Vad kan man göra i Lorca?

 

Jo. Man kan ju äta, till exempel.

1

Som dom rutinerade hotellcampare som vi är så hade vi konstaterat att kyl fanns på rummet – behövde alltså inte ta med vår egna. Här brassar Anders frukost. Den lilla vattenkokaren är köpt på Clas Olsson, brödet är hembakt LCHF-bröd och yoghurten, äpplet samt Philadelphiaosten är köpta… Nånstans. Och nej – vinet ingick inte i frukosten.

Hjälpte inte Ama till alls, kanske ni undrar?

Jodå.

2

Hon hjälpte till med att äta. Hoppsan! Kunde tydligen inte vänta tills bilden var tagen. Somliga lever inte som dom lär…

3

Här har vi lunchen igår. Berenjena rellena (fylld aubergine) till förrätt. Supergott!

4

Varmrätten var Rape al horno con salsa verde (låter värre än det är: Ugnsgratinerad marulk med grön sås). Också mycket gott, men förrätten var bättre.

Allt lågkolhydratigt. Det tror i alla fall Ama – det där krafset ovanpå marulken, vad tusan är det? Ingen aning. Men gott var det, om än lite svårt att äta för det trasslade hela tiden.

Men i förrgår blev vi ofrivilliga fuskare…

6

Det började bra med en sallad. Varmrätterna var utsökta och inget fusk där. Men sen kom det till desserten…

Vi sa att vi bara ville ha kaffe.

Vi fick kaffe.

Och sen kom servitrisen med dom här:

7

Såg preciiiis ut som det vi kallade för ”myrstackar” hemma i Skellefteå. (Sedemera blev Ama utskrattad i huvudstaden, där sa dom att det hette ”arraksbollar”)

8

Men? Inte ska väl Ama fuska och äta såna där sötsaker?

Nejdå. Ama har bättre karaktär än så.

9

Ooops!

Till saken hör att Ama är väldigt väluppfostrad. När servitrisen kom och bjöd på dessa skulle det ha varit direkt oförskämt att lämna dom.

Att hon dessutom drog av en euro på menypriset för att vi inte hade tagit dessert (vi fick betala 8 istället för 9 euro för hela menyn, inklusive dryck) det gjorde att Ama kände att hon gjort rätt val.

Och vet ni vad?

Det var verkligen en myrstack som var värd att fuska för.

Gomorron!

Annons

36 Responses to Vad kan man göra i Lorca?

  1. Annika skriver:

    Hola Ama
    Hädanefter kommer jag också kalla dom för myrstackar, vilket bra namn. Ska man fuska så ska man göra det med nåt riktigt gott. Vilken prisvärd meny.
    Kram

    • Ama de casa skriver:

      Hej Annika!
      Ja, visst är det ett bra namn 🙂 Menyn var jättebra – båda menyerna, förresten. Dock var det lite svårt att hitta ”riktiga” restauranger även här (precis som i Ibi under lågsäsong) men det kryllade av tapasbarer och frukostställen. Vi gick kanske på fel platser… 🙂
      Kram

  2. Susan skriver:

    Hola! Tur för mig att du la upp det sådär pedagogiskt samt förvarnade igår! Chocken uteblev – och det kändes inte alls så farligt för en lchf-taliban! 🙂
    Buenas! //Susan

  3. Robert skriver:

    Oooops! Inte bra, men jag hade gjort likadant. 😉

    Gomorron! 😀

  4. GeddFish skriver:

    Jag HAR redan kallat dom för myrstackar! Jag har välan bott i Trollhättan under min tidiga karriär och faktiskt ätit sån ”skit” hihi, äter aspolut inte sånt idag! Har gått avgiftning, hihi. Nej, då. Ändrat smakriktning.
    Är ni ute på jobb eller vart förde er denna färden? Nyfiken, fråga får man, även om man inte får svar, hihi……
    G´môra!

  5. Decdia skriver:

    Är man så duktig att man går på diet trots att man är på semester så får man ta dessert lite då och då!!
    God, typ, morgon!

  6. Inger Rozén skriver:

    Hej.
    Ser himla gott ut.Dricker man vin till frukost?klart ni är ju i Spanien.Dock vet ja,att lite vin sätter fart på blodomloppet och är nyttigt i lagom mängd.Kram,Inger

  7. Anita skriver:

    Härliga bilder 😀

  8. Janne skriver:

    Ser oerhört smarrigt ut! Myrstackar heter det i huvudstaden också, Vad träffade du för folk där? De som säger chokladbollar? 😉

  9. camilla skriver:

    Gratis är gott. Och gott ska man äta 😉
    Kram!

  10. Villa Freja skriver:

    Äta bör man 🙂

    Sv. men hallå, undrar vad som hände? Inlägget du nyss kommenterade är lastgammalt men hade av någon anledning ändå hamnat längst upp i bloggen…

  11. BP skriver:

    Den där nystan ovanpå marulken är friterade äggnudlar tror jag. Hela menyn – bortsett från arrakbollen – är helt i min smak. Verkligen lyx för inga pengar alls. Här kostar Raggmunk med fläsk 120 spänn vid det här laget…

  12. Znogge skriver:

    I Brsilien heter de negrinos men det är kanske inte passande att skriva. Hur som helst så passade de alltid bra efter en god middag 🙂 Ni äter i alla fall väldigt gott!

  13. Gilla skriver:

    Ni ser inte ut att svälta i alla fall. Ni lyckas ju få extra ”mat” också. Myrstackar var ju ett bra namn, för de ser ju nästan ut som såna.

    Kram/Gilla

  14. Susan skriver:

    Ni bara äter och äter….och gott är det också! 🙂

  15. moi skriver:

    Det kanske var en sån myrstack Baloo mumsade på? Jag kan också tänka mig att mumsa på en sån – och det andra också för den delen.

  16. ansepanse skriver:

    har aldrig hört uttrycket myrstack 🙂 kanske Amas eget påhitt 🙂

  17. Ami skriver:

    Jag kan bara säga – Härligt!!
    Men undrar varför jag sitter här i kylan?…Kanske ska gå och köpa en myrstack och trösta mig med tills vi är på plats ”live” och också får njuta 😉
    Ha en bra dag 😀

  18. Ditte skriver:

    Trevligt att få höra hur ni har det. Medhavd hotellfrukost är alltid trevligt och medhavd kock har du ju också.
    Lunchen såg väldigt god ut, främst förrätten. Och att sitta ute i solen och luncha är så härligt. Vad gäller myrboet på slutet hade det ju varit trist att lämna det kvar.
    Önskar er en fin dag!

  19. Agneta skriver:

    ja äta det måste man ju vart i världen man än befinner sig.

  20. Angela & Noa skriver:

    ooh vad underbart ni ser ut att ha!
    man får fuska/unna sig ibland. bara man inte gör det hela tiden hihi
    Ha det fantastisk!
    kram

  21. fenixmona skriver:

    Förstår att det är svårt att inte ta den där myrstacken…fast en gång är ju ingen gång sägs det så det kanske inte var så farligt. Bra pris ni hittat i alla fall…Vi kommer att laga mycket mat själva nu när vi åker ner till GC, det är för dyrt att äta ute…Kramiz

  22. Ibland är det okej att fuska, speciellt när man är ute på semester:)
    Njut för mig också.
    kram

  23. Kaisa skriver:

    Ama vet sin plats! 😉

    ♥ Kram ♥

  24. Krönikören skriver:

    Ett fusk om dagen är bra för magen?
    Jaså, inte det. Nåja. Man blir glad av det i alla fall.
    Jag brukar ha så svårt för aubergine, tycker det smakar gammal källare. Därför undrar jag vad det var i?

  25. ♥ Carina ♥ skriver:

    Helt rätt av dig att fuska!
    Du vet ju att man bara behöver vara ”laglydig” till 50% 😉
    Kram

  26. Ruth i Virginia skriver:

    Första bilden visar Anders med två papperskorgar
    ”at the ready”. Inte säker på hur magen kommer att reagera
    mot maten, kanske?

  27. Ruth i Virginia skriver:

    Vintern är här. -14C just nu!
    Vacker vit snö.
    Går inte ut idag.

  28. kickie skriver:

    Fina bilder som vanligt.Arraksbollar är eg alldeles för söta tycker jag. Att käka är kanske också ett sätt o hjälpa till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: