Skyltsöndag – band

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Band.

Denna gång är alla bilderna pinfärska. Eller ja, samtliga är från gårdagens resa som vi företog oss.

1

På Alicante flygplats stod vår resväska som var försedd med sitt igenkänningsband framför den bandlabyrint som dom alltid har framför incheckningarna på flygplatser.

2

Sen åkte den iväg på transportbandet in till nåt sorteringsområde där våra väskor många gånger har haft en viss benägenhet att förirra sig till fel ställen.

3

På säkerhetskontrollens rullband la vi lydigt alla våra grejer för att dom skulle åka genom röntgenmanicken. Just att ta den här bilden var däremot inte så lydigt, för i säkerhetskontrollen får man inte fota. Men Ama tror inte att det gäller dom där skyltarna och dessutom är hon mycket diskret när hon tar kort.

4

Inne bland taxfreeaffärerna kunde man bland annat köpa armband. Det gjorde vi inte.

5

Här var det en stolpe med en hylla med vassa kanter mitt på. Den hade dom bandagerat. Säkert på förekommen anledning efter att nån stackars klumpeduns behövt bandageras efter att ha gjort sig illa på den.

6

Dags att kliva på flyget. Ama hoppades innerligt att vårt bagage fanns med på den där vagnen och fick åka upp i planet på bagagebandet.

7

Vi kom fram till Barajas – flygplatsen i Madrid. Den är väldans stor och det finns många rullband som hjälper en fram genom dom långa korridorerna fram till gaterna.

8

Det är mycket man inte får göra på dom där rullbanden. Bland annat får man tydligen inte ha foppatofflor på sig? Såna skyltar borde finnas på fler ställen…

9

Den är som sagt var stor, flygplatsen i Madrid. Avstånden till dom olika gaterna är angivna i minuter, dom som låg längst bort här tog det 31 minuter att komma fram till. Man kunde också komma till bagagebanden och utgången, men vi skulle åka vidare.

10

Medan vi väntade på att vårt nästa plan skulle avgå så såg Anders till att fixa fram bredband åt Ama. Fast först var han tvungen att trassla ut några av dom sladdar som han alltid har med sig. Hans rygga ser fullkomligt livsfarlig ut när den åker genom röntgenmanicken.

11

På vårt nästa flyg fick vi jättebra platser. Gott om utrymme och lite extra fina grejer jämfört med dom som satt längre bak i planet. Bland annat lite lyxigare kuddar och filtar som när dom delades ut hölls samman med hjälp av pappersband.

12

Hörlurarna var jättebra och vi fick också en varsin necessär med lite bra-att ha-grejer. Det där röda bandet är Amas säkerhetsbälte, ett sånt fick alla.

13

Anders provade genast mörkläggningsgrejen. Den fästes enkelt med ett gummiband runt huvudet.

14

Flygturen som tog nästan 8 timmar gick rätt fort ändå. Fanns en hel del filmer att välja på. Ama kollade bland annat på ”Bohemian Rhapsody”, en film om Queen som Ama tycker var ett jättebra band. Vilken pipa han hade, båtmotorn!

15

Till slut var vi framme på slutdestinationen och – HURRA!!! – bagaget kom samtidigt med oss. Vår taxichaufför hade fixat sig en huvudbonad genom att vira en massa band runt skallen. (Ooops! Vi kunde tydligen inte bestämma oss, båda väskorna fick följa med).

Var har vi hamnat då?

För att svara på detta tar Ama hjälp av tuben, Frankie boy och ett storband:

Ni kan nog aldrig gissa var vi befinner oss nu.

Gomorron! (Här har klockan precis passerat 06:00 och Ama orkar inte sova längre. Det hör inte direkt till vanligheterna)

72 Responses to Skyltsöndag – band

 1. "LillaSyster" skriver:

  Wow vilken tolkning du gjort! Du ha en underbar dag i storstaden =)

 2. friochlycklig skriver:

  Väldigt mycket band där på vägen till the big 🍏.
  Ha det fint! 😊

 3. Geddfish skriver:

  Nämen, suveränt!!! Ha det så himla gott och finfint med alla skyltar och band och hemlighetsmakeri, hihi 😀 Gomorron!

 4. farfar hebbe skriver:

  Oki,jag tänkte på Usa när jag såg taxibilen,men blev lite lurad av gubben med banden på skallen.Men sen kom Frank och ställde allt till rätta i mitt huvud(utan band).Så jag vet vars ni är nu, tvärsäkert.. Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Dom där banden på huvudet är populära lite runt om i världen…
   Du är ju duktig på musik och väldigt intresserad, så det förvånar mig inte att du grejade det när Frankie dök upp, även om ledtråden inte var solklar 😀
   Kram

 5. Haha! Jag hade rätt! Båda väskorna åkte med!

  Såg du förresten att hon hade ett band om halsen, hon vid incheckningen?

  Ha en härlig vistelse nu!

  • Ama de casa skriver:

   Du hade rätt – som du ofta brukar ha 🙂

   Nejdu, det missade jag faktiskt. Hade full koncentration på väskan så den inte ramlade av redan från start… 😉 Observant av dig!

   Tack så mycket!

 6. Jennifer skriver:

  Hoppas ni får en fantastisk reda 😀

 7. Bra att bandagera vassa kanter… jag slår ofta huvudet i allt möjligt… mes blödde jag när bommen åkte ner på återvinningsstationen…. i mitt huvud! ”Sånt händer ofta!” sa personalen… Sonen fixade en huvudbonad till mej, han hittade saker i personalens första-hjälp-lådan.

  • Ama de casa skriver:

   Ajdå… Jag har varit nära att få en bom i skallen på väg upp mot Solliden på Skansen. Stod och pratade väder och vind med vakterna… För min del är det oftast tårna som får ta stryk. Har funderat på att vaddera in varenda möbelben vi har hemma 😀

 8. Micke skriver:

  Foppatofflor är ett stort ”NO-NO” i min värld…hujeda mej 😉
  8 timmars flyg måste ju avverkas med något avledande och just den filmen verkar ju vara ett bra alternativ…!

  Ha en underbar vistelse nu. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Visst måste det komma upp fler foppatoffelförbudsskyltar här i världen! 😉
   Det fanns flera filmer att välja på vilket gjorde att flygturen flög iväg. 😀

   Tack så mycket!

 9. Yvonne skriver:

  Grön av avund läser jag ditt inlägg, vi pratade just om NY i morse, om vi ska dit en gång till eller pröva på ngt annat nästa gång det blir dags med USA. Verkar vara bra med Iberia, eller åkte ni Business? Har åkte det en gång med SAS till Chicago och sen med UA till San Fransisco. Per hade så många poäng när han jobbade och hans skulle dit på konferens och då fick jag ta hans poäng och sitta i business, inte alls fel, verkligen inte, en upplevelse man aldrig glömmer. Hade inte ens tid att slumra till på hela resan 🙂

  Nu fick jag sån längtan till Luke´s Lobster i NY, så kommer ni förbi en, så snälla, ät en sån mixed för mig också.

  Ha så underbart där eller om ni åker vidare, så är jag iaf gul av avund.

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade bokat nån sorts Premium-biljett. Just då när vi bokade så var den faktiskt billigare än en vanlig turistklass. Lite finare, men inte business. Nåt sorts mitt-emellan. En fördel var att vi fick lite bättre mat också och satt långt fram. Skönt att inte vara långt bak i kön när man kommer till immigrationen. Fast å andra sidan hade vi ju ingen ny flight att passa in utan skulle stanna i NY.
   Har blivit uppgraderad till business en gång och efter det sa jag ”aldrig mer nåt annat än det!”. Sen såg jag priserna och det har alltid blivit ekonomi efter det ändå, jösses vad mycket dyrare det är! 😀

   Jag vet inte om vi kommer till ”ditt ställe”, men om vi gör det så ska jag ta en extra till dig 🙂

   Tack och ha det toppenbra ni med!
   PS: För oss som åker från Alicante blir det nästan alltid bäst med Iberia…

 10. farfar hebbe skriver:

  Ja det har blivit lite varmare nu efter regnet,en tryckande värme 23 grader trots att solen inte är framme,kan nog komma mer regn.Haé Kram.

 11. skåningen skriver:

  Tror att jag vet var ni är.Ha det bra i storstan!!
  Kram!

 12. Mamma C skriver:

  Du är en fena att få ihop söndagsbloggen.
  Så här ni hamnat i NY också så spännande.
  Kram Carin

 13. Anneli Häggkvist skriver:

  Åhh…vad spännande att följa Er på denna resa! 😀

 14. Många band, där bredband är ett av de viktigaste.

 15. surridurr skriver:

  Smart drag av Anders att ha brillor på utanpå mörkläggningsmasken! 8 tim i flyg är lång tid så då är det bra med bekväma platser och tillgång till filmer.
  Förväntar mig rapport o foton fr NY.
  Förresten, varför något emot foppatofflor som är så sköna?
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det gäller att kunna se filmerna också, då hjälper glasögonen till 😉
   Resan går fortare om man har nåt att sysselsätta sig med och filmer är inte det sämsta 🙂
   Det kommer nog ett och annat från NY framöver.
   Jo, dom kan nog vara sköna, men så fina är dom inte… 😀
   Kram

 16. Znogge skriver:

  Så trevligt med New York! Dit vill jag gärna åka så jag ser fram emot massor med inlägg och bilder 😀

  Ha det riktigt bra!

  • Ama de casa skriver:

   New York är en härlig stad! Fast just nu (efter en härlig och solig dag) så spöregnar det och åskan knallar så mycket den bara orkar. Känns rätt bra inne på hotellet. Prognosen påstår att det är sol fortfarande, men jag tror inte riktigt på det… 😀

   Tack och ha det fint ni med!

 17. Ditte skriver:

  Tack för en läcker rese – skylts – tolkning! Och at ni är i N.Y. hade jag svårt för att gissa.En härlig stad. Bodde här ett år mellan 1978 och 79 och har varit tillbaka många gånger. Men jag antar att detta inte direkt är slutmålet…
  Ha det jättebra.

 18. åsa skriver:

  Här är klockan strax 17.30 och jag skulle gärna vilja lägga mig och sova nu… är Ni där Frihetsgudinnan står eller är hon nån annanstans?
  Tro vad Ni ska hitta på för kul nu när Ni befinner Er i USA, kanske en kryssning?
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Nu är klockan snart 18:30 här och jag tror jag kommer att kunna hålla mig vaken ett tag till 🙂 Jodå, frihetsgudinnan finns här, men hon finns även i en miniatyrvariant i Paris.
   Nåt skojsigt ska vi nog kunna hitta på 🙂
   Kram

 19. BP skriver:

  Vilket härligt inlägg – blandat bandat om man säger så. Tänk så många band man kan hitta på en flugplats och i ett flygplan. Suveränt jobbat. Önskar er en toppen vistelse i New York. Där lär du med säkerhet hitta en himla massa roliga skyltar och annat att rapportera om. Love it!

  PS. Åsså skyltar du med en nyklippt Anders också, utan band visserligen, men ändå;-) DS.

  • Ama de casa skriver:

   Det finns verkligen många band på en flygplats! Har inte tänkt på det förr, men så är det ju 🙂

   Jodå, han hade band där, men gummibandet var bakom huvudet så det syns inte i bild 😀 (Fick med det i bild, men då syntes inte Iberia-”skylten” 😉 )

 20. Anki skriver:

  Ett härligt inlägg som alltid – och en suverän kombo också som alltid! Frankie Boy – han kunde sjunga han!
  Ha det så trevligt där i den stora, stora staden!

 21. Veiken skriver:

  GRATTIS! Äntligen en långresa för AMA. The big Apple till att börja med. Sedan en båt modell större? Ha det jättebäst!

  • Ama de casa skriver:

   Precis! Det var länge sen jag kom iväg så långt. Wien/Bratislava/Budapest var lite av en uppvärmning, annars har jag inte lämnat Spanien sen maj/juni ifjol.
   Tack så mycket och ha det fint ni med!

 22. Susan skriver:

  Hola! Wow – äntligen är ni på väg! Ska bli fantastiskt kul att följa! 🥰
  Kramar från oss! ❤️

 23. byblixtra skriver:

  Det var roligt att få följa med på er resa och se bilder från Madrids flygplats. Det är imponerande att det kan ta 31 minuter att ta sig inom flygplatsen. Det tar det till vår närmaste flygplats och sen tar det bara några minuter att ta sig runt där.

  Lyxigt på flygplanet och välbehövligt för en så pass lång resa. Det ska bli spännande att få se bilder från New York. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Madrids flygplats är verkligen gigantisk! Det går ett tåg (typ tunnelbana) mellan terminalerna också, men den slapp vi denna gång.
   Skönt att ha så nära till flyget och små flygplatser är betydligt mer behändiga att åka från 🙂

   Det var skönt att ha så bra platser, vi satt bra och tiden gick relativt snabbt.

   Kameran har gått varm… Kommer nog en del bilder framöver 🙂

 24. yfronten skriver:

  Ojoj, jag kan tänka mig att Anders väska är en enda härva av sladdar! Hoppas att de (och han) fick komma in i landet utan problem! Ha en härlig resa!

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, hans väska har alla möjliga sladdar och elektroniska prylar. Tar en stund att packa ur allt vid säkerhetskontrollen… Dom släppte både ut och in oss, men oftast vill dom kolla lite extra i hans rygga.
   Tack så mycket!

 25. Helen skriver:

  Vilken massa band du hittade under resan, väldigt uppmärksamt av dig. Foppatofflor borde verkligen förbjudas på fler ställen. Livsfarliga så fort det är det minsta blött underlag.

 26. Susjos skriver:

  Nämen va är det jag ser, ni har åkt till NYC!!!! Jag dör av avund!!!!! Älskar den staden!!! Å massor av band och skyltar fick du med också. SER så fram emot ditt nästa inlägg…..suck!!!! Varmt och skönt har ni också. Hälsningar från ett spöregnigt Solna med +16 grader just nu i kväll!

  • Ama de casa skriver:

   Jo, vi tog turen över Atlanten igen, men nu var det länge sen. Var ju inte så alert ifjol…
   Just nu regnar det mängder och åskar rejält här, men dan har varit jättefin. Hoppas det skärper till sig snart, just nu känner jag inte alls för att gå ut 🙂 Men det är säkert jättevarmt fortfarande – svårt att avgöra i AC-n här inne på hotellet 😉

 27. paulamerio skriver:

  Om jag inte visste bättre skulle jag faktiskt tro att du fixade denna trippen bara för att samla band…till gems-utmaningen…och skyltarna kom ju på köpet! Jag har varit där. för några år sen, ähum 1981 tror jag minsann. Kände mig ganska liten där i the Big apple….med lite mer livserfarenhet skulle jag own the town! Ha en härlig tripp, o tack för att jag får följa med på ett hörn

  • Ama de casa skriver:

   Vad gör man inte för att ordna till både skyltsöndagen och gems-utmaningen? Ibland får man ta till specialknep 😉
   Första gången jag var här var på 60-talet. 67 kan det ha varit? Minns inte så jättemycket av det, men jag minns att vi var upp i Empire State building. Tvillingtornen fanns inte då, och det gör dom ju inte nu heller…
   Stan är verkligen nackspärrframkallande. Jösses vilka höga hus det är!
   Kul att du hänger på!

 28. Ruth i Virginia skriver:

  Hur kom ni på idén att åka till NYC i augusti? Hetaste månaden
  på året, Men ni åkte ju till Arizona i juli, så kanske det är hettan,
  som drar.
  Kanske det blir en liten kryssning norrut ; lär ska vara fint,
  har jag läst.. Grattis till det fina flyget. Don efter person …

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det har varit VARMT! Fast just nu kanske det är svalare för det kom världens regnskur. Svårt att avgöra eftersom vi är inne i behaglig AC-miljö just nu 🙂

   Det var en superbra flygning, tiden bara flög iväg – precis som vi 😀

 29. Härlig resebeskrivning, måste erkänna när jag såg taxichauffören trodde jag nog att ni åkt mer åt andra hållet 🙂

  Då inväntar vi resereportage då 🙂

 30. Ingrid skriver:

  Ha det bäst nu! Massor med kramar till er båda!

 31. TravelAnna skriver:

  Så, nu hittade jag till inlägget där det avslöjades att ni skulle till New York! Läste det om Bushwick först.

  Underbara, underbara stad, som du redan vet att jag tycker. 🙂

  På min senaste NY-resa i juli såg jag också Bohemian Rhapsody. Den var riktigt bra!

  Härliga skyltspaningar och roligt sätt att bygga upp spänningen kring vart ni skulle (även om jag som sagt anade eftersom jag läste inläggen i fel ordning, haha).

  Det såg bekvämt ut där i Premiumklassen! Hoppas ni har en underbar vistelse.

  • Ama de casa skriver:

   Premium var inte alls dumt vid en sån flygning. Dessutom var det billigare än ”vanlig” ekonomi just när vi bokade av nån anledning 🙂
   Jag gillade filmen – och jag gillade Queen väldigt mycket också. En LP med dom var bland dom fyra första skivorna jag köpte när jag fick min första, egna grammofon i julklapp. Haha! LP och grammofon? Ja, jag är stenålders 😀

   Den sista ledtråden i detta inlägg var väldigt svår, så det var ju tur att du hade läst facit först 😀

   Tack, vi har haft det jättebra i NY – svårt att INTE ha det underbart här 🙂

 32. Klara Ovida skriver:

  Först måste jag säga att jag nog aldrig hört någon uttala att hen inte orkar sova mer, det ska jag lägga på minnet Ama 🙂
  Med risk att bli upprepande tråkigt när de gäller dina kombo men det kan inte hjälpas jag tänker så när jag läser. Många band i kombon!

  • Ama de casa skriver:

   Det är väldigt ovanligt när det gäller mig – oftast orkar jag inte gå upp på mornarna, sängen – och sömnen – är som allra skönast då 🙂
   Många band fanns det – kunde ha blivit ännu fler band, men jag hejdade jag mig 😀

 33. MariArne skriver:

  Jahaja då var det dags igen. Trevlig resa. Kram

 34. Janne skriver:

  Hepp! vilket litet flygplan! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Dom som går mellan Alicante och Madrid är inte stora. Ska vi nån längre sträcka så måste vi som regel börja med ett sånt där litet plan… Inte många direktlinjer ut i stora vida världen från Alicante. 🙂

 35. Janne skriver:

  Ha det så trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: