Vart tog Ama vägen denna gången då?

 

Natten till torsdagen var tuff. Mycket tuff.

Så tidigt i torsdags morse satt Ama här:

1

I väntrummet på akuten på Hospital de Torrevieja.

2

Hej vad det går. Nål in på en endaste gång.

3

Här sitter Ama och väntar…

4

.. och här har hon väntat klart. Har fått en egen kuppe med utsikt över saltsjön.

5

Sen har Ama åkt säng i korridorerna. Kallade man den lille söter farbrorn för Michael Schumacher så gick det riktigt undan.

6

Här åker Ama säng i hissarna…

Nej, om vi skulle försöka vara lite seriösa här en stund.

Ända sen Ama kom in på sjukhuset så har dom varit just det. Seriösa. Det har tagits blodprover, temperaturen och blodrtyckets har mätts hela tiden. Det har knådats på magen av ett antal doktorer, det har röntgats mage och lungor samt körts ultraljud på alltihop.

Ama är oerhört tacksam och glad över att dom tog det på fullaste allvar när hon kom in med ”lite ont i magen”.

Och idag, på eftermiddagen kom en diagnos.

Diabetes.

Det var det som hade ställt till alltsammans, alla andra värden är bra (utom blodtrycket, men det brukar ju liksom ”haka på”).

Det kunde ha varit värre – mycket värre. Det är inte alltid helt bra att läsa på google samtidigt som man befinner sig i ett utredningstillstånd av en sjukdom. (Ama’s egen teori hade också varit värre på sitt sätt. Hon undrade ifall den där stumpan som försvann i förra tvätten hade råkat slinka ned och fastnat. Sådär som på söta hundvalpar i tv, ni vet)

Nu ska dom behålla Ama här tills på måndag. För att få koll på värdena och förklara vilka omställningarna kommer att bli.

Det här kommer att bli bra, hörrni!

7

Och trots att Anders har inrett en finfin blogghörna i kuppen här på sjukhuset…

8

… så lär ni inte få höra så mycket mer härifrån så länge armen ser ut som en smärre julgran.

Så Ama nöjer sig med att vika adjö, och säga kram på er!

102 Responses to Vart tog Ama vägen denna gången då?

 1. Ylva skriver:

  Nej, men oj! Min första tanke är: får du använda mobilen på sjukhuset. Fast den borde vara ”hur mår du”. Så, hur mår du?

 2. Inger Rozén skriver:

  Hej!Stackars,Ama och stor KRAM från mig!Saknar dig
  Du,dom sköter väl om dig ordentligt?Kram,Inger.

 3. Thomas Sandberg skriver:

  Hoppas på en lindrig variant av diabetes så kanske det räc
  ker med tabletter bara, men du ska krya på dej nu och vila mycket.
  Kram Thomas

 4. Znogge skriver:

  Det var verkligen tråkigt att höra men samtidigt så har du rätt! Det kunde varit värre. Mycket värre. I fem år hade jag en elev som hade diabetes så numera är jag liksom proffs 😉 Hur som helst så går det att leva ett väldigt bra liv på alla vis!

  Kram och ha det så bra som det bara går!

 5. A-K skriver:

  Åh så roligt att höra ifrån dig. Måste erkänna att jag har varit orolig.
  Bra att de kollar upp dig ordentligt. Och som du skriver det hade kunnat vare värre! Diabetes går kanske inte att bota men man kan leva med det.
  Krya på dig och kram/A-K

 6. Småländskan skriver:

  Fina, söta underbara Ama. Såklart du kommer fixa detta! Några tabletter eller kanske nån spruta då och då…
  Snart är du på g igen, absolut.
  Först hade jag en tanke om att kanske Ama har råkat ut för en magförgiftning, ätit nåt dumt och sånt. Tanken på diabetes fanns inte!
  Som sagt; nu vet du, nu har du fått en diagnos, då är allt betydligt enklare att ta till sig, att inrätta sig i.
  Härligt att du tycker vården funkar, att du blir väl omhändertagen, allt sånt.
  Kramar om hårt och mycket, du finaste Ama jag känner!

 7. Susanne skriver:

  Låter som kanon bra sjukvård! Synd du fått diabetes men du har verkligen den rätta inställningen! Stort krya på dig och se till att bli ordentligt omhändertagen! Kram 😊👍

 8. Leffe skriver:

  OJ, säger jag, trodde inte det var så illa, fast som sagt…………det kunde ha varit mycket värre. Krya på dig Ama!!! 🙂

 9. ♥ Carina ♥ skriver:

  Men oj vännen! Kan tänka mig att det varit många tankar innan du fick din diagnos. Skönt att höra att det ”bara” var Diabetes. En stor omställning visserligen, men det går som sagt att leva med.
  Så gulligt av Anders att fixa en blogghörna. Men vila från oss nu och återfå krafterna.
  Du är förresten väldigt söt i den blåa ”klänningen”. Smurf-Ama 🙂 Men jag tycker dom borde fixa en röd åt dig 🙂
  Kram finaste du!

 10. GeddFish skriver:

  Ojojoj, jo nog har jag undrat allt, vart Ama tog vägen? Trodde det var magsjukan som satt igång igen.
  Ganska vanligt att diabetes dyker upp i åren. Det fixar du, du har rätt inställning. Lite tråkigt att ha fått en ”sjukdom”, men det kunde varit värre och mediciner finns. Spanjorerna är duktiga på sjukvård också.
  Ja, nog borde du ha en röd klänning, kära du! Inte illa att ha blogghörna, det fördriver tiden, att ha datorn med sig. Och mobilerna får man använda nuförtiden bara det inte är inom IVA och teknik.
  Kram, finaste ♥

 11. Robert skriver:

  Kram på dig själv! Till och med jag har varit orolig för dig. 😉

  Diabetes låter ju trist, men hoppas att din arm snart ser bättre ut och att du kommer på benen igen. Gokväll! 🙂

 12. Kaisa skriver:

  ❤❤❤ Finaste lilla Ama, så skönt att du blivit riktigt undersökt och fått en diagnos, då vet man i alla fall vad det handlar om. Lämnar en stor fång blommor och lite frukt till dig. Krya på dig finaste Ama! ❤❤❤

 13. Yvonne skriver:

  Skönt att höra från dig och att de undersöker en ”seriöst” på sjukhuset, man hör ju så olika om sjukhuset i Torre, men skönt att du är på det bästa stället man kan vara

  . Diabetes är inte kul men följer man bara alla ”regler” så är det normalt liv som gäller. Min man fick för 4½ år sen att hans socker låg på över 12, men med 1 tim motion = snabb promenad oavsett väder och vind, så har han klarat sig utan vare sig tabletter eller sprutor. Helgerna går han både morgon och kväll. Du bör nog haka på Anders morgonpromenader när du får komma hem.

  Har en fd jobbarkompis som åkte in med 32 i socker och låg inne på Danderyd, fick order om sluta röka, äta rätt och motionera varje dag och idag 6 år senare har hon vare sig sprutor eller tabletter och helt normala sockervärden så ALLT GÅR BARA MAN VILL ÄNDRA SIG.

  Ha det bra med alla sladdar inkopplade och försök göra det bästa av situationen – det fixar du lätt som en plätt.

  Kram

 14. BP skriver:

  Tusen tack för en dramatisk live report från sjukhuset. Trots att du var illa däran ligger din prioritering ”rätt” – AMA-like liksom.
  Diabetes – ja, maken har haft diabetes sedan han var 28. Å av erfarenhet kan jag säga att sjukdomen aldrig har hindrat honom från att göra någonting. Eller som jag brukar säga – vi ”normala” människor borde äta/dricka/leva precis som diabetiker.
  Det där klarar du galant!
  Är oerhört glad att de är så proffsiga på sjukhuset – de har kanske inte så många patienter med tanke på att väntrummet var lika fullproppat med människor som era flygplan brukar vara. Eget rum och sjöutsikt – ja det får du inte på några sjukhus i Stockholm. Hoppas dom skämmer bort dig lite också!
  Stor och varm kram!

 15. Freja skriver:

  Tack och lov för att du fått hjälp och så snabbt! Ta hand om dig! Och jag kan mäta blodsocker, det är lätt, vi har en dosa som man bara stoppar in blodet i och vips vet man vad som behövs. Fast jag kan bara ta blod från kattöron, så där får jag träna lite om du vill att jag ska komma ner och hjälpa till… Ta hand om dig, och låt dig bli omhändertagen nu!

 16. Ailas skriver:

  Uhha då! Jag har lite sjukhusfobi, samtidigt som jag är så glad för att sådana ställen finns.

  Så bra att du kommit under behandling och nu gäller det att krya… Alla de där sladdarna ser inte särskilt granna ut, men av erfarenhet vet jag, att det nästan alltid ser värre ut än vad det är.

  Ja, det blir balansering och tabuletter nu, men det fixar du.

  Varm kram och pass på att VILA också… annars inte så lätt för en Ama de Casa

 17. Agneta skriver:

  Skönt att höra att vården fungerar bra! Och säger som de flesta andra, skönt att få reda på vad som felar först då vet man hur man skall förhålla sig och att det går att fixa. Här hemma har jag suttit och beklagat mig över en förkylning… Ta hand om dig nu!

 18. Aurora skriver:

  Ojoj, Hoppas de tar väl hand om dig. det är faktiskt bättre att få en diagnos än att gå runt och undra vad som är fel. Krya på dig. Kram

 19. Ruth i Virginia skriver:

  Bättre att veta än att gå omkring och gissa!
  Ser ut som sjukvården i Torrevieja funkar alldeles utmärkt. Du har ju blivit omhändertagen på det allra bästa sätt man kan tänka sej. Skulle kosta många tusen dollars här. – Anders kommer säkert att hjälpa dej
  hålla rätt diet (han lagar ju maten)
  Varma tankar flyger över Atlanten. Kramar i mängd!

 20. emmelethin skriver:

  Oj då…krya på dig vännen, men som du säger..Det här blir bra såklart. En omställning, japp, men den klarar du galant! Ser fram emot många fler blogginlägg om dina bus framöver.
  Kramar om…

 21. Soffie skriver:

  Men Gud ama Goa du, min gubbe har haftdiabetes sen han va 17 år ,så det går att leva med…. Behöver dufå sprutor eller räcker det med tabletter eller kost, kramen till dej min godaste vän

 22. Pia skriver:

  Oj Ama, det var väl ändå tur i oturen att det ”bara” var diabetes. Skönt att få en diagnos iaf. Hoppas du har det så bra du bara kan!!!!
  Kramar

 23. mozartochcarina skriver:

  Hej,
  har följt din blogg av o till i flera år men inte skrivit.
  Jag uppskattar din humor:-)
  Tråkigt m diabetesen, verkligen, men d ska gå att hålla i styr. Nu vet jag ju inte vilken typ och har ju inte heller med det att göra, men typ2 kan man förbättra m LCHF. Har själv fått förbättrad hälsa och värden på det viset, hoppas det kan vara till hjälp för dig.
  Hoppas de släpper ut dig snart och att du mår bättre och att jag får fortsätta följa din underbara humor 🙂
  Men framför allt, tänk på dig själv och din hälsa i första hand nu.
  Bästa hälsningar, Carina&Mozarthunden som brukar köra igenom Torre m husbil om vintrarna på väg till Portugal.

 24. TantGlad skriver:

  Uscha då, men det kunde vara värre åkso. Diabtes har min gubbe så det gäller att sköta sig nu Ama.
  Tur du fått en blogghörna hörru!!
  VINK..VINK, säg HEJ TILL PUBLIKEN.
  Sköt om dig nu vännen!
  Kram.

 25. Preciosa skriver:

  Kramar från mig. Lex och syrran ♥♥♥
  Kom hem till gatan snart 🙂
  P ♥

 26. Melody&M.E skriver:

  Inte kul att vara sjuk, men som sagt det finns värre sjukdomar än åldersdiabetes som man kan påverka genom motion och rätt mat.
  Men det är ändå en tung period innan kroppen kommer i balans igen, så var rädd om dig!
  Styrkekramar
  M.E

 27. Marianne skriver:

  Skönt att höra från dig! Har varit orolig för dig. Träffade Anders idag och det lät som det var detta. Men som sagt det kunde varit värre. Tänkte ev åka upp och hälsa på dig imorgon om vi kan ha bilen! Kram från oss båda

 28. Hörni skriver:

  Men oj Ama, nu tycker jag synd om dig. 😦
  Men självklart kommer det bli bra. En kompis till oss har precis fått diabetes han också. Hans läkare rekommenderade 5:2-dieten. En annan kompis har det också sedan något år. Båda mår bra och tycker det är skönt att få veta varför de mått som de mått.
  KRAM

 29. Ulla skriver:

  Krya på dig kramar från
  Ulla 🙂

 30. Ditte skriver:

  Skönt att du fått hjälp! Hoppas nu att du med diagnos snart skall känna dig bätter. Men kanske vill det till att du nu ”vilar dig i form”.
  Många tankar och hälsningar till dig.
  Kramar
  Ditte ( som kommer till Torre i morgon.)

 31. Anki skriver:

  Det är jätte tråkigt att hör att du är sjuk, men det här fixar du.
  BAMSE KRAMEN från Anki

 32. Maria skriver:

  Men ääääntligen!!!! Som jag varit orolig… Inte kul att se att du är på sjukan, men snart blir du piggare än nånsin och får komma hem. Tänker sååå på dig och skickar stärkande kramar!

 33. Anita B skriver:

  Men ojdå! Hoppas du får bra råd hur du ska hantera detta! Många klarar sig bra genom att lägga om kosten.
  Har du känt dig dålig länge?
  Stora kramen

  • Ama de casa skriver:

   Nej jag har inte känt av detta förut (som jag vet) men doktorerna tror att jag gått med det minst ett halvår.

   Koständring står närmast på schemat nu.
   KRAM

 34. Maria skriver:

  Ama skriver om söta hundvalpar, men är man så söt så man till och med får ” sockersjuka” då vete katten om inte det tar priset. 😉

 35. moi skriver:

  Herre min je!! Jag har varit sååå orolig, skönt att du blivit så väl omhändertagen. Snacka om att de är seriösa!
  Diabetes är ingen rolig diagnos men idag är det ingen katastrof.
  Min mor fick ”barnvarianten” i övermogen ålder, sjukdomen har hon under full kontroll och att ta insulin är inget problem för henne.
  Syrran är lite mer slarvig med att sköta sig men lever i stort sett
  normalt (när hon tar sina sprutor ordentligt).
  Såååååååååå skönt att höra av dig och var nu snäll mot dig!
  Kram kram kram

 36. Lotta skriver:

  Krya på dig. Massor med kramar från Lotta

 37. moi skriver:

  Folktomt i ett akutväntrum??? Det måste vara det ultimata beviset på att ni är……. nåt?
  Bussar, flyg och tåg går kanske att förklara med vassa armbågar, men hur bär ni er åt?
  (tänker fortfarande på dig 😉 )

 38. camilla skriver:

  Men oj…
  Tur att du får en god omvårdnad. Och vilken tur att du sökte hjälp.
  Och tur att det finns insulin.
  Och vilken tur att du har Anders!
  Kram på dig!

 39. Robert skriver:

  Hoppas du har det bra. Gomorron! 🙂

 40. Diana skriver:

  Men oj! Det var ju en jäkla skillnad på magsjuka och diabetes! Det är skönt att de har koll på dig nu! Men vilka mysko spanska mojänger som du fått i venflonet… Håll koll på personalen, jag tror de håller på att marinera dig! 😉

  Krya på dig vännen!!!!! Kram

 41. mickis skriver:

  vad BRA att man tog dina problem på allvar 🙂
  Diabetes är ju inget att leka med men får man rätt behandling så brukar ju allt lösa sig 🙂

  krya på dig!
  kram

 42. Villa Freja skriver:

  Åh din stackare, vad mycket nålar och jox. Skönt att de tar ordentligt hand om dig. Stor kram på dig.

 43. Åse skriver:

  Men oj oj oj , hoppas nu allt blir bra snabbt och att Ama slipper alla de där nålarna och slangarna i armen. Krya på dig !!! Kram

 44. Marianne skriver:

  Diabetes förresten! Var det nödvändigt? Du som är så söt ändå! Kram Marianne

 45. Mona Lindberg skriver:

  Krya på dig kram 🙂

 46. Tobbe skriver:

  Hoppas på en snar bättring.

 47. Gilla skriver:

  Hej lilla Ama!

  Jag tycker verkligen synd om dej. Tur att det blev en diagnos i alla fall, så du kan få nåt som motverkar eländet.

  Jag kom hem i natt efter 14 dars semester på Kos så jag har kikat igenom vad du har skrivit nu.

  Kram/Gilla

 48. ansepanse skriver:

  ❤ ❤ ❤
  du vet ju att jag är typ-1 diabetiker, det går att leva med även om det många gånger är tufft, jag har haft diabetes i MÅNGA år så……
  styrkekramar till världens bästa AMA ❤

 49. gunnardeckare skriver:

  Tråkigt att höra . Inte roligt att få ett sånt besked. Jag känner flera som har diabetes typ2 (det är väl det du har?) och det funkar bra efter att omställningen har skett.

 50. Mita skriver:

  Oh, men fina lilla du, så olikt dig att se så ledsen ut. Jäkla ”skit” diabetes, komma och ställa till det. Nu är du väl omhändertagen ser jag och det kommer bli hur bra som helst sen bara du sköter om dig.Anders kommer ta hand om dig på bästa sätt.
  En sak jag funderar över, du fick ju som magsjuka, är det vanligt att det blir så?
  Stor varm kram vännen♥

 51. farfar hebbe skriver:

  Hoppas det är en lindrig diabetes du har,,skönt ändå att ha fått en diagnos,,samt att du blir väl omhändertagen,,stalkern fixar så du kan ha koll på bloggvärlden,,han är bra han..Haé,Sänder en Bamsekram.

 52. Hola i Sola skriver:

  Du é la go som orkar hålla humöret uppe mitt i alla sladdar å nålar som är instuckna i dig… Jag & Peter tänker på dig & A…. Krya nu på dig, vi får väl ses nästa gång vi kommer ner…

  Många Varma Kramar från
  J&P

 53. Lena & Jan skriver:

  Hoppas du kryar på dig o visst e de bra att det gick att ställa en diagnos, bättre att veta än att inte veta!

 54. Hörni skriver:

  Hoppas allt går bra!
  Men du får INTE vänja dig vid att inte blogga! 🙂
  Kram!

 55. Bibbi skriver:

  Inte kul men det finns ju jättebra mediciner. Tur att de upptäckte det innan du blev ännu sämre. Sköt om dig ordentligt nu.
  Kramar

 56. moi skriver:

  Hoppas nyheten har landat och du mår bra på alla sätt (under förutsättningarna alltså)

  Snällt av Anders att ordna en blogghörna åt dig….
  Kram goding!

 57. ♥ Carina ♥ skriver:

  Tittar in här och lämnar stora kramen. Hoppas du mår bättre.
  KRAAAAM

 58. BP skriver:

  Tänker bara skicka dig en lördagskram från ett soligt och ganska varmt Stockholm.

 59. Malin skriver:

  Skickar en massa kramar till dig!!

 60. Oj!…aj ! …här slår man på datorn och får stora chocken! Tur att du kom under vård…hoppas de är snälla mot dig..och att allt blir bra…pronto! Så här kan vi ju inte ha det.:) Krya-på-dig-kramar-i-massor!!! ❤

 61. Maria skriver:

  Hoppas du får må lite bättre… Vi saknar dig här, men viktigast är hälsan! Men det är väl också det enda som får gå före bloggen 😉
  Krya på dig kramar!

 62. Karin skriver:

  Inte är det skojigt inte, men så skönt att de hittade vad som var tokigt, och att du får hjälp!
  Lever ju själv med en dotter med diabetes, så jag vet hur det är, och att det går bra. 🙂
  Med tanke på utrustningen på droppställningen ser det ju nästan ut som om det är typ-1 du har fått..?
  I så fall kan du ju känna dig väldigt ungdomlig i alla fall, för det kallas ju också barn och ungdomsdiabetes.
  Å andra sidan hoppas jag förstås det är den andra varianten du har fått. (Den är ju trots allt oftast lite lättare att sköta, och medicinera.) – Då kan ju nöja oss med att kalla den bara för typ-2 tycker jag… 😉

 63. Karin skriver:

  Oj…! – Glömde ju det viktigaste….
  KRAM!!!

 64. kickie skriver:

  Lämnar en stor varm kram. Hälsa Anders så gott.

 65. Elly skriver:

  Krya på dej Ama!
  Kram

 66. Kors och Tvärs skriver:

  Styrkekramar och hoppas att du snart är fit for fight igen!

 67. fenixmona skriver:

  Så bra att du blev så väl omhändertagen och att du fick en diagnos. Nu får du säkert bra hjälp och strikta instruktioner om hur du ska leva framöver med mycket nyttigheter i din kost. Krya på dig vännen! Kramiz

 68. Janne skriver:

  Gripande, Jag fick en tår i ögat när jag såg Ama sittandes på sängen. Bra att de hittade felet. Diabetes kan man ha koll på och bra att det inte var strumpan. Beundransvärt att skriva ett inlägg under de omständigheterna. Krya på dig! Kramar från landet.

 69. jenfan75 skriver:

  Sådärja då var det bara att plocka bort alla kakor och bullar och godiset framförallt.. Nädå inte för mycket av det god och mycket motion samt tallriksmodellen så skall det gåvägen skall du se .. Hoppas du slipper fler juveler på armarna så vi får höra hur det går.. Och till sist att dom är seriösa.. Nä nu skall vi fara till kyrkan och jag livar jag skall be för dig Ama..:)

 70. Marie skriver:

  Kram på dej! Det där kommer du fixa.

 71. Hanna skriver:

  Tråkigt, men bra att de kom på vad det är! Krya på dig! Mvh SvennebananHanna

 72. Annika skriver:

  Hej Ama
  Skönt att du fick en diagnos så snabbt.
  Kram
  Annika

 73. Robert skriver:

  Hoppas du är på bättringsvägen. Goförmiddag! 🙂

 74. ansepanse skriver:

  Sv: ❤ ❤ ❤ önskar dig en bra söndag Ama ❤ ❤ ❤

 75. Anki skriver:

  Oj! Trist, men hoppas du känner dig lite bättre nu.
  Krya på dig!
  Kram

 76. Maud skriver:

  Men oj!! Hoppas att de snart lyckas ställa in medikamenterna som de gör mest nytta! (huuu vilka läskiga bilder!! Jag tååål inte nåålar!!) kram o krya!

 77. Ajdå, men tur att du har fått en diagnos!

 78. Krönikören skriver:

  Usch vad du skräms. Blir glad att du verkar ha humöret uppe och hr fått en diagnos som är hanterbar.

  Kram och krya på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: