Ibland händer det att nån törstig liten insekt landar i dricksglaset.
Ama är inte så petig av sig och tänker att ”lite skit rensar magen”. Fast hon brukar ändå fiska upp den törstige tjuvdrickaren med nåt lämpligt bestick eller en servett eller så.
Men nånstans går faktiskt gränsen…
När det kommer till gubbar i vinet är jordgubbar det enda som Ama accepterar.
Sen får dom där tjuvdrickande insekterna inte vara för stora heller, då blir det klagomål (beroende på hur mycket vin som finns kvar i glaset).
Hur gör ni när det landar nåt litet knott i glaset? Dricker upp, fiskar upp och dricker upp, lämnar kvar allt eller kräver ett nytt glas?
Gomorron!
Godmorgon
Jag försöker rädda den stackaren så gott det går när jag tycker de har druckit klart 🙂
Ha en fin dag
Kram
Gomorron Annica! 🙂
Jag brukar fiska upp dom ganska omgående, du är snällare du 😀
Tack detsamma!
Kram
Jag hade gått och visat upp att det är ”skit i glaset”. Kan tänka mig att chansen finns att få nytt. 😛
Gomorron! 😀
Okej, men då ska du ju dricka upp lite innan du går och klagar så du får extra tilldelning 😉
Gomorron! 😀
Jag gör som du,fiskar upp ;<) Haé Kram.
Som sagt – lite skit rensar 😉
Kram
Jag fiskar upp och räddar krypet, lite lagom berusad. Inte jag alltså, krypet. Sen dricker jag upp.
Och efter det blir du lit lagom berusad… 😉
Fiskar upp det lilla krypet. 🙂 Får beundra Ama för idéen att skriva ett blogginlägg utifrån en spegelbild i glaset. Fiffigt! 🙂
Ha en bra dag!
Det finns blogginlägg i allt som finns runt ikring – även i vinglas 🙂
Tack detsamma!
Jag är inte den känsliga typen så de får hjälp upp. Jordgubbar i glaset är ok beroende på det övriga innehållet såklart. De gubbarna som var i ditt glas var inte ok alls.
Nej, gubbarna i mitt vinglas där var HELT oacceptabla! 😉
Men du,är du Go eller,,försök att göra en ”Isterbandlåda” utan isterband,,lovar det är omöjligt,,Tro mig..Haé Kram.
Man kan ju byta ut isterbanden mot nån god korv – du brukar ju vara så kreativ så det är jag säker på att du grejar 😀
Kram
Oki,jag litar på att Anders fixar en vit lagom kylig julhelg..Haé Kram.
Man kan ju hoppas det – en vit jul är mysigt. Dock inget vi kan hoppas på här 🙂
Kram
God förmiddag, jag fiskar upp och dricker upp om det är ett pyttelitet kryp, skulle det vara en fluga då dricker jag inte upp det, och så stora gubbar du hade i glaset, nej då hade jag nog hoppat det vinet.
Ha en fin onsdag, idag blir inget marknadsbesök för jag har varit hos Åsa och fått behandling av en ond tå och det blir så trångt i skorna med bandage runt ena stortån :-).
Goförmiddag Yvonne! 🙂
Flugor av större modellen – då får det vara, vinet. Men oftast är det ju dom pyttiga mini-flugorna som är törstigast 🙂
Du får vila dig i form i solstolen idag – marknaden kommer ju tillbaks nästa vecka också 🙂
Go’midda Ama! Jag fiskar upp förstås, det tar alldeles för lång tid att få ett nytt glas! 😀
Goförmiddag Leffe! 🙂
Det är också en aspekt… Det är nog därför dom flesta av oss väljer just den metoden… 😀
Fiskar upp, tackar för sällskapet och dricker upp 🙂
Haha! Det är till att vara artig också 😀
Försöker att få upp krypet. Men tycker ibland att det smakar skit efteråt. Vet att det är larv så jag har blivit trackad många gånger för detta. Men jordgubbar är helt okej.
Kram Carin
Ja, jordgubbar är helt klart bättre än kryp 🙂
Kram
Det finns många faktorer att ta i beaktande inför detta viktiga beslut!
LOKAL
Är jag hemma eller på restaurang?
ANFALLARE
Det är skillnad på om det är en sorgmygga (vilket är det vanligaste hemma) eller om det är en spyfluga.
MÄNGD
Är det lite eller mycket kvar? Hur stor blir förlusten?
DRYCK
Te, kaffe, vin, starksprit?
TILLSTÅND
Har man redan druckit ett glas vin är man kanske inte riktigt lika känslig längre … Mentalt, sett i alla fall.
Som sagt, tillfället får avgöra. Minns när jag satt hemma med en kompis på hennes baksida, vi pluggade teori inför det stundande körkortstagandet. Jag tog sista slurken kaffe och där i låg det en insekt som krasade när jag råkade bita. Spottade ut det, kan jag lova! Den känslan sitter kvar och det där var i början av juli 1988.
Haha! Ja, det finns många kriterier som avgör beslutet. Sorgmygga hade jag aldrig hört talas om, men googlade och det verkar vara samma typ som vi oftast får i glasen här också. Dom är ok att fiska upp. Spyflugor skulle inte vara det…
Gläää… Det får mig att minnas i barndomen när jag cyklade och pratade samtidigt. Nyckelpigor smakar skitilla! 🙂
Haha, det fick mig att tänka på filmen Tjejen som föll överbord, Goldie Hawn och när hon fick ett kryp i munnen där på pickup-flaket. Underbar film!
”I just ate a bug …”
Dessutom tror jag att gubbarna i glasen håller med dig, de vill nog hellre ha innehållet i sig än att vara innehållet själva.
Kommer ihåg filmen. Ja titeln, alltså. Alla filmer med Goldie efter ”Tjejen som visste för mycket” hette ”Tjejen som…”-nånting, vilket irriterade mig. Men själva filmerna gillade jag. Minns dock inte alls den där hon föll överbord – även om jag garanterat har sett den.
Haha! Ja, jag tror nog inte att dom ville vara där i glaset egentligen… 😀
Overboard hette filmen egentligen, hon spelade en rik ”bitch” på en lyxbåt och Kurt Russel en snickare. Jag borde se den igen, undrar om jag fortfarande tycker den är kul …
Ja, jag såg det då jag googlade. Det var bara i Sverige (såvitt jag vet?) som dom blev helt insnöade på ”Tjejen som…”.
Oftast är filmerna inte lika bra när man ser dom ”några” år senare… 🙂
Brukar alltid försöka fiska upp om det är något litet, eller beror på vad det är! :’D
Ja smågrejer kan man tåla att fiska upp 🙂
getingar är inte nyttiga i halsen, flugor viftar jag bort och dricker upp.
Getingar vill man ju helst inte svälja…
Inget att bråka om, bara att fiska upp och dricka vidare – det som inte dödar det härdar…… Idag är det ingen risk att det landar något i drickat – 12 burr säger jag bara
Huvvaligen! Det lät bra kyligt det där… Här har vi haft runt 20 idag, tror jag. Plusgrader, alltså 🙂
Jordgubbar i vin, det var nytt. I champagne, okej, men i vin…
Är det ett pyttelitet kryp i glaset så fiskar jag upp det och dricker klart. Sedan vet jag inte vad jag skulle göra om en geting, humla eller en fluga skulle hamna i mitt vin. Det har jag faktiskt aldrig råkat ut för.
Det går bra med jordgubbar i obubbligt vin också 🙂
Dom små krypen går bra att fiska upp, men en humla… Nej då fick nog vinet vara 🙂
Men humlor är ju jättesöta! De måste ju omedelbums fiskas upp. Getingar och bin är också OK men sedan börjar jag bli mer tveksam …
Söta som i gulliga, inte att mumsa på. Det lär nog inte kännas skönt på tungan …
Okej, humlor är söta (gulliga), men det är INTE getingar! Fast att bränna sig på en humla gör nog så ont!
Sen tror jag inte att jag skulle vilja tugga på varken en geting eller en humla… 🙂
Är det gubbar i glaset ber jag absolut personalen om ett nytt, men är det bara en insekt tar jag en servett och fiskar upp den 🙂
Kram
Nej, gubbar i vinet vill man ju inte ha 😀
Kram
Fiskar upp, skriver de flesta. Jag vet inte. Beror på hur snål jag är vid tillfället. Det kan skifta 😀
Sen kan det bero på mängden också. Har man lämnat ett glas, kommer tillbaks och det är en hel flock med törstiga små rackare som simmar runt – då får det vara 😀
Kräver nytt om jag är på krogen. Är jag hemma ställer jag glaset med vinet kvar i på diskbänken. Därför OM det är någon mer liten fluga är även den korkad nog att dyka ner i glaset!
Men kommer det gubbar i glaset – ja då vet i tusan vad jag skulle göra. Prova byta till ett glas rött kanske?
😉🤗
Åhå! Du samlar alltså in flugor på det sättet 😉
Smart tänkt där! Rödvin gör nog att man slipper gubbar i glaset 😀
🤪👍😜
😀
Så länge det inte är en geting så fiskar jag upp det och dricker tämligen obekymrat upp. Skulle det hända på en restaurang att det är något eller någon främmande i glaset så ber jag om ett nytt.
Haha! Något eller någon främmande i glaset… Ja, då kan det vara läge att be om ett nytt. Men om det är nån kändis där så går det kanske bra? 😉
Jag fiskar upp och försöker göra någon liten livräddningsinsats 🙂
Typ mun-mot-mun-metoden? 😉
Eller mun mot mandiblar …
Oj vad du är duktig på småflugors anatomi! 😀
Jag tar bort tjuvdrinkaren.
Sv..Man kan ha roligt i alla väder och alla dagar!
Kram!
Helt rätt! Tjuvdrinkare göre sig icke besvär! 😀
Kram
Gubbar i glasen? Beror på vilken sort hur jag agerar. Är det ätbara varianter så kan de få stanna. Och är det större modeller så kanske man får livrädda dem.
Små besökare som landat brukar jag rädda med hjälp av en servett Men är det större varianter som flugor, getingar eller humlor så vill jag nog byta glas.
Jag är inne på samma linje som dig. Klart man måste rädda levande gubbar som landat i glaset! Ooops… Det gjorde jag visst inte vid det tillfälle då bilden togs… 😉
På restaurangen ber jag om ett nytt glas. Sitter vi hemma och det tippar ner en knott, delar jag drickat med knottet.
Jag gör ingen skillnad på om jag är hemma eller på restaurang om det handlar om ett litet knott – fiska upp bara 🙂
👍
😀
hej!Kram,Inger
Hej, hej.
Kram
Tillhör den känsliga kinkiga sorten som icke gillar fel saker (djur eller skräp) i glaset/det jag dricker eller äter så never in my life… jag häller ut, låter bli att dricka/äta 😉
kram
Ja, det var till att vara kinkig… 😉
Kram
Gubbar i glaset det var nåt nytt, haha! Fast jordgubbar känner jag igen!
Jag fiskar upp småkrypet i glaset och dricker vidare. Är van med massa små insekter i munnen på sommaren när man joggar!
Åhå! Du ser alltså småkrypen mer som tilltugg? 😉 😀
Håller med föredrar också jordgubbar. Helst med ett glas iskall Casal Garcia, ett portugisiskt vin så kallat grönt vin (vino verde) det görs på omogna gröna druvor. Testa det om du hittar det.
Grönt vin har jag aldrig testat, däremot blått. Men det är så illblått så jag misstänker att det är typ karamellfärg i…
Ska se om jag hittar nåt grönt vin 🙂