Det där med att köpa sig tid, fungerar det verkligen så bra?

 

Ni kanske minns det HÄR inlägget? Där försökte vi köpa oss tid med hjälp av provisoriska lösningar.

Frågan är: Det där med att köpa sig tid, fungerar det verkligen så bra?

Här kommer en liten uppföljning i anslutning till den frågan.

Toastolen. Jodå, den spolar och har hälsan. Vad vore väl livet utan buntband?

Den glaciärbyggande kylen. Den fungerar alldeles utmärkt nu tack vare den där plastlådan vi fick som doggybag på en restaurang. Sen den ersatte originalkärlet undertill så har vi inte behövt frosta av en endaste gång.

Efraim. E-tangenten på Amas bloggmojäng alltså. Den gick i strejk var och varannan gång den skulle utföra sin uppgift och skriva ett ”e”, men nu sköter den sig nästintill exemplariskt efter den storstädning av tangentbordet som genomfördes.

Så långt allt väl.

Men sen…

Klockan som lyser i taket. Där har det inte gått fullt så bra…

Den har fått tokspel och ställer om sig själv hela tiden. Minuterna går rätt, men timmarna hoppar hit och dit och gör lite som dom vill. Härom morgonen vaknade Ama, ruskade i Anders och sa att vi hade försovit oss. Klockan i taket visade 08:20. Anders tittade yrvaket på klockan på mobilen. Den var 06:20… Natten därpå vaknade Ama till och klockan var 11:59. Inte möjligt, tänkte hon och kollade mobilen – den var 01:59… Morgonen efter gick den rätt igen utan att nån petat på den. En annan gång visade den 14:31 – men då var det mitt i natten och becksvart ute så den enkla gick Ama inte på. Haha!

Eftersom spanjorer inte verkar gilla att se tiden i taket så har jakten på en sån klocka gått åt skogen här. Vi har istället beställt en via Ami och Patrik från Clas Olsson. Tack på förhand! Ama älskar verkligen det där med att se tiden i taket när hon vaknar till på natten, men att ha en klocka som tror att varje dag är den första april gör det inte lika bra på nåt vis.

Att köpa en klocka är väl egentligen också att köpa sig tid på riktigt, när man tänker efter?

Och apropå köpa tid:

6

Det gjorde vi även när vår termometer gav upp. Eller gav upp… Den till höger är vår gamla, och där började enheten för utomhustemperaturen käka batterier nåt helt otroligt. Så vi investerade i en ny, den där till vänster.

Men kolla bara… Den nya visade tiden helt uppåt väggarna! (Fast tyvärr inte uppe i taket). Den gamla visade helt rätt där på bilden.

7

Aha… Vi tog bort den där skyddshinnan som visade fel och satte i batterier, sen dess har den fungerat klanderfritt. Där har vi också köpt tid, alltså. Bokstavligen. Tid och temperatur.

Sen är det ju också så att en olycka sällan kommer ensam.

8

Anders datorskärm inne på kontoret la av igår natt. Att Ama vet att det var på natten beror på att det var den som orsakade att en säkring hade gått då hon behövde lyse när hon skulle… pudra näsan.

Får se om han lyckas få liv i den. Det vanliga med att ruska och klappa till den funkade inte och då kommer ju plan B in – skruva isär. Den är 2,5 år gammal och garantin var på 2 år. Typiskt va? Man kan nästan tro att det är tidsinställt på nåt vis.

Om han inte lyckas få liv i den så får vi nog göra som den här hunden:

9

”Shop ‘til we drop”.

Jodå. Det där med att köpa sig tid funkar hyfsat bra både bildligt och på riktigt. Men själva tiden kan man som sagt var inte göra nånting åt – inte länge kvar på födelsedagsmånaden nu.

Gomorron!

Annons

58 Responses to Det där med att köpa sig tid, fungerar det verkligen så bra?

 1. vad ska ni göra med alla pengar ni sparat på reparationer 🙂

 2. Geddfish skriver:

  Neej, det fungerade inte. Jag hade tänkt mig att köpa en första plats här hos dig idag, men så snodde nån den 😀

 3. Znogge skriver:

  Där har ni lite tekniska oheld att ta itu med med det går säkert som en dans 😀 Lycka till och ha en bra tisdag!

  • Ama de casa skriver:

   Oheld? Varken Google eller min skånsk-svenska ordbok gav mig svaret… Men jag hoppas ändå att det går som en dans med dom där tekniska ohelderna 😀
   Tack och detsamma!

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja du Ama,tid är tid,hur man än vrider och vänder på den,den bryr sig inte ett jota om vår tidsuppfattning,den bryr sig inte,den bara tickar på..
  Ja du hade rätt regnet som kom här har redan käkat upp snön,vilket jag tycker var jättebra..Haé Kram.

 5. skåningen skriver:

  Min klocka i taket visar än så länge rätt tid!
  S…Ibland så undrar jag vem är det som har tagit hem allt skräp??
  Skönt när det har körts bort!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 6. Robert skriver:

  Får klura ut något sätt att köpa sig tid. 😉

  Goförmiddag! 😀

 7. Ami skriver:

  Men vilket elände med Anders datorskärm 😦 Klockan är ju inget problem att få ner i väskan….men en hel skärm!! Den är ju nästan lika stor som Billy 😮
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag som just hade tänkt att kolla ifall ni kunde köpa en sån också… 😉 Nejdå, skärmar finns här – såna tycks även spanjorerna gilla. Ser ut som det blir det som blir lösningen – köpa en ny. Som tur är så har han reservgrejer så det är ingen panik. Tack än en gång för att ni hjälper oss med tiden! 😀
   Kram

 8. "LillaSyster" skriver:

  Då blir det snart en liten semestertripp för alla pengar ni sparat in =) Bra när man hittar kreativa lösningar på problemen. Nä, nu måste jag kolla i köttbullarna jag har i stekpannan – blir klassiskt idag, hemgjorda köttbullar sås och potatis och lingonsylt kokade jag ju i helgen! Vi ska inte äta lunch än men steker man köttbullar är det lika bra att göra ett helt gäng – för då köper jag ju mig tid en annan dag då hungern sätter in=) Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jaaa! Tack för tipset! Det är klart att vi ska åka upp alla dom sparade pengarna 😀
   Köttbullar… Nu blev jag himla sugen igen! Fast helst ska det vara potmos till dom 🙂
   Himla bra sätt att köpa sig tid! Risken är kanske bara att man äter för många på en gång… 😉
   Kram

 9. Jag hoppas denna vecka tar lång tid så vi verkligen hinner ladda batterierna… ja jo främst Elin då för hon är lite spak, men det är kanske inte konstigt med tanke på rådande omständigheter.

  Så bra Er frys funkar nu med hjälp av en liten plastlåda.
  En händig och uppfinningsrik man är icke dumt.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Håller tummarna för att tiden saktar in en aning den här veckan då – ibland behöver man kunna ta det lugnt.
   Kylen/frysen fungerar alldeles perfekt nu! (Peppar, peppar *knackar mig i huvudet*)
   Nej, att vara lite kreativ är alls inte dumt 😀

 10. När jag vaknar på natten vill jag INTE veta vad klockan är. Då blir jag tokstressad och kan inte somna om. I övrigt köper jag mig gärna tid 😉

  • Ama de casa skriver:

   Jag är precis tvärt om – älskar att vakna till mitt i natten och sen få somna om på stört. Brukar säga att jag har inverterat sömnproblem, somnar hur lätt som helst och sover nog lite för mycket 🙂

 11. friochlycklig skriver:

  Det är bra när man slipper shoppa och hittar kreativa lösningar på felen. Det är så tråkigt med Media markt. Förlåt Anders. 😊

 12. Yvonne skriver:

  God förmiddag, är nu hemma från Skåne där de har så krångliga datorer så man ska vara vetenskapsman för att kunna använda dem, dessutom är allt på danska (svärsonen är dansk) så det är inte lätt att hålla sig uppdaterad.

  Nu har vi de två äldsta barnbarnen här på novemberlov, idag är det simhallen (för de manliga) och sen ska äldsta som är 11 år träna judo med en judoklubb i Midsommarkransen, imorgon Tekniska museet och på em ansluter sonen och de går alla de manliga till Mall of Scandinavia där de ska äta och sen bowling. Tuffa dagar med många punkter på dagordningen så all tid behövs fram till lördag lunch då de åker hemåt.

  Ha en fin tisdag hälsar jag från ett regnigt, blåsigt och +5 gradigt Åkersberga

  • Yvonne skriver:

   Ps. Vilken tillgång att ha en så händig man som Anders, antar du bara kommer med goda råd och så 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Goeftermiddag och välkommen hem igen 🙂
   Ooo… En dator på danska kan inte vara lätt! Tur att åtminstone siffrorna på tangentbordet är just siffror då i alla fall 😀
   Fullt upp alltså – inget lov för dig direkt 😉 Du får vila upp dig till helgen 🙂
   Tack och detsamma till dig! (Vi har 13 grader och regn här…)

 13. Anette skriver:

  Tid är pengar 😊
  Bra jobbat.

 14. Det där med att köpa sig tid, fungerar det verkligen så bra?
  Ja. det gör det! Orsaken hoppas jag kunna presentera i kommande Lördagsgodis!
  (Pilutta dig, en klipphängare!)

  Jag tror de har inbyggda avstängare i elektriska manicker numer för varför går de alltid sönder preciiiiis efter att garantin har gått ut?

  Visst finns det med tidvisare i Spanien också, du kollade inte på rätt ställe bara! Sök på Reloj de proyección digital på Amazon.es så får du över 2000 träffar, jag menar du köper ju ändå med leverans nu. Och så hade du kunnat köpa en manick i st f två för det finns de med termometer och allt!
  Som den här t ex: https://www.amazon.es/dp/B07DDKVL38
  Eller denna med utomhustemp
  https://www.amazon.es/dp/B0795BMG1Y

  • Ama de casa skriver:

   Jahaja… En klipphängare igen. Tack så jättemycket då. 😉

   Jag börjar också tro att det finns nån sorts timer som utlöses en kort tid efter att garantin har gått ut. Utom på kameror – dom kan gå sönder precis när som helst 😀

   Dom såg fina ut båda dom där, men nu har vi beställt via A&P med säker hemleverans (kan ju kanske ingå ett glas vin eller två också 😉 ). Den som vi har nu (den med den hoppande tiden) den hade termometer också, fast den tejpade vi över så vi slapp se den. Var sak har sin plats – klockan i taket i sovrummet och temperaturen i vardagsrummet 😀
   Tack för tipset ändå! Det var betydligt bättre än den där klipphängaren… 😉 😀

 15. Sophie skriver:

  *fnitter fnitter* men inte fnitter angående Anders dator … en skräck! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Som tur är så är det ”bara” skärmen som gått sönder, själva datorn är hel (ännu så länge, det mesta verkar braka ihop just nu… 😉 ).

 16. aj då, ibland börjar liksom allt krångla, samtidig. Det är bara att se tiden att och shoppa loss .)

 17. Ditte skriver:

  Visst är det bra ibland att köpa sig tid. Men den kan också bli ganska dyrköpt. Alltså om man räkna ut sin egen timpenning för olika moment. Å andra sidan kan det ju finnas vissa lustmoment i det hela, eller snarare hobbyverksamhet, och då blir beräkningen annorlunda. Sedan får en inte glömma återvinningsfaktorn. Nog så viktig.
  Trevlig kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Timpenningen ska man inte ens tänka på när det kommer till viss shopping. Vet inte hur många timmar vi har lagt ned på att kolla in nya kylskåp utan att ha kommit till skott… Å andra sidan funkar ju vårt gamla alldeles utmärkt igen 😀
   Ha en trevlig kväll ni med! 🙂

 18. engstromemmas skriver:

  Häftigt ändå att kunna se klockan i taket! 😀

 19. Stina skriver:

  Vår projektorklocka började strula i våras. Tiden i taket hoppade hit och dit, men på själva klockan var det alltid rätt tid. Till slut bestämde den sig för att när klockan tex var 22.00, så visade den 10.00. Jaha, då bråkade vi inte mer med den och vande oss vid detta…tills i helgen…dax att ställa om till vintertid😬 Nu har den visat rätt tid sedan dess och vi håller tummarna för att den har tillfrisknat. Annars blir det nog en tur till Clas Ohlsson.

  • Ama de casa skriver:

   Dom verkar kunna vara lite bångstyriga emellanåt dom där klockorna, och lever sitt eget liv på nåt vis 😀
   Håller tummarna att den fortsätter visa rätt och att inte hoppa runt – det är ju bra att veta VAR man ska kolla tiden 😀

 20. paulamerio skriver:

  Jag får allvarliga bölder och utslag på hela kroppen bara av att titta på tekniska manicker! Så jag tittar på den söta sovande hunden istället. Och vet du, jag måste införskaffa ny teve, vet du vilken djungel det är därute???? och jag måste ha hjälp med både leverans o installation annrs lär den stå i ett hörn och bara garva åt mig…Att ta mig i kragen och åka till stan och börja leta…suck. Har kommit så långt att jag kikat på nätet och det gjorde inte valet enklare..
  Jag behöver en teknisk och händig karl, något jag ännu aldrig haft trots fyra äktenskap

  • Ama de casa skriver:

   Ja, jag vet att det är en djungel där ute med allehanda tekniska prylar, men mitt enda äktenskap har räddat mig från att behöva fundera över detta, utan bara använda dom prylar som landar här hemma. Mycket praktiskt och bra! 🙂
   Sååå glad att slippa ge mig ut i den där djungeln själv!

 21. Susjos skriver:

  Tiden går och vi med den! Haha, vilket tidsoptimistiskt inlägg!
  SÅ tokigt att takklockan har fått spel, och visst är det trist att födelsemånaden snart är slut…kan vi stoppa tiden lite tro? Eller så fortsätter vi fira i november, det är en sån trist månad, så lite firande är inte fel!
  Svar: Första barnet som föddes på NKS fick en nallebjörn, precis som de 4 som kom efter, i natt gick den sista nallen åt ( den femte)

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det var superdumt av klockan att börja dribbla sådär med tiden, det räcker gott och väl med den där omställningen som vi nyss hade till vintertid. Redan den är för mycket! 🙂
   Födelsedagsmånaden verkar onekligen vara inne på slutklämmen och det är inget vi kan göra åt det… Men visst – vi kan ju faktiskt förlänga den in i november 😀
   Måste ha varit lite speciellt att vara första mamman och bebisen på NKS – kul idé med nallarna 🙂

 22. bpz3 skriver:

  Tid är ju pengar, så ni har köpt både och, vilket borde betyda en eller två minisemestrar, eller hur:-)
  Ärligt talat så har jag faktiskt aldrig sett en klocka som hänger i taket. Visste inte ens att sådana fanns. Oooops! Bör nog besöka Clas Ohlson lite oftare ser jag.
  Osis med dataskärmen. De håller inte speciellt länge nuförtiden. Det var faktiskt bättre förr, när dom fortfarande kostade en förmögenhet;-)

  • Ama de casa skriver:

   Du har rätt! Klart att den tiden och pengarna borde kunna omsättas till minisemestrar! Tack för tipset 😀
   Klockan hänger inte i taket, den står på sängbordet och projiceras i taket. Man kan se tiden på själva klockan också, och det måste man göra om det är dagsljus och man undrar över tiden, för då syns inte siffrorna i taket.
   Jag tror det är en affärsidé att grejerna går sönder strax efter att garantin har gått ut…

 23. yfronten skriver:

  Skönt att vi fick en timme, men jag hoppas att de tar bort det här med tidsändring som det är snack om. Det var en utslagen liten hund, de tar väl också siesta?

 24. Augusta skriver:

  Ha,ha, ja det var mycket. Min teori är att ni är hemsökta av en lekfull ande. Andar brukar leka med tekniska prylar. Jag brukar också få besök, både i Muodoslompolo och på nya stället av andar. Fråga vad dom vill 😀

 25. ullie skriver:

  så bra näär man hittar bra lösningar . ha ha det där med tejpen har maken en gång gjort ja sa ta bort tejp pröva nya batteri japp den funkade länge sen =) =D =)

 26. Per skriver:

  Hall o Vin ! Den var bra . Lycka till i dag . Per & Annelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: