Igår när vi hade kommit hem från promenaden (som till största delen innebar bilåkning, fast det är ganska långa avstånd inne på Carrefour också, ska ni veta) så hade det landat ett tips i mejlens inkorg.
Det var från Susan, och det var på ett LCHF-bröd som lät mycket intressant. Så till den milda grad intressant att trots att Ama hade ”klätt upp” sig i gossekläder och landat i soffhörnan så studsade hon upp (nåja), klädde sig lite mer anständigt och sprang (ähum) ner på Consum för att inhandla den ingrediens som fattades.
Det som vi inte hade hemma var den där gröna grejen som ni ser i bakgrunden. Den var tämligen vital, eftersom receptet var på Zucchinifrallor. Man kan väl nästan säga att den den gröna grejen i bakgrunden är själva bakgrunden?
Sen tog bagaren vid. Anders, alltså.
Här ser man hur det kanske är tänkt att se ut…
… innan det är dags att rulla, rulla liten bulla – och skjuts in i ugn!
Här har dom kommit ut ur ugnen. Ama fick lite panik, för i ritningen stod det att dom skulle svalna på galler. Eftersom vår ugn är väldans liten så ryms inte alla på en gång, så gallret var inne i ugnen med nästa omgång och där inne är det ju inte särskilt svalt… GAAAHH!!! Vad göra?
Anders kom på att vi faktiskt har ett galler till:
Puh! Nöden är uppfinningens moder och Ama kunde ta bort Nespressopåsen från huvudet och sluta hyperventilera.
Och vet ni vad?
Dom blev jättegoda! Dom mest ”brödiga” LCHF-bröd som Ama ätit hittills.
Om ni vill testa så finns receptet HÄR.
Nu kanske ni tror att Anders gjorde allt. Nejdå. Utöver att Ama kilade ned på Consum, så både rev hon zucchinin och såg till att dom torra ingredienserna blev ordentligt blandade. Sådetså!
Gomorron!
oj oj… lycka när man hittar ett bra recept!! Dessa har jag inte testat så det får bli snart=)
Tvåa 🙂
Trea med 🙂
Tydligen några inlägg på grekiska idag också. 😉
Grattis till er! 😀
Enkelt och säkert gott !! Ha en fin o go Söndag 🙂
Det är bara Robert som intagit Sömntabletter 🙂 🙂
???
😀
Rulla rulla liten bulla
Baka baka liten kaka.
Det såg gott ut.
Kram/Gilla
Vad duktiga ni är! De ser verkligen goda ut. Men Susans var mycket ljusare på bild.
Kram/A-K
Ja, jag vet inte varför våra blev mörkare. Kanske har det nåt med klimatet att göra? 😉
Kram
Vilket teamwork! Men ni hjälptes väl åt att smaka liten kaka/bulle också? Eller det är bagarens privilegium?
Så är det här hemma 😉
Gómorrn 🙂 vilket härligt tips! Det ska jag framföra till min ”bagare” också, tack! Ha en härlig dag.
Va bra ni jobbar ihop!å detdär receptet ska jag med prova lät gott!
Hola! Ja, jag var bara tvungen att dela med mig eftersom de var så himla goda! Har experimenterat med ett brödsubstitut i flera år men inte hittat något som känns riktigt 100. Kan sakna det t.ex. när man ska äta soppa. 🙂 Ska avnjuta en fralla till frukost nu med ett tjockt lager Bregott och några ostskivor! Såg också att dina blev mörkare och undrade varför – men det måste vara den spanska solen! 😉 Finns ingen annan förklaring! 😛
Buenas! //Susan
Ja, det var verkligen gott – tack ännu en gång för tipset!
🙂
Dom är inte brända, dom blev sådär mörka. Vet inte varför, men jag skyller på klimatet 😀 Bullarna i originalreceptet hos Cecilia var ju också ljusare…
Har zoomat in dina torrvaror och det verkar som om ditt mandelmjöl är mörkare dvs är malt med skal. Där har vi nog förklaringen till pigmenteringen.
//Analytikern
Åhå! Tack för den förklaringen, Sherlock Susan 🙂
Haha! Jag är ju nybörjare på detta. Tog bara en påse som det stod ”Mandelmjöl” på. Visste varken att det ”bara” är malen mandel eller att det finns skalad/oskalad att välja på. Jag lär mig vartefter… 😀
Jag är totalimponerad att tänka, att du redan hade mandelmjöl och kokosnötmjöl och sesamefrön och solrosfrön tillhanda.
Men inte grönsaken! Oh, well, lite besviken får man väl bli ibland.
Härligt solsken i Herndon idag!!! Barnbarnet ska till Great Falls, som bör vara överfullt efter allt regna vi haft.
Jäklar – Där är den där Sulawesi kommentatorn igen!
Den där Sulawesi verkar envis… 😉
Grönsaken hade gått åt till en ”lasagne” dan innan annars hade jag inte behövt röra på benen 😀
Åh! Great Falls – så vackert! Lyllo barnbarnet 🙂
Spännande! Tror jag skall försöka utveckla mina talanger för bakning nån gång framöver. När det blir, är dock högst oklart. 😉
Goförmiddag! 😀
Lycka till! När det nu blir… 😉
Goförmiddag, Robert! 😀
Tack, tack! 😉
De där såg goda ut! Ska skriva ned receptet så får vi liksom se om det blir bak framöver. 🙂
Oj Oj,,Stalkern är inte bara kock,,han är bagare oxå.Läckert.Haé Kram.
Hej!
Idag ska jag baka scones!
Kram,Inger
När jag körde LCHF saknade jag just brödet. Bröd som man bakade blev liksom inte brödiga utan bara ”äggiga”. Till slut valde jag att köpa färdiga (Low Carb) som var helt ok. Skönt att dessa visade sig vara riktigt bra!
Tack för recept DOM ska jag baka ser läckra o nyttiga ut 🙂
De där bullarna såg väldigt goda ut. Tyvärr har jag nästan ingen av ingredienserna hemma. Kramar
PS! kanske denna länk kan vara nåt? http://somanordic.se Lär vara enbart nyttiga recept i deras databas, vet ej om deras prod är svåra att finna i Sp?
oh de såg mycket goda ut!
Ja eller hur, jag undrar var allt kommer ifrån haha…. 🙂 Ja det var skönt och vakna, dock är man lagom förrvirrad när man vaknar
Tack för du röstade igen. Ja jag hoppas ta hem det, vore jätte kul 🙂
Vilket bra teamwork 🙂
& alla sätt är bra utom de dåliga 😉
Kram
Vad duktiga NI var och vad goda bullarna såg ut 🙂 Men diskstället var ju en strålande idé. Tänk vad mycket bra man kan ha ett sånt till 🙂
Ha en bra söndag!
Ser ”fralliga” ut! Måste testa! 🙂
Det där såg ju toppengott ut, och jag som inte äter vanligt bröd längre. Vet att jag har mandelmjöl hemma, har bakat lite med det, men VAD ÄR fiebrhusk????
Sv: Kul att du tyckte om min mössa. Jag tror nog att jag inviger den idag.
Kram/Gilla
Oj vad du kan!! Duktig Ama! Önskar jag hade lite av dina bakningsgener…
Och här bakas det också!!!
Är det bara jag i hela bloggvärlden som inte bakar? :O
Jag har fullt schå att städa bort julen och allt damm……och glömde fredagsfräckisen i fredags.
Nä, nu får det bli ordning på torpet och andra bullar! 😉
Kram
Du ser ni klarar allt tillåmed att baka,
nu kan du och bagare Anders starta ett bageri,
men då måste ni kliva upp jättetidigt !!!
Tjingelingen från Rantamor.
Det är skönt att Stalkern gör sitt jobb och håller sig i närheten. Han är ju bra att ha till hands när det ska bakas. Bland annat 😉
Kram
Ska inte kommentera brödet, men väl galler nummer 2. Diskstället är perfekt som galler för baguetter, kött (rått kött i förpackning alltså), selleri och annat. Multifunktionellt helt enkelt:-)
Nån måste ju vara arbetsledare också:)
Vad gott brödet såg ut. Det måste jag prova någon gång. Såg ju inte alls svårt ut. Ska jag säga till när jag fått hem ingredienserna. För Anders ingår väl i mitt brödbak med?? 😉
Men oj, de ser verkligen ut som bröd! Smarrigt värre ju! Tack vare mina ostbullar så har helgen verkligen gått i HCHF-anda.
Tur med gallret! Jag kan också bli panikslagen om jag inte kan följa recept exakt.
Åhh, det ser smaskigt ut! Nybakt bröd, jag vill oxå ha nån som bakar är hemma, och det kommer nog inte att bli jag…
De såg då himla gott ut 🙂
Det ser helt suveränt gott ut! Nu gäller det att hitta en bagare också! 😉
Ser väldigt gott ut! Helt klart värda att prövas. Jag gillar att prova olika brödrecept av alla de sorter så här får dessa ingå. Bra teamwork i bageriet tycker jag.
Och om det var tur eller skicklighet att ni inte hade diskställ av plast eller trä.
Men nu inser ju alla att metall är mer användbart.
Härligt med teamwork och resultatet blev ju riktigt bra! ser gott ut! kramiz
Som sagts, nån stans, ”Ja, se dagens ungdom….”
God morgon sköna höna!!
En smörgåsbagare, här bor i staden… 😉
Mums, det såg riktigt gott ut!
Men så blir det ju alltid då nån annan bakar 😉
Kram!
Och så anklagar du mig för bloggskolk! Bah! 😉
God morgon!
Det där brödet såg gott ut. Det ska jag pröva när jag kommer hem. Det är så länge sen jag bakade,
Kram
Det var himla gott! Det kommer ”vi” absolut att göra igen 🙂
Kram
De ser ju riktigt mumsigt goda ut!
Vilket samarbete! Ser gott ut.
diskställ kan användas till mer än bara disk 🙂