Det KAN tänkas…

 

… att Annika hade rätt när hon i en kommentar till förra inlägget skrev:

”Antar att vi får se hela maträtten i morgon”

1

Här ser vi delar av grönsaken och dom där andra röd- gul- och orangesakerna. Anders är på gång att hacka en vitsak. En vitlök, alltså.

2

Här fräser en del av grejerna i stekpannan. Vi frångick principen ”Man tager vad man haver”, körde istället efter modellen ”Man tager vad man haver inköpt”.

3

När allt var fräsigt så pillade vi ned dom kolhydratfattiga sjögräsnudlarna som snälla Tina har försett oss med.

4

Sen fick Vändar’n jobba som besatt.

5

Gårdagens middag blev supergod.

Idag är en annan dag. Vilken dag dårå kan man undra?

7

Någon gick ned till havet för att kolla, men där fanns inget särskilt tecken på vilken dag det är. Solen steg upp ur havet, precis som alla dagar.

Ama gick ut på terrassen istället för att se om det fanns nån ledtråd.

6

Hmm… Då ska man inte titta på fel dag och på fel håll… Den ylande skedanden har inga ledtrådar att komma med.

Gör om – gör rätt!

Titta nedåt och titta nooooga.

Idag är det…

8

… FREDAG och marknaden är på gång att byggas upp.

Gomorron!

Annons

43 Responses to Det KAN tänkas…

  1. GeddFish skriver:

    Etta! Guld!

  2. Ami skriver:

    Godmorgon! Åh, det där såg gott ut….Blir ju hungrig av bilderna, så det är nog dags för lite frukost 🙂 Tack för att du sa till om tiden.Det har inte jag fattat. Men tiden o datumet stämmer, men det står 0 efter UCT. Ska jag sätta en 1a där i ststället?

  3. moi skriver:

    Det ser väldigt läcker ut det där ”vad man haver inköpt”.
    Men, som du vet, har jag problem med skillnaden mellan stekpanna och kastrull 🙂
    Är det stekpanna hela vägen?

  4. moi skriver:

    Och fredagen tackar jag alldeles speciellt för!
    Det var ett tag sen jobbade en hel vecka så den här har varit dryg 😀

  5. A-K skriver:

    God morgon!
    Trodde inte det skulle bli fredag idag!
    Maten såg jättegod ut!
    Jag är dålig på att hitta på nya maträtter. Behöver kokbok i så fall.
    Köpte en med 5:2 recept. Verkar krångligt! 😉
    Där får nog käre sambon ta över om han vill gå ner i vikt. Jag behöver inte det.
    Önskar er en trevlig helg.
    Kram/A-K

    • Ama de casa skriver:

      Gomorron, A-K! 🙂
      Det finns hur många roliga recept som helst på nätet. Sen vi ändrade kosten lite så har vi arbetsfördelningen att jag letar upp ritningar och Anders lagar 😉 Sen kan man ju alltid improvisera utifrån en matidé – vilket man INTE kan göra när man bakar…
      🙂
      Kram

  6. BP skriver:

    Den där rätten är helt i min smak! Älskar dessa nudlar, men har själv aldrig lyckats att få dom ”ätbara”. Hos mig slutar dom alltid som en slemmig klump.

  7. Znogge skriver:

    Skönt att vi fick ordning på den lilla detaljen! Skulle vara förargligt att missa en fredag 😉

  8. Ami skriver:

    Nu är det nog fixat! Men det där har jag glömt tills nästa gång det är dags igen 😀
    Tack igen för hjälpen!
    Ha en trevlig fredag 🙂

  9. Inger Rozén skriver:

    Hej
    Allt,nästan,såg mycket gott ut.Att steka grönsaker är smarrigt och nyttigt.Men ett frågetecken inför nudlarna.smaken är olika. Ett förskräckligt snötäcke har vi nu.Inger
    Kram,

  10. camilla skriver:

    Mums. Det såg verkligen gott ut!
    Och gott är det också att det är fredag…och ledig! 🙂
    Kram!

  11. Villa Freja skriver:

    Åh vad många goda matbilder. Jag bjuder på en bild på min frukost i dag 😉
    Härligt med fredag!

  12. ansepanse skriver:

    ser gott ut de där 🙂 och nu blev det lite disk också
    det verkar vara en lite kyligare fredag, folket på marknaden har ju jackor på sig

  13. Gilla skriver:

    Den maten kan det inte vara nåt fel på. Min Gubbe gör nästintill på samma vis, med undantag för nudlarna.

    ”Skedanden” ser ut som om det vore en gubbe sittandes på en skorsten.

    Bra att du påminner oss om vilken veckodag det är.

    Kram/Gilla

  14. Robert skriver:

    Hade ni snö i maten? 😉

    Goförmiddag! 😀

  15. mickis skriver:

    mmm det såg riktigt gott ut 🙂

    Fredag idag ja & du ska på marknaden?
    Ha en fin fredag!
    kram

  16. Ami skriver:

    Jag har lyckats alltså? Men du får ta större delen av äran åt dig…Utan dig hade det ju aldrig gått 😀

  17. Janne skriver:

    Fredag!!! 😀 Såg läckert ut med skålarna men allvarligt; åt ni verkligen med pinnar? Det är ju kinesfasoner 😉

  18. Susan skriver:

    Hola! Innan jag zoomade in bilderna trodde jag att du hade tagit ett återfall ”grande” och blandat ut middagen med sockervadd! Sjögräsnudlar låter bättre! Har fått tips om dem från flera håll så de måste provas!
    Buenas! //Susan

    • Ama de casa skriver:

      Dom är jättejättebra! Bara 2% kolisar och krunschiga. (Rödkrull under det ordet, men jag tror du förstår 😉 )

      Sockervadd har jag faktiskt aldrig riktigt gillat. FÖR sött, även när jag var liten 🙂

  19. skåningen skriver:

    Den rätten såg god ut! …SVAR: Restaurangen är fullt av gäster varje dag! Kram !

  20. farfar hebbe skriver:

    Hej du,,du har tur du som har marknaden så nära,,så du kan hålla reda på när det är fredag..Undrar bara hur klarar du att hålla reda på de andra veckodagarna!!!!.
    Ja visst blir barnen glada när jag dyker upp..Just nu dividerar vi om lunchen,,korv eller köttbullar,,pasta eller pot,mos,,besked kommer nog snart..Haé Kram.

  21. Gilla skriver:

    Sv: Jag är en envis fan, så visst ska jag klara av sjalen. Jag fick lite mera tips i går kväll av en på FB. Nu har vi städat färdigt för idag. Men det snöar mycket idag, så jag blir nog en soffpotatis idag också.

    Kram/Gilla

  22. Decdia skriver:

    Mums, wok! Men vart tog korvstackaren vägen? Eller den tillhörde ett annat mål? 🙂

  23. Agneta skriver:

    Jodå! Det såg gott ut! Men korv är också gott.. som förrätt. Skönt att du till slut såg beviset på att det är fredag! Trevlig helg!

  24. Ingrid skriver:

    och vad är det för dag imorgon då :-)?
    kram

  25. LiLo skriver:

    Du ÄR en klippa och som sagt, det heter SKORSTENSAPA!!!

    Såna nudlar är jag hela tiden på väg att leta reda på för att testa, men har inte nått ända fram, ännu!

  26. Susanne skriver:

    Yey det är fredag! Med en ledig helg som följer 🙂
    Så god maten såg ut..

  27. Lena & Jan skriver:

    Glasnudlar har jag ätit iblandat i wokrätt kanske samma sak? dom är bra på att dra till sig smak från övrigt i maträtten, gillar bettet i nudlar 😉

  28. Ditte skriver:

    Tänkte väl att det var något på G. Och glasnudlar är helt ok så länge man får tag på de som inte klibbar i hop. Gott med lite kina/asien inspirerad mat. Vill man piffa till det ytterligare så passar räkor bra…

  29. Annika skriver:

    Hola Ama
    Det var bättre en korven. Det såg gott ut. Sjögräsnudlar…det låter spännande. Det är nåt jag måste försöka.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: