Skyltsöndag – turkos

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Turkos.

Ett himla svårt tema denna vecka. Vad är blått, grönt eller turkost? Här blir Ama lätt färgblind om man säger så. Enklare med rött, faktiskt.

Men här kommer ett försök med färska bilder från veckan som gått:

1

Skylten med korset är definitivt grön och ramarna till stolarna som står lutade mot staketet är definitivt blå. Men själva tyget på stolen, det är väl turkost? Dessutom är nog ett och annat parasoll där på Playa de los Locos turkost också.

2

En turkos cykel. Jo, men det bestämmer vi att den är.

Här är en annan som har svårt att bestämma färgen:

2b

Restaurangen Think Pink som är målad i turkost?

2c

Restaurang Namm vid pirfoten går även den mycket i turkos.

3

Dom här fina burkarna som stod i köket i vår lägenhet i Jijona innehåller turkosa detaljer. Eller vad dom innehåller, det vete tusan, med det är åtminstone turkosa detaljer utanpå dom. För säkerhets skull satte Ama även dit ett par glas med turkos fot som hon hittade på en annan plats i köket. Och ja. Ordningen återställdes efter att bilden var tagen.

4

Lilla Dino är både redo för middag och dessutom delvis turkos.

5

Den där tröjan är blå, det ser till och med Ama. Men ser ni den bakom? Jäpp. Turkos. Varken vågade eller nådde att flytta om dom, då kanske man hade känt sig tvungen att köpa en? Hmm… Nu ångrar sig Ama lite, dom var rätt fräna dom där. Med röda detaljer och allt.

6

En fin och hjärtlig strandhandduk. Tittar man noga kan man se att dom skyltar med ”Oferta” på den. Men vad ska vi med en strandhandduk till? Vi är ju typ aldrig på stranden.

7

En bil som troligen är turkos. Eller är den ljusblå? Konstigt förresten att det var parkeringsförbud på båda sidorna där? Ännu konstigare att det inte fanns några parkerade bilar som stod ivägen…

8

Den där vattenbilen i Villajoyosa hade så många nyanser så nån måste väl vara turkos? Hmm… Är det inte Stalkern som sticker upp där bakom bilen?

9

Ama avslutar skyltandet som hon började – med turkosa strandstolar. Som bonus hänger det en turkos tröja på tork där uppe till höger också.

Det blir ett par turkosa bilder till, dock utan skyltar. Ett par vyer där den turkosa färgen gör sig som allra bäst:

10

Anders 2008 i en hängmatta på nån av dom Cays dom finns utanför Belize.

En seglingsbåt utanför Bora Bora 2017.

Såna där turkosa vatten är faktiskt helt oemotståndliga. Till och med Ama badar, även om det nu råkar vara hajar i vattnet. (Klickar ni på länken så finns det faktiskt ett helt turkost inlägg där)

Gomorron!

PS: AMAlysen från matchen mellan Tyskland och Sverige: FAAAAN!!! Så onödigt med det där 2 -1 målet i den sista, skälvande tilläggsminuten! Verkligen inte några bra inbyten där på upploppet – en inbytt spelare sabbade mycket helt i onödan. Fast Tyskland ägde nästintill bollen från start till slut. Men! Var var VAR då när Sverige hade en solklar straff i första halvlek??? Okej. Kanske utvisningen av Gratängen i Tyskland var en kompensation. (Han hette nog nåt annat, men det lät som gratäng…)

56 Responses to Skyltsöndag – turkos

 1. Yvonne skriver:

  God morgon, mycket turkosfärgat du hittat. Gillar turkos även om jag aldrig själv köper något i den färgen. Matchen, klantigt att inte kunna hålla igen 15 sek igen, säger jag som inte tittade på matchen 🙂 . Såg repris av Sveriges mål, det var allt.

  Nu väntar Citronmarknaden, så ha en fin söndag

  • Yvonne skriver:

   Fööööörst var jag också

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron och grattis Yvonne! 🙂
   Jag tycker det är svårt att avgöra vad som faktiskt ÄR turkost… Men det är en fin färg på havet i alla fall 😀
   Det var väldigt snopet och onödigt att bli av med en poäng är precis i slutet…

   Tack och ha det så skoj på Citronmarknaden!

  • Robert skriver:

   Hoho!!? Någon hemma!!? 😀

 2. Annica skriver:

  Turkost är fint. Helst på vattnet 🙂
  Visst var det synd att det blev mål, men det är mer skrämmande alla otäcka kommentarer han fick.
  Ha en bra söndag
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Ja, nog är det hemskt att gå på så fruktansvärt… En del är verkligen galna!
   Visst är det nåt alldeles särskilt med turkost vatten 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

 3. farfar hebbe skriver:

  Oki.Mycket turkost blev det,håller med den färgen på vattnet inbjuder till bad..Ja det var ju för jä—gt att dom fick ett mål på övertid,(även om målet var snyggt)..Haé Kram.

 4. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Turkost är väldigt vackert, bästa färg liksom cerise 🙂 Lindblomsgrönt också och svagt aprikos men det passar jag inte i tror jag.
  Fast om man är mörk och inte blåögd så borde man ju det 🙂
  Du kan ju ha alla färger 😀
  Kram P ♥♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Finns många fina färger, men jag tror jag har en favorit… Avslöjar inte vilken 😉 😀
   Haha! Jag KAN kanske ha alla färger, men jag har en tendens att bara hitta en enda färg i affärerna…. 😉
   Kram

 5. Mamma C skriver:

  Turkos, den färgen gillar jag.
  Ja, det var synd igår med matchen.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Turkos är fint, men svårt att avgöra vad som faktiskt ÄR turkost ibland 😉
   Visst var det trist att det gick som det gick med matchen. Men världen går ju inte under för det 😀
   Kram

 6. Turkost är verkligen min favoritfärg. Men jag funderar på vad ägarna till restaurangen tycker. Rosa eller turkost? Ytterst förvirrande.

  • Ama de casa skriver:

   Det är en fin färg. Ångrar lite att jag inte köpte den där turkosa tröjan med mellantåisar på. Fast jag tycker mig se att det fanns en röd variant också, så ifall jag hade shoppat så misstänker jag att det nog hade kunnat bli en röd… 😉
   Visst är det lite dubbla budskap där på restaurangen 😀

 7. Robert skriver:

  Finns alltid viss risk för att den där Stalkern dyker upp på dina bilder oavsett om det turkost eller tur-kost det handlar om. 😉

  Gomorron! 😀

 8. "LillaSyster" skriver:

  Ja, det var ju en miss i fotbollen igår…. tom jag såg bitar av det jag som inte är intresserad. Men Paula ( http://paulaz.se/) tycker att det tillhör allmänbildningen att se någon av Sverige matcharna så då flippade jag runt lite bland kanalerna när min bok tog slut igår. Den andra missen var ju att inte köpa en läcker tröja med röda detaljer – hur kunde du missa det =) ? Ha en bra söndag, nu ska jag sätta upp taket på paviljongen igen och hoppas på att det stormat färdigt på ett tag. Sen kan det bli en tripp till Sörping för en glass =) Kram

  • Ama de casa skriver:

   Duktigt av dig att lyda rådet och se till att bli lite allmänbildad 😉
   Jag vet inte hur jag kunde missa det inköpet… Just den sortens tröja har jag inte sett till på marknaderna här, fast å andra sidan var det lääänge sen jag gick på en marknad här i närområdet.

   Låter som braiga planer för dagen. Åtminstone det där med glassen 😉
   Kram och ha en härlig söndag!

 9. Znogge skriver:

  Vilken härlig tolkning och nog hittade du ett och annat turkost! Det var verkligen surt som sjutton att tyskarna lyckades få inte det där förargliga målet i slutsekunderna. Gissa om någon morrade högt och det var inte Miss E…

  God söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag är lite tveksam på huruvida vissa turkosa grejer verkligen är turkosa? Men allt ligger ju i betraktarens ögon, som det så fint heter 🙂

   Här inte bara morrades det – det svors… Sällan jag gör det, men vissa gånger är det faktiskt befogat 😉

   Tack detsamma!

 10. friochlycklig skriver:

  Det var ett vackert inlägg om en fin färg. En favoritfärg minsann. ⭕➰➿⚄🇫🇲🇬🇹🇰🇿🇵🇼⬆️🔍🌀 Du har rätt: ibland är det svårt att avgöra vad som är turkos. 😊

 11. farfar hebbe skriver:

  Oki.För mig är det ”Annandagmidsommar” idag.Haé Kram.

 12. farfar hebbe skriver:

  Ja vi hade en mysig midsommardagseftermiddag,,mot kvällningen spelade vi lite kort,,vi vann varsin gång..Haé Kram.

 13. åsa i åsele skriver:

  Turkos känns som en somrig färg, har inte något turkost vad jag vet… svårt att veta om turkost är ljusblått eller inte 😉

  svar Jajamen en yttepytte liten vattenpöl, och just när speglade sig solen 🙂

 14. Ami skriver:

  Turkos är en härlig färg, den gillar jag 🙂
  Kram

 15. Marbellatanten skriver:

  Det där fixade du bra tycker jag. Satt med två stycken och diskuterade färgen turkos i fredags … alla hade olika syn på den färgen, hahaha 😀

 16. Ditte skriver:

  Här var det vackert och i olika turkos nyanser. Helt klart min favoritfärg. Och visst tar ett turkost hav lätt hem pallplatsen när det gäller.Trångt är det inte heller vare i på land eller i havet.
  Vad gäller fotbollen så tror jag det krävs snabbare löpning från den svenska sidan och att vaar mer på hugget. Orken tröt liksom alltefter. Men jag hade räknat med en seger för Sverige för jag antar att de själv atänkt ta hem VM. Men nu får de öka takten här. Eller snarare tempot och målen.
  Önskar er en fin söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillar den färgen, även om favoriten är en annan 😉
   Det var lite mer space vid dom där turkosa haven än vad det till exempel är på Cura… 🙂
   Snabbare löpning, skickligare nedtagningar, säkrare pass och bättre bollkontroll. Sen tar vi nog hem det 😀

   Tack detsamma!

 17. Turkost är ju verkligen en superhärlig färg! 😀 Påminner om sommaren!

 18. Ett färgrikt och trevligt inlägg. Kul att du förundrades av att det var parkeringsförbud där i trånga gränden. Något jag tänkte på – fy fan för att vara cyklist där. Om man ska stanna till och gå in i en butik någonstans…..då måste man alltså klättra upp med cykeln och parkera den ovanpå en skylt? Och hur förankra den så den inte ramlar ner på någon fotgängare? Lite bättre cykelp-platser kunde dom väl fixa där?

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Ja, den verkar onekligen väldigt jobbig den där cykelparkeringen. Men å andra sidan är den nog ganska stöldsäkrad där uppe 😉

 19. Susjos skriver:

  Vilken spännande match det blev! Å visst var det sista målet så onödigt! Jag som hade fått kinden målad med svenska flaggan och allt ville verkligen tro på seger!
  Snyggt skyltat som vanligt, och med väldigt många turkosa inslag, kan säga att det finns en hel del turkost här på Rhodos också, underbart vackert!

  • Ama de casa skriver:

   Visst blev det spännande! Jag tycker dom egentligen var skyldiga att vinna när du hade målat dig så fint… 😉
   Kan tänka mig att det finns mycket turkost där hos dig också – ha det fortsatt toppenbra!

 20. BP skriver:

  Som vanligt har du löst den turkosa kombon galant! Cykeln och badhandduken är mina favon här. Tack även för dina tankar om färgen turkos. Personligen har jag då aldrig blandat ihop den med blått och grönt;-)

  PS. Din AMAlys är klockren. Du borde vara expertkommentator för mitt tipsgäng! Vad gäller straffsituationen så reagerade ju inte VAR-domarna. Frågan är varför. Dom tyckte uppenbarligen att situationen inte var straff. Suck!
  Gratängen heter Jérôme Boateng förresten och spelar för Bayern München.
  Tristast av allt är dock att Jimmy Durmaz som förorsakade frisparken har fått över 3 000 hatiska och rasistiska kommentarer bland annat på sitt Instagramkonto. Så tragiskt. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har väldigt svårt att se om det är turkost/grönt/blått. Undrar om jag skulle klara ett sånt där synprov där man ska se siffror bland en massa färgprickar ifall dom nu kom i dom nyanserna?

   Haha! Jag AMAlyserar helt och klart som den AMAtör jag är. Jag kan inte mycket om fotboll, men när jag väl tittar blir jag väldigt engagerad. Det gäller nog alla sporter jag ser på, ja, bollsporter i alla fall 🙂 Minns en gång när vi satt i Central Park och kollade in en softball-match med två (för oss) helt okända lag. När ett lag helt plötsligt gjorde en grov miss vrålade jag rakt ut ”NOOOOO!!!!”. Alla i båda lagen tittade på mig och började garva 😀

   Ja, det är verkligen hemskt vilken vändning det där tog. I och för sig gjorde han ett misstag, men jösses… Hat och rasism har inte där att göra alls. Och att hota familjen också? Det finns verkligen galningar där ute.
   Bra ändå med det uttalande han och förbundskaptenen gjorde och att hela truppen står bakom honom i detta. Snyggt gjort! Hoppas bara det räcker så att inte detta kommer att ältas genom hela VM – den uppmärksamheten är inte dom där idioterna som skriver skit värda!

 21. Sussi skriver:

  Jag hade inte haft några som helst problem att byta med Anders där i hängmattan. Så underbart det såg ut! 🙂

 22. kajsalisasblogg skriver:

  Du hittade ju några turkosa inslag, tyget är det definitivt. Sen det härligt turkosa vattnet i dina bilder.

 23. yfronten skriver:

  Visst är turkos en svår färg! Jag ska ha en turkos skjorta på lördag när jag blir en av bröderna Herrey på en femtioårsfest med schlagertema. Jag lär återkomma om det. 🙂

 24. Jag har helt klart för mig vad som är blått, grönt, petrol, mintgrönt och turkost. Det jobbiga är ju när folk (mannen min) inte håller med.

  De sista två bilderna är så himla härliga! Snacka om turkost vatten mot en azurblå himmel!

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Du får väl hålla en färgkurs. Jag anmäler mig direkt 😀

   Visst är det härligt när havet är sådär turkost och himlen är azurblå. Om det nu är dom färgerna det där… 😉

 25. ullie skriver:

  oj va många kommentarer 🙂 gillar turkos o stolarna där vaäså fina
  ja men Tack snälla det är jobbigt nu me
  ha en fin start på veckan kram

  • Ama de casa skriver:

   Visst är stolarna fina, fast själv har jag en röd (som nuförtiden inte kommer ut från garaget sådär jätteofta… 😉 )
   Tack detsamma!
   Kram

 26. Åh… de 2 sista bilderna alltså!!! 😀 Det är ju så turkost det kan bli! Härligt ändå att ni har varit där i ”turkoslandet” Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: