Skyltsöndag – värme

 

Söndag igen och dags för ännu en kombiutmaning med BP’s Skyltsöndag och Sannas Weekly Photochallenge.

Veckans tema är Värme och denna gång kommer samtliga bilder från vår nyss avslutade tredagarstur till Murcia.

1

Såhär års väljs placeringarna på uteserveringarna lite eljest då dom allra flesta uppsöker värmen i solen. På sommaren blir det på tok för varmt där det inte är skugga, så samtliga markiser/parasoller är då utdragna/uppfällda.

I mitten av bilden syns dessutom en man som drar runt på ett sånt där värmeaggregat.

2

En sån där värmekälla som Anders har till höger om sig på den här bilden alltså. Fast då på dagen i solen behövdes den inte.

3

På kvällarna var det väldigt bra med dom där fuskeldarna i tälten, dom spred en skön värme. Vissa var stora och försedda med varningsskyltar…

5

… medan andra var små och försedda med prislappar. 25 euro för den där lilla fjuttelden? Den värmde knappt och var absolut inte värd det priset.

4

Här valde vi bland en massa tapas från 1 – 1,50 euro, och för den värmande elden betalade vi inget extra.

6

20 grader i skuggan på dagarna kanske inte är sådär jättevarmt, men för att vara i mitten av december så får det väl duga.

7

Solen är såklart den största och viktigaste värmekällan vi har här på jorden och på den här bilden ser vi inte mindre än två solar i bild och en som text.

Men det är inte bara solen som värmer. Nejdå.

8

Här ser vi värmen mellan mor och barn (fast det ser allt lite kallt ut ändå, dom är bra lättklädda för årstiden).

9

En kopp kaffe kan värma gott, och här är det förpackat i varma färger också.

10

Vin kan också värma. Speciellt så här års om man kryddar upp det en aning och värmer det i form av glögg, glühwein eller vin chaud.

11

Det värmde gott i Trafikpolis-Amas hjärta när hon såg hur den där polisen faktiskt skrev ut en trafikbot till den där bilen som parkerat så ”fint” mitt i vägen för alla. Och detta trots att bilisten hade gjort sitt allra bästa och satt igång varningsblinkerserna också.

Dom sista skyltvärmebilderna hittade Ama på IKEA:

12

Varmkorv.

Och så klart:

13

Värmeljus.

Men visst är det typiskt att man inte tänker sig för, utan åker till IKEA mitt i julruschen. Då får man faktiskt skylla sig själv. Ja, ni ser ju där på bilden – vilken trängsel!

Ha nu en riktigt härlig tredje advent – om en vecka är det julafton.

Gomorron!

Annons

56 Responses to Skyltsöndag – värme

 1. "LillaSyster" skriver:

  Japp om en vecka är det jul. Idag minus 7 tur att bergvärmen tickar på och värmer huset och mig. Här går man inte gärna in på Ikea i december. Kan säga att det är mer populärt här hemma, jag undviker köpcentrumet helt och hållet – folk är ju inte kloka till att handla och trängas. Ha en bra söndag!

  • Ama de casa skriver:

   Vi har också 7 grader, men dom är i alla fall på plussidan, och lär stiga under dagen 🙂

   Den spanska julen är egentligen till trettonhelgen då kungarna (dom vise männen) enligt storyn kom fram med presenterna. Det är då dom spanska barnen får sina julklappar. Så den riktiga julruschen är kanske senare här? Fast det är ju många icke-spanjorer här också, plus att en del av dom spanska barnen har lyckats förhandla till sig två julaftnar… 😉

   Ha en finfin söndag du med!

 2. Leffe skriver:

  Gomorron Ama!
  Precis där vid den pallen med värmeljus stod Karlsson för några veckor sedan och det ser ut som om dom inte sålt en enda förpackning sedan dess. Vilken tur att du åkte dit och tömde lagret! 😀

 3. friochlycklig skriver:

  Hmm ni lyckas med att alltid befinna er där det händer, mitt i smeten och trängseln……eller inte? 🤔
  Förstår inte hur ni lyckas men grattis till det! Tror jag.. 😊

  • Ama de casa skriver:

   Ett tips är att åka till Murcia dan innan det planerade Ikeabesöket, ta in på hotell och sen ta ett tidigt tåg upp till varuhuset. Hänger man typ på låset mitt i veckan så är det inte så mycket folk 🙂

 4. farfar hebbe skriver:

  Värme,ja du inte är det här den är,jag har -7,9 just nu,kanske solen visar sig snart,hopp finns..Kommande torsdag är ju årets kortaste dag,5,40 timme..Sen vänder det,vi går mot ljuset igen..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Jag har ungefär samma temperatur, fast på pluskontot 😉 Solen lär göra sitt under dagen också. Men visst är det skönt att vi snart är förbi det där mörkaste mörka och får se fram mot ljuset igen!
   Kram

 5. Yvonne skriver:

  God morgon, nu blir man ju verkligen sugen på att se Murcia på riktigt och inte bara IKEA. Får nog bli en tripp där i vår. Nyårstrippen är redan fulltecknad vad gäller utflykter, men sen i febr-apr då har vi tid – hoppas jag

  Du har då lyckats fånga ”värme” på ett fantastiskt vis idag, blev nästan svettig här hemma också när jag läste och tittade på dina bilder, fast vi nog inte har mer än +1 här ute skulle jag tro.

  Ha en fortsatt trevlig söndag.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Yvonne! 🙂
   Murcia är sååå mycket mer än bara Ikea! Speciellt såhär i juletider (om man nu gillar hysteriskt julblink 😉 ). Men är det fullbokat till nyårssvängen så är det. Stan har mycket att erbjuda året om 🙂

   Tack, och ha en finfin söndag du med!

 6. Janne skriver:

  Jag slås av den prydlighet det är i Spanien. Alltid så välputsat på gator och torg. Nu till en fråga; blev det någon vurre på Ikea? Jag tror inte det eftersom bildbevis saknas. 🙂

  Ha en fin 3:e advent!

  • Ama de casa skriver:

   Oj. Jag var tvungen att kolla bilderna själv igen och visst ser det prydligt ut. Men det är långt ifrån alltid man upplever det på det viset. Folk här släpper skräp rätt ned även om dom står precis bredvid en papperskorg. Hundpruttar får man också se upp för. Men det är väldigt många städgubbar och städgummor ute hela tiden och plockar upp efter dom som inte fattar det där med papperskorgar.

   Nope. Varken korv eller köttbullar. Vi prioriterade tapas och mat på uteserveringarna i solen inne i stan. Plus att vi hade ätit en stadig frukost på hotellet just innan vi åkte tåget till Ikea (annars hade det nog åtminstone blivit en korv) 🙂

   Tack detsamma!

 7. Geddfish skriver:

  Jag har faktiskt inte köpt några värmeljus till jul, jag har än, fina röda, från förra året och de VÄRMER.
  Ja, du skriver med VÄRME också, härligt att läsa.
  Fin, den där statyn, mor och barn, den VÄRMDE, fast de var lättklädda.
  Skyltsöndagskram ❤

  • Ama de casa skriver:

   Jag har handlat värmeljus i flera omgångar och eldar på som bara den 🙂 Fast dom röda är doftljus, och jag kan tycka att det blir lite för mycket av det goda då. 🙂
   Statyn är fin, det tycker jag också.

   Tack och kram tillbaks!

 8. Mamma C skriver:

  Det här var verkligen ett värmande blogginlägg. Ha en fin söndag i den värmande solen.
  Kram

 9. skåningen skriver:

  Tack det var ett värmande inlägg!1
  Håller med att det var konstigt skrivet!
  Kram!

 10. skåningen skriver:

  Har satt in en annan om kärlek!!
  Kram!

 11. Znogge skriver:

  Den temperaturen kan man verkligen inte klaga på! Önskar att det vore lika varmt här men då skulle det vara väldigt fel…

  Kram

 12. farfar hebbe skriver:

  Ja maten igår smakade jättebra,kanske därför att jag lade till lite chiliflakes,innan den gick in i ugnen,,tror det var det som gjorde susen..Haé Kram.

 13. Preciosa skriver:

  Värme är skönt att ha…inte alla som har, tänker på flyktingarna i tusentals på grekiska öarna nu…Läste om dom nyss….Huuu.
  och alla andra vid gränserna. Miljoner.
  Ja vi har det bra.
  En varmkorv blev jag sugen på när jag såg den 😀
  Kram P ♥

  • Ama de casa skriver:

   Visst har vi det bra, det finns väldigt många utsatta här i världen.

   Varmkorven skulle jag inte ha nåt emot nu – men då var jag fortfarande mätt efter frukosten 🙂
   Kram

 14. åsa i åsele skriver:

  Plus 20 i skuggan… det har vi inte ens under juli, augusti så att Ni har så varmt i december känns lite ironiskt.

  Min skyltsöndag kommer till 95% från Lycksele – Lappstockholm 🙂

 15. I dag har det varit riktigt skönt, solen värmer och det blåser inte. Nu ska här julskyltas här hemma!

 16. Tänk ändå, vad skönt att kunna sitta utomhus. Nu! Ha en fin söndag.

 17. FREEDOMtravel skriver:

  Gott om värme! Här är det lite mer ont om den varan kan man säga … Det skulle vara om vi eldar i kaminen då 😉

 18. BP skriver:

  Snart har jag inga superlativ kvar… Fenomenalt bra – om jag inte sagt det förut alltså. Förstår inte hur du får till det gång på gång. Åsså har du liiite tur också, då de rätta motiven alltid verkar dyka upp var du än befinner dig, som gubben med värmeaggregatet till exempel, eller den ”blinkande” bilen. Helt underbart alltså.
  Sedan är jag lite förvånad att det alltid är så tomt på Ikea i Spanien. Är det blågula varuhuset kanske inte så populärt hos er eller!??

  Tusen tack för ytterligare en suverän och värmande (i dubbel bemärkelse) skyltning! Stort tack för länken också:-)

  • Ama de casa skriver:

   Ja, man ska ha tur också att hitta sånt som passar in på temat. Sen är ju både du och Sanna väldigt generösa med det där hur man får tolka det hela. Precis som man vill, alltså 🙂

   Första gången vi åkte till Ikea i Murcia var det nyöppnat (ja, sen tre månader tillbaks eller så). Då var det 50 meters kö. För att komma IN alltså. Då vände vi redan på parkeringen 🙂 Ikea är väldigt poppis här, även bland spanjorerna. Vi var ute tidigt på en vardag, det var nog det som gjorde det.

   Och ännu en gång tack för att du fortsätter med Skyltsöndagen! 🙂

 19. Inger Rozén skriver:

  Hej!Många syltar-Inger

 20. yfronten skriver:

  Nu vaknade min spanska till liv! Perro betyder hund och caliente varm, och perito betyder väl då liten hund. Snålt om de spanska hotdoggarna är små!

 21. Ami skriver:

  Det var ett värmande inlägg 🙂
  Och ljus kan man absolut inte få för mycket av!
  Kram och ha en fin kväll!

 22. Ditte skriver:

  Stort tack för en värmande och färgglad skyltning med många ingredienser av uppiggande karaktär. Svårt att välja en favorit men Nespressos fäger värmde extra, liksom den röda bilen där den är parkerad i det fina kvällsljuset. Ännu en kreativ parkering!
  Och här har solen värmt skönt idag.
  Önskar er en fin kväll.

  • Ama de casa skriver:

   Jag älskar färgerna på Nespresso! Kan inte låta bli att fota, trots att jag har fått tillsägelse att man inte får göra det. 😉

   Kreativa parkeringar är dom duktiga på här… Inte lika duktiga på att lappa dom, men plötsligt händer det! 😀

   Visst har det varit en härlig dag – igen!
   Tack detsamma 🙂

 23. By blixtra skriver:

  Plus 20 grader i skuggan i december är varmt för en Norrbottning, och förstår varför det inte var någon julhandel på IKEA, med den värmen utomhus. 😉

 24. Helen skriver:

  Ditt inlägg är fullt av värmade, fina bilder!

 25. kajsalisasblogg skriver:

  Härligt att se lite värme 🙂

 26. Susjos skriver:

  ..och där fick du till det väldigt bra igen med kombon värme och skyltar, vilket proffs du är!!!! Grattis!!!

 27. Annika skriver:

  Hej Ama
  20 grader varmt är inte fy skam. Det såg ju riktigt trevligt ut på IKEA. Det var lagom trängsel. Det gäller att välja dag och tid.

  • Ama de casa skriver:

   Hej Annika! 🙂
   Nej, 20 grader duger gott och väl vid den här tiden på året. I solen var det ännu varmare 🙂
   Att åka dit tidigt är inte alls nån dum idé har vi märkt, och att undvika helgen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: