Souvenirer

 

När man är ute och reser så händer det att det slinker med en och annan souvenir hem.

Vår resa nyligen till USA var inget undantag på den fronten, och eftersom vi var ute i sex veckor så blev det en hel del grejer som fick hänga med tillbaka till Spanien:

Den braiga muggen för bilgodiset. (Isen och sugröret lämnade vi dock kvar)

Tejprullen som inhandlades för att rädda Ama’s laddsladd till datorn så att den inte gick gå-itu-döden till mötes.

Några Ganska många schampoflaskor som inhandlades snoddes från hotellen efter incidenten då Ama blev tvungen att tvätta håret med tvål och fick en något tilltvålad frisyr.

Här är alla souvenirer samlade:

1

Hmm… Och Ama påstår att hon inte är en hamster? Det blev rätt många schampoflaskor till slut. Och en del tvålar. Kan vara bra att ha ifall schampot trots allt sinar.

Brukar ni köpa souvenirer på era resor, och/eller knycka toalettartiklar på hotell? (Ifall ni knycker tv-apparater, möbler, lampor, sängkläder eller så, då vill Ama INTE veta…)

54 Responses to Souvenirer

 1. Comsi Comsa skriver:

  Det har nog åkt med en och annan souvenir med i kappsäcken, brevpapper med mitt namn var jag en hejare på ett tag. 🙂 men de hade mitt namn så de var ju mina….. ;-D

  Kram ♥

  • Ama de casa skriver:

   Jag har några souvenirer som ligger mig så varmt om hjärtat så dom fick till och med följa med i flytten till Spanien. Nuförtiden blir det dock inte särskilt mycket av den varan. Finns liksom inte plats… 🙂
   Kram

 2. Ditte skriver:

  Souvenirer köps sällan, däremot gärna något i matväg som kan tas med hem. (Hållbart förstås..) och annat som jag ändå tittat efter och så plötsligt stöter på.
  Men visst händer det att diverse shampoo m.m. åker med i väskorna. De ingår ju i rummet så att säga.

  • Ama de casa skriver:

   Mat hör till mina favoritsouvenirer också. Sånt som går åt istället för att stå och ta plats 🙂
   Jo, jag tror inte att schampo klassas som stöld. Pennor och block är jag också rätt duktig på att få med mig, men där går nog gränsen.
   När vi blev uppgraderade i NY häromsistens, så stod det en lapp på badrockarna att vi gärna fick ta med dom hem – OM vi betalade 100 dollar styck 😉

 3. mamma c skriver:

  Min gubbe har väldans svårt att låta bli sockerpåsarna när vi fikar ute här.
  Vi har köpt i La Florida , Playa Flamenca.

  • Ama de casa skriver:

   Grattis igen – sååå kul, och så himla fint det såg ut 🙂

   Haha! Jag brukar börja hamstra socker när vår årliga skidresa närmar sig. Vi använder knappt socker och oftast säljer dom superdyrt socker i affärerna, och minsta paketet är typ 10 kg (lätt överdrivet 😉 )
   Senaste gången hade jag nog med mig ett kilo i småpåsar 🙂

 4. gunnardeckare skriver:

  Förr tog jag med mig schampo från hotel vi besökte. Numer blir det sällan något.

  • Ama de casa skriver:

   Jag började min schampohamstring på den senaste resan när jag upptäckte att alla motell faktiskt inte tillhandahöll schampo. Och sen kan man väl säga att det blev typ ett återfall för schampohamstring som jag nästan hade kommit över innan… 😉

 5. farfar hebbe skriver:

  Jaha du,souvenirer,jag är inte mycket för sådana,de enda souvenirer jag brukar köpa hem när jag är på Cypern är Haulomiost och Ouzo..Haé Kram.

  • Ama de casa skriver:

   Och dom där kärnorna till dom där me… nånting som du så vänligt skänker bort 🙂
   Souvenirer som man kan stoppa i sig är dom bästa 🙂
   Kram

 6. farfar hebbe skriver:

  Oki,var det kanske campingstolar även i den,det var i februari som vi var där och det var gråväder i 10-11 dagar..Så vi åkte tillbaka året efter samma tid,då var det bättre väder,bara 5-6 gråvädersdagar.Jag gillade ön och landskapet..Haé Kram.

 7. Det ska vara de där grejorna man hittar i badrummet, det som är förbrukningsvaror dvs INTE handdukar och andra textilier. På något ställe hade de skoputs, det var himlans bra!

  Och ja, rejäla dryckesbehållare är bra! Har ju attans så svårt att kasta saker jag ser värde i. Som mojitomuggarna i rejäl plast på ferian! Tandborstmuggar är de nu samt perfekt när det kommer ungar hit och leker för de har en tendens till att paja glas.

  • Ama de casa skriver:

   Skoputsgrejerna har jag också norpat med mig (såna där engångs, alltså) och även skohorn (små i plast). Ser det som reklam 🙂

   Rejäla plastmuggar är superbra! Dom här stengolven som finns överallt är förrädiska mot glas…

 8. Preciosa skriver:

  Hej Ama!
  Tar aldrig med mig nåt 😀 Har inte plats…Fast nån gång har det varit en bra flaska med bra skruvkork med schampo som jag tömt ur för att ha till mitt eget 😀 Ja korkat.
  Kram P ♥

  • Ama de casa skriver:

   Hej P! 🙂
   Jag har egentligen inte heller plats med dom där, men kan liksom inte låta bli. Hade nästan kommit över ta-begäret av dom när jag upptäckte att dom inte HADE schampo på alla motell. Då vaknade det till liv igen, ta-begäret, och sen kunde jag inte hejda mig trots att jag hade fått ihop ett litet lager att ta av.

   Jag tycker inte att det var korkat, utan smart. Däremot skulle jag inte ha hällt ut schampot ur lillflaskan, utan använt det.
   Kram

 9. Inger Rozén skriver:

  Gokväll.Det är iallafall trevliga souveriner.Minnessaker.Kram,Inger

 10. Haha, underbar souvenirsamling! Nej, tvätta håret med tvål är ingen höjdare. 🙂 Skrattade gott åt att frisyren blev tilltvålad …
  Jag brukar också plocka med småflaskor men tar aldrig alla. (Fegis, jag vet.) 🙂

  • Ama de casa skriver:

   Nej, att använda tvål som schampo var inte sådär jättebra. Det visste jag egentligen innan, för det har hänt förr. Men tvål är i alla fall bättre än inget. Den fina ”frisyren” hade ingen lagt märke till ifall jag nu inte hade 1: Bloggat om det 2: Påtalat det hela… 😀

   Haha! Ja, det var fegt 🙂

 11. BP skriver:

  Hahaha! När jag var yngre så samlade jag på sådana shampooflaskor. Så japp, dessa snodde jag. Aldrig tvål däremot, då de har så dålig kvalitet tycker jag. Har även slutat knycka shampoo. Vad gäller souvenirer så köper jag mest småsaker till kompisar och så lite alkohol samt ost eller nå’t annat gott som man inte hittar här hemma.

  • Ama de casa skriver:

   Vissa tvålar var bra (hyfsade) så då snodde jag med. Men jag kan verkligen irritera mig på när dom slänger bort påbörjade tvålar och lägger fram nya varje dag. Vilket slös!

   Mat brukar få följa med hem, men inte dryck sen vi flyttade till Spanien. Av nån underlig anledning… 😉

 12. BP skriver:

  Svar: Det ligger hundratals träningskvällar och workshops bakom Rönninges framgångar. 120-140 tjejer tränar varje tisdag i tre timmar. Sedan har det workshops under minst fyra helger/år. Dessutom betalar dom så kallade coacher och koreografer både från USA och Sverige. Ja, åsså har de ju två dirigenter som står framför kören också. De är ett fantastiskt gäng faktiskt!

 13. surridurr skriver:

  Jodå, jag snor både tvål och schampo på hotellrum. Dom där små tvålarna paketerade i papper doftar gott. Hamnar i någon byrålåda med t ex underkläder. Dessutom kan jag handla prylar/souvenirer i alltför stort antal. Ska ju finnas plats för det också.
  Kramis
  PS Stjäla tv-apparater är dock alltför komplicerat. Får inte ner den i jackfickan, handväskan eller resväskan……

  • Ama de casa skriver:

   Smart! Dofttvål, alltså 🙂 Sak-souvenirer finns det inte plats för hemma, så det måste vara nåt alldeles extraordinärt ifall det ska få följa med.
   Kram

 14. åsa i åsele skriver:

  Bor ju så sällan på hotell… campingar tillhandahåller ju inget att stjäla 😉
  Souvenirer i stil med kläder, mestadels till Elin, då vi råkar hamna i nån stad då vi är ute med husvagn, bäst att passa på då chans finns 😉 till vardags är det ju nätshopping som gäller.

  • Ama de casa skriver:

   På vissa campingar har dom toarullar lösa… 😉 Fast oftast sitter dom fast på väggen eller i behållare. Men annars kan jag hålla med dig, dåligt med grejer att sno med på en camping…

   En och annan t-shirt brukar jag också köpa på resorna 🙂

 15. BP skriver:

  Svar 2: Glömde ju: Gruppen Pearls of Sound från Helsingborg vann klassen för ”medelstora” körer/upp till 60 sångare i onsdags med högsta poängtal i VMs historia. Första gången här också att en icke amerikansk kör vann. De var också bra, men stora kören är helt klart mäktigare.
  Här är länken: https://www.youtube.com/watch?v=WPYvYcKnvhI

  PS. Frågan är om man vågar att låta två svenska körer vinna. RSC är ju regerande mästare, å de vill ju gärna försvara sin titel. DS.

  • Ama de casa skriver:

   Medelstora? Dom var verkligen inte så få, tycker jag. Men duktiga! Ska kolla hela sen, har bara tjuvkikat 🙂

   Hoppas dom inte tänker sådär med vem som ”får” vinna, utan utser det bästa gänget till vinnare.

   Grattis till Helsingborg!

 16. Ami skriver:

  Haha! Ja, det mesta som får plats i väskan brukar få följa med hem….Tv:n och möblerna får inte rum, så du kan vara lugn 😀

 17. yfronten skriver:

  Om du frågar får du svar… Maken tog hem en handduk från ett exklusivt hotell i Istanbul och den har vi som badrumsmatta. Jag snor aldrig…

 18. Gilla skriver:

  Det är sällsynt att jag med vilje stoppar ner nåt från hotellrummet. Men en sak stjäl jag gärna och det är från hotellens bokhylla. När folk åker hem, brukar dom sätta sina lästa böcker i bokhyllan. Dom snor jag med mig hem, om jag inte har läst färdigt boken i fråga. Jag är storläsare. Men det blir bara den, som jag håller på med. För annars blir väskorna så tunga.

  Kram/Gilla

  • Ama de casa skriver:

   Haha! Jag läste först att du snor med dig hotellets bokhylla, och höll på att sätta morgonteet i halsen 😀
   Klart att man inte kan lämna kvar en outläst bok! Ofta lämnar man den man nyss läst ut, så det brukar jämna ut sig. Fast nuförtiden har jag läsplattan, den är lätt att ta med sig och rymmer ju hur många böcker som helst 🙂
   Kram

 19. Trollet skriver:

  Ha ha, ja dom är ju söta!

 20. Susan skriver:

  Hola! Nä tar aldrig med något – gillar inte ”småplock” eftersom jag aldrig vet var jag ska förvara det eller när det ska användas. 😉

  • Ama de casa skriver:

   Så du vet inte när schampo ska användas? Lite oroväckande… 😉

   Förvaringen kan jag hålla med om. Det är ett problem… Soporna funderar jag på just nu. Det kan vara en lämplig plats. 😀

  • En stor vacker burk med lock som man bara häller ned dem i och ställer i duschrummet! Locket är bra för då slipper man damma av varje flaska, det blir alltid så dammigt på toaletter och duschrum pga textilier, kroppsflagor och toapapper. Niiice…

  • Ama de casa skriver:

   Bra idé där! Nu måste jag ut och skaffa mig en stor burk med lock… 🙂

 21. Leffe skriver:

  Gomorron Ama! Scandic har blivit så tråkiga med stora champo-behållare limmade på väggen. 😦 Allt var bättre förr.

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron Leffe! 🙂
   Ett tips som jag har hört (nämner inga namn här) det är att fylla på en egen, medhavd flaska från dom där stora, väggfasta behållarna… 😉

 22. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Jodå, nog har det fått följa med hem schampo och småtvålar då och då. Bor inte så ofta på hotell numera. Aldrig handdukar och sånt 🙂
  Och som Leffe skriver då är det stora behållare numera.
  Kram/A-K

  • Ama de casa skriver:

   Gomorron A-K! 🙂
   Jag kan i och för sig tycka att det är bra med dom där väggfasta behållarna. Ett himla slöseri annars, speciellt med dom små (men förhållandevis stora) engångstvålarna.
   Kram

 23. FREEDOMtravel skriver:

  Vi brukar alltid ha problem att stänga väskan, så… Och dessutom så flyger vi ibland med bara handbagage och då är det ju det där med… vätskor. Så ärligt talat, nej det brukar inte bli så mycket som följer med…

  • Ama de casa skriver:

   Vi hade ”lyxen” att få ha med 23 kilo var på senaste sexveckorturen till USA. Så nog fick jag plats. Men när vi åkte hem hade Ryans tillåtna 15 kilo per väska räckt gott och väl. Det är inte bara nackdelar med att vara totalt ointresserad av kläder… 😉

 24. 😀 nä, jag snor aldrig med mig något 😀 däremot kan jag lämna kvar grejjer som nu t.e.x en äggkokare som inte fick plats hem 😀 annars köper jag med mig kylskåpsmagneter som jag ger bort…men hittar jag hjärtformade stenar tar jag med dem från stranden, det däremot kanske är stöld !? 😀

  • Ama de casa skriver:

   En äggkokare!?! Det lät avancerat att ha med sig en sån på semestern 🙂

   Vissa stränder får man inte ta saker ifrån, men nån liten sten kan väl inte göra så mycket? Värre om man snor kylväskor, parasoller eller så… 😉

 25. Josefin skriver:

  Jag plockar oftast med mig tvål hem, bara för att (men i Sverige där vi bott på hotell har det varit väggfasta behållare med tvål och schampo så inget att ta).

  Sist vi var ute och reste så hade hotellet massa roligt i badrummet i förpackningar, duschmössor, tops, nagelfilar och tvål och schampo såklart. Men städerskan måste genomskådat mig, för hon fyllde inte på med annat än nån tvål när jag hade länsat hyllan 😉 min sambo skämdes över mig. Men ändå uppmuntrade han mig när städvagnen stod ute i korridoren utan någon städerska i sikte. Så några tvålar till åkte med från den där vagnen 😉

  • Ama de casa skriver:

   Ett tips som jag lärde mig av… nej, inga namn haha! Men tipset är att ta med sig egna flaskor och fylla på från dom där behållarna på väggen 😀

   Taskig städerska! Helt rätt att sikta på hela vagnen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: