Skyltsöndag – utanför

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Utanför.

Ama inleder med några bilder från veckan som gått och traskar sen sin vana trogen in i skyltarkivet igen, hon har väldigt svårt att hålla sig utanför det arkivet.

1

Utanför mattälten på majfesten (som sträckte sig in i juni) stod det inkastare.

2

Saker man vill bli av med men tror att andra kan ha nytta av ställs utanför soporna. Den här trodde Ama att hon kunde ha nytta av, men det trodde inte Anders så den fick stå kvar. Ama lämnade såklart företräde innan hon gick vidare.

3

Utanför huset hade man placerat en container och en gubbe som tog emot hinkar med byggskräp. Containern stod lite väl långt ut, så dom fick fira ned bråten med hjälp av en repanordning.

4

Om man äter utanför sitt eget hem så äter man ute. Den här restaurangen i La Mata har ett väldigt passande namn med tanke på det.

5

På Bar Carlos var Anders först utanför, sen innanför innan han försvann. Frågan är bara varför han krånglade sig genom dörren när det bara var att traska förbi den på båda sidorna? Ja, ja. Ni vet redan svaret: Allt för bloggen.

Nu lämnar Ama veckan som gick och ger sig ut i skyltarkivet.

6

Utanför den där djuraffären hade dom tänkt på hundarna. En uteservering med friskt vatten.

7

Ama stod utanför skyltfönstret och fotade ett favoritvin. Vad det är för sort? Ingen aning, men flaskan var precis i lagom storlek.

8

Anders stod utanför ett annat skyltfönster och kliade sig i huvudet. Finns dom där sprötlamporna verkligen fortfarande? Ni minns väl dom där det längst ut på spröten lyste och skiftade i olika färger? Ama blev jätteglad! När hon väl hade hittat några lavalampor så blev hon sugen på att köpa en sprötlampa också och nu hade hon chansen! Men, men. Fördömda siesta!

9

Som ni kan se i speglingen så körde vi om utanför lastbilen. Eller är det egentligen innanför när man tänker till? Det heter ju ”ytterfilen” men den ligger in mot mitten? Märkligt. Det kan faktiskt vara den enda sak som är mer logiskt med att ha vänstertrafik – ytterfilen ligger då ytterst på riktigt.

10

Kör man riktigt långt så kan man hamna utanför landets gränser. Det hade vi gjort här, men bara just så pass – vi var som ni kan se i Andorra la Vella.

11

Om man kör utanför dom snitslade banorna så hamnar man offpist. Det gör aldrig Ama, inte frivilligt i alla fall.

12

Följer man ledtråden då hamnar man utanför busstationen. Eller så kan man tydligen fråga Saida?

13

Det verkar vara meningen att man ska klättra ned utanför relingen på båten där? Ama testade inte – ”Allt för bloggen” funkar inte i alla lägen.

Till sist har vi här en båt utan för. Anders såg lite tveksam ut där han stod utanför färjan, den såg inte helt ny ut… Men vi klev på och den tog oss från Puntarenas till Nicoyahalvön i Costa Rica då när vi åkte runt och firade att Ama blev 50 det året. Om Ama inte missminner sig så måste det väl alltså ha varit… ifjol?

Ha en fin pingstdag!

Gomorron!

58 Responses to Skyltsöndag – utanför

 1. "LillaSyster" skriver:

  Matute……så himla bra namn! En perfekt tolkning även den här veckan du är otroligt duktig till att få till de här båda utmaningarna i en enda combo=) Ha en bra helg du med! Jag ska gå och sträcka upp flaggstångslinan hör jag……blåser som vanligt.

  • Ama de casa skriver:

   Jag vet faktiskt inte om spanjorerna firar pingst… Den helgen har ju blivit lite bortglömd i Sverige också nu när annandag pingst är en vanlig måndag. Men det är trots allt söndag, och det är ju alltid en helgdag 🙂
   Här har det blåst rätt mycket på sistone också…

 2. i Ryssland såg båten ännu skruttigare och rostigare ut… fina toor med hål i golvet…

 3. farfar hebbe skriver:

  Kul med en ”Matute” restaurang,pefekt namn..Ja här hopar sig molnen,kommer lite mörka från väster,hoppas dom är torra..Nu har jag fått klartecken,vägen till stugan är farbar nu,åker nog upp nästa vecka..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Det är ett himla bra namn 🙂
   Skönt att vägen är farbar nu. Härligt att du kan åka upp till din fina idyll där uppe igen 🙂
   Kram

 4. Janne skriver:

  God morgon! Ja men då, Anders är ju alltid korrekt och finns det en dörr så går han in genom den. Tyckte om hans ordentlighet. Han fanns där alltid som en manual på två ben. 🙂 Heder åt restaurangen som ger gratismat till sina anställda (första bilden).

  Ha en bra ”tungotalsdag”. 😀 https://sv.wikipedia.org/wiki/Pingst

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Janne! 🙂
   Dom pratande manualerna är ju bäst – i alla fall om dom vet vad dom pratar om 😉

   Haha! Ingenting i dom där tälten är gratis, tror jag. Fast personalen kan säkert tjuväta 😀

   Tack detsamma! Jag har precis lärt mig att ”pingst” kommer från grekiskan och betyder 50 och att pingstdagen infaller på 50:e dagen efter påsk – så ha en bra femtiodag! 😀

   PS: Anders tycker att jag ofta talar i tungor. Obegripligt alltså, och det kan inträffa året om 😉

 5. Mamma c skriver:

  Vilket kul namn på restaurangen och ett suveränt ”utanför” reportage från dig.
  Ha en bra pingstdag.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det ett bra namn! Jag kanske skulle belöna dom med att stanna till och äta där nån gång också… 🙂
   Tack och tack detsamma!
   Kram

 6. Annica skriver:

  Hoppas ni inte skulle åka så långt med den båten 🙂
  Kram

 7. skåningen skriver:

  Hur långt ska ni nu iväg???
  Svar..Tur att man ser bättre ut uppåt dagen
  Ha en bra dag!
  Kram

 8. Anneli Häggkvist skriver:

  God förmiddag 😀 Vilket härlig inlägg, man känner sig inte alls utanför 😀 men vad många sådana bilder du har! En uppmaning till Saida att gå ut – den var bra! 😀 Trevlig pingstdag till Er…
  (har för mig att jag redan önskade det förra helgen :D)

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Anneli! 😀
   I stora bildarkivet har vi just nu 95.500 bilder så alltid finns det ju nån som passar. Eller på tok för många, egentligen – det gör det svårt att begränsa mig kan man säga 😉
   Tack detsamma!
   (Pingsten är ju likt påsken helt opålitlig när den ska inträffa… 😉 )

 9. Znogge skriver:

  Den där skorven såg allt annat än pålitlig ut men det gick ju vägen som vi förstått. Juste att tänka på fyrbenta vänner också 😀

  Ha en fin pingstdag!

  • Ama de casa skriver:

   Jo, den flöt på. Men jag måste säga att jag föredrar dom båtar vi har åkt nu på senare år… 😉
   Visst är det snällt! Man ser det lite här och där och på uteserveringarna serveras ofta dom fyrbenta också. Fast dom får ”bara” vatten ifall inte husse och matte delar med sig 😀

   Tack detsamma!

 10. Trevligt utanförskap. Ha en härlig söndag.

 11. surridurr skriver:

  Du måste ta dig dit igen när det INTE är siesta, för att köpa den stora flaskan med vin samt sprötlampa. Dina bloggvänner är väldigt tacksamma att du inte testade att klättra ner utanpå relingen. Får du flera sådana impulser måste vi be Anders sätta koppel på dig!
  Kram🤓🤪🤗

  • Ama de casa skriver:

   Flaskan kunde jag ha köpt, men den var lite tung… 😉 Sprötlampan skulle passa himla bra bland lavalamporna 😀
   Hmm… Jag tror nog snarare att det kan vara på sin plats med koppel på Anders – det är ju han som alltid ska ut och upp på kanter 😀
   Kram

   • surridurr skriver:

    Har du ju rätt i…….hmm🧐? Jo, nu har jag en lösning. Ni får helt enkelt skaffa er en ledsagare, som har er båda kopplade! Då det gäller den tunga vinflaskan måste du få Anders att bära den. Du kan väl hävda att du annars kan få väldigt ont i magen efter din operation om du ska bära den………

   • Ama de casa skriver:

    Eller så kan man ju göra som med dom här hundarna:

    Dom är kopplade med varandra och är ute och går med sig själva 😉

    Haha! Ja, jag har till och med strikta order från doktorn att jag inte ska bära tungt 😀

 12. Ditte skriver:

  Tänk så mycket utanför det kan bli! Till och med restauranger med passande namn. Och fint kombinerat med skyltar blev det också.
  Önskar er en fin söndag.
  Här blåser det idag rejält utanför men solen är i alla fall väl synlig. Bra så!

  • Ama de casa skriver:

   Tack och detsamma till er! 🙂
   Här blåste det som bara den igår, ska strax ge mig ut för att kolla hur mycket det blåser idag. Ute på terrassen är det i alla fall lugnt 🙂

 13. Veiken skriver:

  En svensk som driver ”Matute”? Himla bar namn i alla fall.
  En liten undring: Har AMA en annan tideräkning än jag har? Ruskigt långa år i har hon i alla fall 😉

  • Ama de casa skriver:

   Har ingen aning, har bara gått förbi den där restaurangen en himla massa gånger när vi promenerar i La Mata.
   Det där sista du skriver… Jag förstår inte vad du menar? 😉 😀

 14. bpz3 skriver:

  Ja, vad kan jag säga?! Suverän lösning igen. Matute är då helt klart en av mina favon, liksom den underbara speglingen i tankbilen. För att inte tala om klockskulpturen i Andorra. Så himla läckert!
  Offpist har aldrig varit min grej heller. Vill ha fina ”motorvägar” där man kan ta ut svängarna. Ja, jag borde nog har sagt ”kunde ta ut svängarna”. Nuförtiden är jag rädd om mina lemmar om man säger så;-)
  Tusen tack för din skyltning och länken:-)

  • Ama de casa skriver:

   Tack BP! 🙂
   Offpist är inte min grej heller, jag vill också ha breda, randiga backar. Har dock hamnat offpist ett par gånger då det har varit väldigt dimmigt. Skitläskigt och absolut inte bästa tillfället att testa offpist när man inte ser nåt.
   Ja, man blir ju inte mer hållbar med åren om man så säger. I år för första gången på jag vet inte när som vi inte kom iväg på en skidresa, men det berodde mer på att jag hade ”gått sönder” redan innan.

 15. åsa skriver:

  Bra skyltat som vanligt *tummen upp*
  Idag äter vi inte hemma och inte blir det mat utanför… däremot så blir det palt hos min mor och förhoppningsvis får vi sitta inomhus.
  kram

 16. Emma Engström skriver:

  Åh gillade verkligen det med vatten till hundarna, så gulligt! 😀

 17. TravelAnna skriver:

  Haha, så underbart du kombinerar dessa utmaningar. Log mig igenom alltihop. Hm, ”lämna företräde”-skylten kanske bara gällde Anders, så du kunde ha tagit med den? ”Matute”, klockrent! 😀

 18. Susjos skriver:

  Snacka om att du fått till det med ”utanför” och skyltar!!! Snyggt jobbat! Gillade restaurangen som heter ”Mat ute”, haha!!!
  Å den snygga klockan i Andorra påminner om Salvador Dali?
  50 år, ja det var väl igår du fyllde det? …
  Kram och fortsatt trevlig pingstdag, jag ser fram emot mera storhelgstillägg i natt på jobbet, fram till klockan 06 i alla fall!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Susjos! 🙂
   Det är en av Dalís ”flytande klockor” – jag gillar dom 🙂
   Ja, 50-årsdagen var inte alls länge sen, eller hur? 😉
   Hoppas natten blev både lugn och vinstgivande!
   Kram

 19. yfronten skriver:

  Efter Estonia lärde vi oss att det är viktigt att båtar har ett bogvisir och att det fungerar. Det verkar som om båten utan för funkade för er, eftersom ni kom levande tillbaka.

  • Ama de casa skriver:

   Efter Estonia ville man helst åka i båtar utan bogvisir (med en ”fast för” alltså), och OM det fanns bogvisir skulle dom absolut fungera. Tror att många kontrollerades väldigt noga…
   Jodå, vi överlevde resan såvitt jag kan minnas 😉

 20. Men, kunde du inte fått ta med dig skylten.! Tänk så mycket kul man hade kunnat göra med den!

 21. kajsalisasblogg skriver:

  Kul bild från baren snacka om att gå upp i rök.

 22. paulamerio skriver:

  vilket gammalt skorv jag ser,,,ja då menar jag varken dig eller anders men den rostiga båten…men ni lever ju, så här ett år senare. ähum. Mat-ute var inte så tokigt, i Sverige har vi Mat-Hem, tror inte det är samma sak. Annars är jag mest förtjust i foton där linslusarna är med, om du förstår vad jag menar. Nu sväljer jag sista whiskyn snart och hoppas att allt det onda är bedövat för natten

  • Ama de casa skriver:

   Jo, ifjol var det kanske nära ögat, båten såg inte alltför förtroendeingivande ut.
   Mat-Hem är nog inte riktigt samma sak, nej. Fast där på Matute kan man nog ta mat hem också. En doggybag, alltså 🙂
   Linslusar? Några såna såg jag inte till… 😉
   Hoppas du har sovit gott och att whiskyn hjälpte!

 23. Helen skriver:

  Som vanligt har du fått till ett väldigt fyndigt och passande inlägg till utmaningarna. Gillar speglingen i tankbilens bakdel men sen kan jag inte låta bli att undra vad Saida har med den där busstationen att göra :-).

  • Ama de casa skriver:

   Tack Helen!
   Det är omöjligt att låta bil att fota dom där speglingarna i dom blanka tankbilarna 🙂
   Saida kanske hjälper en att hitta. Hitta ut, alltså 🙂

 24. Augusta skriver:

  Oj, oj, så många skyltar 😀 Andorra skylten eller statyn gillar jag. Bar Carlos var lite andligt. Anders kom och försvann. Den där båten skulle gjort mig också tveksam. Men allt gick bra för er. Nu är det måndag och jag önskar er en trevlig måndag 😀

  • Ama de casa skriver:

   Det finns så många härliga skyltar här i världen 🙂
   Båten var lite väl sliten men det gick bra, som tur var 🙂
   Tack detsamma – ha en bra start på veckan!

 25. byblixtra skriver:

  Snygg bild på långtradaren som ni körde om. Läckert med speglingen på tanken. Hihi..matute…det var ju ett perfekt bidrag. 🙂

 26. Klara Ovida skriver:

  Gott och blandat här på flera sätt, inte bara utanför 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: