Mat

 

Jodå, förstår ni. För en gångs skull kommer Ama att lägga ut lite matbilder här i bloggen. Nån gång ska ju vara den första.

När vi åker på vår traditionella skidresa med gänget så brukar vi oftast laga mat hemma på kvällarna. Trevligt att umgås och vila benen samtidigt som man får lite kött på benen också. Fast det brukar oftast sätta sig på magen… Om man inte spiller, vill säga. Det är Ama rätt duktig på. Att spilla, alltså.

1

Här har vi tre glada kockar i köket. Att dom ser lite suddiga ut är inte fotografens fel, dom rörde så häftigt i grytorna så kameran hann liksom inte med.

2

Stor koncentration…

3

… och det gav en helt fantastisk osso buco med en saffrans- och grönsaksrisotto till.

Andra varianter på mat som fixades till var:

4

… coeur de filé provencale …

5

… och spagetti med Karins fantastiskt goda köttfärssås. (Undrar om den är så god just därför att hon finriver i morötter så dom blir helt omöjliga att sortera bort?)

6

Kolla vilket fint litet paket! Var det möjligen nån som fyllde år?

Nej, det var så där trevligt dom på kondiset förpackade godsakerna som vi fick till efterrätt en dag.

7

Söta – i dubbel bemärkelse. Och väldigt goda.

Av hävd brukar sista kvällen bli en ”restkväll”. Inte alls fel med all den goda maten som tillagats under veckan.

Den här gången stötte vi dock på lite patrull. Micron i köket hade en konstig kontakt så den gick inte att ansluta där den stod (!), men vi hittade ett ställe där den faktiskt fungerade:

8

I sunkrummet. Haha! Carina och Christer fick lite matos att njuta av till sista nattens sömn också. (Och nej. Fortfarande ingen kompensation på priset från oss övriga.)

Sista kvällen blev som sagt en mycket lyckad restkväll…

9

… med tillhörande stödpizza.

Sämre kan man ha det i fjällen.

Gomorron!

Annonser

54 Responses to Mat

  1. Inger Rozén skriver:

    Hej!Jo men matbilder brukar du visa.När ni grillar från terassen.Kram,Inger

  2. Znogge skriver:

    Matmässigt gick det verkligen ingen nöd på er och visst är det trevligt att laga mat tillsammans!

    God onsdag!

  3. Augusta skriver:

    Ja det var god mat ni intog på kvällarna. Men lunchen blev väl i någon restaurang i backarna 😀
    Trevliga vänner ni har 😀

    • Ama de casa skriver:

      Jäpp. Det är där som lunchen ska intas när man åker skidor 🙂 Det fanns många jättetrevliga restauranger och italienarna kan laga mat dom med 🙂
      Vi trivs väldigt bra med gänget 😀

  4. friochlycklig skriver:

    Pizzastöd låter som en bra idé! 🍕🍕🍕
    I övrigt verkar det ha varit duktiga kockar. Var Ama upptagen med att fotografera? 😃

  5. Robert skriver:

    Gah! De där matbilderna var nästan för mycket att bara kolla på. 😛 😉

    Gomorron! 😀

  6. Mamma C skriver:

    Vilket gourmeinlägg 🙂
    Ha en fin onsdag
    Kram Carin

  7. Ditte skriver:

    Låter väldigt bra med återvinningstanken. Men skönt att även lite stödpizza fanns att tillgå. Kan tänka mig att en del rester inte var alltför pigga heller efter några dagar i kylen. Eller också hade smaken ”satt sig”.
    Och visst är det skönt att inte behäva gå ut kvällstid när man motionerat så föitgt under dagarna. Bra för benen att vila sig i form.
    Trevllig onsdag!

    • Ama de casa skriver:

      Alla rester hade klarat sig alldeles utmärkt i kylen, fast salladen var i och för sig lite trött. Det som varit längst i förvaring var av ”grytmodell” så dom hade snarare bara blivit ännu bättre 🙂
      En stor del av behållningen av resan är just att umgås med gänget, och det gör man bäst på hemmaplan kan jag tycka 🙂
      Tack detsamma – och ha en bra resa!

  8. Anette skriver:

    Visssa rätter blir faktiskt godare efter någon dag. Lösningen med stödpizza var bra, kanske blev det några bitar kvar till hemvägen.

  9. farfar hebbe skriver:

    En skidresa med ”Kulinariska”upplevelser,med hjälp av lite små enkla stödköp..Haé Kram.

  10. ogamotoga skriver:

    Jag har hört att man blir väldigt hungrig av att åka skidor… det stämmer nog. 😉

  11. skåningen skriver:

    Ni behövde inte svälta ser jag!!
    S…Johanna slängde lystna blickar på mina gympadojor:-)
    Ha en bra dag!
    Kram!

  12. farfar hebbe skriver:

    Halvmulet här,solen både kommer och går,eller om det är molnen som gör så,,lite osäker hur..Men graderna på termometern visar i alla fall +2,4 alltid något sa han som var någonstans i Sverige..Haé Kram.

  13. farfar hebbe skriver:

    Så sant,,omöjligt är det inte att Spinning Jennies kommer till dina trakter,dom har spelat i Tyskland i alla fall..
    Nu kom jag på var han var någonstans,han som sa ”alltid något”,,,han var i Åmål..Haé Kram.

  14. BP skriver:

    Jättegod mat! Du har då en himla tur att dina vänner verkar gilla laga mat, så det är bara att tacka och ta emot. Och till synes är det gamla ordspråket att många kockar förstör soppan inte sant alls;.)

    • Ama de casa skriver:

      Dom är verkligen jätteduktiga på det där med mat. Min insats är att önska favoriter sen tidigare och sen dokumentera 😉 Jag hackar lite också. Bland annat var jag med och skar potatisen till coeur de filé provencalen. Oooo…. 😀

      Jag kan dessutom blogganpassa hackningen så den matchar hur fint som helst, kolla här bara:

      Fast det var 2015…

      Många kockar är inte alls dumt – maten var heeelt suverän!

  15. Kul att du fokuserar lite på mat 😉
    Efterrätt borde man alltid få!

  16. Geddfish skriver:

    Oj, nu har jag slukat all mat så jag ställer in eller bort middagen här 🤣
    Tack för maten 😍

  17. Annica skriver:

    Inga dåliga middagar ni får till 🙂 Så trevligt att se annat än ”korv & makaroner” när man är är på skidsemester med självhushåll.
    Men visst är det trevligare att laga och äta tillsammans när man bor flera nätter tillsammans även om det ibland blir ”enkel” mat 🙂
    Kram

    • Ama de casa skriver:

      Spagetti med köttfärssås kommer till en helt ny nivå när vi åker med gänget 🙂 Sen blir det en hel del andra kulinariska höjdare också. Men man är väl värd det när man har ”slitit” i backarna. 😀
      Kram

  18. "LillaSyster" skriver:

    Fest i en hel vecka! Det är rätta takter det=) Jag har också alltid finrivna morötter i köttfärssåsen – blir liksom saftigare och sedan måste man ju så klart ha grädde i också! Verkligen söta små bakelser. Nu ska jag landa i soffan – blev en lång dag idag. Kram

    • Ama de casa skriver:

      Köttfärssåsen blev heeelt gudomligt god! (Trots morötterna… 😉 )
      Bakelserna var hur gulliga (och goda) som helst 🙂

      Ha en fin kväll!
      Kram

  19. Biggeros skriver:

    Ja, det var mycket mat i dubbel bemärkelse. Mycket gott att välja på. Visst är det både roligt och skönt att äta hemmalagat och mysigt=)
    Trevlig kväll med gänget!

    • Ama de casa skriver:

      Sista kvällen är alltid dedikerad till rester och det är alltid lika gott. Och lite sorgligt eftersom vi skiljs åt dan efter… Men vi vet ju att vi ses igen 🙂

  20. Fia skriver:

    Jag tycker att ni lagade avancerad mat på kvällarna, efter heldagar i backarna! Men frisk fjälluft ger energi har jag hört! Avkopplande och kul också att vara många ”vid spisen”. Och mysfaktorn ser ut att vara på topp! Förstår verkligen alla era repriser av skidsemestern!

    • Ama de casa skriver:

      Jag är bäst på att dokumentera, hacka och kanske komma med en eller annan idé. Sen är ju diskmaskinen lite mitt revir när jag väl har fått tag på en sån… 😉
      Det är lika trevligt varje år att ses. Åka skidor och äta mat – det är livet det 😀

  21. yfronten skriver:

    Jag trodde att osso buco var sprit. Har blandat ihop det med något annat pappa brukar dricka, grekisk ouzo kanske. Det där låter ju gott! (Jag googlade såklart och ser att det ska vara vitt vin i, så då var jag inne på rätt spår…)

  22. paulamerio skriver:

    Jag kan verkligen se den mysiga stämningen där i ert pörte. Ja jag kallar alla mysiga hem för pörten, av födsel och ohejdad vana. Dessutom älskar jag rester! Eller man-tager-vad-man-haver, är världsbäst på att få ihop nåt av alla kylskåpsrester. Ni åt ju rent fantastiska rätter, det är typ hundra år sedan osso bucco, det går ju inte att få tag på kalvlägg…Min saligen avlidna far var bäst på den rätten. Köttfärssås med rivna morötter är saftigt och gott, o man ska inte berätta för vare sig männen eller barnen om tilltaget…schhhhh

    • Ama de casa skriver:

      Rester är både lättlagat och gott 🙂
      Kalvlägg var inte alls svårt att få tag i där i Italien – stod till och med osso buco på köttbiten och han ”slaktarn” var snäll och skivade upp den i braiga bitar.
      Rivna hopkokade morötter smakar inte morot längre som tur är 😀 Köttfärssåsen som Karin gör är helt fantastiskt god 🙂

  23. surridurr skriver:

    Både roligt och trevligt att laga mat tillsammans. Inte fel att en sån vecka avsluta med hämtpizza heller.
    Kramis

  24. Elisabeth skriver:

    Verkligen trevligt att laga mat tillsammans! Ni åstadkom ju mycket gott!!

  25. Susjos skriver:

    Mums så gott allt såg ut, och du har varit med och hacka, perfekt, som jag brukar göra på våra Järvsö resor, fast i år lagade jag faktiskt till fisksoppan!
    Aha, det går att lura i dej morötter! Hihi! Jag brukar också finriva morötter i köttfärssås ;-D
    Ha det gott!

    • Ama de casa skriver:

      Jag både hackar och dokumenterar. Och passar på att mysa med diskmaskinen 😉
      Morötterna smakar inte morötter längre där i köttfärssåsen 🙂
      Tack detsamma!

  26. Leffe skriver:

    Gomorron Ama! Jag börjar mistänka att de fina bilderna från backarna kommer direkt från arkivet. Ni kan knappast ha hunnit med mer skidåkning än att den till afterskin! 🙂

  27. åsa i åsele skriver:

    Någon nöd gick det verkligen inte på Er ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: