Ett fruktat inlägg

 

I och för sig har ni säkert fruktat att det kommer fler inlägg från den där resan som äntligen tog slut här i bloggen, men det var inte så Ama tänkte med rubriken. Det kommer nämligen alldeles strax en massa bilder på frukt, så det blir ganska fruktat här idag.

På kryssningen var det hela tiden ett fullspäckat schema med olika evenemang. Bland annat detta:

1

Två av kockarna demonstrerade hur man kan skära till frukter på ett mer kreativt sätt än att bara dela dom i lagom stora bitar.

2

Här har ni några av alstren som dom fixade fram, och det väldigt snabbt. Attans också att Ama prioriterade tapasrejset framför marknaden igår, annars hade hon kunnat köpa en himla massa olika frukter och skapat egna mästerverk. Nåja. Det får väl bli en annan dag.

3

I bufférestaurangen stod det alltid en massa nyttiga konstverk. Som en melonkrokodil eller en auberginesamuraj.

Alla skapelser var dock inte lika nyttiga.

4

Dom här hade chefskocken fixat till av socker. Vete tusan hur, men vackra var dom.

Det demades inte bara hur man kan göra sin fruktkorg skojigare. Nej, det visades också hur man häller upp skumpa snabbt och lätt till många.

5

Jodå. Lätt som en plätt!

Det var egentligen bara en sak som var synd med all den där skumpan…

6

Man skulle ha haft fler armar! Men det sprang omkring en himla massa servitörer med välfyllda glas, så Ama försåg sig rätt bra ändå. Det gäller att passa på.

Gomorron!

56 Responses to Ett fruktat inlägg

  1. Robert skriver:

    FÖRST! 😀

  2. Robert skriver:

    Såg kul ut att fixa till frukt och annat på det där sättet.

    Gomorron! 😀

  3. Comsi Comsa skriver:

    Jag hade ta mig tusan blivit lite rädd om jag kommit in i den restaurangen… ,-)
    Vem är den där Robert? 😀
    Kram ♥

  4. Ami skriver:

    Vilka tjusiga skapelser! Rena konstverken!
    Otroligt att de kan hälla upp champagnen så där!
    Ha en fin lördag – och nu får du öva att skära frukten så där tjusigt 🙂

    • Ama de casa skriver:

      Jag var mäkta impad av deras skicklighet. Och snabba var dom också! Det enda jag ”kan” är att göra en liten rädiseråtta. Den platsar inte alls där… 😉
      Får öva idag då!

  5. Ruth i Virginia skriver:

    Det är sånt där, som fått mej att inte vilja kryssa. Really!

    En champagnepyramid (inte lika hög då) fanns, när sonen
    gifte sej i Saigon. Men bara hon och han drack det bubbliga.
    Gästerna fick öl – det var helt OK, för det finns gott öl i Vietnam.
    och öl passar bättre till vienamesisk mat.

    Va stiliga ni är !!!

    • Ama de casa skriver:

      Det fanns mycket att göra på båten, och vill man inte lära sig att göra konstverk av frukt så behövde man inte. Det var mycket bättre än jag hade trott, det där med att kryssa. Fanns ett digert program varje dag, och man valde såklart själv vad man kände för att göra. Utom den obligatoriska flytvästövningen vid avgång. 🙂

      Lät väldigt spännande med ett vietnamesiskt bröllop 🙂

      Tack, Ruth! 🙂

  6. skåningen skriver:

    Vilka fantastiska skapelser. Bra att du kollade hur man gör,så kan vi få se dina skapelser sen 🙂
    SV:.Du har så rätt det ska vara varmt i en kuvös.
    Ha en bra lördag!
    Kram!

  7. Janne skriver:

    Vilka kreationer! Skulle vara svårt att sätta tänderna i en sådan där. Dryckespyramiden skulle gå utan betänkligheter. 🙂

  8. Fia skriver:

    Åh jösses! Tala om att bli befruktad! Champagnetorn har jag också varit med om men alls inte lika högt!
    Aha ni hann med rejset igår! Rätt bra tapas i år eller hur 🙂

    • Ama de casa skriver:

      Jag blev lite besviken… Hade tänkt mig att dom skulle bygga ett torn som fyllde hela atriumet som väl var en sisådär fyra våningar högt… 😉

      Jag valde bara ”tre i rad” rätt nära oss. Vädret kändes lite opålitligt. Men dom var jag nöjd med 🙂

  9. "LillaSyster" skriver:

    Nästa fredag får du köpa en melon och göra en snygg krokodil! Jag tror det är lättare att göra en krokodil än att bygga ett torn av glas och hälla skumpa i! Ha en underbar Valborgsmässoafton! Kram

  10. Wow! vilka skapelser 🙂 vilken frukostbuffé
    Ha en fin dag!

    • Ama de casa skriver:

      Den buffén var inte att leka med… Serverades i princip dygnet runt (utom några timmar mitt i natten). Frukost/lunch/middag… Har inte vågat väga mig ännu sen jag kom hem 😉

      Ha en toppendag du med!

  11. FREEDOMtravel skriver:

    Imponerande! Och en hel del varelser att frukta! 😉

  12. Inger Rozén skriver:

    Hej!
    Fruktigt!Ja såna arrangemang gillar jag.Skulle de ätas?Drickat också.Och så snygga ni är!
    Kram,Inger

  13. biggeros skriver:

    Vilka fina frukt konstverk. Impad av hur de kan skära till frukten till en krokodil etc
    Vilken tur att du hade en hand ledig för ett glas skumpa. Otroliga bilder. Tack för titten Ama de Casa
    Trevlig Valborg😙😚

  14. Sussi skriver:

    Så tjusiga ni var 🙂
    Såna där kreationer ska jag nog göra till nästa tjejmiddag jag har. Jag menar, hur svart kan det vara!! 😉

  15. Znogge skriver:

    Champagne får väl anses vara flytande frukt så då är det nyttigt med påfyllning 😀

    Trevlig Valborg!

  16. Beate Pytz skriver:

    Fruktkonstverken är enormt vackra! Dessa gör man ofta i Thailand har jag förstått occh jag har sett en demo på någon matmässa någon gång. Men dina var betydligt ballare och mera skickligt gjorda. Fantastiskt – å inte äter man upp dom heller;-)

    • Ama de casa skriver:

      Jag ska bara öva lite, sen ska jag lägga ut mina egna alster. Eller förresten… Det vore nog trevligt att ha kvar nån läsare åtminstone. 😉
      Det är ju synd att man inte äter dom. Kockarna hade trots allt handskar på när dom petade på dom överallt… 😀

  17. Ditte skriver:

    Häftiga konstverk! Och väldigt roligt att se dem växa fram. Har också sett dessa på kryssningar, liksom chokladskulpturer och annat. Fantastiskt att få till detta.
    Och fint att man får smaka!
    Tror jag ska lägga mig i träning med att fylla champagneglas på detta sätt. Här kan jag kanks få till det. Vad gäller konstverken så tittar jag hellre på, skulle inte lyckas.

    • Ama de casa skriver:

      Dom gjorde isskulpturer på vår kryssning också. Smart nog höll dom på vid poolen där det ändå var så blött… 🙂
      När du har tränat klart med glasen, så kommer vi gärna och övervakar ditt examensprov 😀

  18. Diana skriver:

    Härliga konstverk kram

  19. Cool! Gillar att leka med mat!

    Men när de gör de där skumpatornen, är inte det väldigt mycket som rinner utanför? Hua vilket slöseri!

  20. Veiken skriver:

    Underbart! Jag tillhör de redan frälsta när det gäller kryssningar. Jag är beroende av att någon gång då och då sitta i en båt, modell större och åka på det stora haven och sedan gå iland med jämna mellanrum! 🙂

    • Ama de casa skriver:

      Jag har ju sett att du gillar kryssningar 🙂 Jag var lite tveksam, trodde att det skulle bli lite krystat och märkvärdigt, men så blev det inte alls. Kan inte sjå mig tills jag får åka nästa gång 🙂

  21. Anna skriver:

    Vackert! Och säkerligen riktigt gott!

    Njut av dagen!☀️

    Kram ❤️

  22. Lena i Wales skriver:

    Tjusigt värre, men de där champagneglassen hade jag verkligen viljat vara med om att dela!!! Skål!!!

  23. farfar hebbe skriver:

    Ja som jag fruktade,det blev ett fruktat inlägg,men tjusigt..Här är det lite disigt,sand i luften säger dom som vet,,,har hämtat min bil,så nu är jag rörlig..Haé Kram.

  24. Lena skriver:

    Frukt’ansvärda fruktkreationer så skickliga vissa kreatörer är. Champagne pyramiden inte dålig den heller, hade man gärna smuttat på 😉

  25. Ikväll kan det bli ett glas skumpa i Hjo också!
    Trevlig Valborg!

  26. Gilla skriver:

    När vi var på kryssning i Medelhavet, så var det en dagsresa kvar till Barcelona från Italien. Den dagen gjorde man precis som de gjorde för er. Det gäller väl att hålla intresset uppe. Men Champis var inte gratis. Det fick man betala själv.

    På den tiden var det inte aktuellt varken med bloggar eller Facebook. Men om du klickar på den här adressen: http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?event=trip&max=45&forum_trip_id=141&title=&daily=1 Så kan du komma till vår kryssning i Medelhavet från och till Barcelona. Jag har berättat om den i Resguiden.

    Kram/Gilla

  27. torrebloggen skriver:

    Vilka coola fruktdekorationer!
    Ha det så bra!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: