställe. Det är så gott som bara på kryssningar som vi packar upp och det känns otroligt lyxigt! Perfekt när själva boendet hänger med på resan 😀

   Tack detsamma!

 7. Vilka spännande vyer igen, sten istället för is! Om jag bor på hotell ett par nätter så vill jag egentligen inte att nån ska komma och städa… behövs inte

  • Ama de casa skriver:

   Precis vad vi tänkte också – isberg av sten… 🙂
   Vi brukar också skippa städningen, onödigt att städa varje dag – det gäller både hemma och på hotell. Speciellt hemma om jag ska vara ärlig 😉 Fast där är vi också duktiga på att plocka undan. Bor man såpass litet som vi gör så blir det fort väldigt rörigt om man börjar lämna grejer framme 🙂

 8. Geddfish skriver:

  I ett huj, så var ni landkrabbor, spännande! Jag hänger med, såklart och önskar er fina dagar!

 9. Annica skriver:

  Visst håller vi ordning på hotellrummet medans vi bor där.
  Verkligen fantastiskt landskap ”over there” 🙂
  Kram

 10. Janne skriver:

  Nu har ni sovit några timmar men God morgon när ni vaknar. Ni måste vara oerhört uthålliga i ert resande. Jag blir trött bara av att åka till Jönköping (ca 6 mil) fram och tillbaka. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jäpp. Nu har vi sovit och klockan är nu strax innan sju på morgonen här 🙂
   Jag älskar att bila runt, man ser en himla massa grejer. Fast vi försöker hålla körningen till max fyra timmar per dag (helst mindre). Det finns mycket att titta på när man åker, sen brukar vi lyssna på typ sommarpratare och dokumentärer som vi har laddat ned på mobilen också 🙂

 11. Oj vad ni hinner med, tillbaka på varmare breddgrader nu 🙂

  Fiffig han är professor Anders, ni kan inte köpa en sån där armhållare till mobil och fästa där ? då kan ni lätt plocka ur mobilen när ni är iväg 🙂

  När jag bor på hotell, så försöker jag nog hålla efter, vill ju inte att någon skall behöva rota med mina saker heller ..

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nu är det betydligt svettigare 🙂

   Vi har funderat på att leta reda på nån sorts universalhållare, men hittills har vi inte haft tid till shopping. Tack för tipset!

   Nej, sina egna grejer vill man allt ha i fred 🙂

 12. farfar hebbe skriver:

  Oki,då kommer det miljoners bilder från er Roadtrip då,snart..Väntar med spänning Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det kommer förmodligen en hel del bilder utefter vägen och även när vi kommer hem. Alla hinns inte med nu 🙂
   Kram
   PS: Jag lovar – ni ska slippa se riktigt ALLA ändå 😉

 13. Det liksom bara kliar i mig att komma på en bra lösning … Men jag älskar att se Anders lösningar, vet ju att han fixar det där! Antar att det där är superdupertejpen till ryggsäcken! Vet du om att silvertejp här i Spanien heter cinta americana? Tycker jag är helfestligt!

  Har du sett att bergsformationen längst still höger om … de mer erigerade … ser ut som en uggla. Eller en örn är det ju! Ser seriefiguren framför mig, har ingen aning om vad det är för serie.

  Bilden med tåget, hur häftigt som helt! Just att du fick med loket och sedan en massa vagnar. Så häftigt! Snyggt lok var det också!

  När vi var i USA såg vi en som hade en lite mindre bil hängandes så där bakom husbilen, den hade nog bakhjulsdrift för den släpades baklänges. Vi höll på att skratta ihjäl oss, tokiga amerikaner! Men det är klart, en kan köla och den andra sova.

 14. friochlycklig skriver:

  Jag har jobbat som hotellstäderska så jag vet hur det kan se ut och vilket slit det är, så jag lämnar så snyggt jag kan. Colorado ser spännande ut. Fortsatt trevlig resa! Kram

  • Ama de casa skriver:

   Då förstår jag att du har sett både ett och annat…

   Colorado är en väldigt vacker stat – Klippiga bergen är fantastiska 🙂
   Tack och ha det bra ni med!
   Kram

 15. "LillaSyster" skriver:

  Oj sista bilden….varsin dubbelsäng – snacka om lyxboende =)
  Här är det ordning och reda på hotellrummet som gäller, brukar vara schysst och plockar ur sängkläderna sista dagen så att det bara är att bädda nytt. Kräver inte ens städ varje dag då vi bor länge på ett och samma ställe. Vilka fina bilder och tejp är alltid bra att ha med sig. Frågan är om någon vill ha en gammal tomtom idag? Men släng en tröja över instrumentpanelen och låt den hänga ner över gpsen.
  Var sista vangen med på det långa tåget? Ha en fortsatt trevlig resa och en bra fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Motellrummen ser ungefär likadana ut, det som skiljer är sängarna. Finns typ tre varianter: Kingsize (extra stor dubbelsäng), Queensize (dubbelsäng av typ Spanienstorlek) eller så två sängar modell Queensize 🙂
   Oj! Plockat ur sängkläderna har jag aldrig gjort, men jag brukar släta ut dom i alla fall 🙂
   Vi brukar också skippa städningen emellanåt, med det vanligaste när vi är ute såhär är att vi bara bor en natt på varje ställe.
   Haha! Du har HELT rätt – förmodligen vill ingen ha en sån. Men den är verkligen ett värdeföremål för oss eftersom Anders har förinlagt en himla massa gps-adresser till ställen vi vill besöka.
   Jag vet inte om sista vagnen kom med… Kanske hade dom glömt koppla på den? 😉

   Tack! Ha en finfin fredag du med 🙂

 16. Robert skriver:

  Vilka härliga bilder! Däremot vet jag inte om Denver ligger på Grönland? Kanske jag har missat nåt? 😉

  Goeftermiddag! 😀

 17. Ruth i Virginia skriver:

  På tal om den där manicken ni försökte klistra fast –
  finns det inte KARTOR nu för tiden? Det var ju såna man
  använde för att komma dit man ville förr i tiden? Dessutom
  ser man, var man befinner sej.

  På tal om det – Klippiga Bergen – storslagen natur. Väntar
  på fler fina foton av vår ”ryggrad”.

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jodå Ruth. Visst finns det ”riktiga” papperskartor också och självklart har jag en sån med också. En kartbok med USA’s samtliga stater som jag använder för att få överblick. Är ju bra att ha i nödfall också ifall gps-en inte vill vara med. Var väldigt anti-gps när Anders skaffade den första för flera år sen. Kände mig detroniserad som kartläsare… Fast nu tycker jag att den är väldigt bekväm, speciellt i städer 🙂

   Det kommer att komma fler bilder på stenar, vet att du har en viss förkärlek för såna – du blev nog ”smittad” av Don 🙂

 18. gunnardeckare skriver:

  Trevligt ni har det! Alias Smith.. kommer jag ihåg. Bra TV-serie ! Hustrun nästan bäddar fint varje gång vi lämnar ett hotellrum

 19. Znogge skriver:

  Vi håller alltid snyggt på hotellrummet dels för egen del, dels för städpersonalen. När jag har rest med yngsta fröken har dock ena halvan av rummet sett ut som ett slagfält 😉

  Ja, den serien minns jag mycket väl och den var en av mina favoriter när det begav sig.

  Trevlig fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Yngsta fröken verkar ha fått en dålig uppfostran? 😉

   Jag var väldigt förtjust i den serien – dom var så himla gulliga båda grabbarna 😀 Jag gillade Balthazar också – fanns inte så stort utbud på TV då på sjuttiotalet…

   Tack detsamma!

 20. farfar hebbe skriver:

  Ja nu är det mer hösttemp ute,solen har tappat lite kraft den också,men det är skönt.Fortsätter ni nu västerut så hamnar ni väl i Utah,sen kan ni vika ner mot Las Vegas,,Kanske..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   En gissning så god som någon 🙂 Idag har vi haft 37 – 38 grader varmt. Lite för mycket, faktiskt. Hösten känns som den är en bit bort… 🙂
   Kram

 21. Ami skriver:

  Lite ordning försöker man nog hålla på hotellrummet.
  Och de där klipporna liknar svampar…visst menade du det också 😁
  Kram

 22. Emma Engström skriver:

  Åhh vilken upplevelse alltså! 😀

 23. Ditte skriver:

  Vi är nog också för att ha det prydligt på våra hotellrum och det brukar fungera bra. Kul med . Jätteroligt med en tur till Colorado National Monument. Vi hade det en gång på listan men det kom på avvägar. Så jag väntar på din rapport.
  Trevlig fortsatt resa.

  • Ama de casa skriver:

   Just nu ser vårt motellrum ut som… jag vet inte vad. Men innan vi ger oss iväg imorgon bitti så kommer det att vara ordning och reda 🙂
   Du kan nog få vänta en stund på den där rapporten från Colorado National Monument – det händer mycket varje dag nu 🙂
   Tack så mycket Ditte!

 24. BP skriver:

  ”Alias Smith and Jones”, ooooops, aldrig hört talas om faktiskt. Jag njuter av dessa erigerade ”skönheter” i Colorado National Monument istället. Tänk vilken konstnär naturen är alltså. Ser ingen uggla eller örn, men väl två ansikten till höger, varav det bakre liknar ett spöke;-) Här ser jag framemot fler bilder! Å än en gång en kulturkrock: först Grönland, sedan New York och nu Colorado National Monument. WOW!

  PS. Självklart lämnar vi ett hotellrum hyfsat väl städat. Men jag bäddar då inte sängarna. Städpersonalen måste ju ändå byta sängkläder. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Hur kan du ha missat den serien? Då på 70-talet fanns det ju inte särskilt mycket att välja på. Dessutom var dom så himla söta båda två – rena rama ögongodiset för en tjej på väg mot tonåren 🙂
   Naturen är verkligen helt fantastisk. Och så inspirerande för fantasin dessutom!
   Visst är det kulturkrockar mest hela tiden, men isberg och stenberg (och moln) påminner en del om varandra, faktiskt.

   Jag bäddar inte heller sängarna på hotell. Däremot slätar jag till sängkläderna lite. Mest för att konstatera att det inte ligger nån mobil där eller nåt annat som kan vara bar att ha koll på 😀

 25. MariArne skriver:

  Det som inte går att laga med silvertejp är trasigt på tiktigt. Det senare arrangemanget ser ju bra ut så länge det håller. Men nöden är ju uppfinningarnas moder då det löser dig säkert dom rörmokarn sa när någon s**t i vasken. Kram

  • Haha, du skulle se min kusin! Han lagade stuprännan på sitt gamla topr med silvertejp, funkade jättebra. Inte riktigt stilenligt men…

  • Ama de casa skriver:

   Nu är inte vår nuvarande tejp som vi har med silverfärgad, men den funkar bra ändå 🙂 Såg en reklamfilm på nån kryssning för ett tag sen där dom hade en tejp som man till och med kunde laga båtar med – en sån ville jag gärna ha! (Fast jag tror att det var mindre båtar än kryssningsfartyg som tejpen grejade 😉 ).

   Eller så jämnar det ut sig, som han sa som s**t på cykelsadeln 😀
   Kram

   • MariArne skriver:

    Silver eller guld? Huvudsaken det funkar. Eller hur? Nu har hösten kommit till Saltsjö-Boo och vi sticker snart till värmen. Vilket man ser på era bilder att ni redan gjort. Börja med VVK om det blir för hett. Våga vägra kullen

   • Ama de casa skriver:

    Guld måste ju vara bättre egentligen? Det hörs ju på själva ordet… 😉 Men båda funkar säkert.
    Idag hade vi 37 -38 grader varmt. FÖR mycket, men ändå en något behagligare värme, då den är torr. Skinnet, däremot, det tycker inte samma sak. Man blir torr som ett fnöske!

    Jag verkar vara dålig på att vägra nånting överhuvudtaget… 😉

 26. yfronten skriver:

  Nja, jag som är född -74 minns inte början av 70-talet, men Baltazar minns jag! Idag pratade jag om Doktor Snuggles med några lärare och nu måste jag googla drömfåren. När det är sådär varmt orkar man ju inte gå uppför över huvud taget! Rulltrappor ska det vara, har vi ju bestämt!

  • yfronten skriver:

   Drömfåren heter tydligen Lavender sheep i original! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Jag var nog redan för gammal när Doktor Snuggles florerade i etern… Men jag känner igen namnet i alla fall 🙂
   Håller med dig. Idag har jag gått uppför i 37 – 38 grader (inte lutningen alltså, utan temperaturen…). Var fanns alla rulltrappor då? Jag frågade amerikanerna, och dom hade ingen aning, men höll med om att rulltrappor hade varit bra 😀

 27. Åsa skriver:

  Jag förväntar mig att Ni kommer att hälsa på Ruth… kanske inte, det kanske blir som isbjörnen på Grönland… ingenting 😉

  Klippiga Bergen och gravar med cowboys… så Anders bytte borgar mot gravar, kanske samma lika.

  Kör försiktigt.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Ruth bor – tyvärr! – inte i vår färdriktning denna gången. Himla synd tycker jag, fast Ruth jublar nog 😀

   Ja, både gravar och borgar tycks husera på höjder utan rulltrappor, hiss eller ens bilväg… 😉

   ”Vi” kör jätteförsiktigt, tack för omtanken!
   Kram

 28. paulamerio skriver:

  Alltså, Amerika levererar, även denna gång. Make America great again, eller nåt… men vissa saker i USA är verkligen gigantiska, även om mr Trump inte har ett jota med saken att göra hur mycket han än försöker låtsas…. oh, jag blir faktiskt lite ressugen

 29. annettejuhlin skriver:

  Jösses… tågen mitt i vildmarken, uppfarten för lastbilarna för att de skall få stopp, de stora frukostarna, naturen – älskar allting! Så otroligt kul att se, jag måste bara dit! Vi pratade om att göra en liknande resa, men tjejerna var små och det blev en road trip runt USAs östkust istället. Men det här alltså… ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: