Igår var inte vädret det allra bästa. Så vad hittar man då på när man nästan börjar få sittsår i soffhörnet?
Jo, man kan ju alltid laga lite mat. Och passa på att möta sina demoner…
Här har det mest spännande i hela processen inletts.
Och sen…
WOW!!! Vi grejade det! För dom flesta verkar det kanske lite överdrivet att jubla över att man lyckas med att steka en pannkaka, men det var typ 100 år sen det förra försöket som misslyckades totalt. Okej, det var väl i början på 80-talet, men det gick käpprätt åt skogen. ”Trasiga” var bara förnamnet.
Den här gången blev det…
… pannkaka av alltihopa. Eller plättar som Ama växte upp med att dessa hette, oavsett storlek.
Det ligger lite klägg där på den till höger.
Och det stänger man in så gott det går.
Se bara hur flinkt Ama jobbar där i övre högra hörnet.
Och – poff! – så var dom klara…
… och supergoda.
Skedanden gav upp ett yl av glädje över det lyckade slutet.
Nästa demon som vi ska försöka ge oss på är tjockpannkaka. En gång i forntiden (även det i början av 80-talet) försökte vi laga till en sån, med hjälp av ett mixpaket. Efter typ fem timmar i ugnen hade den fortfarande inte stelnat. Vi gav upp och försökte göra hamburgare. Superäckliga! Gick inte att äta. Så en sisådär sju timmar efter påbörjad matlagning avnjöt vi vår middag.
Vad det blev?
Kokta majskolvar från konservburk, med lite smör till.
Undrar egentligen varför vi går ut och äter ganska ofta?
Gomorron!
Men kom ihåg att övning ger färdighet så det behöver inte bli pannkaka varje dag 😉
God måndag!
Föööörst igen 😀 Ha ha!
Hoho!!??? 😀
Grattis Znogge! 😀
Robert yrar i mössan som vanligt. Grattis, Znogge! 😀
Smarrigt trots att det blev pannkaka. 😉
Gomorron! 😀
Jo, det blev verkligen gott! 🙂
Gomorron! 😀
Morrn, morrn! 😀
Gomorron, Sven! 😀
Såg verkligen läckert ut! Ja igår fick man hålla i hatten. Fläskpannkaka gjordes i förra veckan blev helt ok 😉
Solen och vi önskar skön måndag
Det var väldans gott, faktiskt 🙂 Nu har jag kommit så långt så jag har skrivit ut en ritning på fläskpannkaka från nätet. En bra början 🙂
Ha en härlig måndag ni med! 🙂
Lagar du mat efter ritning 😉
Jag har recept 😉
Jodå. Jag har ritningar. Kanske därför som det blir som det blir? 😉
Lite falsk blygsamhet här 🙂
Vet ju att ni är ena fenor på matlagning!
Jag klarar pannkakor (tunna som tjocka) men är intresserad av det där klägget!!! 😀
Haha!!! Ni är för underbara! Maten ser gudomlig ut!
Vad duktiga ni är, fina crèpes! Fast det är ju bara så, det finns tre storlekar: pannkakor, crêpes och plättar.
Appropå ugns-tjockpannkaka så brukar jag faktiskt göra det i min höga stekpanna med lock till. Enkelt är det dessutom, man får bara vakta lite på värmen så det inte blir bränt. Men man slipper diska ur en ugnsform i alla fall! Och vänta på att ugnen ska bli varm!
Så gott det såg ut! Jag har inte gjort pannkaka sen slutet av 60-talet. Var barnvakt för ett tag sen och sonhustrun tyckte jag skulle grädda pannkakor. Vägrade 🙂
Kram
Det var allt ett himla pyssel med själva gräddningen – tog lång tid innan all smet var borta… 🙂 Smart av dig att vägra 😀
Kram
Grattis till de läckra paniksarna eller om det var crèpes….
Det hela såg väldigt gott ut ! Och vad gäller tjockpannkaka har jag aldrig förstått vitsen…Har aldrig ens provat.
Men tunna pankisar /crèpes är Bosses specielitet så det blir det då och då.
Jag noterade verligen hur flink du var där med rullarna, fingerfädighet.
Och att äta ute kan ju vara ett bra alternativ till tjockpannkaka.
GRATTIS! Att laga pannkakor är en stor konst.Jag köper mina djupfrysta och garanterat goda.
Men jag kan fixa till våffelsmet ifall jag får lust.
Pannkakorna som jag gör blir också trasiga så jag spar på mitt humör och köper hellre färdiga.Lika gott,med vispgrädde o sylt.
Kram,Inger
Åh, det såg ju riktigt gott ut!
Fast vädret var faktiskt inte så fult igår som det såg ut….Det var riktigt varmt och härligt när vi tog med oss vovvarna på promenad 🙂
Ses om en stund!
Det ser gott ut, så duktiga ni är. 🙂
Solig fem plus kram ♥
Ett mixpaket av ugnspannkaka? Jag gör sån ibland, men till Batman. Själv äter jag något annat… för mig är pannkaka dessert, haha.
Det är sällan som första pannkakan blir bra, Batman säger att det är för att tempen i pannan inte är tillräckligt hög. Men det slår liksom aldrig fel.
Crêpes O M G så himla smaskigt 🙂 om jag kunde få till hela pannkakor skulle jag absolut göra crêpes 🙂
svar till Diana/Decdia här ovanför, Enligt min mor så är första pannkakan ”hundpannkaka” som alltid misslyckas pga för dålig hetta i järnet.
På tal om demoner så frågade Elin mig i morse om jag visste hur spöken luktade? Dammigt blev mitt svar 🙂
Oj, vad många pannkakor jag stekt i mina dar! Jag hade fyra hungriga barnamunnar att mätta, gube och ibland sommarbarn – och så mej, som knappt hann med att äta i all stekning till andra. Ojoj 😀
På ”älkdre dar” alltså tillsammans med min Pusselbit, så skulle det stekas plättar (hans namn på pannkakor) och jag tog upp den konsten igen 😉 tjoho.
Crepes blir ju lite pricken över i’et, om man så säger ❤
Go förmidda!
Oj så gott det såg ut!
Kram!
Har faktiskt aldrig gjort pannkakor. Ooooops! Men era såg ju riktigt goda ut. Å ni gjorde ju så många att de räcker veckan ut;-)
Oj crepes,gott värre..Jag är i Uppsala nu passar förkylda barn,,dom har beställt pankisar nu till lunch,så jag vandrar nu sakta mot spisen..Haé Kram.
Proffsigt gjort Dom ser verkligen goda ut… Kram!
Åh, så gott det ser ut!
Ser supersmarrigt ut! Det ska jag be gubben göra 😀 Om jag ska försöka mig på det där (hade ett plättlagg som jag har gjort mig av med) så blir det nog bara ”klägg”
Det är ju ändå praktiskt, att man lyckas även om det blir pannkaka av alltihopa… 🙂
Men, det där såg fint och gott ut hörru, matblogg nästa ?? 🙂
Ni låter som mig. Framför allt med pannkakor! Hate them! Våfflor är enklare. 😉
Att laga pannkakor kan de flesta lära sig även jag. Men att få en ugnspannkaka så min mor gjorde den har jag ännu inte stött på nån som kan. (pulver ingick i alla fall inte receptet, så mycket vet jag)
Ser ju riktigt smarrigt ut! 🙂
Vad hade ni för gott inuti?
Ser några champinjoner och morötter..
Vegetariskt kanske.
Här blir det fläskpannkaka ikväll
Håll tummarna för att den stelnar! 😉
Kram
Crepes minsann, rena lyxmaten!
Jag gör ofta nyttiga pannkakor när barnen kommer på besök. Två stekpannor igång så det går snabbt. Smeten höftar jag till med havregryn, rågflingor, litet grahamsmjöl, mjölk och 8-10 ägg. Ja så salt förstås! Serveras med rårörda lingon samt créme fraiche eller gräddfil. Nyttigt eller hur! Faktiskt gott!
Kram
Fia
Jösses! Det var djärvt! Så långt har vi verkligen inte kommit ännu, men vem vet? Om ytterligare 100 år så kanske… 🙂
Smarrigt lät det i alla fall 🙂
Kram
Wow var det greps ni lyckades med där? Bra ju, då man tar just den fyllning man vill ha. Kramis