Igår var det torsdag…

 

1

… så då passade vi på att gå ned till Más Amigos för att avnjuta veckans macka, som igår var en klassisk räkmacka. Tur att vi gjorde det, för det var sista gången för i år som torsdagsmackan serverades – återkommer efter årsskiftet.

2

Anders fick inleda med kökshandräckning genom att hjälpa Jeanette med en halvmeter på längden. Populärt med tordagsmackan, så den delen av porslinet som var mer lättåtkomlig befann sig redan i diskmaskinen.

3

Sen var det bara att hugga in – smarrigt! Fast Ama fick bara i sig halva.

4

Efter att ha käkat upp mackorna (Anders fick extra tilldelning) och surrat lite med folk så gick vi ned till strandpromenaden. Vädret har varit ovanligt grått och trist denna november, men ett par tappra badentusiaster fanns det nere på Playa del Cura ändå.

5

Tittade man ut över havet så såg man att solen kämpade tappert för att komma fram för att glädja oss alla.

6

Ama passade på att testa zoomen igen. Såg inte alls fel ut där ute på seglingsbåten.

Idag på förmiddagen ska Ama tillbaks till tant doktorn på ett planerat återbesök. Känns väl i stort sett bra, men det är ett par frågor som Ama vill dryfta med läkaren. Som exempelvis att orken inte kommer tillbaks i den takt som Ama vill, plus att aptiten inte är på samma nivå som den brukar. Det ena ger väl det andra – om man inte äter ordentligt så orkar man inte lika mycket, kan tro.

Taskig tajming kan man tycka – nedsatt aptit samtidigt som det pågår en tapasmara.

Får väl höra vad doktorn har att säga.

Hoppas ni får en fin fredag!

Gomorron!

54 Responses to Igår var det torsdag…

 1. "LillaSyster" skriver:

  Mackorna ser riktigt goda ut och klart att Anders förtjänade en extra tilldelning efter att ha varit i köket och styrketränat =) Jag hoppas att du får svar på dina frågor av doktorn. Lycka till och ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag hade tänkt knycka lite av Anders bara då jag inte var så hungrig (trots att dom både såg goda ut och VAR goda dessutom). Men så tänkte jag att han kunde vara värd lite extratillskott 🙂
   Tack och tack detsamma!

 2. OJ ja alltså om Du inte orkar äta så orkar Du ju inget annat heller, de två sakerna hör väldans mycket ihop… kanske tarmen inte riktigt hänger med än… den har ju varit med om lite jobbiga ingrepp.
  Jag håller tummarna å hoppas på det bästa ❤

  Solen verkar vara ytterst ute på havet å väldans blek där hos Dig,
  här har vi köld… många minus 😉

  kram å Lycka till ❤

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det säger sig ju självt, faktiskt. En ganska enkel ekvation. Men det är jättejobbigt att äta när man inte känner för det, och en jättejobbig (och ovanlig!) känsla för mig att inte känna för att äta.
   Jo, kroppen behöver nog vänja till sig – igen. Den har ju fått utstå en hel del denna sommar. Men det ska bli skönt att dryfta det hela med doktorn, faktiskt.

   Idag lyser solen med sin frånvaro igen. En mycket ovanlig situation här hos oss. Att den är borta så länge, alltså. Men vi har i alla fall plusgrader 😉

   Kram och tack!

 3. Janne skriver:

  Det där räkmackorna såg goda ut. Nu blev jag sugen på en sådan. Får beställa av Kommandoran. Ha en fin fredag! 🙂

 4. Znogge skriver:

  Bra att du har ett återbesök och kan lyfta dina frågor. Aptit och ork hänger ihop en hel del. Ibland kan man behöva speciella näringsdrycker för att inte hamna på minus i vitaminintaget. Den räkmackan såg bara så god ut!

  Lycka till i dag.

  • Ama de casa skriver:

   Kosttillskott kanske är grejen, men dom jag hittills har fått (på sjukhuset) har varit bra läbbiga… Men jag känner verkligen att jag vill ha tillbaks orken – och aptiten. NU!!! 🙂
   Räkmackan var god, men tyvärr tog det stopp för min del. Mycket irriterande.

   Tack så mycket!

 5. Annica skriver:

  Lycka till idag 🙂
  Kram

 6. Yvonne skriver:

  God morgon, men kanske orken behöver längre tid på att komma tillbaka, synd med aptiten speciellt nu när det är tapasrace, men det hänger nog ihop med orken. Det är ju en rätt stor operation du gått igenom så lilla magen kanske behöver mer tid innan aptiten och orken är tillbaka

  Ha en fin fredag och hoppas du får svar på dina undringar hos tant Doktorn

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Jo, det kan ju vara så att jag har för bråttom och är för otålig. Men jag är less på att vara tämligen orkeslös just nu.

   Tack, och ha en fin fredag du med! 🙂

 7. Mamma C skriver:

  Hoppas du får svar på dina frågor hos läkaren idag. Ha en fin fredag nu och lycka till.
  Kram Carin

 8. farfar hebbe skriver:

  Oki,sista torsdagsmackan för i år,men inte sista mackan väl???.Som jag sagt tidigare,när det kniper då är det bra att ha en Anders i närheten,inte vilken Anders som helst utan en speciell Anders..
  Här är naturen frostvit efter nattens och morgonens kallgrader som lägst -10,9 men solen har kommit nu,lyfter dom säkert ett stycke..Haé Kram.

 9. farfar hebbe skriver:

  Ja jag undrar om det var fyllmånen som rådde för att jag vaknade nästan en timme tidigare än jag brukar..Haé Kram.

 10. Robert skriver:

  Hoppas det går bra hos doktorn! 🙂

  Gomorron! 😀

 11. Geddfish skriver:

  En klapp på axeln och en kram, och så in till läkaren, så ska du allt bli helt bra ❤ 😀
  Det är synd att vara utan godmataptit.

  • Ama de casa skriver:

   Tack för klappen och kramen 🙂
   Att gå till doktorn är – trots allt – lättare än att gå till tandläkaren 😀
   Aptiten kommer tillbaks mer och mer, så det ordnar sig nog 🙂

 12. Mariama skriver:

  Lycka till och hoppas frågetecknet blir utdraget till ett utropstecken 😉 3 vlig helg

 13. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Jag antar att du är kollad på B12 och andra B…samt järn…som man får brist på när man ”pillar? i mag/tarmorganen? Och D-vitamin?
  Då blir man också orkeslös…
  Hälsn lekdoktor P ♥♥

 14. Den mackan såg god ut, och prisvärd ! Här hemma hade man nog fått betala x 3 på lokal 🙂

  Det kanske tar lite tid innan kroppen ställer om sig igen, men du har ju rätt i att det förmodligen hänger ihop.

  Du får ladda att återfått aptiten till julbordet istället !

 15. Ami skriver:

  Mackan såg god ut! Men visst blir man lite lätt trött på den här gråa himlen 😦
  Hoppas besöket idag går bra!
  Kram

 16. friochlycklig skriver:

  Du får ha lite tålamod med dig själv! Det tar lite tid att hämta sig efter allt. Trevlig helg! 👍

 17. Veiken skriver:

  Hoppas att tant Doktorn kunde räta ut några frågetecken för dig. Du, jag tror att det tar rätt lång tid innan du är lika alert som innan du låg under kniven.
  Räkmackan såg verkligen helt rätt ut!

 18. Hoppas att du nu har fått lite bättre besked och vet vad som behöver fixas. Som du säger, det hänger ju liksom lite ihop det där med mat och ork. Och humör, inte minst!

  Vilken tur att Anders tog din halva, annars hade det ju nästan varit lite helgerån där på räkorna! För attans så god den såg ut den där smörgåsen! För 3 € har jag nästan svårt att förstå hur det går runt.

  • Ama de casa skriver:

   Precis! När man inte känner sig hundra så påverkar det såklart humöret också. Försöker vara och tänka positiv/t, men det är inte alltid helt enkelt…

   Jodå. Han hade förvarnat att han inte hade nåt emot att offra sig om jag inte skulle orka hela 🙂
   Más Amigos är en förening som jobbar för sina medlemmar utan att sikta på vinst. Så mackorna serveras i princip till självkostnadspris skulle jag tro. (Självklart är tanken att dom gå runt i alla fall 🙂 )

 19. Ditte skriver:

  Trevligt med räkmacka! Och gott!
  Hoppas verkligen att besöket hos tant doktor kunde ge några svar på dina frågor. Och allra helst att du snart ska må bättre och hur du ska nå dit.
  Trevlig fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Mackan var smarrig! Nästa gång utgår jag från att Anders blir utan extra tilldelning 😉
   Besöket var väldigt lyckat känner jag. Mår redan bättre trots att det egentligen inte var några direkta åtgärder – ”bara” besked. 🙂
   Tack detsamma!

 20. Hoppas dr kan hjälpa dig. Till en tapasmara behövs både aptit och ork. Krya på dig.

 21. BP skriver:

  När jag ser sådana mackor blir jag alltid så ledsen att jag inte tål räkor. För mackor med kräftor smakar liksom inte lika gott;-)
  Hoppas du fick både hjälp och en förklaring av tant doktor. Men glöm inte, du har ju verkligen haft din beskärda del av operationer i år. Å det var ju inga ”simpla” ingrepp heller om man säger så. Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Jag blir också ledsen – för din skull. Finns många goda skaldjur, men räkor (helst färska) slår det mesta – även hummer.
   Ja, jag fick bra förklaringar och det handlade just om det där med att det inte har varit små ingrepp och att det måste få ta lite mer tid.
   Kram

 22. pålägget orkade du väl…

 23. Susan skriver:

  Hoppas allt gick bra hos el medico! Alltså vad har hänt med vädret? Under vår vecka i oktober hade vi två (!) dagars sol. Har inte varit så uselt någon gång på våra 7 år gånger 4-5 resor per år= ca 30 ggr.
  Kram ❤️

  • Ama de casa skriver:

   Jodå, tack – det gick bra hos tant Doktorn 🙂
   Jag säger det samma – vad ÄR det med vädret??? En gråare november har jag nog aldrig upplevt sen vi landade här för 12 år sen… Nu får det bli skärpning!!!
   Kram

 24. yfronten skriver:

  Smarrig räkmacka! Synd att du inte orkade hela. Jag skulle behöva tappa aptiten ett tag, men förstår att det inte är så kul.

 25. ogamotoga skriver:

  Åh, räkmacka! Undrar varför jag helt plötsligt blev hungrig … ;-D
  Anders är då för snäll som hjälper till här och där … vilken klippa.

  • Ama de casa skriver:

   Han brukar få assistera små spanjorskor i affärerna ibland också – dom når inte alltid upp till dom varor dom vill ha 🙂
   Sen tycker jag att det är jättebra med hans längd i exempelvis frukt- och grönthyllorna. Dom fräscha grejerna högst upp har ingen nått att ta 😀

 26. paulamerio skriver:

  Hmmm, jag tror nog att din kropp har fått tåla rätt mycket under senare tid! Och jag tror det tar lite längre tid med återhämtningen än vad kanske Ama önskar…Jag märker ju själv nu att bara det att jag går och har ont för jämnan gör att hela mn energi går åt till att tackla det. En vilostund på eftermiddagen har införts o det har jag ALDRIG ägnat mig åt under hela mitt liv! Jag börjar frysa, blir så trött helt plötsligt att jag är säker på att någon klubbat mig i huvudet och märker att ögonen bara går igen…jag blir helt enkelt som en sömngångare. Men det är ju himla bra att du kan få ett svar av El Doctore om det är normalt att känna som du gör eller om kanske blodvärde eller dylikt inte är som det ska.

  • Ama de casa skriver:

   Precis så är det. Jag känner igen det där med tröttheten, och svaret jag fick av doktorn var just det där med att det tar TID. Måste helt enkelt öva på tålamodet och acceptera att man kanske inte är 25 längre?
   Sen fick jag ju kollat (och dubbelkollat) blodvärdena också och det känns ju bra att ha gjort det så det inte är nåt knasigt och lurar där heller.

 27. Anette skriver:

  Tror att du får ha lite tålamod, din ork och aptit kommer nog så sakta tillbaka. Frisk luft, promenader och trevligt sällskap är bra medicin.

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var precis det som det handlade om. Tålamod. Som ju inte är min bästa gren… Får försöka fortsätta med mina babysteps och acceptera att det är så jag måste göra för att komma vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: