Skyltsöndag – fordon

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Fordon.

Det har varit lite dåligt med varierade promenader sen i onsdags, tur och retur till badrummet är väl typ max, men Ama passade på att fota lite då när dom pre-operativa kontrollerna gjordes.

Veckans tema får sällskap med ytterligare två röda trådar, nämligen att samtliga fordon är bilar och – högst oväntat! – sjukhuset Quirón.

1

Här ser vi alla röda trådar samlade på en endaste gång. Fordon, samtliga är bilar och skylten hänger ovanför huvudentrén till sjukhuset Quirón.

2

Det finns fler ingångar till sjukan. Akutingången runt hörnet där till höger i bild är lämplig att använda exempelvis idag även om det inte är särskilt akut. Huvudentrén håller nämligen stängt på helger.

3

Bilparkeringar finns lite här och där runt sjukhuset och det är gratis att nyttja dom.

Det finns som sagt jättemånga parkeringsplatser, ändå envisas folk att parkera precis hur och var som helst. Exempelvis är det mycket populärt att parkera i den där rondellen som man kan skymta till vänster i bild.

4

Ett annat populärt ställe att ställa bilen är där vid ambulansintaget. Skyltarna säger att det både är parkeringsförbud och ”förbjuden infart” (enkelriktat), men bilarna som står där är rätt avslöjade – dom har onekligen parkerat OCH kört mot enkelriktat när dom gjorde det. Inte ser dom ut som ambulanser heller…

Nåja. Vad gör inte folk för att spara några meters promenad till den tillåtna parkeringen?

6

Alldeles intill sjukhuset ligger dom där duvslagen som Ama visat tidigare, vi har faktiskt utsikt över dom från vårt rum. Enligt skylten har tydligen duvföreningen hållit igång sen 1941. Inte illa.

5

Går man istället söderut från sjukhuset sett kan man komma ned till auditorio de Torrevieja som syns där bakom Anders. Just när vi var på väg ditåt var det ingen idé att gå hela vägen fram, då det inte var nåt evenemang. Anders beundrade istället växtkraften hos ogräset och ångrade att han hade lämnat sekatören hemma.

Men den här bilden gillar Ama allra, allra bäst:

7

När man i bilens spegling kan se att man håller på att lämna sjukhuset bakom sig. Ama längtar jättemycket efter den synen, men ännu finns inga besked om när detta kan tänkas bli. Förhoppningsvis ligger det inte alltför långt framåt i tiden.

Gomorron!

54 Responses to Skyltsöndag – fordon

 1. farfar hebbe skriver:

  Morsning,,ja hoppas du snart får lämna salen,pigg o mört som en kry..Aj då tänk att Anders går ut halvklädd (utan sekatör) han får skärpa sig,verkar finnas mycket göra för en klippare..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag hoppas också att dom släpper ut mig snart. Men nu på helgen lär det väl inte hända nåt underverk, tror jag.
   Kylan kom plötsligt, nu är det inget shortsväder längre…
   Kram

 2. Annica skriver:

  Vad skönt att det går framåt 🙂
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Hoppas verkligen att du blir utsläppt snar!

  Kram och krya ❤

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, du verkar ju bli piggare och piggare för varje dag, så snart släpper de nog hem dig med din privatsköterska. Bra är ju att de är noggranna och att du får vila ut ordentligt där, hade det varit i Sverige hade du nog varit hemma sedan före helgen.

  Kram genom luften skickas snart iväg ❤

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Ja i Sverige verkar dom vara betydligt snabbare med att släppa ut folk från sjukan. Hoppas jag snart får komma hem ändå.

   Kram tillbaks – skickar med en brevduva 😉

 5. Mamma C skriver:

  Det får vi hoppas att det blir snart som du blir utsläppt.
  Kram Carin

 6. Snyggt skyltat 🙂
  Bättre att skynda långsamt och må bra än tvärtom… kram

 7. Det håller jag tummarna för.
  Men du, med tanke på att alla kör bil och parkerar som krattor kan det knappast bli särskilt mycket böter? För i så fall är bilisterna i Spanien ännu mer korkade.

  • Ama de casa skriver:

   Böter får man nästintill aldrig här i stan. Det som händer är att dom som står ALLRA värst parkerade (framför garageinfarter, i korsningar så att bussar inte kommer fram etc) dom bogseras bort, och då är det nog rätt dyrt att få tillbaks bilen.
   Har nog aldrig (eller möjligen EN gång) sett att det blivit parkeringsböter här. I andra städer finns det betalparkeringar på gatorna (dom är blåmålade, gratis är vita) och där har jag sett att man delar ut böter ifall man inte har betalt.

   Tack för hållna tummar! 🙂

  • Här på Solkusten ska man dock akta sig för det är ofta man ser lapplisor, lappar och bilar som bogseras bort. Och ändå parkerar folk som idioter. Tror många är ickespanjorer …

   • Ama de casa skriver:

    Att bilar bogseras bort framför garageinfarter händer lite nu och då, och där kan jag verkligen inte förstå hur folk tänker som parkerar och blockerar? Tror dom att dom är ensamma i hela världen, eller?
    Däremot kunde jag tycka lite synd om dom som fick sina bilar bortforslade på fredagsmornarna i våra kvarter förr. Då när det var marknad där, alltså. Inte så lätt att hålla reda på dagarna när man är på semester. (Fast det fanns skyltar, men såna verkar inte folk bry sig om).

 8. Ami skriver:

  Jag hoppas du snart blir utsläppt i det fria igen 🙂
  Kram

 9. Jag förstår att det kliade i fingrarna vid det där ogräset. Vilken växtkraft!
  Vid vårt sjukhus finns det en kostnadsfri parkering en promenad bort samt en närmare, 100 m från huvudentrén. Då mannen min har trassel med en fot så tog vi den närmare som kostar. Vi stod kanske en knapp timme och betalade 0,65 så det var ju OK.

  Förstår att du vill hem men skönt att de inte kickar ut dig. Den sista bilden var verkligen läcker med speglingarna.

  • Ama de casa skriver:

   Låga avgifter kan ju vara ok, men jag tycker nog att det borde vara fritt att parkera vid sjukhusen. I alla fall ska det vara en ”tidsobegränsad” parkering så man slipper gissa hur länge man har tänkt vara på sjukan då när man lämnar bilen.

   Nej, dom har inte alls lika bråttom att skriva ut folk som dom verkar ha i Sverige. Det känns lite skönt, faktiskt. Samtidigt som jag gärna vill hem…

 10. Robert skriver:

  Vi fortsätter hålla tummarna för dig – och för bättre parkeringsdisciplin på vissa. 😉

  Goförmiddag! 😀

 11. FREEDOMtravel skriver:

  Håller tummarna för att du snart får se lite mer än speglingar av världen där ute!

 12. farfar hebbe skriver:

  Ja du,”Ska det vara på det här viset”,,ja tydligen,Sverker kanske inte vill ha sällskap på sin dag..Haé Kram.

 13. Ditte skriver:

  Du har hunnit se en hel del skyltar och fordon här på sjukhuset. Och så observant du varit. Önskar dig nu riktigt god bättring så du kan komma ut och hem och vidga vyerna.Men med tanke på att du noterat alla felparkeringar så känns det hoppfullt med att du snart är på benen igen.
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Bilar var kanske inte det svåraste fordonet att hitta, men jag försökte kompensera det med ytterligare en tråd… Haha! Nejdå. Det var väl ungefär dom bilderna som fanns att tillgå 🙂
   Jag börjar nog pigga på mig då när jag orkar klaga på felparkeringarna 😀
   Kram

 14. "LillaSyster" skriver:

  Jag håller tummarna för att de släpper ut dig – hem dig till veckan som kommer. Tänk att det ska vara så svårt att läsa skyltar och parkera rätt. Men tur för dig att de gjort det – nu blev det ju åter en lyckad kombination av två utmaningar! Krya på dig =) Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nästa vecka måste jag verkligen få komma hem! Och nästa vecka börjar ju redan imorgon… Fast så fort går det nog inte 🙂
   Tack så jättemycket och kram!

 15. Inger Rozén skriver:

  Hej!Ha det bäst!Kram,Inger

 16. På den första bilden ser det ut som det är en sjukhusentré som dolts av parkerade bilar. Så illa som spanjorer verkar köra (mot enkelriktat/parkera (i rondeller och andra ställen med p-förbud) är det inte förvånande om man även parkerar mitt framför entrén.

  Härligt att du går upp ur sängen inne på rummet. Snart blir det kanske små promenader i sjukhuskorridoren? Därpå hemgång!
  Vid hemkomsten måste Anders lära sig att alltid har med sig sekatör! Du har ju alltid måttband med dig.
  🤗

  • Ama de casa skriver:

   Där vid entrén är det faktiskt sällan (aldrig?) jag har sett nån som parkerat för en längre tid. Där är det avlämning och upphämtning som sker i en strid ström, så det är sällan tomt.

   Jag utökar mitt revir för promenaderna. Idag kanske jag till och med går ut? Eller inte. 🙂
   Jag tänkte rädda dom få grönområdena vi har här med att se till att Anders INTE har med sekatören 😀

 17. Susjos skriver:

  Härligt att du är tillbaka i ”blogglandia” och söndagsskyltar med lite fordon!
  Hoppas rehabiliteringen fortsätter framåt! Skönt att ha blivit av med sonden, och att få dricka vatten måste vara lyckan nu!
  Kryakramar!!!

 18. skåningen skriver:

  Jag hoppas att de snart släpper ut dig!
  Många krya på dig kramar

 19. BP skriver:

  Vet inte hur ofta jag sagt det, men du är verkligen helt makalös! Att lägga upp en Skyltsöndag efter en sådan operation saknar nog motstycke. Otroligt!

  Otroligt är också att man parkerar/kör in vid ambulansinfarten. Gillar spanjorernas kreativa sätt att parkera, men vid sjukhus och på handikapplatser är det faktiskt oförskämd.

  Fri parkering vid sjukhus är egentligen en självklarhet, fast inte här i Sverige. Å dyrt är det också.

  Ogräset som Anders pillar på är nog det största jag någonsin sett.

  Åsså håller jag tummarna att du snart ska få se sjukhuset bakom dig.

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken! Fortsätt nu att krya på dig. Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Bilderna hade jag ju tjuvtagit innan operationen så lite fusk var det allt 🙂

   När folk parkerar sådär synnerligen dumt så dom blockerar och hindrar framfart av exempelvis bussar, då blir jag extra upprörd. SÅÅÅ egoistiskt!

   Det var ett rejält ogräs. Kanske ska jag ta med det hem så Anders har nåt att ”klippa till” när vi får komma härifrån? 😉

   Tack! Jag kämpar vidare för att övertyga doktorn att hon inte vill ha mig kvar här 😉
   Kram

 20. Åke skriver:

  Det var ju en lämplig kombo 🙂 Krya på dig nu 🙂

 21. yfronten skriver:

  Parkera i en rondell! Gråt och tandagnisslan. Oj, jag blev så upprörd så att jag blev en hundraårig kärring.

  • Ama de casa skriver:

   Här gillar dom jättemycket att parkera i rondeller. Det är ju förbud att prata i mobilen när man kör, och det löser dom enkelt med att parkera i närmsta rondell och lugnt prata vidare… 😀

 22. vissa gör allt för att slippa promenera några meter.

 23. kajsalisasblogg skriver:

  Ha ha, du fick ihop det bra. Bilar och skyltar på alla bilder.

  • Ama de casa skriver:

   Eftersom jag valde tråden fordon=bilar så gjorde jag det synnerligen enkelt för mig. Skyller på att jag är konvalescent… (Det kan man skylla på i ALLA lägen 😉 )

 24. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Så kul att se att du är på gång igen och det dröjer nog inte länge innan du rider mot solnedgången som John Wayne och lämnar sjukhuset bakom dej!
  Skydda Anders från mitt inlägg i dag! Jag har ju gått i hans skola, men denna gång tror jag att eleven överträffar läraren. 😀

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Ajdå… Jag tror att jag lider lite med din växtlighet idag? 😉 Tänker INTE visa Anders – han blir bara uppviglad och det kan sluta hur som helst… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: