Ett sopigt inlägg (uppdaterat)

 

I söndags vid halv tolvtiden hade Ama spaning från terrassen och fick då se detta:

1

Jahaja? Skidsäsongen startar tydligen tidigt i år.

2

Anders vandrade uppför gatan med skidorna på axeln. Letade han en skidbacke månntro?

3

Här verkade han stanna till för att vila. Samtidigt spanade han på Ama uppe på terrassen medan hon spanade på honom från terrassen.

Nejdå. Det var inte skidåkning på gång. Anders köpte nya skidor i Granada i februari och han är alls ingen hamster så dom gamla skulle slängas.

Den spanska återvinningen fungerar på det sättet att man ställer ut grejer man inte behöver vid soptunnorna sen kommer sakletarna och plockar upp dom så dom kommer till användning för nån annan. Det lär både vara förbjudet och ge böter att återvinna på det viset, men ”alla” gör så och det brukar fungera alldeles utmärkt.

Nu skulle Ama göra en liten undersökning för bloggen och undrade följande:

 1. Finns det verkligen nån andrahandsmarknad för slalomskidor här i Torrevieja?
 2. Om det nu finns en sån, hur lång tid kan det ta innan en intresserad skidåkare dyker upp och plockar åt sig laggen på en söndagsförmiddag när temperaturen ligger runt 30 grader?

Så Ama fortsatte sin spaning uppifrån terrassen:

4

Klockan 11:31: Anders har lämnat skidorna åt sitt öde. (Katten där innanför muren verkar i alla fall intresserad av dom…)

Nu hade Ama tänkt stå och spana hela tiden, men det var på tok för varmt där ute i solen så hon gick in och gick sen ut igen efter 10 minuter:

5

Klockan 11:31 11:41 (tack, Janne)Skidorna var borta.

Svaren var alltså att ja, det finns en andrahandsmarknad för skidor här och det tog mindre än 10 minuter innan skidorna försvann.

Vem som tog dom?

Det fick vi också svar på när vi träffade Ami och Patrik i onsdags. Dom hade sett Anders skidor uppe på en bil som en av sakletarna använder som förråd. Den bilen har ett stort skåp på taket. Vi gick förbi och kollade:

6

Skåpet var kvar (är det förresten ett sånt där fordon som går under benämningen ”skåpbil”?), men inga skidor. Det fanns en massa bra-att-ha-grejer inuti bilen också, men inga skidor där heller.

Undrar om han hade lyckats avyttra skidorna eller om det var nån som hade snott dom från taket? Oavsett vilket så kan man konstatera att andrahandsmarknaden för slalomskidor här i Torrevieja är betydligt större än man kan tro.

När Ama ändå är på gång med ett sånt här sopigt inlägg så kan hon visa att Anders visserligen inte är en hamster i alla avseenden, men vissa saker har han oerhört svårt att skiljas från.

Dels är det sladdar och kablar av alla de slag, men där måste Ama ändå medge att dom kommer till nytta tämligen ofta.

Uppdatering: Om ni vill läsa lite mer om Anders och hans sladdallergi/sladdmani så kan ni kika in hos hans före detta jobbarkompis Janne HÄR.

Det finns dock en mer oväntad och betydligt sopigare samling.

Ama (not so) proudly presents:

7

Anders samling av blandade soptunnor.

Gomorron! 

74 Responses to Ett sopigt inlägg (uppdaterat)

 1. Robert skriver:

  FÖRST! 😀

 2. Robert skriver:

  Katten ville väldigt gärna ha de där skidorna. 😉

  Gomorron! 😀

 3. Annica skriver:

  Gillar den spanska återvinningen 🙂
  Tråkigt när vissa ställer ut precis ALLT där.
  Lite bör man väl ändå sålla, kan jag tycka
  Ha en skön dag
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, det är det som är problemet, visst bör man sålla. Om ingen hade tagit dom där skidorna inom rimlig tid hade vi hämtat tillbaks dom, trodde faktiskt inte att det skulle finnas nåt intresse.
   Tack detsamma!
   Kram

  • Fast det intressanta i sammanhanget är ju vad jag anser vara skit anser någon annan vara en skatt! Det motsatta förhållandet finns också. 🙂

 4. Yvonne skriver:

  God morgon, fint att även skidor har ett andrahandsvärde här i stan också. Många sophinkar kan vara bra om man vill variera sig och byta då och då. Sladdar ska man alltid spara, kan komma till användning någon gång .

  Ha en fin fredag, själv ska jag göra lite punktstädning på nedervåningen så inte gästerna som kommer ikväll får damm allergi, sen på em ska här lagas lite/mycket mat.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron! 🙂
   Ja, lite oväntat att dom hade det faktiskt 🙂
   Anders är och rotar i sladdlådan lite nu och då och det rotandet har löst många problem – inte bara hemma hos oss.
   Papperskorgarna känns som mindre användbara. En i garaget kan räcka tycker jag 🙂

   Punktstädning är bra. Man lär sig var dammråttorna har sina favorittillhåll 😀
   Ha en fin fredag ni med!

 5. trollet skriver:

  Ha ha, det borde inte vara förbjudet snarare borde det uppmuntras att återandvända… älskar vårat grovsoprum… där kan man både lämna och hämta…

 6. Ja, det där var ju lika sopigt som mitt inlägg i söndags. Fast hos oss är det tyvärr inte alltid det plockas bort utan det blir ståendes ändas till kommunen kommer med stor lastbil och sådan där skopa på kran som man inte vill bli upplockad i.

  Ni kan ju kolla om de dyker upp på Milanuncios! Fast jag hittade dem inte nu, de kommer väl.

  • Förresten så tror Google Translate att slalomskidor är kroatiska … Så jag satte ett bindestreck och då blev det svenska men Translate föreslog den första stavningen som inte kunde översättas medan den svenska kunde det.

   Intressant.

  • … ändas …?

   Jag tror jag går och lägger mig igen.

  • Ama de casa skriver:

   Samma här. Precis som Annica påpekar här uppe så ställer folk ut vad skit som helst som inte alls nån vill ha, så det blir väldans skräpigt emellanåt. Det är nog därför det finns förbud.

   Haha! Jag var tvungen att googla på Milanuncios och såg inte alls vad det var förrän det blev särskrivning 😉

   • Har ingen aning om det heter Mil anuncios eller Milanuncios men webbadressen är http://www.milanuncios.com., .net samt .es.

    Jo, nu ser jag att under deras information om att använda deras tjänster, där skriver de konsekvent Milanuncios.

    Oavsett, det är Blocket i Spanien, ingår i Shibbsted.. Blocket är svårt att särskriva.

   • Ama de casa skriver:

    Jo, jag förstod att det motsvarade blocket när jag googlade, men jag hade inte hört talas om det innan. Har således aldrig köpt/sålt nånting där av förklarliga skäl. Har förövrigt inte köpt/sålt nåt på blocket heller, det kanske inte är lika förklarligt…

   • Vi sålde en del på både Blocket och Tradera vid flytten. Har köpt en del också, för den delen … Har inte köpt något på Milanuncios dock!

   • Ama de casa skriver:

    Vi gav bort våra grejer (utom huset – det sålde vi). Himla bra, för nu har vi besöksrätt och exempelvis köksbordet brukar ha en massa god mat på sig när vi besöker det 🙂
    Nåja. Alla grejer gick inte att ge bort – en hel del åkte på tippen också. Som exempelvis vår första soffa, Rosa Åsa:

    (Det var en hörnsoffa i rosa plysch. Väldigt inne 1981… Fanns fler delar ifall du undrade 😉 )

 7. mamma c skriver:

  Ett bra system tycker jag 😊.
  Kram Carin

 8. Undrar jag om det inte är katten som lagt beslag på skidorna, även om den ordnat skidlift med den där bilen. Undrar bara, kan katter räkna? Vet i så fall katten att den har fyra tassar men skidorna bara är två? Ja, det vetikatten!
  Antingen behöver den ett par skidor till eller så planerar den ha två tassar på varje skida.
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Det vete katten om katten tog dom – det kanske var den som la dom på taket på skåpbilen? 😉
   Två tassar på vardera skidan är nog att rekommendera… 😀
   Kram

 9. farfar hebbe skriver:

  Oj,det var snabbt återvunnet,verkar vara ett väl fungerande system.Jag ger mig tusan på att det skulle fungera även här,,kanske lite inskolning skulle behövas..Haé Kram.

 10. FREEDOMtravel skriver:

  Så bra att någon fick nytta av skidorna! Och finfint med nya skidor! Mina föräldrar åktepå vansinnigt gamla skidor i många decennier. En gång som tonåring såg jag min pappas skidor (som han fortfarande använde!) på ett museum. Gah, lagom pinsamt när man var 17 år haha. Men han hävdade att de var bra 😉 Bra ur miljösynpunkt var det säkert oxå 🙂

 11. Janne skriver:

  God morgon!

  Skidspaningen var kul men nu ska jag vara petig. Tiden måste väl ändå varit 11.41 när skidorna konstaterades vara borta.
  Jag tror Amas favorit är den 2:a från vänster i Anders sopiga samling.

  Ha en bra dag!

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Janne! 🙂
   Haha! Tack för påpekandet, det har jag fixat nu (fast först fixade jag på fel ställe så tiden gick baklänges typ… 😉 )
   Den är fin den papperskorgen – i alla fall för att ha i garaget 🙂

   Tack detsamma!

 12. Ami skriver:

  Haha, ja det var synd att vi inte fick någon bild på skidorna där på taket 😀
  Kram

 13. kajsalisasblogg skriver:

  Sakletare behövs för miljön, kul fotospaning från ovan.

  • Ama de casa skriver:

   Dom flyttade soptunnorna en gata längre upp för ett tag sen, så nu har jag koll på dom igen. Dom ”försvann” när dom byggde huset tvärs över gatan – huset kom ivägen, liksom 🙂

 14. farfar hebbe skriver:

  Jag drar norrut i morgon bitti,dags att bomma igen stugan nu inför vintern,den har ju kommit till Stekenjock nu,vintern alltså..Haé Kram.

 15. farfar hebbe skriver:

  Tack,jag blev jättenöjd med tavlan…Jag har provat flera olika fabrikat av ärtsoppa,,än så länge är det ingen som slår Soldatens..Haé Kram.

 16. sopor är intressant, vi lämnar mycket på loppis.

 17. Soptunnor är bra för tomflaskor i väntan på att en ska till affären.

 18. Geddfish skriver:

  Ja, harreminje, tocke äventyr! 😀 Jag har läst både detta och Jannes inlägg, alltså så härligt roliga och sladdiga 😀 jag har nog lite sladdallergi också, bara det att jag inte kan fixa det. Fixarn är inte här längre, snyft.
  Trodde inte att någon åtrådde skidor i Torre 😉 Kul.

 19. åsa i åsele skriver:

  Kanske tänkte den som tog skidorna så här:
  Eftersom det är en svensk som använd dem så är dessa skidor väl inkörda och klarar av att lära mig att åka slalom… alltså är man nybörjare är ju ett par inkörda skidor en bra inträdesbiljett till slalomåkningens finess 😀

  Återvinningssystemet verkar perfekt.

  kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Såna skidor har jag alltid velat ha! Den självsvängande modellen… Tyvärr är det jag själv som kör in mina skidor så dom har aldrig nånsin lärt sig något 😀
   Återvinningssystemet är himla bra 🙂
   Kram

 20. Znogge skriver:

  Ha ha, det var verkligen ett snabbt sätt att bli av med skidorna på. I vår lillhåla kör en sådan bil runt och ser om någon har beställt hämtning av grovsopor. Senast det begav sig så blev vi av med en skrivbordsstol på det sättet vilket var smart. Då kunde vi sätta ut ytterligare en sak 😀 Delad glädje…

  Ha en skidfin fredag!

  • Ama de casa skriver:

   Det finns många finurliga återvinningsknep tydligen. Himla bra att nån annan kan få glädje och nytta av nåt som man själv inte längre behöver eller vill ha 🙂

   Haha! Kom lite skånska där på slutet, tur jag har övat 😀

   Tack detsamma!

 21. skåningen skriver:

  Toppen när saker kommer att användas igen!
  Svar..jo…Efter ett tag tyckte jag att den var häftig!
  Kram!

 22. wiper skriver:

  Kul bilder på han med skidor. Det blev en riktig bildsvit. Min man har också sladdmani 😉 Några lådor är fulla med sladdar som inte använts på många år. Blev så full i skratt av soptunnorna också. Den röda var läcker

  Ha en fin fredag och helg
  kram
  Malin

  • Ama de casa skriver:

   Anders är bloggdresserad och skulle inte slänga skidorna i smyg 😉 Han brukar faktiskt sortera dom där lådorna med jämna mellanrum (oftast när Schlagern är igång) och slänga dom sladdar som har blivit alltför omoderna.
   Soptunnorna känns liiite överdrivna när man ser till antalet. Den röda skulle räcka gott där nere i garaget 😀

   Tack detsamma!
   Kram

 23. Ditte skriver:

  Här i stan verkar det finnas en andra och tredjehandsmarknad för det mesta. Och ”skåpbilen” har vi sett på olika platser och visst gör dne skäl för namnet. Önskar Anders skidor lycka till. Och lycklig var kanske den som tog dem också.
  Trevlig fortsatt fredag.

  • Ama de casa skriver:

   Det mesta brukar faktiskt försvinna i ett nafs. I alla fall av dom grejer vi har ställt ut.
   Hoppas skidorna har fått ett fint, nytt hem. Hoppas också att den som tog hand om dom inte kommer att bryta benen av sig… 🙂
   Tack detsamma!

 24. "LillaSyster" skriver:

  Helt underbart! Återvinning på bästa sätt! =) Trevlig helg!

 25. yfronten skriver:

  Jag har svårt att slänga saker så jag skulle hellre göra sådär, men här törs man inte det för återvinningen är kameraövervakad (inte amaövervakad) och jag tror att det där med böter är på riktigt.

 26. farfar hebbe skriver:

  Ja jag hoppas på några fina höstdagar däruppe..Hörde på radion att vi just nu har tre årstider i Sverige,,sommar i syd,,höst i mellansverige,,vinter i norr..Haé Kram.

 27. bpz3 skriver:

  Perfekt återvinning! Konstigt att man får böta för att ”stjäla” skidor när dom ändå står vid soporna och inte längre ägs av någon om man säger så. Skrattade gott åt att Ami följde skidorna och vart dom tagit vägen. Torrevieja är uppenbarligen mindre än man kan tro;-)
  Kablar och sånt – ja, där liknar min man nog AndersM-)
  Blandade soptunnor – erhm… Inte visste jag att du tillåt blått i ert hem;-) Vi har faktiskt inte en enda soptunna…

  • Ama de casa skriver:

   Att ta grejerna från soporna genererar inga böter, det är att ställa ut sina grejer på det där viset som (troligen) är förbjudet.
   Det var lite lustigt att dom såg skidorna där på taket, dom anade att det var Anders gamla lagg. Fotade inte för just då var skåpbilens ägare där och grejsade.
   Vad är det med män och kablar? 😉
   Vi har en soptunna på terrassen, en i badrummet och som sagt fyra (hittills) i garaget… Lite väl många 🙂

 28. Inger Rozén skriver:

  HEJ1USCH VILKEN VECKA.DATORN LA AV,TVOCKSÅ EFTERSOM DE ÄR SAMMA.Å MOBILEN BLEV KNÄPPTYSR.tACK VARE EN SNÄLL HEMTJÄNST SOM RINGE MIN SON-uTANFÖR SIYTT ARBETSPASS.EN PÄRLA.HON FIXADE SLADDEN TILL TV I ONSDAGS.MEN NU ÄR KÄRE SONEN HÄR.fIXADE ALLT PÅ EN GÅNG.i MORGON BLIR DET VIN.SANNERLIGEN.tUSEN KRAMAR!

 29. ullie skriver:

  men va bra att det finns flera som kan användas utav ens saer perfekt
  jo jo tack urinvägsinf o lite till va det så tack kram

 30. Susjos skriver:

  Haha! Underbart! Skidor kommer till användning i det soliga Spanien, otroligt!
  Sladdlådor känner jag igen, min man samlar också på sladdar, tyvärr har vi lite ormbon i lägenheten….hehe!

 31. Augusta skriver:

  Men oj, snabbt och effektivt att bli av med gamla saker. Det är bra att skidorna ger glädje till någon ny person än de hamnar på sopen och bränns 😀 Kablar är bra att ha man vet aldrig när dom behövs. Ha en härlig lördag. Fast redan har 40 minuter har gått från den 😀

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det bra med återanvändning istället för soptippen.
   Dom är bra att ha och jag är glad över Anders sladdallergi så jag slipper se eller snubbla över dom här uppe i lägenheten 🙂
   Ha en finfin lördag du med – nu har det gått lite till av dagen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: