En stressig tillvaro

 

Nej, det är inte Ama som har det stressigt, utan dom här:

1

Säljarna på strandpromenaden. Helt plötsligt går det nåt internt larm där bland allihopa om att polisen är på gång, och dom drar ihop sina lakan med skor och väskor och rusar därifrån.

Fy vad stressigt det måste vara.

Men Amas tillvaro är inte heller helt stressfri.

Kolla här bara:

2

Parkeringen… Dom parkerar verkligen precis hur som helst här i stan. Ama blev superstressad och var tvungen att skynda sig hem till papperspåsen.

Minnesanteckning: Glöm inte att ta med en papperspåse att hyperventilera i på promenaderna.

Har er onsdag varit stressig?

Annons

34 Responses to En stressig tillvaro

 1. Ha..ha..!!! Det där har jag också sett vid Mar Menor (piren) Vilken fart de fick!… och ja, jag glömde att jag skulle haft en påse med mig när vi var och hämtade nycklar i Torrevieja 😀 😀

 2. Yvonne skriver:

  Ja, dessa parkeringar kan man ju få spel på. Tänker tanken att man skulle göra så hemma, skulle bli en snabb och dyr affär. Stressa? Vad är det? Tog en promenad till marknaden i La Mata när jag kände mig redo (vid 10.30), varmt som attan men jag gick dit och hem med det nödvändigaste inhandlat = Färska, extra stora Jumbo Dadlar med valnötter i skåran, såååå gott och man blir snabbt beroende av dem. Finns bara på La Matamarknaden, ja den i stan vet jag inget om , men har inte sett vare sig på Söndagsmarknaden eller i Guardamar. De kan få mig att gå i vilken värme som helst, ToR med en sån som belöning efter lunch.

  Ha en trevlig kväll och stressa inte 🙂

  • Ama de casa skriver:

   I Sverige skulle man förmodligen få bilen parkerad nån annanstans där det är svinhöga parkeringsavgifter. Och draghjälp dit, typ… 😉
   Har man hittat nåt som är så gott då kan man göra vad som helst för att komma över dessa. Klart värt att gå till marknaden i värmen med en sån braig belöning 😀

   Jag tog det synnerligen lugnt igår kväll. 🙂

   Ha en fin dag! (Och ät inte upp alla dadlar på en gång nu, va? 😉 )

 3. Inger Rozén skriver:

  Hej!Lagom takt.Sonen är sjuk.Kram,Inger

 4. "LillaSyster" skriver:

  Nä, inte så stressig….. men hela stan verkar vara uppgrävd så det tog en faslig tid att ta sig hem efter jobbet. Vägarbeten och slukhål i rusningstrafik det är ingen bra kombo. Det hjälper inte att stressa. Bäst att du tar fram en påse och fäster vid ytterdörren så du inte glömmer den imorgon då. Kram

 5. BP skriver:

  Försäljarna kan jag tycka aningen synd om. Att dom flyr fältet förstår jag när djungeltelegrafen meddelar att polisen är på G. Vet att försäljarna bland annat i Calpe och Alicante är ”smartare”. Dom står inte på strandpromenaden utan har sina varor på ”ställ” som de tar med sig in i restauranger och försöker då kränga sina varor. Konstigt nog är det sällan att kyparna slänger ut dom. På gatuserveringarna i Alicante säljer dom hur mycket som helst faktiskt.

  • Ama de casa skriver:

   Jag kan också tycka synd om säljarna. Dom försöker tjäna sitt uppehälle och har det säkerligen inte lätt. Det verkar vara nån överguru som styr det hela och säkert tar den största delen av förtjänsten.
   Men det kan vara väldigt irriterande också. Speciellt under högsäsong när det knappt går att komma fram på paseon…

   Vi har både dom med lakan, och dom som går omkring på restaurangerna med sina varor. Dom med lakanen verkar få sälja mer. Men även dom ambulerande får napp för sina grejer.

 6. Nej, tack och lov. Men trots det fick jag huvudvärk pga väderomslag. Vojne!

 7. Veiken skriver:

  Ingen stress här tack och lov, fast vi går i väntans tider….så lite stressigt är det kanske….

 8. Haha, det är ju helkul att se hur fort de samlar ihop sig och hur fort ordningen sedan återställs efter att poliserna eller vakterna har passerat!

  Jag är så trött på dem men i år har det faktiskt varit lugnare. Förrförra året fick jag ju spader på en massageförsäljare, vi hade precis kommit till stranden och jag tror inte ens vi hade lagt ut handduken.
  – Massage?
  – Really!? Now?! What do you think!? tyckte jag. Dra åt …!

  • Ama de casa skriver:

   Ja, dom är snabba upp och ned med grejerna.

   Massagefolket härjar på stränderna här också. Men dom stör oss inte alls. Troligen mest beroende på att vi aldrig är på stranden 😉

 9. Znogge skriver:

  On den har! Gympapass på kvällen är inget att leka med 😉 Jag trodde att säljarna fick stå där men tydligen inte…

  • Ama de casa skriver:

   Oj! Applåder till dig – duktigt jobbat! 🙂

   Nej, det är förbjudet att sälja grejer på gatorna sådär. Polisen gör räder med jämna mellanrum, men lunkar oftast sakta fram på paseon så att dom hinner undan.

   Såg en gång när två civilklädda poliser kom från varsitt håll och haffade en säljare. Men då tror jag inte att det var själva gatuförsäljningen som var orsaken…

 10. Trollet skriver:

  Ha ha, inte så särskillt…

 11. yfronten skriver:

  Jag undrar hur det går till när de larmar. Har varit på en bro i London där de var otroligt snabba på att packa ihop!

 12. Preciosa skriver:

  Hej Ama! Tycker synd om säljarna…om dom inte säljer piratvaror alltså…Dom har ju fått stanna i landet i åratal. Vad ska dom leva av, finns ju ingen socialhjälp här i landet.
  Stress…jo jag har fikat två ggr i dag 😀 Träffat en arbetskamrat till min killbästis hemma av en slump på samma café!
  Kram P ♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jag tycker det är väldigt dubbelt. Visst försöker dom bara tjäna sitt uppehälle, men det mesta är piratgrejer. Dessutom tycker jag det är orättvist mot dom som betalar för tillstånd, som på fasta marknaden och dom ”vanliga” marknaderna. Ibland ser man dom där lakanen bland dom som gör rätt för sig. Att dom inte blir tokiga och kör iväg ”snyltarna” det begriper jag inte.

   Haha! Att dubbelfika kan vara nog så stressigt 😉 Kul med såna oväntade möten 🙂
   Kram

  • Mesta är pirat? Prova allt!Inte hittar du original där på lakanen. I Fuengirola blir de bortjagade från tisdagsmarknaden men de kör samma visa där: rafs ihop och sedan tillbaka.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, du har rätt Emma. Inte finns det original där på lakanen. Men dom som går på restaurangerna har nog knåpat ihop en del av armbanden själva 😉

 13. surridurr skriver:

  Utrusta dig också m papper och penna så du kan skriva ut böter
  Kramis

 14. Lena i Wales skriver:

  Har varit en mycket lugn och rofylld dag.
  Men stressen kommer säkert när jag kommer ner till Spanien inom ganska kort tid. Jag har ju också lite parkeringsdille!
  Har många gånger sett försäljarna packa och springa. Det de gör är ju olagligt, så inte så konstigt kanske.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, det är inte alls så konstigt att dom lägger benen på ryggen. Måste vara superstressigt att ha det på det viset, men dom ser rätt lugna ut. I alla fall tills ”larmet går”.
   Kul att du ska ned till Spanien igen 🙂

 15. ullie skriver:

  ha ha nej men så rädda de blev. är allt olagligt ?

  ja men hoppas på en bra doktor på vc o den ja har på ortopeden verkar va på semester nu igen tillbaka 25 okt .. alltså .. åhh vilken hjälp man får o ja e sjukskriven tom typ7 okt hur tänkte han där om han inte är på jobbet ?

  fin morgon dag o ja jag älskar kissarna utan då de gör en massa hyss :S
  kram kram

  • Ama de casa skriver:

   Dom som står med lakan på gatan eller bär runt på grejerna på stränder och restauranger – det är olagligt. Men sen finns ju den fasta marknaden och dom som kommer en gång i veckan och sätter upp sina stånd – dom betalar för tillstånd och säljer lagligt.

   Aj, aj. Hoppas det ordnar sig med doktorn!
   Kram

 16. Anette skriver:

  Så där stressigt har säljarna i Italien det också. Själv har jag haft en ytterst stressfri onsdag och tänker inte stressa på ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: