Här står Ama och pysslar lite. (HA! Det trodde ni inte va? Tur att det finns bildbevis…)
Vad pysslade Ama med då?
Jo. Hon rullade in sparrisar och haloumiost i smördeg. Här har det penslats lite också och kastats på lite vallmofrön.
Improviserade dit lite riven parmesanost på toppen.
Anders tycker ofta att jag är lite för närgången när jag fotar maten. Själv tycker jag att så länge inte objektivet blir kletigt så är man inte för nära.
Sen var det skjuts in i ugn:
Taaadaaa! Jättegott var det.
Vad duktig du är! Det ser jätte gott ut! Halloumi med nån finare skinka är också gott.
Ha, först två gånger på samma dag! Wieee!
Ystade du osten också? Det GÖR pyssliga hemmafruar själv … har jag hört 🙂
Svar: 6:32? HA!, den ”gubben” gick vi inte på – det skulle vara misshandel 🙂
Sv: Jag har strumpor året om, även på sommaren (ja inte när jag är ute, men så fort jag kommer hem åker de på). Jag har blodcirkulation som en 90-åring så händer och fötter är alltid iskalla. Men de säger ju kalla händer varmt hjärta…
Jag tycker jag är coolare än dig, jag hade is i magen och skrev en vettig kommentar innan ”först” kommentaren kom. 😉
Vad snopen jag blev, det ser ju gott ut!
Sv: nu har jag hunnit kolla igenom alla kommentarerna… jag älskar när du har det långtråkigt! Spamma-Ama!
(fast jag gillar inte att mamma kommenterar i din blogg och inte min! grrr)
Mmmmm – Halloumi! Varför äter jag det så sällan när jag tycker att det är gott??
Glömde säga att jag älskar ”gnisselost” och att det såg attans smarrigt ut 🙂
Fick lov att Googla Haloumi. Har aldrig hört talas om den osten men nu, tack vare flitiga Ama, lärde jag mej nått nytt.
Utsökt delikat kreation, säkerligen. – önskar jag kunde titta in!
Den osten är jättegod! Du hade varit så välkommen 🙂
Hahaha! Tack för komplimangen 😀
Hungrig!
VA!
Kan du laga mat? 😉
Kram på dig!
Undrar om det inte är en hund begraven…
Tur att jag är mätt! För det där såg så gott ut och jag har ingen ost hemma. Kan dock försäkra att min hemmagjorda fisk- och räksoppa också var ruskigt god.
Nu hoppas jag att du vilar hela kvällen; du har ansträngt dig alldeles för mycket idag.
Vad huslig du blivit;) Såg och lät väldigt gott=D
Hmmm… Spännande! Och gott låter det som, verkligen!
Jag håller med dig, så länge inte objektivet blir kladdigt så är man inte för nära. Såg rysligt gott ut det där.
Ser verkligen supergott ut, är det gröna eller vita sparrisar? Färska el konserverade??
Enligt det recept som inspirerade oss så skulle det vara gröna färska sparrisar. Men vi hade bara vita konserverade så det fick det bli 🙂 Haloumin låg bara i kylen och såg god ut, så då snurrade jag in lite såna också 😀
Jag kan inte riktigt släppa detta inlägget (det såg så jäkla gott ut). Tänk dig en kombo av ditt och mitt recept… ja, att man lägger till lite skinka på ditt recept. Fasen vad gott det skulle vara! Måste testa det en dag! Lovar att kalla dem Ama-pinnar om de kommer in i receptboken!
Tänk att du kan var så där pysslig. Tur att det finns bildbevis.
Smarrigt värre och hemskt vad du är duktig då ;D
Ser jättejättegott ut! Och snyggt! Kanske nåt att våga sig på till fredagsmyset… Gör sig bra till ett glas rött kan jag tro. Eller en GT, kanske? ;D
Men oj vad gott! Måste testa någon dag. 🙂
Nejmen! Nu kan du nog slippa köksarbete i åtminstone ett par månader! 🙂
Jag ser att ni fick insperation från tidningen. Vi kanske får smaka någon gång. Jag har Haloumi så vi kan ha knytis.
Ett knytis låter helt perfekt 🙂
Men nu blev jag imponerad,hehe…du ser jäkligt koncentrerad ut.Tror jag det, gud vad komplicerat det ser ut……
Kramen!
Tror dej!!!!!!!
Det ser mycket gott ut och lagom invecklat att göra. MEN närbilden är läskig, håller med Anders. Det ser ut som något i nåt naturprogram. Efter en evighet i stillhet börjar det helt plötsligt röra sig framåt. Jag stirrade länge på fotot men inget hände – gudskelov!
När vi bodde i Sverige åt vi ofta middag framför tv-n och min favoritkanal – Animal planet. Tyvärr hade dom ofta tajmat vår middagstid med riktigt aptitretande program, typ ”Dyngbaggarnas liv”. Inte helt fel som bantningsmetod 😀
Det där såg jättegott ut.. och enkelt!! :o)
Kram från ett Umeå med tre äckliga plusgrader
En lite närgången fråga: Åt ni alla de där smaskiga själva? Va? Alla dom på bara två pers? ;D
tror jag det eftersom det var du som lagade till maten
Det såg jättegott ut! Allt som är inlindat i smördeg är nog gott!
Oj var har du hittat min älsklingsost Haluomi i Torrevieja?
Den där hade vi hamstrat i Sverige – dom har ju lång hållbarhet. Fast jag har hittat haloumi ett par gånger – på Scandigo och på Jumerca (som finns kvar i Playa Flamenca).
Mums! 🙂
Jomenvisst – det var mumsigt 🙂
Ojoj ama de casa!!!!!!!!! 😀 första gången jag fick se de med egna ögon!