Skyltsöndag – blomma

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Blomma.

Den här gången är faktiskt alla bilder pinfärska! Eller nja… Dom kommer i alla fall från veckan som just har varit, så här på semestern har inte Ama tid att gå ut och grotta i skyltarkivet.

Så vi börjar väl där veckan börjar (måndag alltså) och jobbar oss fram tills igår, lördag.

1

I måndags såg Ama dessa mycket märkliga blommor på Aldi. Ingen aning om vad det kan vara för sort även om dom skyltar med det. Men huvudsaken är väl att det är både skyltar och blommor på bilden?

2

I tisdags promenerade vi i La Mata. Där skyltade dom stolt med vad det var för blommor dom hade planterat på den lilla plätten. Tyvärr tycks dom ha glömt att vattna.

3

På onsdagen åkte vi till Zenia Boulevard och på vägen såg Ama den här blomsteraffären. Ingen vidare bild, men vi satt i bilen och då går det inte riktigt att få till vinkeln som man vill. Riktigt så ”spanskt” kör inte Anders. Inte ännu…

4

Ute på Zenia B hade dom färgglada skyltar med blommor. Det fanns även fiskar där som inte uppfyller temat, men Ama vågade inte riktigt rycka bort dom för att få till den perfekta bilden.

5

När vi kom hem gick vi ut för att äta en bit och då såg vi den där blomtatueringen på kvinnan i mitten. Tatuera sig, det skulle Ama aldrig våga göra – skulle ni, eller har ni rent av redan gjort det?

6

På torsdagen gick vi ned till kyrktorget vid vita kyrkan. Där har en av barerna dekorerat med blommor och blader ovanför skylten med menyn. Inte äkta blommor, men ändock blommor.

7

Mäklare kryllar det av i Torrevieja. En firma heter Azalea Properties och om Ama inte är helt felunderrättad så är azalea en blomma va? Bilden skvallrar lite om det i alla fall.

8

I fredags när vi gick mot busstationen där flygbussarna avgår så fick Ama syn på den här fint blommiga bilen igen. Egentligen skulle man kanske blurra regnumret, men då försvinner ju skyltdelen från den här bilden.

9

På kvällen när vi kommit fram till Wien såg Ama dom här fina blomförsedda hattarna och väskorna. Ångrar lite att hon inte köpte nån av dom där, dom kostade ju bara 3 pengar styck. Åtminstone kunde hon ha köpt en sån där nackkudde. Har många, men dom har en tendens att inte komma med på resorna. Kanske dags att börja skriva packlistor? Exempelvis nackkudde och badkläder kunde stå med på en sån.

10

Vid slottet Belvedere kunde man se både en alpträdgård och en Stalker. Det senare är en vanligare syn, i alla fall om ni frågar Ama.

Sist men inte minst och på allmän begäran (nåja, nåt enstaka önskemål har inkommit i alla fall):

12

Anders skyltar med den oerhört klädsamma outfiten vi fick i  ”nödnecessären” av Iberia när resväskan hade blivit akterseglad i Madrid. Igår morse fanns väskan – till vår stora lycka – i receptionen när vi gick för att äta frukost. Lägg märke till den fina kakelugnen vi har i vårt rum (kändes väldigt nödvändig när det var typ 35 grader ute) och framförallt den mycket passande blomtavlan. Ja, den passade bra till veckans tema åtminstone.

Efter två nätter i Wien är det dags att åka vidare idag. Ingen rast och ingen ro.

Gomorron!

PS: Som vanligt finns det en rejäl bildskörd, så det kommer säkerligen mer från Wien framöver.

Annons

52 Responses to Skyltsöndag – blomma

 1. Znogge skriver:

  Snyggt skyltat som vanligt! Ärligt talat så var outfiten faktiskt bättre på än vad jag trodde den skulle vara. Som man säger, kläderna gör mannen 😀

  Ha det gott vart det nu än bär!

  • Ama de casa skriver:

   Eller så är det mannen som gör kläderna? 😉 Nåväl, han bytte i alla fall om innan vi gick ut. Fegisen. 😀

   Tack och ha det bra ni med!

 2. Anki skriver:

  Ja, men se … ännu en perfekt kombo med skyltar och veckans tema! Bra jobbat igen! Håller med Znogge – outfiten var en positiv överraskning!
  Ha en bra dag!

 3. Klara Ovida skriver:

  Blomstrande skyltning o en outstanding outfit din man modell visar 🙂
  Må gott på resan!

  • Ama de casa skriver:

   Och tänk – den snygga outfiten var alldeles gratis också! Ja, om man bortser från priset på flygbiljetten då… 😉
   Tack och ha det bra du med!

 4. Yvonne skriver:

  Så många fina blommor du hittade till dagens inlägg. Tycker den där outfiten var riktigt snygg, men hade de inte tänkt att han måste ha kläder för att gå ut, eller räknade de med att väskan skulle vara tillbaka då?

  Så nu lämnar ni Wien, kul att se vart nästa stopp blir. Här blir Citronmarknaden nästa stopp och till kvällen blir Indiska vegrestaurangen sista stoppet för idag i alla fall

  Ha en fin söndag

  • Ama de casa skriver:

   Ja tänk om vi skulle på en galamiddag? Då hade ju den där outfiten inte passat så jättebra… 😉

   Låter som du har fina planer för dagen och kvällen – ha en skön söndag!

 5. farfar hebbe skriver:

  Ja det var ett blommigt inlägg,såg att det var blåa ”Pelar-goner” på din första bild..Ja det blir en varm dag även idag,redan onödiga 22,9 kunde stanna där tycker jag..Haé Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag är inte helt övertygad om din analys av första blombilden… 😉 Min app säger att vi har 20 grader här just nu. Känns behagligt 🙂
   Kram

 6. Mycket blommigt.

 7. surridurr skriver:

  Tjusigt skyltat av Ama. Det var ju roligt att vi också fick se Anders i dom där kläderna.
  Kram

 8. Annica skriver:

  Har aldrig kommit på VAD jag vill tatuera så det har bara runnit ut i sanden…
  Kram

 9. friochlycklig skriver:

  Stilig outfit tycker även jag. Det var tur att väskan kom innan ni skulle vidare mot nya spännande mål.

 10. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Kan det vara Salzburg som blir nästa anhalt?

 11. Mamma c skriver:

  Massor av blommor blev det och tatueringar har jag men ingen med blommor. Tyckte dressen var snygg på än vad den såg ut att vara utan någon modell i.
  Ha en fortsatt fin resa.
  Kram Carin

 12. skåningen skriver:

  Det var ett blommigt inlägg!
  Nix jag har inte tatuerat mig och tänker inte göra det heller!
  Det finns många klokord.Det gäller bara att komma ihåg dom.
  ha en bra dag!
  Kram!

 13. "LillaSyster" skriver:

  Wow så mycket fint du bjuder oss på. Jag hade köpt både väska och hatt! Outfiten på Anders….. Tur att väskan kom fram så han slapp gå omkring som en sjukhusinlagd, han gör sig bättre som syster =) och jag tror att han känner sig bekvämare i den rollen också. Inte illa med kakelugn, fyll den med is=)

  • Ama de casa skriver:

   Väskorna och hattarna var himla somriga och fina 🙂
   Jag tycker också att det var tur att väskan kom fram, även om Anders var stilig i den där outfiten 😉
   En isfylld kakelugn? Vilken underbar affärsidé 😀

 14. Geddfish skriver:

  Japp, den här bloggen har stil! En blommig, sådan 😀 Nyfikenheten stegrar sig… vart, bär det??

 15. Ditte skriver:

  Tack för trevliga blommor kombinerade med skyltar. Och idag blommar det verkligen här! Ja, en hatt hade nog vart bra men en nackdel är att man får jaga den om det blåser och både den och blommorna på lättar från huvudet. Men, visst ett band under gör susen.
  Någon tatuering har jag inte. Visst skulle jag våga göra en men förstår inte vitsen. Men vi är alla olika. Precis som blommorna och tur är väl det.
  Önskar er en fin fortsatt resa och trevlig söndag. Idag från Stockholms ytterskärgård.

  • Ama de casa skriver:

   Jo, hade jag köpt en hatt så hade jag nog pysslat dit ett snöre. Men eftersom jag inte är så pysslig av mig så bidde det inget köp 😉
   Jag skulle varken våga eller vilja skaffa en tatuering tror jag. Eftersom jag inte vågar så spelar ju viljan ingen större roll 🙂
   Tack så mycket Ditte, och ha det superfint i ytterskärgården!

 16. En massa fina lavendlar.
  En nackkudde är sällan fel.

 17. Micke skriver:

  Härligt att bagaget kom fram då till sist…!
  Wien har jag aldrig varit i…ser fram emot lite inspiration här då 😉

  • Ama de casa skriver:

   Ja det var verkligen en lycka att bagaget kom till rätta såpass snabbt 🙂
   Jag har varit i Wien två gånger tidigare, men det var år och dar sen så det var kul att återse stan som är himla fin 🙂

 18. åsa skriver:

  Talesättet Allt pryder en skönhet stämmer så väl in på Anders klädd i akut outfit 🙂
  Många blomster blev det 🙂
  Nu sägs det att värmen kommer försvinna så en kakelugn vore kanske behövligt 🙂
  kram

  • Ama de casa skriver:

   Eller hur! Han bar upp den där outfiten väldigt elegant 😉

   Vi har haft behagligt skönt dessa dagar, runt 25 – 30 skulle jag tro och en hel del moln, så man har inte behövt jaga skugga hela tiden 🙂
   Kram

 19. paulamerio skriver:

  Anders ser något blek ut i outfiten men den verkar annars sitta som en schmäck! Vet du, nu vet jag precis vad jag vill ha för blommor på min uteplats! Helt underbara är de, o nog skulle jag kunna tänka mig en söt fisk också med en äkta pussmun! Så mycket blomster/skyltar du har hittat, du har verkligen ögonen med dig. Självklart har jag tatuerat mig, sitter mycket synligt på min underarm där jag förhoppningsvis inte blir lika rynkig som på övriga kroppen…en tanke med allt.
  Nu börjar ju jag undra om ni är på en rundresa i Europa. Ojvoj, det låter jobbigt, men då har du nog bloggfoton som räcker till jul!

  • Ama de casa skriver:

   Dom där blommorna – likt fiskarna – verkar i alla fall vara väldigt lättskötta. Inget vatten behöver dom, och det är lite ovanligt. Speciellt för fiskar 😀
   Smart tänkt där med placeringen på tatueringen! Jag funderade lite på att tatuera ett blixlås över mitt bautaärr på magen, men som sagt – jag vågar inte. Dessutom har jag en himla massa andra ärr på magen nu också, det kunde nog ha blivit kostsamt med alla gaddningar 😉
   Bloggfoton har jag mängder av redan nu efter tre dagar 😀

 20. BP skriver:

  Äntligen skyltar du med riktiga lavendlar, det var på tiden;-)
  Toppen skyltar som alltid, och den absolut gräsliga tatueringen var bra fångad. Hatar tatueringar och det skulle aldrig falla mig in att göra en. Okej då, kanske en pytteliten fotboll på ankeln, men annars;-)

  Iberias outfit är inte alls så dum, förutom att den är aningen färglös. T-shirten kan man ju alltid använda och kalsongerna är just det, kalsonger som sitter perfekt. Varför fick ni bara en outfit och inte två? Är det på grund av att ni bara hade en resväska eller?!

  Tusen tack igen för en toppen skyltning och länken! Ska bli skoj att se var ni hamnar härnäst. Nej, jag gissar inte (fel) igen;-)

  • Ama de casa skriver:

   Riktiga lavendlar? Hur menar du nu??? 😉
   Haha! En fotboll skulle ju passa dig perfekt – slå till vettja! 🙂
   Det är ju bara för mig att tvätta den där outfiten men nåt nytt rött plagg – rosa skulle ju bli mycket bättre, eller vad säger du`:-D
   Vi fick bara en necessär. Jag tror inte att det hade med väskantalet att göra, utan dom var bara ”snälla” och gav oss en när vi frågade efter en sån. Vi var glada att vi fick en tandborste, men skrattade sen och konstaterade att en sån hade vi gott kunnat köpa själva utan att bli alltför ruinerade 😀

   Fegt att inte gissa! 😀

 21. Åke skriver:

  Spännande och kul att få se skyltar från världen över 🤗 Tatuera sig? När jag går under 90 kg ska jag göra det… men jag kommer nog aldrig under 94 😉

 22. yfronten skriver:

  På den bilden med duna försöker de kanske göra en sanddyn, med visset gräs. Hälsningar, Rosen som passar in i temat. 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja du passar verkligen in i temat! Speciellt som du stavar namnet utan den där accenten. (Heter dom så, dom där ”´”-tecknen, alltså? Orkar inte googla. Accenten lät mer som man hade en brytning… 😉 ).

   • yfronten skriver:

    Ja, det heter accent. Namnet kommer från en gård som heter Rosenlund och vår släkt heter inte Rosén. En del frågar om det är adligt och de får gärna kalla mig von Rosen om de vill. 🙂 Var kommer ditt efternamn ifrån förresten? Anders kanske.., Franskt? (Kanske har frågat förut, ursäkta semesterhjärnan i så fall.)

   • Ama de casa skriver:

    Kul att höra var ditt namn kommer ifrån, och jag ska fortsättningsvis självklart klämma in ett ”von” också, eller möjligen ett ”af”? 😉
    Mitt namn fick jag när vi gifte oss. Det är Anders mammas flicknamn. Hennes pappa invandrade från ”Vallonien” (Beneluxländerna nånstans) och började jobba som smed i Österbybruk i Uppland.

 23. Emma Engström skriver:

  Som sagt, Budapest verkar inte tokigt och ni verkade inte ha bott så fel heller 😀

 24. byblixtra skriver:

  Det blev en kul bild med blomsterskylten och med torra växtligheten i bakgrunden.

  Härligt med färgglada blom- och fiskskyltar att ha i rabatten.

  Blomstertatueringen var en originell tolkning, kul att du fick syn på den. 🙂

  Nackkuddar har en förmåga att bli bortglömda och de är inte ens bekväma att använda, kanske är det därför de ”får” stanna hemma. 😉

  • Ama de casa skriver:

   Dom måste ha glömt att vattna, tror jag… 😉

   Fiskarna passade inte in i temat, men jag vågade inte förpassa dom därifrån 😀

   Jag har två nackkuddar som är riktigt bra faktiskt. Men då gäller det att dom kommer med på resan också… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: