Skyltsöndag – växt

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Växt.

Den här veckan har Ama inte ens kikat det allra minsta i arkivet, alla bilder kommer från vår dygnslånga födelsedagstripp till Cartagena nu i veckan.

1

Här var vi på väg. På sina håll var det mängder av växter efter vägen.

2

Alltid när vi passerar här – och det har vi gjort massor av gånger – så tänker Ama just på BP av någon anledning. Även om hon på skylten är i flertal och i fel genusform.

3

Just innan vi kom fram till Cartagena passerade vi den här färgglada byggnaden. Som skylten högst upp på taket antyder så tillverkas likören ”43” här. En sötsliskig likör som är god – om man nu gillar sötsliskiga saker. Man kan besöka stället, men det har vi inte gjort, inte ännu i alla fall. Framför byggnaden hade träden växt upp i raka led, det var väl snällt gjort av dom?

4

Anders älsklingsväxt är lavendel. Här fick han sitt lystmäte tillgodosett. Ama hade lite otur… När hon äntligen lyckades ta en rak bild, då var skylten sned… Undrar förresten ifall Anders gjorde fel som hade parkerat bland lavendlarna? Det verkade vara parkeringsförbud där i buskaget.

Nu till Amas älsklingsgrej:

5

Lilla Tåget! Otur igen. Biljettförsäljningen var stängd och Lilla Tåget stod still. Träden som växte där bakom gav en väldigt bra lagomskugga som är skön såhär års.

6

Efter vår lunch passerade vi 100 Montaditos. Kraftig otur att vi inte sett att dom fanns även i Cartagena innan vi var alldeles proppmätta, det var ju för sjutton onsdag och därmed readag! Den tämligen gråa bilden piggas upp en aning av den fina, röda växten i övre högra bildhörnet.

7

Den där palmen som växte bakom muren skulle ha behövt raka benet.

8

Här var växtligheten lite mer välskött. Ama köpte dock ingen – dom var för dyra. Det finns billigare här på hemmaplan att köpa, för att sen ha ihjäl.

9

Dom där solskydden som inte fungerade nåt vidare var fräna i alla fall. Bakom porten i bakgrunden som är skyltad med ”Arsenal” finns ett militärt område som man inte får besöka. Inte ens via Google maps, där är det blurrat. Eller så kanske det är en fotograf i samma klass som Ama som har tagit dom bilderna?

10

Chauffören av den här husbilen borde nog ha växt till sig något innan han rattade bilen. Kan väl ha varit en 4 – 5 år? Men en sak hade han i alla fall lärt sig bra, han var en fena på att tuta. Det är trots allt det viktigaste att kunna när man kör bil här i Spanien som det verkar.

Nu – av ingen egentlig anledning alls – så kommer Ama att smöra för BP. Eller anledningen är nog att BP driver Skyltsöndagen vidare till glädje för många av oss.

11

Här var det mycket grön växtlighet, men det som Ama egentligen fotade var dom fina hamnkranarna och containerhopen i bakgrunden. Tittar man noga (väldigt noga) så finns det skyltar på dom också.

12

Här ser man en kran betydligt tydligare och dessutom en chict röd byggnadsställning.

13

Ett vackert staket i frostat glas med matchande växtlighet. Inte en skylt i närheten, men Ama skyltar ändå med en av favvofärgerna som BP har.

Nej, nu får det vara slut med smörandet och dessutom slut med både växtlighet och skyltande.

14

Så Ama vinkar adjö för den här gången från vakttornet där hon bevakade den fräna busstationen i bakgrunden. Höll även koll på palmerna och den där kärleksförklaringen kan väl räknas som en skylt? Det var nog inte riktigt slut med växtlighet och skyltande trots allt…

Det kan för övrigt mycket väl tänkas att det kommer mer från Cartagena framöver. Ja, ni får helt enkelt stå ut. Alternativet är såklart att strunta i den här bloggen, men det hoppas Ama verkligen inte att ni gör! Ni förgyller tillvaron, det ska ni veta.

Gomorron!

62 Responses to Skyltsöndag – växt

 1. Anki skriver:

  God söndagsförmiddag Ama! Ja, här blev det som vanligt en ypperlig kombo! Snyggt jobbat!

 2. yfronten skriver:

  Fint vakttorn! Igår klev jag inte in i någon vaktkur vid Amalienborg. Jag har gjort det en gång och då skrek en arg vakt över hela torget!…

 3. jag gillar sötsliskiga drycker, men får vara lite återhållsam med min diabetes.

 4. Ditte skriver:

  God morgon! Tack för det fina besöket i Cartagena. En verkliget fin stad dit man gärna återkommer.
  Och ett par fina dagar hade ni.

  Perfekt kombo här av skyltar och ”växt”/växter.
  Vi har besökt 43 fabriken och det var intressant i sig. Och smakproven var blandade så de blev inte söta. Inte de vi testade.
  Kram och trevlig söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Ditte! 🙂
   Cartagena är verkligen en fin stad som ligger bekvämt nära dessutom. Om man inte åker till den Cartagena som ligger i Columbia då. Den är i och för sig också fin, men betydligt längre bort 🙂

   Nån gång kanske vi också gör ett besök där. Att ha likören som drinkmix är nog inte alls så dumt 🙂
   Kram och tack detsamma!

 5. Veiken skriver:

  En snygg combo igen!!
  Jag fick morgonens skratt av att man köper växter för att sedan avliva dom. Vilket udda nöje! 🙂

 6. farfar hebbe skriver:

  Tackar.Tålamod tror jag att jag har gott om,syrran blev glad när hon fick tavlan..Många skylar blev det ser jag..Haé Kram.

 7. farfar hebbe skriver:

  Ja det är nästan dumt att lämna finvädret här hemma,drar till Cypern i morgon..Haé Kram.

 8. Robert skriver:

  Blev först lite förvirrad då jag såg ”här är vi på väg och den vita bilen”, fast jag gissar att ni snarare åkte i bilen du fotade ifrån? 😉

  Gomorron! 😀

 9. friochlycklig skriver:

  Ha en fin söndag. ☀️🚘

 10. Annica skriver:

  Då är det väl bara att önska er en bra söndag 🙂
  Kram

 11. Yvonne skriver:

  God förmiddag, ja klockan har ju passerat 10 nu . Cartagena är en fin stad och så mycket som växer där och så många skyltar. Likörfabriken besökte vi för ngn vecka sedan, hemsk att dricka som den är den där ”43” an men utspädd med en eller ett par stora isbitar och Gingerale så var det riktigt gott och läskande i värmen.

  Nu lite kaffe så man vaknar till efter marknadsbesöket som idag faktiskt varade i en hel timme 🙂

  Ha en fin söndag

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Kan tänka mig att det blir gott med lite andra tillbehör till 43:an 🙂

   Oj! Så du är redan hemma från marknaden, hurtfriskt tidigt du begav dig dit 😀

   Tack detsamma!

 12. Znogge skriver:

  Snygg och varierad skyltning som vanligt 😀 Likören är inget för mig men Husse gillar den. Sötsliskigt är i hans smak 😀

  God söndag!

 13. Snyggt komponerat. Ha en härlig söndag.

 14. Susjos skriver:

  Vilken härlig födelsedag Anders fick!
  Å bra skyltat ihop med temat växt, som vanligt fick du till det alldeles perfekt, och bra smörande för BP!
  När du visade lilla tåget som du gillar, så läste jag fel, trodde du gillade Tequila,som jag trodde att det stod där på tåget, haha!
  Ha en skön söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Den dagen var inte alls så dum – varken för Anders eller mig 🙂
   Haha! Taquilla betyder typ ”biljettlucka”, fast tequila är ju inte så dumt det heller 😀
   Tack detsamma!

 15. "LillaSyster" skriver:

  Så lätt blir du inte av med oss 😀 ett toppen bidrag denna veckan också! Nä nu måste jag ut och fortsätta klippa mina lavendlar!

 16. paulamerio skriver:

  Jag tror att du hamnat upp i en minaret och sträcker ut händerna och skriker Hjälp, hämta ner mig härifrån! Här vill jag inte vara när böneutroparen kommer! Eller? Nähä… Du är lite som jag, varför köpa växter för att ha ihjäl dom. Så det blir verkligen inte många, desto roligare att njuta av andras…
  Och du, jag håller fullkomligt med om Herman, och om tråkiga historielektioner i plugget. Själv lärde jag mig alla årtal utantill till proverna och redan nästa dag var dom…puts väck, och har aldrig hittat dem igen! Så oerhört onödiga fakta, precis om alla kungalängder. Jag läser hellre om hur folk hade det, hur de levde, vilka sjukdomar de led av, hur familjerna såg ut, vad man levde av , ja helt enkelt hur vanligt folk hade det i stugorna. Ha en skön söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Enda gången jag varit uppe i en minaret var i Iran och det tornet var så smalt så jag höll baske mig på att fastna. Sen dess har jag undvikit att kliva upp i minareter 😀
   Visst är det fint med växter! Men dom är inte fullt så snygga när dom har dött… 😉
   Vi hade tydligen samma sorts studieteknik och teflonminne då när vi gick i skolan. Lära för livet? Pyttsan! Åtminstone inte vilka årtal som det var krig och kungar dog…
   Visst finns det betydligt mer intressanta grejer att hitta i historien!
   Tack detsamma 🙂

 17. skåningen skriver:

  Bra skyltning !!!
  Ja så är det! Det är så äkta kärlek känns igen!
  Kram!

 18. Geddfish skriver:

  De va la en jättefiner utflykt som Anders fick och du fick följa med 😀
  Så många och så fina bilder så jag glömde vad jag skulle skriva när jag kom ner här på kommentarslistan. Så jag fick svajpa uppåt igen 😀 Jo, lilla tåget. Hoppborgen, var det, ja. Nej, den var vuxenförbjuden. Och nu är den borta.
  En fin stad som ni var i, många färger och så där. Och växt(er). Jag får också såna där sneda skyltar när jag siktar in rakt, fattar inte detta.
  Ha det så fint Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Jag hade en himla tur som fick följa med – hur trevligt som helst! 😀
   Cartagena är en väldigt trevlig stad att besöka 🙂
   Jag tycker det är sabotage att ha sneda skyltar när jag äntligen fotar rakt!
   Tack detsamma!
   Kram

 19. Mamma C skriver:

  Snyggt jobbat, du får till det som vanligt tycker jag.
  Ha en fortsatt fin söndag.
  Kram Carin

 20. engstromemmas skriver:

  Tycker verkligen att lavendel är himla fint jag också! 😀

 21. bpz3 skriver:

  Hahaha! Alltså jag måste ju finnas i dina tankar nästan dygnet runt med tanke på det här bidraget till Skyltsöndag. Är det nåt speciellt du vill ha kanske;-) Bara att säga till i så fall.

  Här finns många favon! För att nämna några – 43:ans byggnad, kranarna och staketet såklart. Men bäst av allt är nog vägskylten med det vackra namnet på en stad. Mera sådant:-)

  Ja, vad ska jag säga. Känner mig smickrad över alla länkar, dina fina ord och att du alltid skyltar. Tusen tack för allt detta:-)

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag återkommer till vad jag vill ha, måste fundera lite mer över det 😉 😀

   Det är jag som ska tacka för att du fortsätter med skyltsöndagen – har en viss vurm för skyltar och behöver ”rensa” förrådet minst en gång i veckan så det inte svämmar över 😀

 22. byblixtra skriver:

  Trevligt att få följa med på en utflykt. Jag gillar den där röda byggställningen, gröna staketet och buskaget med lavendel lite extra.

 23. surridurr skriver:

  Som vanligt skötte du dagens uppdrag på ett fyndigt och roligt sätt. Dessutom med underfundig text!
  Kram

 24. Åke skriver:

  Jag som tycket jag haft varmt i veckan… men du vinner säkert 🙂 Härliga skyltar du bjuder oss på 🙂 En fortsatt trevlig vecka nu Ama!

  • Ama de casa skriver:

   Vi har nog kommit ifatt er nu efter påskhelgens ihärdiga regnande här. Nu ser det ut som det brukar med blå himmel och strålande sol 🙂
   Tack detsamma!

 25. Biggeros skriver:

  Haha 😁😁😁Los Beatos, limefärgade staket och kranar kan nog få BP lite knäsvag. Bra där!! Dessutom alla växter du fångade på bild förutom de skyltklädda vägarna. Lavendel gillar jag med dessutom dess doft. Om det är Anders eller skylten som står lite snett får du återkomma om. Såklart önskar jag er en fortsatt trevlig resa och är alltid lika roligt att följa dig på dina turer🤗

  • Ama de casa skriver:

   Ibland måste man smöra lite – det började med Beatos-skylten sen gav det ena det andra, liksom 😉
   Ja, antingen är det Anders eller skylten, för fotot är spikrakt taget! 😀
   Vi är hemma igen, resan varade bara ett dygn i verkligheten. Här på bloggen kommer den nog att vara lite till 😉

 26. åsa skriver:

  Finfin skyltning och BP uppskattar säkert Din flirt:D
  kram

 27. kajsalisasblogg skriver:

  Man kanske kan spä ut likören med något som inte är lika sötsliskigt. En färgglad fabrik i alla fall.
  Solskydden gillade jag, rolig form på dom

  • Ama de casa skriver:

   Det är nog inte en dum idé att spä ut likören om man nu inte gillar sötsliskiga saker. Fabriken lyser verkligen upp där den står och är färgglad 🙂
   Solskydden är fräna, men dom funkar inte så bra mot solen.

 28. Helen skriver:

  Vilken härlig utflykt ni fick med mycket växtlighet och skyltar. Så där mycket lavendel förstår jag tjusade Anders, jag skulle nog också parkera i den, trots parkeringsförbudet och allt. Snygg likörfabrik och 100 Montaditos…. mums….

  • Ama de casa skriver:

   Utflykten var superbra – ett händelserikt dygn 🙂
   Lavendeln doftade himla gott!
   100 Montaditos är ett himla bra ställe – speciellt onsdagar och söndagar 😀

 29. Haha, palmen behöver raka benet. Skulle jag också behöva fast i plural … Det verkar ju liksom vara shortsväder. Det var på tiden!

  Tycker du ska ta och besöka BP:arna där vid tillfälle.

  • Ama de casa skriver:

   Det är nackdelen när shortstiden kommer – bara att ta fram sekatören! Ja, eller rakhyveln brukar räcka trots allt 😉
   Får ta vägen fram till BP:arna nån gång… Hittills har jag bara sett avfarten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: