Schlagerupploppet

 

Ja, ”upplopp” i betydelsen ”slutspurt”, alltså. Den sista deltävlingen i årets Schlager gick av stapeln igår. Ifall nån nu har lyckats missa det.

Ama hade lite svårt att välja huvudbonad till evenemanget:

1

Kanske bäst att ta hjälmen istället för schlagerhatten? Ifall nåt bidrag skulle slå knockout på en, liksom…

2

Sen drog det igång. Och schlagerhatten räckte, ingen låt slog knock direkt.

Ama hade konstigt nog tre rätt. Enda missen var att hon ville ha Linda B till andra chansen istället för dagislåten med Dolly Style. Ama är uppenbarligen fortfarande en obotlig schlagerdinosaurie.

Gina… Ifall en manlig programledare hade gått på mot en kvinnlig deltagare på samma vis som hon gjorde mot Martin? Jösses vilket liv det hade blivit. Sexistiskt beteende är inte roligt åt vilket håll det än riktas. Och så taskig hon var mot den supernervöse Frans i greenroom med Zlatans ickeexisterande hälsning… Undrar dessutom hur mycket av schlagerbudgeten som gått åt till hennes kläder? Var det verkligen nödvändigt med tre klänningar på en och en halv timme? Hela tillställningen börjar mer och mer handla om programledarna.

Helena Bergström var tråkig och pinsamt dålig.

Jösses. Är inte Ama otroligt gnällig nu? Nåja, Gardell var i alla fall mitt i prick. Och – tyvärr Anders – Ama älskar fortfarande Schlagern och kommer inte att sluta titta.

I vanlig ordning blev omröstningen på tok för spännande för Anders, så han letade något annat att sysselsätta sig med. Såhär efter flera veckors lördagsschlager så börjar lägenheten vara skinande ren, men det hindrade inte honom.

3

Nu blänker även speglarna i hissen.

Han fortsätter också att glänsa själv, och hade tre låtar rätt bland dom som gick vidare. Fast han höll på rockande Eclipse istället för Dollysarna.

Nu har vi hört alla låtar i årets Schlager och enligt Ama’s förmenande finns det ingen ”Måns” med i år. Sverige vill förmodligen inte vinna två år i rad, det blir nog för dyrt. Då räcker kanske inte slantarna till programledarnas outfits?

Gomorron!

38 Responses to Schlagerupploppet

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors,,jag sätter min slant på Molly..Haé Kram.

 2. farfar hebbe skriver:

  Oj kl är 09:00 och bara jag som är vaken och på alerten..Inte illa,av mig alltså..Kram.

 3. Robert skriver:

  Hade knappt en tanke på schlagern igår. Känns lite synd egentligen att man har tappat intresset.

  Gomorron! 😀

 4. Sven skriver:

  Gomorron! 😀

 5. Preciosa skriver:

  Frans var absolut bäst med bästa låt 😀 Han kommer att bli stor när han blir stor 😀 Pappa från Nigeria…såg man inte, uppväxt i England hörde man på språket…
  Kram P ♥

 6. farfar hebbe skriver:

  Ja Erika gjorde ett bra lopp,,gissar att hon nu sitter i bilen öm i kroppen,,40 mil sen är hon hemma..Haé Kram.

 7. Comsi Comsa skriver:

  Molly och Frans var bäst igår.
  Mellanakten var fantastiskt! 🙂

  Solig kram ♥

 8. moi skriver:

  Här var det ord och inga visor! 😀
  Jag valde medvetet bort att titta igår. Kände inte för att bli ”upprörd” över allt som jag inte gillar – du har nämnt det mesta i ditt inlägg.
  Så jag har inte hört sista omgångens låtar och tror att det kommer att gå bra (för mig) ändå 😀
  Kram

 9. Fia skriver:

  Frans för mig! Jag gillar litet udda takter och söta killar :-). Dessutom skönt utan alla sprakande ljus- och ljudeffekter. Gardell bra som vanligt och Nationalsången kul inslag. Onödigt att slösa pengar på alla out fits tycker jag också.
  En solig dag väntar oss idag!

  • Ama de casa skriver:

   Jag gillade också Frans. Härligt gung i låten och lite annorlunda. Sen var han himla söt också 🙂 Och nervös… Jag trodde han skulle ramla av stolen där i greenroom…

   Härligt med sol! Här är det molnigt idag igen, men det kanske ordnar till sig framåt dan 🙂

 10. Jag satt just och undrade var det var Anders stod och putsade!

 11. Znogge skriver:

  Håller med! Hade en man skämtat så med en kvinna så hade det blivit liv i luckan. Tre klänningar är två för mycket om man frågar mig!

 12. Christel skriver:

  Go morgon Ama! Som vanligt har jag ingen koll på låtarna. Haha så projekten börjar ta slut för Anders …fast det finns säkert många som vill anlita Anders som städhjälp inklusive mig själv. Nycklar finns att låna😊 Och ingen TV har vi så han kan putsa i lugn o ro. Ha en fin söndag 😎

 13. skåningen skriver:

  Jag gjorde som Anders något annat istället för att titta på mello……………………………SVAR:…Att vara positiv är att ge energi.Ha en bra söndag!. Kram!

 14. Sussi skriver:

  Haha min sambon höll sig i soffan framför tv:n hela Mellon. Fast han hade nog egentligen hellre putsat speglar eller något sånt 😉
  Helt rätt låtar gick vidare direkt till Globen.
  Håller med om att Gina var taskig mot Frans.. Jag hade lätt gått på det jag med, det är ju direktsändning och tv så man vet ju aldrig.. Tycker inte han behöver skämmas för att gått på den..

 15. mittlillautrymme skriver:

  Gomorron Ama! Så skönt att ha legat i en diskbänk och skruvat rör hela kvällen! 🙂

 16. Ami skriver:

  Men sluta nu upp med de här dumheterna….Stackars Anders blir ju helt utsliten av allt städande. Du får helt enkelt lägga ner schlagern 😉

 17. Jo, jag missade :/ såg bara slutspurten av programmet..men jag håller med dig (om allt i övrigt i programmen)…det finns ingen ”Måns” i år…det blir för dyrt 🙂 men det ska blir intressant och se honom som programledare i hop med Petra om det han bli någon ”hit” … Ha en fin söndag!

 18. Ditte skriver:

  Hade tre rätt för jag kunde ju inte tänka mig att en barngrupp kunde gå vidare. Men det kunde dem! var väl mnga i 2-8 årsåldern som röstade på dem.
  Molly var bra och mellanakten gillade jag verkligen. Även intronumret tyckte jag var bra, synd att det inte var ett tävlingsbidrag.
  Nu kör vi söndag här. Strålande sol idag också.

 19. Leffe skriver:

  Helt rätt Ami, vi får nog börja prata förstånd med Ama! 🙂

 20. biggeros skriver:

  Tyvärr är jag även en sådan där schlager freak som vill följa med. Jag har blivit mycket sämre på att följa deltävlingarna. Jag väntar tills Eurovision contest kvällen. Tråkigt att programledarna ska vara så pinsamma. Nu har ju i och för sig Expressen något att skvallra om. Trevlig söndag=))

 21. Villa Freja skriver:

  Tror att allt är uppgjort från start och att Molly ska/kommer att vinna hela rubbet. Fast i går hörde jag inte låtarna så bra eftersom vi hade vänner (som pratade) över på besök 😉

 22. Eclipse borde gått vidare. Nationalsången var ju helt WOW perfekt.
  Gina var rejält elak mot Frans. Jag gillade inte Molly. Hade gärna sett Linda i final. Elin hjärtröstade å dansade 🙂 hon gillar våra Mello kvällar 🙂

 23. Jag skrev nyss en kommentar som tydligen försvann?

  Eclipse och Linda borde gått vidare till final, Nationalsången var en WOW upplevelse, perfekt.

  Gina var otroligt elak mot Frans.
  Sexistiska skämt är fel oavsett kön.
  Helena Bergström var sämst.

 24. Men se där… plötsligt kommer båda kommentarerna 😀

 25. Inger Rozén skriver:

  Gomiddag!En sak är säker.Missade jag något?Trodde att jag hade kontroll,men Bergström,var va hon?Jag förstår Anders till fullo.Höll på att göra detta också,men jag hade mitt vin iallafall.InteErnst,men Jacob.Men dom hade förstört nationalsången direkt!
  Usch på dom att tafsa på vårt fina skatt.Vad tror ni engelskmännen skulle tycka om att få God save the Queen omförvandlad så där?
  Nästa vecka tittar jag inte,allt för dåliga programvärdar också.
  Kram,Inger

 26. ogamotoga skriver:

  Nu är jag ju en av dem som aldrig ser på det galajet … men hon den där Gina. Har sett något annat program med henne som programledare, gillar absolut inte henne. Tycker hon har en taskig jargong.

 27. Decdia skriver:

  Jag missade gårdagens program, men blev förvånad över att det var så pass många ”halvstora” artister i detta heatet. I det jag såg (tredje) var där ju knappt ett enda namn jag kände igen.

 28. Susjos skriver:

  Haha! Underbart att läsa din recension om mellon! Jag såg ju inte hela mellon, men såg vilka fem som gick vidare innan jag började jobba. Och gillade inte att vi måste se Dolly style i Halmstad…suck!
  Men rätt låtar gick till final i alla fall, men vem vinner hela mellon i år?? Mycket svårt att tippa!

 29. Gilla skriver:

  Då har vi nåt gemensamt, för Sibbe gillar inte heller att behöva sitta framför TVn, när det är Schlagertävling. Men han satt snällt kvar i alla fall.

  Kram/Gilla

 30. Jeanette skriver:

  Såg inte (till Rajjes glädje)…tycker som du att det mest handlar om programledare, och även lite väl mycket politik. Men hörde att Mollys låt skulle vara riktigt bra, får kolla på finalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: