Svaret på den återpaintade rebusen

Sådär! Gubben är tillbaka, snyggare än nånsin!

Det helt korrekta svaret är:

Man över bord dukar under.

Detta klarade Anita och Hebbe! STORT GRATTIS till er!

Många grejade varianten att någon dukar under:

Inger, Gun (sorry, du blev diskad på grund av skratt), Marie, Jacob, Kison, Mia systeryster, Garlica  , Marianne och Kloppan. Ett litet mindre, men ändock Grattis till er!

Sen har vi en som satsade på övre delen av rebusen. Helt rätt att göra det, där var ju bilden finast! Grattis Nattis för ”Man över bord”.

Sen kommer det några hedersomnämnanden också:

Camilla för: ”När Ama de Casa är borta dansar gubben på bordet” och för att hon för en gångs skull hann med att gissa. Har du sagt upp dig nu?

Ulrika för: ”När Ama är borta dansar Anders på bordet!”  och ”När Anders dansar på bordet dukar Ama under!”. Ser man på, när det finns hedersomnämnanden att hämta är du genast där och hugger. Antar att du värderar detta högre än det du fick av Camilla Läckberg?

Augusta för: ”Bättre att ha en karl sittandes vid bordet än ha en liggandes under bordet”. Det är ju bara att hålla med!

Slutligen till Ulla för ”Halstablett”. Hur tänkte du där? Hedersomnämnandet får du för du var den enda som såg halsen på mannen 🙂

Grattis till er alla – vad duktiga ni var!

44 Responses to Svaret på den återpaintade rebusen

 1. Camilla skriver:

  Japp,jag sa upp mig men chefen vägrade att jag skulle sluta.
  -Du är oumbärlig,sa hon.
  Vad menar hon med det ;)?
  Ha en bra dag och kram på dig!

 2. Gilla skriver:

  Vad får du allt ifrån. Jag har tyckligen missat det här. Det var en jättebra rebus. Svar: Så är det. Alla kan inte tycka som alla andra och tur är väl det. Kram/Gilla

 3. Em skriver:

  Hahaha! Jag tycker dina rebusar är svåra, men de är bra! Det är bra att de är svåra också, tråkigt när man alltid kan. KUL!

 4. Ulla skriver:

  Jag vet att jag är sämst på rebusar…men kluddet på halsen och tabletter/dukar en bit ifrån..halsen. Det är ju solklart!!!Halsduk hade varit för lätt!!
  Så de så!!
  Kram

 5. Diana skriver:

  Va, nu hänger jag inte med alls! Jag trodde rebusen var något ni skulle göra… Men det kan alltså vara vad som helst? Nej nej, jag är inte dålig förlorare. 🙂

  Sv: Finns det inte på youtube då, eller spanska varianten av STV-play? Eller att någon hemma tankar hem och låter er ladda över? Som du ser har jag full koll på läget.

  • Ama de casa skriver:

   Nej, du visar ju klart och tydligt att du tar det bra 🙂

   På youtube skulle det kanske kunna finnas nåt… Spansk TV har vi, men dom visar inte så mycket från OS – har inte lika många duktiga vintersportare som vi…

 6. Ellis skriver:

  HAHAHA halstablett?

 7. Diana skriver:

  Sv: Jag är inte dålig förlorare vanligtvis… då är det för att jag helt enkelt inte bryr mig om jag vinner eller ej. Men här är det ju lite status att klara av det. Haha!

 8. Britt skriver:

  Missade rebusen. Tycker om Ulrikas tolkning.

  sv: Ja man skymtar ju honom genom gallret…och det räcker ju ;D

 9. Gun skriver:

  Hahaha! Jag trodde det var två bilder. Att gubben var en bild och bordet en annan. Så dumt. Men det gör ju inget, för jag blev ju ändå diskad..

  • Ama de casa skriver:

   Hahaha! Nu kollade jag, och du har faktiskt rätt! Men den funkar ju som rebus i alla fall även om det VORE två bilder 🙂 Även om du har rätt så upphävs inte diskvalifikationen 😉

 10. Yvonne skriver:

  Det var en kul rebus .Den har jag missat Sorry! Ibland har jag också svårt att skilja på höger och vänster.Du skulle ha sett mej när jag började line dance.Kram!

  • Ama de casa skriver:

   Höger och vänster är jättesvårt! Jag kan precis tänka mig hur det gick i början med line dancen. Hahaha! När jag råkade hamna på aerobics för hundra år den (ja, i alla fall på förra millenniet) så höll vår tränare på att få spader. Ni MÅSTE lära er höger och vänster tjejer!! skrek hon nästan. Vi krockade med varandra mest hela tiden. Gick över till Step up – det var bättre när man hade sitt revir runt ”pallen”, man var liksom inte lika mycket ivägen för dom andra då 🙂
   Kram

 11. Yvonne skriver:

  Jag hade två vänsterben länge i line dancen.Men trägen vinner.Sen kom nästa svårighet .Det var när man tog ett steg fram och klappade i händerna.Jag som har arbetat med mina armar och händer (teckenspråk)var nästan som ”avskuren” på mitten.Men som sagt trägen vinner och nu sitter det rätt för det mesta iaf.Kram!

 12. Vicke skriver:

  den kunde jag med

 13. Diana skriver:

  Sv: Haha, vad olika man kan vara! Jag är en så pass dålig tävlare att jag ibland lägger mig för att jag helt enkelt inte bryr mig om resultatet.
  Har du fått tag på klipp från tävlingen? Kom på att Aftonbladet och andra tidningar säkert har klipp från det! Inte samma som att få se hela, men bättre än inget.

 14. Sussi skriver:

  Haha vilken fantasi alla har..
  Tydligen så har inte jag nån alls!!

  Kramisar

 15. Ulrika skriver:

  Tuuuusen Tack!! Självklart bräcker det här priset Camillas med hästlängder!! Vad är väl Läckberg mot the one and only Ama de Casa? Nada!!!

 16. Mia systeryster skriver:

  Jamen se där, det är det närmaste en vinst jag har varit=D

 17. marie skriver:

  hihi,,,tänk att jag NÄSTAN klarade din rebus,,,,,inte illa för att vara från mej.
  Må så gott o sov sött! Kram

 18. anita skriver:

  Jag tycker Ulrikas tolkning var bäst!

 19. Hebbe skriver:

  Tackar,,som du ser så är man en fena på rebusar,i alla fall i bland,hade ju fint sällskap oxå såg jag.
  haé bra Kram.

 20. Stattinskan skriver:

  … möööörnings …. inte världens bästa för här snöar det så man knappt ser ut …SUCK!

 21. marie skriver:

  God morgon på dej!
  Tänkte bara tala om att här har vi – 25 grader idag……medans du säkert sitter på din soliga altan och njuter av underbart god frukost och värms av solens strålar. (För det regnar väl inte idag?!?)
  Må så gott och njut av livet.
  En annan drar till jobbet nu…..
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: