Skyltsöndag – komplicerad

 

Så var det dags för Skyltsöndag med BP igen och ännu en gång blir det en kombi med Sannas Weekly Photochallenge där veckans tema är Komplicerad.

Ett mycket komplicerat tema om ni frågar Ama. Kollade synonymer och man kan byta ut ordet mot bland annat krånglig och svår.

Ama kör ett par varianter av varje och inleder med själva grundtemat.

1

Det måste vara väldigt komplicerat att riva ut ett hus i en trång gränd och samtidigt behålla den gamla fasaden. Det var det dom pysslade med här i Toulon.

2

Ama tycker det är nog så besvärligt att fickparkera en liten bil (okej, Ama tyckte det, nuförtiden hjälper hon bara till från passagerarsätet). Att fickparkera en sån där bautaskuta är nog liiite mer komplicerat. Det här skeppet i Barcelona lyckades dock komma in på sin plats i parkeringsfickan hur snyggt som helst.

Nedan kommer ett par krångliga bilder från Toulon:

3

Hur krångligt kan det vara att kolla på gatuskyltarna innan man parkerar? Ama såg inte nån tillståndslapp i den där bilen.

4

Här hade dom krånglat till det i onödan kan Ama tycka. Den där tilläggsskylten som säger det inte gäller cyklister är helt överflödig, för vem har väl sett en cyklist som brytt sig om att det är enkelriktat?

Nu blir det svårt och då blir det egentligen lättare, för det är ganska mycket som är svårt.

5

Himla svårt att bestämma vad man ska ta när det finns så mycket att välja på, som på den här trevliga serveringen på Korfu.

6

En aning svårt att tyda den här skylten som finns här i Torrevieja. Verkar i alla fall vara ett förbud mot något. (Om Ama hade en hund skulle hon absolut rasta den där nere och sen se ut som ett frågetecken ifall nån klagade)

Till slut en skylt som täcker alla tre varianterna av veckans tema:

7

Myndigheterna ser gärna till att komplicera saker och ting. I Valenciaregionen har dom i år infört en lag som säger att dom större butikerna inte får ha öppet alla sön- och helgdagar. Måste ha varit krångligt för innehavarna att besluta sig för vilka dagar dom ska hålla stängt, och definitivt svårt för oss som ska handla att komma ihåg vilka dagar som gäller. Men man ser i alla fall att mellan 10:e juni och annandag jul kan man shoppa loss alla dagar.

Sen att det är en ganska missvisande rubrik på skylten kan man kanske bortse från…

Gomorron!

PS: Jösses vad spännande det blev vid omröstningen i Storschlagern! Ja, ända tills tittarrösterna kom med sin kalldusch. Men grattis Benjamin till en fin placering.

Annonser

47 Responses to Skyltsöndag – komplicerad

 1. Mamma C skriver:

  Tycker du har lyckats väldigt bra att förklara.
  Vilket skit som vann, men låten har ett syfte. Men någon skönsång var det inte.
  Kram Carin

  • Ama de casa skriver:

   Det var verkligen inte min favorit som vann. Men attans så många låtar, och eftersom jag inte kollade på nån av semifinalerna så mindes jag knappt nån när omröstningen började.
   Kram

 2. Jag orkade inte titta på Euron … 😦
  Fickparkera gör jag inte! Inte ens nu när vi har en bil där det ”bara” är att trycka på en knapp och så sköter bilen allt … Usch så läskigt.

  • Ama de casa skriver:

   WOW! Vilken lyx att ha en fickparkeringsknapp i bilen! Om jag nu bara vågade köra överhuvudtaget så skulle jag kanske våga använda den knappen också 😉

 3. Annica skriver:

  Mellon gick omärkt förbi även detta år 🙂
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag såg bara finalen, det räckte – oj vad många låtar det är och jag minns inte en enda idag. Utom Benjamins då 🙂 Fast vi hade en väldans trevlig Storschlagerkväll hos goda vänner 🙂
   Kram

 4. Znogge skriver:

  En komplicerad men bra skyltning hos dig! Hundskylten hade jag definitivt ratat om den såg ut så. Fast på vår strand ratas skyltarna även när de är i perfekt skick. Men då vaknar strandpolisen hos mig 😉

  Ja, det blev platt fall när det kom till tittarrösterna. Vinnarlåten tyckte jag var alldeles gräslig!

  Trevlig söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Här bryr sig inte heller alla så mycket om hundskyltarna även om dom är hela. Fast det är mest på vintern man ser att dom överträder förbudet och då gör det inget tycker jag. Då är det ändå just inga på stränderna, bara dom plockar upp efter jyckarna så är det bara kul att se hundarna busa runt 🙂
   En gång såg jag till och med en som var med på strandjympan och som då bundit fast sin jycke i själva hundförbudsskylten 😀

   Nej, vinnaren tilltalade inte mig heller.
   Tack detsamma!

 5. friochlycklig skriver:

  Varför krångla till det i livet? Jaja allting är inte enkelt men ändå! 🤔🌞

 6. veiken skriver:

  Det är mycket som är komplicerat här i livet, men problem är till för att lösas! 🙂
  Jag förlorade en del skönhetssömn i natt. Borde gått och lagt mig. Kalle Anka låtar borde sorteras bort långt innan finalen och så går en och vinner…

  • Ama de casa skriver:

   Det gäller att gnugga geniknölarna ibland 🙂
   Visst var det många eländiga bidrag, men jag gillade flera ändå. Minns dock inte hur nån annan än Benjamins låt lät 😀

 7. Inger Rozén skriver:

  hej.Var har du din rosa hatt?Kram,Inger

 8. Yvonne skriver:

  God morgon och tack för förklaringarna, pedagogiskt och bra förklarat av dig. Aldrig mer ska jag se på Mellon, det har jag bestämt, när den hemska låten vann och så stort, nej tack!

  Ha en fin söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Goförmiddag Yvonne! 🙂
   Den stora finalen är inte lika ”viktig” som den svenska uttagningen för min del, men vi hade en väldigt trevlig Storschlagerkväll hemma hos goda vänner. Såg dock inte någon av semifinalerna, hade jag gjort det kanske jag hade kommit ihåg hur nån av låtarna gick nu, men jag betvivlar det. För många och – för mig – okända artister (utom Benjamin och söte Ryback då 🙂 )

   Tack detsamma!

 9. Ami skriver:

  Oj, det såg besvärligt ut att fickparkera med den jättebåten….tur det inte var jag som satt där och styrde 😀
  Kram

  • Ama de casa skriver:

   Jag var också glad att det inte var jag bakom ratten. Eller rodret. Eller förresten, dom kör väl med såna där joysticks nuförtiden 😉
   Kam

 10. Ditte skriver:

  Visst är det så att vissa saker är extremt komplicerade från början, andra kan bli det efter hand och sedan kan komplikationer uppstå så där utan vidare.
  Perkekt kombo här med koomplicerade skyltar som fint samarbetade med veckans tema.

  Ja, ESC tog tid, men jag uthärdade. Tydligt var ju och lite trist att Benjamin inte gick hem hos Europas och Australliens tittare. Och nu var detju just tittarna som hade makten. Men visst gjorde han bra ifrån sig. Helt klart.

  • Ama de casa skriver:

   Vi uthärdade också alla låtar och sen hela omröstningen. Lite tråkigt blev det ju när Benjamins chanser punkterades så tidigt när tittarrösterna började redovisas. Men visst var han duktig!
   🙂

 11. By blixtra skriver:

  Håller med om att det måste vara komplicerat att riva ett hus och behålla fasaden. Det gäller att den står kvar tills de börjar med nya inre delar. Men trevligt att de behåller gamla fasaden och inte smäller upp en ny modern låda, även om nu de också kan vara fina på sin rätta plats.

  • Ama de casa skriver:

   Den där byggtekniken har dom även anammat i staden Cartagena som ligger 6 mil söder om oss. Under många år har dom jobbat med att fräscha upp stan, och det har blivit så fint när dom har bevarat det gamla med helt nytt bakom. Jag gillar när dom gör så 🙂

 12. ogamotoga skriver:

  Fickparkera har jag bara klarat två gånger under 30 år, pinsamt men så är det. 😂

 13. Öppet-skylten är ju så klockren! Den var verkligen komplicerad och så himla spansk! 🙂

  Vi ratar ju Schlagern men sonen och jag gillar Euro, mannen min tvingas sitta med. Vi satt som levande frågetecken över alla röster Sveriges bidrag fick men det rättades ju till kvickt där i slutet. Inte för att jag vet vilken jag tyckte skulle vinna men absolut inte Sveriges. Den var bara fånig. Hon från Israel kunde i alla fall sjunga.

  • Ama de casa skriver:

   Den har blivit mer komplicerad nu, öppet-skylten. Det har alltid stått att det är öppet alla dagar, men tidigare var det bara fyra stängda dagar att hålla reda på 😉

   Jag tyckte Benjamin gjorde bra ifrån sig och att hans bidrag var helt ok. Sen tyckte jag det var trist att hans chanser försvann så snabbt när verkligheten kom in med sina röster.
   Israels bidrag gillade jag inte alls. Bäst var Holland! (Hur nu den gick… 😉 )

 14. "LillaSyster" skriver:

  Att kombinera de där två utmaningarna är inte komplicerat för dig – det visar du prov på varje vecka. Jag är super duper imponerad av din tolkning. Ha en fin fin söndagskväll! Kram

 15. 😀 alltså jag tycker du är suverän på att hitta bilder till allt! Inte så krångligt för dig… själv skulle jag aldrig fixa det! Hoppas bara de fyller ut huset så fasaden inte står och gapar tom 😀 (Såg hela spektaklet i går, om vinnarlåten innan programmet sa jag att den låten är så galen att den vinner i en galen värld 😀 ) Ha en fin kväll!

  • Ama de casa skriver:

   Tack Anneli! 🙂
   Dom lyckas i alla fall att fylla ut husen i Cartagena här söder om oss, och det blir hur bra och fint som helst 🙂
   Haha! Snyggt konstaterande av dig där 😀
   Ha en riktigt braig start på veckan!

 16. skåningen skriver:

  Du har lyckats bra med skyltarna idag!
  S…..Ja det är Härliga tankar om kärlek.
  Kram!

 17. Anne-Mari skriver:

  Så flott du har løst oppgåva.

 18. BP skriver:

  Ja, vad kan jag säga????!!! Fenomenalt bra skyltar och det i kombination med ”komplicerat”. Är otroligt impad över variationen av dina bilder. Precis som du är fickparkering inte min styrka heller, men min man är en fena på det. Sista skylten är ju en ren lögn;-)
  Tusen tack för ytterligare en härlig skyltning och stort tack för länken.

  PS. Såg”snabbspolningen av ESC igår. Den enda låten jag gillade direkt var just Israels bidrag, så jag hoppades på att det skulle vinna, vilket den gjorde. Äntligen nå’t annorlunda som var skitbra. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Tack för dina snälla ord BP 🙂
   Anders är också en fena på fickparkering – och då brukar jag inte ens hjälpa till 😉 Verkligen hatar dom gånger det är extra jättetrångt och han vill ha hjälp att dirigera. Oftast ställer jag mig och viftar i döda vinkeln då 😉

   Haha! Smaken är som baken… Undrar om Ruth skulle ha gillat Israels bidrag? Ni brukar ju tycka lika allt som oftast 😀

 19. åsa i åsele skriver:

  Jag såg första 1 1/2 timmen av ESC med Elin igår kväll, sedan Ingrosso sjungit så fick Elin lov att inta sängen.

  Din skyltning var lite komplicerad, men jag begrep allt… tror jag 😉

  • Ama de casa skriver:

   Anders skulle nog ha uppskattat ifall han blivit skickad till sängen, och gärna betydligt tidigare än när Benjamin sjöng… 😉

   Haha! Vad bra att du fattade 😀

 20. ullie skriver:

  benjamin va duktig o nja kyckling låten va väl sådär ja sa den kan komma uppåt men vinna njae ..
  ha ha guud vilken båt den går nog inte parkera som vi gör
  tack gulle dej man får väl aldig som man vill ha det alltid är det nåt kram

 21. paulamerio skriver:

  Du är rent mästerlig när det gäller att få till temainläggen. Fickparkering lär inte vara svårt med nyaste bilarna, dom fixar det liksom själva…Önskar det hade varit så på min tid…
  Mellon ja, för ovanlighetens skulle höll jag på operadivan, Estland, kanske var jag på det smäktande humöret…sjunga kunde hon i alla fall.

  • Ama de casa skriver:

   Tack så mycket 🙂 En självparkerande bil hade ju varit smutt, men det gäller ju att köra den fram till parkeringen också och inte ens det gör jag nuförtiden 🙂
   Operadivan gillade inte jag, har lite svårt för den typen av musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: