Skyltsöndag – bygge

 

Ännu en gång vill Ama först och främst tacka för alla fina och uppmuntrande hälsningar som har kommit in hit till sjuksängen. Ni är såååå goa! Tack ALLA!!!

Alla undersökningar och grejsimojs som pågått här på sjukan – allt från operation, diverse röntgen, ultraljud, blodtransfusion mm – har gjort Ama sååå trött att hon inte ens har svarat på kommentarer men hon hoppas att hon orkar återuppta den biten snart igen – älskar den kommunikationen med er där ute.

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Bygge.

Som ni förstår blir det inte direkt pinfärska bilder den här veckan heller, utan Ama fortsätter glatt med reprisbilder från bloggen och låtsas som det regnar fast det är strålande sol och drygt 30 grader varmt ute.

Som ett litet extra tema blir det denna vecka fokus på några spanska lösningar då det råkar komma en stolpe ivägen på ett bygge.

Då kör vi:

När dom byggde huset tvärs över gatan så hade dom länge en stolpe fastknytt i en av balkongerna. Tjusigt och säkert ganska praktiskt.

Senare såg vi i Alicante att det tydligen var en ny trend det där med att ha en egen stolpe till sin mycket breda balkong.

Här har dom tagit det hela ett steg längre. Varför inte halvt bygga in den där stolpen som ändå bara står och är ivägen?

Sen finns det dom som går all-in:

Likaså bra att bygga in hela stolpen på balkongen. Det ger ju gratis lyse och allt. Både praktiskt och ekonomiskt!

Ama har sagt det förr och säger det igen:

Spanjorerna borde lära sig att flytta på saker innan dom bygger.

Ha en fin söndag!

60 Responses to Skyltsöndag – bygge

 1. Ami skriver:

  Visst har spanjorerna lösningar på det mesta 😉
  Kram och fortsätt krya på dig!

 2. Yvonne skriver:

  Ja kreativt tänk, men så snyggt att ha en lyktstolpe på balkongen vet jag inte om jag tycker det skulle vara 🙂 . Krya på dig nu och kryakramen kommer med en brevduva som är på väg hem till sitt duvslag bakom Quiron.

 3. Janne skriver:

  Spanjorer är fantastiska och kreativa. Fortsätt krya! 🙂

 4. Jag undrar hur det ser ut där i nästa steg med den inbyggda lyktstolpen på bild tre. Blir det någon som har gatubelysningen i sovrummet, eller?! Drar ned på elkostnaderna i och för sig. I annonsen: lämplig för nattarbetare.

  Svarskommentarer är väldigt trevligt men det är än trevligare med en frisk och kry Ama!

  KR(Y)AMA!

 5. Geddfish skriver:

  Tänk, att jag har en stolpe i mitt inlägg också! 😀 Vilken tillfällighet. Men min frös, så den behövde några strumpor, hur de nu fick över strumporna över lykthuvudet. Sug på den!
  Nu tycker jag att Ama ska redigt krya sig, kreativ är du redan 😀
  Kram ❤

 6. "LillaSyster" skriver:

  Härligt, nu är du snart på banan igen ☺ Blev så glad när jag såg ett livstecken från dig på min blogg. Du ta hand om dig nu! Bra tolkat och skyltat från sjuksängen🌷 kram

 7. skåningen skriver:

  Jag skulle inte vilja ha en stolpe i mitt hem.
  Man skulle vara lika klok som Nalle Puh!
  Kram!

 8. BP skriver:

  Å så tjatigt! Ja inte dina toppen bidrag såklart utan att jag än en gång måste beundra dig för att du orkar lägga upp skyltar och byggen trots att du ligger på sjukhuset och är trött. Du är bara sååååå bäst!
  Spanjorernas fantasi vad gäller byggen, elinstallationer och inte minst parkeringsalternativ är oslagbart. Det konstiga är ju att allt funkar ändå.
  I första bilden ser man ju helt klart vilken ”nytta” stolpen gör för sätta fast ”elspaghettin”;-)
  Sedan kan jag ju hoppas att lägenhetsägarna inte har sina sovrum på samma sida där de integrerade ljusstolparna sitter.

  Ett toppen bidrag! Tusen tack för det och länken. Nu hoppas jag innerligt att du snart får ”permission” och får lämna sjukhuset. Fortsätter med att hålla alla tummar och tår.

  Nu får du ladda upp inför finalen som börjar klockan 17:00. Håller också på Frankrike, men kan inte låta bli att beundra detta Kroatien.

  • Ama de casa skriver:

   Jag kan ju inte bara ligga här och stirra upp i taket tills fotbollen börjar, likasåbra att vara ute i arkivet och grotta 😉
   Nog är dom kreativa på många vis, spanjorerna 😀

   Jag håller som sagt också på Frankrike, så nu är det nog kört för dom 🙂

   Tack för dina fina ord och ha nu en sista fin fotbollskväll för detta VM 🙂

 9. Susan skriver:

  Hola! I det här fallet kanske inte stolpe in är mer positivt än stolpe ut? 😉
  Fler kryakramar skickas från oss! ❤️

 10. Preciosa skriver:

  Hej Ama! Kul att du avger ett livstecken! Bådar gott!
  Alla dom där stolparna lyckades dom få bort väl 😀 Sen alltså.
  Undrar om den stolpen vid Amay-bygget är kvar där borta på Almudena…Bygget har ju tyvärr stått still länge…
  OK, bara du bygger upp lite kondis nu så struntar vi i alla stolpar 😀
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Jag får kolla om den är kvar nästa gång jag åker förbi, men jag tror inte det.
   Nej du P. Bygget står INTE still, men det går vääääldigt långsamt. Ungefär samma styrfart på det som dom hade på ”trekantehuset” ute på pelar-udden.
   Jag jobbar på kondisen (eller på att få komma till ett kondis? 😉 )
   Kram och tack!

 11. Camillaclown skriver:

  Hej Ama! Så glad över att du verkar må lite, lite bättre…! 🤗 Bloggvärldens egen outtröttliga o ord finurliga Solstråle!😄🌼☘️Många varma ( 28*) o soliga hälsningar från Clownen i Skåne!

 12. Det här var nog det bästa 😀 på många sätt! ♥ Ta´t lugnt nu och vila dig i form för hemfärd. Kram

 13. Du lyckas få till det även från sjuksängen 😀 Tycker mig känna igen den sista bilden….måste ha sett den i verkligheten i Torrevieja 😀 Kan bara önska dig ett snabbt tillfrisknande så du får njuta av riktig sol och värme. Kram Maggan

  • Ama de casa skriver:

   Den där sista bilden har om inte annat varit med på bloggen förut. Nu är stolpen avverkad och balkongen lappad och lagad.
   Tack så jättemycket!
   Kram

 14. Robert skriver:

  Hade de spanska lösningarna på fotbollsplanen varit lika bra kunde det blivit stolpe in för dem i VM också. 😉

 15. Znogge skriver:

  Trevligt att du fick till en skyltning från sjuksängen också. Förstår mer än väl att du inte orkat svara på alla kommentarer. Har varit en del annat för din del liksom. Hoppas att det ska gå på rätt håll snabbt nu så att du är hemma snart igen!

  Kram och ha det så bra som det bara går!

 16. hoppas du tar hand om dig själv nu!

 17. Anemonen skriver:

  Först hoppas jag du har kryat på dig och du slipper ur konvalescensen snabbt. Jo det var fiffigt det där med stolpen, men kan det va så att arkitekten ritat fel? Man vet aldrig.Det hände i min stad det.

  • Ama de casa skriver:

   Tack! Jag jobbar på kryandet så mycket jag bara kan 🙂
   Man vet kanske inte riktigt vem som gjort fel, men helt rätt blev det nog inte 🙂

 18. Susjos skriver:

  Kära Ama!
  Så glad att operation nr 2 gått bra, och att du snart är på benen igen !!! Bara det att du bloggar om skyltsöndag och” bygge” från sjuksängen! Kram på dej och syster Anders får också en söndagskram!

 19. Annica skriver:

  Det går åt rätt håll för dig 😁
  Fortsätt så 👍

 20. Inger Rozén skriver:

  Hej!man blir ju lite orolig i varje fall.kram,Inger

 21. Mycket lustigt bygge…
  Ingrid

  • Ama de casa skriver:

   Dom bygger lite som dom vill här i Spanien. Oftast är det underhållande, men lika ofta blir man rädd när man ser dom ”in action”…

 22. Sussi skriver:

  Håller tummarna för att du snart är stark som en oxe igen. Förstår att det tar lite kraft när man inte är hundra. Krya på dig. Kram

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Nu kanske vi inte ska ta i – jag tror kanske inte att jag blir starkare efter det här. Jag nöjer mig med att bli som förut 😀
   Tack och kram!

 23. paulamerio skriver:

  Men kära nån, ligger du där än? Hur mår du? Humöret verkar vara på topp, men det var rätt väntat. Tror inte ett skvatt på att du sjunger som en lärka hela dagarna, men å andra sidan är det en jäkla fördel att ha ett gott humör för då blir man snabbare frisk. Det är min fasta övertygelse. Men, ibland får man både gråta av ilska o smärta, förbanna det mesta och svära som en borstbindare. För det kan också underlätta…men bara ibland. Kram på sig sjuklingen

  • Ama de casa skriver:

   Jäpp. Dom verkar gilla mig här på sjukhuset så jag är kvar. Jag mår väl hyfsat nu på gång mot ”bra”. Men ännu gör det lite för ont att röra sig.
   Jag sjunger aldrig som en lärka. Har ju till och med lyckats med bedriften att komma trea i en talangjakt med två deltagare… Men jag försöker hålla humöret uppe ändå, man blir inte mer motiverad av att deppa ihop.
   Gråtit har jag gjort ett par gånger, men då handlar det mest om att dom har snott maten från mig och ersatt med nån ”välling” rätt in i blodet…
   Svär gör jag ytterst sällan, men är det befogat så är det 😀
   Kram tillbaks!

 24. Ditte skriver:

  Humorn har du i behåll och bra så. Här fick jag lite nya tankar vad gäller användandet av stoplar vid byggnation så min kreativitet har fyllts på.
  Hoppas du nu snart ska vara på benen igen. Många tankar.
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Med lite humor blir det oftast lättare. Dock är det inte att rekommendera att titta på Johan Glans när man är nyopererad och det gör ont att skratta… 😉
   Tack så mycket fina Ditte!
   Kram

 25. kajsalisasblogg skriver:

  Skön attityd, va står det en stolpe här äsch vi bygger vidare. Krya på dig, saknar dina resor.

 26. Kulramen skriver:

  Hmm man skulle leta upp några tätt sittande lyktstolpar och bygga en trädkoja, modell större.
  Lyssna på doktorn och syster Anders så ska du se att du snart sitter och njuter vid en glasskiosk.

 27. Fia skriver:

  Jag gillar sista lösningen. Om det finns en balkongbelysning redan, varför inte bygga ett hus runt den!

 28. annettejuhlin skriver:

  Roligt att se de galna idéerna med stolparna 😀 Hur tänkte de?!
  Skönt att du orkar blogga, det är ett gott tecken. Fortsätter att hålla tummarna stenhårt för att du snart är hemma igen och iväg på nya äventyr (det här äventyret tycker jag att du kunde ha sluppit). Kram och krya på dig snabbt nu ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: