Denna dag i Barcelona…

 

1

… var solig och fin.

Och ser man på:

2

Här är fem till varianter av den föregående bilden som i kamerans tycke är ”konstnärliga”. Men den här gången bestämde Ama alldeles själv att den skulle ta såna där bilder. HA! 

Som sagt, en solig och fin dag…

3

… men det kom några moln nu och då som tog sig genom husen…

3b

… och det var bara 15 grader varmt.

4

Dessutom blåste det så att papperskorgarna blev självtömmande.

5

Även idag har vi roat oss med Hop On Hop Off runt stan. Kompletterade med Hop Down och satte oss nere i bussen där det blåste lite mindre.

6

Ikväll spelar Barcelona en match på Camp Nou, och det skulle ju kunnat ha varit superkul att kolla på en sån match på plats!

Men det går inte alls det.

Jodå, det finns biljetter…

7

… men bara upplysningsvis…

8

… så är det annat – mer intressant – som krockar med den matchen ikväll.

Ni skulle väl också välja Schlagern framför en Barca-match på plats på Camp Nou?

Jomenvisst, det var väl det Ama trodde.

Må Boris gå till final! Annars får det gå hur det vill, egentligen. Eller förresten, det vore bra om Loreen åkte ut också.

Annonser

45 Responses to Denna dag i Barcelona…

 1. Go kväll 😀 Den där lampan! 🙂 Håller med dig till 100 …Boris måste med …inte Loreen. Hoppas ! Jag är mest spänd på mellanakten…Ha de fortsatt fint!

  • Ama de casa skriver:

   Gokväll Anneli! 🙂
   Visst var den cool, lampan! Inte för att jag tror att den skulle passa hemma hos oss, men ändå! Röd och cool 🙂
   Ja, kvällens låtar har man ju hört redan (inte för att jag minns dom, men…).
   Mellanakten kan bli kul – hoppas jag!
   Tack detsamma!

 2. kolonilotta skriver:

  Personligen är jag så besviken på melodifestivalen i år att det kvittar vem som vinner. Tänker nog inte ens se eländet.
  Så jag hade lätt valt matchen istället. Minns andta gången jag var i Barcelona. Då spelade barca match. Såg den inte heller på camp nou. Men däremot alla supportrar när dom vällde upp från tunnelbanestationen som myror flyr en attackerad mystack. Det var riktigt underhållande att se dom. Och eftersom barca vann den matchen var alla glada och sjöng! 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Det har varit lite skralt i år, men hur ska dom kunna hitta på nya hits hela tiden egentligen? Så många per år…

   Ska bli intressant att se hur livat det blir här sen ikväll. Vi bor tämligen centralt. Hoppas att Barca vinner så att folk åtminstone är glada! 🙂

 3. Yvonne skriver:

  Det var en häftig lampa, men jag skulle absolut inte vilja ha den.

  Själv hade jag glömt av det där med 2:a chansen, har inte riktigt följt med alla omgångar men ett är säkert och det är att jag hoppas Loreen åker ut, sen var det väl något gäng halvt avklädda killar också som var med i 1:a omgången, eller har jag fel?

  • Ama de casa skriver:

   Jag tycker den var cool – men att ha den hemma? Nja… 😉

   Du måste tänka på dom där ”De vet du” i folkan första gången. Både jag och Anders tyckte att den skulle åka rätt ut. Det bästa med låten var den fina folkan 😉

 4. Ruth i Virginia skriver:

  FOTBOLL, FOTBOLL, FOTBOLL !!!!
  (Anders åsikt?)

 5. åsa i åsele skriver:

  Ooups denna lampa wow 🙂 den hade kunnat få flytta hem till mig 🙂

  Jag har en teori å det är att De Vet Du kommer att gå vidare till final – visst är dem två från Andra Chansen som går till final?
  Anledningen till att jag tror på bilgänget är att det alltid har varit ”skämt-artister” med, Samir & Victor och Sean Banan som exempel.

  • Ama de casa skriver:

   Lampan var läcker, men den skulle nog inte få plats hemma. Inte göra sig så bra – annat än färgmässigt då 😉 )

   Alltså… Jag har för mig att det är FYRA som går till final från AC? Var det inte så ifjol? Det vill säga att alla som vinner sina dueller kvalificerar sig… Om det nu är så, så blir det PÅ TOK för många låtar till finalen…

   Men du kan ha rätt angående folka-låten. Oavsett hur många som går vidare.

 6. åsa i åsele skriver:

  Jag har inget minne från förra året, jag tycker Andra Chansen upplägget är helfel… Boris borde ju gå till final, men ingenting förvånar mig längre så det kan gå hur som helst typ 😉

 7. ogamotoga skriver:

  Så coolt konstverk eller vad det är på de första bilderna, ser ut som en hand som håller i en penna.
  Lampan är häftig, den vill jag ha! 😀

  • Ama de casa skriver:

   Det där på första bilderna är en kommunikationsmast (radio/tv från början, säkert FB nu också 😉 ) som är skapad av Calatrava. Han som bland annat har gjort dom coola, futurisktiska byggnaderna i Valencia och Turning torso i Malmö 🙂

   Lampan gillade jag också, men jag vete tusan om jag skulle vilja ha den…

 8. Lotta skriver:

  Nä, skulle hellre se på fotboll. Min dotterdotter är på plats i Linköping ikväll. Hon var överlycklig över att Loreen skulle vara med.

  • Ama de casa skriver:

   Lyllo din dotterdotter! Jag får nöja mig med webben 🙂 Fast Loreen hejar jag inte på. Inte alls… Konstig låt! Fast jag trodde att den skulle gå direkt till final förra veckan.

 9. Lotta skriver:

  Det är mitt barnbarns julklapp att få åka på Mello, Hotell och mello tycker hon om:). Tror att det var i GBG förra året.Gillar inte heller Loreen men mitt barnbarn gillar henne.

 10. bpz3 skriver:

  Nu börjar dina bilder liknar nå’t. Måste vara den blåa himmlen som gör stooooooor skillnad:-)

  Torre Calatrava är enorm fin, väl värd några fler varianter, men jag gillar första bilden bäst. Åsså fick du (av misstag) även med en annan forbollsarena än Camp Nou också;-)
  Sagrada Familia som nog aldrig blir klar gör sig perfekt som förgrund till byggkranerna tycker jag. Här gillar jag speciellt din kameravinkel.

  Å att missa Barcelona-Celta de Vigo (här spelar John Guidetti förresten) är oförlåtligt, helt oförlåtligt. Jag menar åtminstone Anders, som ju inte kan sysselsätta sig som vanligt under Mellon då ni är i Barcelona borde ju faktiskt kunna roa sig där. Nej, här är jag helt oförstående;-)

  • Ama de casa skriver:

   Blå himmel gör stooor skillnad. Fast en riktig ovädershimmel är vacker den med. En menlös jämngrå himmel är inte alls lika bra.

   Den första bilden var ju den jag tog, så jag slog alltså kamerans kreativitet. Man tackar! 🙂
   Klart jag såg till att den där andra fotbollsarenan också kom med! Oops… 😉

   Lika bra att vi missade den matchen. Barcelona krossade tydligen Vigo med 5 – 0 (googlade) och såna matcher är inte så kul dom heller… 😉

 11. Leffe skriver:

  Go’kväll Ama! Helt rätt val där. Vem vill se en Barca-match på plats på Camp Nou när man kan se David Lindgren dra vitsar på TV. Ja, för att inte tala om kärringen i kemtvätten…….. 😦

 12. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Första lilla bilden är finast:-) Auto?
  Tur att Loreen åkte ut, gillar inte attityden. Och låten…
  Missade att det började kl 21 så jag såg inte så mucho 🙂
  No pasa nada 🙂 Kram P ♥

  • Preciosa skriver:

   Att det började kl 20 por supuesto 😦 P ♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jodå, kameran är inställd på automatik, men med att den ska ta flera hittepå bilder på eget bevåg utifrån det motiv jag siktar på.
   Mycket märklig låt hade hon. Inte hörde man vad hon sjöng heller.

   Du får kolla TV-tablån bättre till finalen nästa vecka 🙂
   Kram

 13. åsa i åsele skriver:

  Loreen gick inte vidare, sådan skräll 😀 Kvällens höjdpunkt 🙂
  Men jag blev överraskad att varken De Vet Du eller Dismissed gick vidare, jag var helt övertygad om att det behövdes något mer till finalen än det vanliga 😉

  • Ama de casa skriver:

   Ja, inte såg hon så nöjd ut, och han Anton såg nog så förvånad ut. Helt rätt enligt mitt tyckande, utom att jag höll mer på Axel än på Lisa. Men Boris var bäst – tyckte jag reda då i deltävling 1 🙂

 14. åsa i åsele skriver:

  Att Boris gick vidare var ju bra, han tillhör ju en av de få som jag gärna ser i finalen 🙂

 15. torrebloggen skriver:

  Ja jag hade självklart valt att kolla på matchen!
  Det är så häftigt att sitta där uppe på läktaren på Camp Nou och kolla på när Barca spelar!!
  Trevlig kväll!
  Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Visst är det häftigt att kolla på sport live! Även om jag inte har sett just Barca på Camp Nou. Men dom borde inte ha lagt matchen så den krockade med Schlagern – hoppas dom tänker på det till nästa gång! 😉
   Ha en fin dag!
   Kram

 16. Susjos skriver:

  Haha, såklart hade jag valt schlagern, är inte lika säker på vad maken skulle ha valt, jag har ju influerat honom med schlagern…

  Ack ack ack, så fel jag hade ikväll, men jag är väldigt glad att Boris gick till final, han kan få vinna hela tjottaballongen, eller hur? Men jag gillade Loreen, en mycket speciell och fantastisk låt, så gick flickidolen Anton och vann över henne, katastrof!!!!
  Fo-pojkarnas låt gillade jag inte heller, trodde de roliga killarna med folkan skulle vinna -jaja, de behövde inte ha med dj-hunken halvt avklädd..onödigt!
  Lisa sjunger ju bra, men Axels låt var roligare, men inte heller där hade jag rätt!
  Vem vinner hela mellon nästa lördag????? Det är frågan! Ha det fortsatt underbart i Barcelona, ännu en stad jag inte besökt,men vill så gärna! Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Tur att det finns nån som är förstående i alla fall – dig kan man lita på Susjos! 😀

   Att Boris gick vidare var det viktigaste, och han får gärna ta hem alltihop för min del. Loreen gillade jag dock inte. Kollade vad jag noterat om Anton när deltävlingen gick, och jag hade skrivit att han såg ut som Barbies Ken, haha! Men låten var bättre än Loreens ändå, i mitt tycke alltså.
   Folkagrabbarna var som en blandning mellan Sean Banan och Samir&Viktor… Den skulle inte med enligt mig 🙂

   Jag vet inte vad jag tycker. Fick ju höra lite snabbgenomgångar men jag minns ändå inte. Boris får som sagt gärna vinna. Eller kanske Ace? Även om hennes låt första gången var sååå mycket bättre. 🙂
   Kram

 17. Veiken skriver:

  Jösses, dubbeljösses… att vara på plats i Barcelona och inte gå på Camp Nou när det är tillfälle till det. Mellon finns ju på svtplay om man vill se den. Jösses igen!

 18. Ditte skriver:

  Jag hade nog sett matchen, mer händelsrik än melodifestivalen. Men vi tittade här med trevligt sällskap och goda tilltugg så det var god underhållning. Hade tippat att Loreen åkte ut, gick ju inte att höra vad hon sjöng eller epå vilket språk. Gillade inte låten alls.
  Låter som en trevlig dag i en trevlig och rolig stad.

  • Ama de casa skriver:

   Det blev tydligen 5 – 0 till Barca (tack google 😉 ) så lite hände det allt i matchen också 🙂

   Rätt att Loreen åkte enligt mig, men smaken är ju olika. Experterna i pressen kunde inte förstå hur tokigt det blev med det 🙂

 19. Inger Rozén skriver:

  Hej!Har ni äkt till Barcelona får väl Anders se matchen?Mellon får Ama se på play!Kram,Inger

 20. Det var en rackarns stor tandpetare där på första bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: