En morgonpromenad

 

Jajjemensan! En sån var Ama ute på igår. Självklart finns det bildbevis på det och dom bilderna kommer nu.

1

Promenaden började med att vi tog bilen redan vid niotiden på morgonen.

2

Vi följde skyltarna…

3

… och hamnade här. Djurskyddet i Torrevieja har ett djurstall för hemlösa djur.

4

Det fanns katter…

5

… en blyg kanin…

6

… och självklart hundar.

Vilka djurslag och individer som finns där, det varierar. Det ultimata är såklart att dom blir bortadopterade till nya, trygga och egna hem så snart som möjligt så att dom slipper sitta så länge i sina burar. Tills dess får dom omvårdnad av volontärer och andra frivilliga som hjälper till med motion och omtanke.

Vi hade stämt träff med Lena och Göran. Dom har gått ut med hundar en himla massa gånger men för oss var det premiär.

7

Här hade vi blivit tilldelade ett syskonpar (som inte var särskilt lika) och dom var väldigt ystra till en början. Inte så konstigt – klart det är kul att komma ut!

8

Sen lugnade dom ned sig.

9

Åtminstone fläckvis. Hunden som Lena håller i kallade Ama för ”Lille Skutt”, han hade nog kängurugener i sig för han skuttade till med jämna mellanrum. Hunden som Anders har var betydligt mer sansad att gå med.

10

Här var det dags för lite godis. Vissa var mer intresserade av det än andra. Starkt av Göran att gå på dessa promenader då han – enligt egen utsago – är väldigt hundrädd. Av den rädslan märktes dock inte mycket.

Promenaden gick i områden där vi sällan (möjligen aldrig?) har traskat förr och vi fick alltså se nya, spännande saker på kuppen.

11

Som den här övningsbanan för unga cyklister. Polisen brukar vara där och dirigera och berätta för barn om hur man ska bete sig i trafiken och upplysa om skyltarnas innebörd. Fast med tanke på hur dom sen kör när dom får åldern inne så verkar det inte fastna så mycket.

Ama fick också se nåt som gjorde henne glad:

12

Tomtemor herself! Så vi hade alltså gått ända till Nordpolen – eller åtminstone till Rovaniemi? Fast Lena berättade att det där är en skyltdocka som får nya kläder beroende på säsong och årstid. På sommaren har hon till exempel bikini på sig. Nåja. Även om det nu inte var Tomtemor så var Ama glad ändå – hon var inte sist med att städa undan julen. HA!

Tack så mycket att vi fick följa med på den där promenaden! Det var isande vindar och blåsigt, hade vi inte stämt träff på djurstallet så hade vi nog inte alls kommit ut överhuvudtaget igår.

Nu blev det alltså en morgonpromenad för Ama istället för en kura-i-soffan-hela-dagen-dag.

Hmm… Bildbevisen bevisar faktiskt inte riktigt att Ama var med, men det var hon som dokumenterade det hela så ni får helt enkelt visualisera er henne bakom kameran.

Gomorron!

62 Responses to En morgonpromenad

 1. Mamma C skriver:

  Här var vi knappt utanför dörren igår, mer en till bilen innan vi hoppade in i den. För fy så ruggigt det var. Vi har också tänkt att besöka detta någon gång.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade nog inte heller kommit ut, så det var bra att vi hade stämt träff. Fläckvis sken solen och när vi fick vinden i ryggen var det faktiskt riktigt behagligt ett tag där ute 🙂
   Kram

 2. Mariama skriver:

  Åh så fin boxer, så tragiskt att de måste sitta där inne, men tur att sådana som ni finns för dem.
  Vi var i Pilar de Horadada och köpte bil i blåsten.
  3vlig lillördag, hoppas blåsten avtar

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det tragiskt, men det är ju jättebra att det finns ett sånt ställe trots allt. Dom hundar vi gick ut hade precis kommit in så dom hade inte alls suttit länge. Många hundar hittar nya hem snabbt också.
   Åh! Grattis till nya bilen!
   Det ser ut som det kommer att fortsätta blåsa rätt friskt även framöver, det gäller att hitta platser i lä. Eller så vägra lämna soffan 😉
   Tack detsamma!

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja att du var med fattade jag direkt,,bilder tas ju inte av sig själv..Anders ser ju ut som en stolt hundmotionerare.Kul för alla både två och fyrbenta..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Ja dom är verkligen glada att få komma ut – både två och fyrbenta. Dom tvåbenta är dock mer kinkiga när det gäller vädret, tror jag 🙂
   Kram

 4. Augusta skriver:

  Klart att det var du som tog korten 😀 Vad duktigt av er. Kommer det att bli fler volontärdagar? Blåst och kallt! Enligt svensk meteorolog, kommer snö snart till Spanien. Tråkigt! Fast ni gillar ju skidåkning minns jag 😀

  • Ama de casa skriver:

   Det blir det säkert. Ett bra sätt att förena nytta med nöje 🙂
   Det brukar snöa i ganska stora delar av landet. Här har vi dock bara sett snö en enda gång, det var i januari för ett par år sen:

   https://amacasa.wordpress.com/2017/01/18/premiar-6/

   Innan dess var det tydligen 91 år sen förra gången, så vi förväntar oss inte snö ännu på ett tag 🙂 Skidåkningen får nog ske på annat håll 😀

 5. farfar hebbe skriver:

  Samma här,jag tänkte också på ”Farbror Frej”…Korvsnuttarna skar jag i mindre bitar kan bli tilltugg till ett glas vin senare i veckan..Haé Kram.

 6. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Det där stället hoppas jag Karlsson håller sig ifrån! Hon skulle garanterat komma hem med ett par tre stycken som det var jätte-synd om. 😀

 7. Annica skriver:

  Vi har varit där en gång. Eftersom man skulle fylla i massa saker på ett papper om man ville gå med hundarna valde vi att gå in och klappa katterna istället denna gång. Inte mig emot, gillar ju katter bättre 🙂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Vi ”följde bara med” som sällskap till Lena och Göran och fyllde alltså inte i några papper. Men det är ju bra att dom har ordning och reda kan jag tycka.
   Katterna var jättefina – kanske vill Mina ha sällsis? 🙂
   Kram

 8. Yvonne skriver:

  God morgon säger jag så här i grevens tid, klockan är snart 10 ser jag. Ja det är nog tur för hundarna och katterna att det finns folk som kommer och rastar dem så de slipper sitta i burarna hela dagen. Ja , katterna kanske bara blir klappade men de blir väl glada för det.

  Ha en fin onsdag

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Dom har i och för sig en rastgård också, men det är ju inte riktigt samma sak som att få komma ut och se sig omkring och få lite kärlek på köpet.
   Katterna blir nog bara klappade, men det är ju egentligen inte bara så bara det heller 🙂

   Tack detsamma

 9. friochlycklig skriver:

  Va? Kom ni hem utan katt? 🐱
  Jag hörde om varningar för kraftig vind hela onsdagen men just nu ser det vindstilla ut. Hoppas det förblir så.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det gjorde vi. Får väl gå dit och klappa lite mer på dom när kattabstinensen blir för stor 😉
   Håller tummarna för att både den utlovade vinden och dom utlovade molnen uteblir!

 10. Geddfish skriver:

  Go fm 😀
  Vilket bra sätt att umgås med djur! Arma hemlösa stackarna, får ändå lite godbitar av kärlek.
  Att ha hund är ett finfint sätt att komma ut i ur och skur. Jag som är kattmänniska, skulle inte det, för katter är gärna inne och kurar, om de inte får springa vilt.
  Ha en finfin onsdag!

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Gerd! 😀
   Visst är det ett bra sätt att komma ut! Man blir ju liksom tvungen. Sen kan man ju alltid stämma träff med nån också, även då får man tummen ur… Eller rumpan ur soffan kanske är rättare att säga 😀
   Vår utekatt som vi hade blev en innekatt vid dåligt väder, speciellt om det var snö. Då vände hon blixtsnabbt i ytterdörren, sprang ned i källaren och intog sin plats på elkassetten i pannrummet 😀

   Tack detsamma!

 11. jag promenerade nyss 7 km till min mor ☺️

 12. Kors och Tvärs skriver:

  Vilket fint sätt att ta en morgonpromenad på. Hoppas vovvarna får fina hem. Ser att ni också har kyliga vindar…

  • Ama de casa skriver:

   Det verkar som det är många som får nya hem relativt snabbt, men sen är det såklart även såna som är mer svårplacerade.
   Jodu, nog är det kyliga vindar här också. Ska snart gå ut och kolla hur det är med den saken idag… 😀

 13. Maria Eriksson skriver:

  Vilken himla bra idé att gå ut med hemlösa hundar. Jag hade själv hand om en hund som kom från Spanien under några dagar. De nya ägarna var på väg för att hämta honom.
  Under en biltur till Umeå upptäckte vi att Nisse var åksjuk. Blev många stopp under den resan 🙂 Men Nisse hoppade i alla fall glatt in i bilen igen. Hittade en gammal filt han kunde spy i om vi inte hann stanna.
  Bra att det finns djurskydd och volontärer.

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det en bra idé, och visst är det bra att det finns djurskydd och volontärer!
   Gissar att Nisse inte var sådär jättevan att åka bil… Skönt att det gick bra ändå, och att han glatt ville hänga med 🙂

 14. "Lillasyster" skriver:

  Låter som om det kan bli fler hundpromenader. De behöver väl ut en sväng på eftermiddagen också! 🐶

 15. Sara skriver:

  Så härligt 🙂

 16. skåningen skriver:

  Så bra att både tvåbenta och fyrbenta kom ut på en promenad!
  S…Skönt att kunna lämna in bilen och få den fixad till ett bra pris.
  Kram!

 17. Åsa i Åsele skriver:

  Så fint av folk att de väljer att ge dessa hundar en stund av sin tid 👌 imponerande.
  C hämtade ju hem en bordercollie midsommar ifjol som kom från Irland, Hundar utan hem, ett gott intiativ att rädda hundar från öden värre än döden.

  Tänkte på Dig igår då jag såg tre bilar parkerade på rad efter varandra där det är parkeringsförbud hade tänkt om möjligt kunna fota men då hade jag ju varit tvungen att parkera jag med…😜😔

  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det krävs så lite och ger så mycket – oavsett hur många ben man har 🙂
   Åhå! Så ”långhåriga Frost” kom från Irland? Det har jag missat.

   I nödfall får man parkera lite hur man vill, och igår verkar det ha varit ett sånt tillfälle för dig. Fast du missade det visst… 😉 😀

 18. Ditte skriver:

  Så fint att ni hängde med på hundpromenaden. Dessa hundar behöver ju all uppmuntran de kan få. Och dessutom fick ju både ni och hundarna komma ut och vidga vyerna och det är nog så viktigt.
  Önskar er en fin onsdag.

  • Ama de casa skriver:

   Det var kul att gå med på prommisen och det var kul att se hur glada hundarna blev 🙂 Att vidga vyerna är ju aldrig fel, speciellt inte för hundarna som av olika anledningar har hamnat där dom gjort.
   Tack detsamma! 🙂

 19. Lena i Wales skriver:

  Att gå ut med dessa hundar måste var ett bra sätt att få motion på. En vän i Stockholm håll länge på att gå ut med dessa typer av hundar.
  Ja, jag ser dig bakom kameran!
  Ha det bra!

 20. Bra initiativ! Men kissemissarna då? Ingen som ville gå ut med dem? Eller släppa dem lite lösa i alla fall.

  Vi hade det jätteskönt i går men idag? Hutter! Fick vi ert väder, eller?

  • Ama de casa skriver:

   Katterna blir nog mest klappade på tror jag. Dom skulle väl sticka mot en osäker framtid om dom släpptes lösa (rastgården var innätad men utan tak) och att få dom att gå i sele tror jag är en utopi…

   Vädret idag har för vår del varit bättre än utlovat. Därmed inte sagt att det har varit sådär jättebra… Vårt finväder ligger ett par dagar bakåt i tiden.

 21. Biggeros skriver:

  Vilken insats ni har gjort att bli volontärer för hemlösa djur. Jag vill även bli det. Jag har pratat med en dam som har besökt ett hundstall i Jerez. Jag frågade henne om det gick bra att följa med någon gång. Som sagt det har ju inte hänt ännu. Tråkigt nog. Jag ska ta tag i det inom kort. Jag brukar ofta mata hemlösa katter och hundar när jag är ute på vift. Fördelen är att man kommer ut när man hjälper till att gå ut med hundarna. Speciellt om det är kallt ut så hade man hellre valt att stanna hemma. Bra insats Ama!!

  • Ama de casa skriver:

   Nu har vi i och för sig inte gått och blivit volontärer – bara gått med som sällskap på en prommis. Det är andra som ska ha äran som lägger ned mycket tid på frivilligarbete för dessa djur.
   Men det var absolut inte sista gången vi gick ut på en promenad med hemlösa hundar! 🙂

 22. Znogge skriver:

  Så tragiskt för djuren så därför är det tur att det finns volontärer som engagerar sig och går ut med dem. Bra gjort!

  Kram

 23. Ami skriver:

  Så roligt att ni var ute med hundarna! Vi har ju också gjort det några gånger, men sista gången blev jag lite rädd för ”min” hund och när jag känner att jag inte kan lita på dem vill jag inte gå dit 😦
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det har jag full förståelse för. En del hundar verkade väldig ”på”. ”Våra” hundar var dock inte såna, fast den Lena hade var nog lite i vildaste laget för dom flesta. Men dom på hundstallet känner ju henne vid det här laget och visste att hon skulle klara ut det med bravur 🙂
   Vi får gå tillsammans allihopa nån gång. Finns det ingen hund som passar så behöver man ju inte ta en hund utan ”bara” följa med som sällskap. Själv hade jag i dagens läge inte velat gå med Lenas hund, vill inte så gärna riskera nåt efter operationerna – han var rätt ”ryckig”.
   Kram

 24. Vilken bra ide att ta er till djurstall och promenera med hundar. Gav det mersmak? Tänkte först föreslå att ni adopterar en hund, men det fungerar kanske inte eftersom ni reser ofta.
  Men smart skulle det ju vara att bli ”hundpromenerare”!!! Promenaden blir roligare då.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, det gav mersmak. Och du har helt rätt i det där med att vi inte ”vill” ha en hund eftersom vi reser bort såpass ofta. Vore inte snällt mot hunden. Men när (om?) reslusten minskar framöver så är det absolut nåt att tänka på 🙂
   Kram

 25. bpz3 skriver:

  En bra kombo där – förening av nytta och nöje om man säger så. Vilket fint ställe för hemlösa djur. Toppen att det finns volontärer som ställer upp och ta hundarna på en promenad.
  Ingenting för mig dock. Är alldeles för hundrädd för det.

  Å att skaffa egen hund, ja då är man ju så illa tvungen att gå ut med dom även om det är ruskväder. Å om man reser så mycket som ni gör är det ju ingen idé att skaffa hund heller.

  • Ama de casa skriver:

   Volontärerna är ”anställda” (utan lön, då) men sen kommer det även andra frivilliga och går ut med hundarna och klappar på katterna. Jättebra ordnat! Kommunen bidrar tydligen med pengar till mat och annat.
   Jag har varit sugen på att skaffa hund och Anders ständiga fråga är alltid:
   – Går du ut med den på morgonen då?
   Haha! Även om det är fint väder måste det i såna fall vara en hund med tålig blåsa 😉
   Men allvarligt… Vi reser bort alldeles för mycket och improviserat för att det ska funka bra. Får vänta tills jag inte vill resa mer. Om nu den dagen kommer? 🙂

 26. FREEDOMtravel skriver:

  Hoppas att djuren hittar nya fina hem! Jag gillar djur, men man kan inte ha djur när man reser så mycket som vi … 😉

  • Ama de casa skriver:

   Det är tydligen ganska stor omsättning på djuren. Dom flesta får ganska snart ett nytt och tryggt hem. Men sen finns det ju alltid svårplacerade individer…
   Jag skulle jättegärna vilja ha djur jag med, det är ett av mina största intressen, men vi reser också bort för mycket för att det skulle funka.
   Får vänta tills reslusten ger med sig 😀

 27. Vilken rolig promenad. Ett trevligt sätt att hjälpa ett djur. Ett par kaniner vi hade köpte vi från djurskyddet.

 28. yfronten skriver:

  Fin idé att man får gå ut med hundarna. Jag har läst om det förut, kanske hos Ami, om du inte har skrivit om det? Jag gillar inte boxrar, för när jag var liten hade vi en boxergranne med epilepsi och han hoppade upp och boxade (stångade) i ansiktet!

  • Ama de casa skriver:

   Jo, Ami och Patrik har varit ute på hundprommis dom med och hon har skrivit om det, jag har inte gjort det. Inte förrän nu då 🙂
   Lät inte roligt att bli boxad av en boxer…

 29. kajsalisasblogg skriver:

  Jättebra att någon tar hand om hundar utan ägare, vilka eldsjälar.

 30. Elisabeth skriver:

  Så bra med volontärer som hjälper till med att motionera hundarna och få lite egen motion på köpet. Kommer ni fortsätta?

 31. paulamerio skriver:

  Hejsvejs, nu har jag visst lite att läsa ikapp när jag återuppstått i nätvärlden. Vilken fin idé att volontärgå med hundar. Det kanske ni vill göra flera gånger? Samtidigt gör man ju verkligen en god gärning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: